evet cnm ya paragraf sorularını su gibi çözer hale gelmeliyiz ki diğer konulara vakit kalabilsin ikilemde kaldığımız hatırlamak için zamana ihtiyaç duyduğumuz sorular gelecek çünkü . . .
Allah yardımcımız olsun . . .
cnm şimdi ben çıkıyorum akşam soru konusu türkiye de yeryüzü şekilleri . . . dağlar ovalar platolar akarsular . . . göller ve yeraltı sularıyla dalgaların oluşturduğu şekillere geçmedim ama birlikte hallederiz cnmne kadar orjinal bol çeldiricili pis ikilemli soru varsa işaretle cnm paylaşalım . öptüm .
Sabun bisey sorucaktim
hani ben bi soru sormustum baki ve enlem vardi siklarda ben cografya hocama sorucam demistin onu sorabildinmi cnm?cvp enlemdi.
turkiyeyi nemlilik ve yagis yonunden inceledigimizde
guney-kuzey ve dogu-bati yonunde farkliliklar gorulur
bu farkliliklarin nedenleri arasinda as den hangisi gosterilemez
yukselti baki enlem denizellik karasallik
cnm aklımda sormaz mıyım sorucam ama coğrafya dersimiz pazar cnmcm . . . hiç merak etme sorucam ve gerekli açııklamalarıyla hocanın anlattığı gibi buraya ileteceğim . . .
bu soruydu.ben dersaneye gitmiyorum hocanız varsa bi sorabilirmisiniz kızlar.
Yada sabun canım belki sormuşsundur.
As den hangisi kiyi boyu yerlesmeleri arasinda yeralmaz
tekirdag
kirklareli
giresun
izmit
sinop
kızlar yardım edin...
soru bir
23ab1 beş basamaklı sayısının 6 ile bölümünden kalan x' tir.x'in alabileceği kaç farklı değer vardır? (cevap 3)
soru iki
ab iki basamaklı sayısının b-1'e bölümünden kalan a+1, bölüm 4 tür.bu bölme işlemini sağlayan iki basamaklı ab sayılarının toplamı kaçtır? (cevap 41)
soru üç
3'e 5'e ve 7'ye bölündüğünde sırasıyla 1,3 ve 5 kalanını veren 500'den küçük en büyük doğal sayının rakamları toplamı kaçtır? (cevap 15)
bakalım cnm . . .
okymmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm . . .
baslayalım canım
asagıdakı yer sekıllerının hangısının olusumunda volkanızma ve akarsular bırlıkte etkılı olmustur?
vadı
menderes
dev kazanı
perıbacası
peneplen
baslayalım canım
asagıdakı yer sekıllerının hangısının olusumunda volkanızma ve akarsular bırlıkte etkılı olmustur?
vadı
menderes
dev kazanı
perıbacası
peneplen
Sebze tarımı açısından en az elverişli olan bölge Doğu Anadolu Bölgesidir. Bunda;
Tarım alanlarının yetersiz olması
Ortalama yükseltisinin fazla olması dır diye bir bilgi buldum sivas ta doğu anadolu bölgesinde değil mi ?
yani hem karadeniz hem iç anadolu hem doğu anadoluya giriyor
sivas ne alaka söliym cnm getme . . .
sivas yüksek yüksek yüksek çok yüksek cnm yüksek karasal yani şıkların içerisinde yer alan seçenekler içerisinde iklimi en karasal olan yer sivas o nedenle . . . evet rizede de sebzecilik yok ama sivasta heç yok denilecek kadar yok . . . zaten soru da onu soruyo .
akarsuların dag sıralarını yarıp gecmesı sonucu bogaz vadı olarak ısımlendırılen vadı cesıdı olusur.Asagıdakı akarsulardan hangısınde boyle bır olusumdan soz edılebılır?
gedız
fırat
buyuk menderes
bakırcay
kucuk menderes
akarsuların dag sıralarını yarıp gecmesı sonucu bogaz vadı olarak ısımlendırılen vadı cesıdı olusur.Asagıdakı akarsulardan hangısınde boyle bır olusumdan soz edılebılır?
gedız
fırat
buyuk menderes
bakırcay
kucuk menderes
cnm tamamen mantık yürütüyorum boğaz vadi olabilmesi için engebe lazım eğim lazım eğim demek engebe demek yükseklik demek e bunların en yüskeği fırat . . .
diğerleri zati ege bi fırat doğuda . . . fırat diye işaretlerdim . . .:26:
fırat diyorum
ulkemız kıyılarında gel-gıt etkısı oldukca sınırlıdır.Asagıdakı yer sekıllerınden hangısının varlıgı ulkemız kıyılarında gel-gıt genlıgının fazla olmadıgının kanıtıdır?
falez
tombolo
lagun
delta
kıyı oku
dalga ve akıntıların getırdıgı malzemelerın bır koyun onunu kapatması sonucu olusan sekıllere lagun yada denız kulagı adı verılır.Asagıdakı gollerden hangısı boyle bır olusuma sahıptır?
bafra gölu
ulubat gölu
ıznık gölu
terkos gölu
salda gölu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?