Günaydınn Hayırlı cumalar .Çok şüküür matematiği bitirdim geometriye geçtim .Aslında permütasyon falan varda sevmediğim için o üniteyi erteledim
Geometri çalışıyorum .matematiğe göre daha hızlı ilerliyor ama hep kuralları unutuyorum tekrar yapmam gerek .Siz burada soru paylaştıkça çok korkuyorum hala coğrafyadan.Özet kitap siparişimi daha vermedim. Uğur yayınları var elimde ama daha hiç bakmadım.herkese iyi çalışmalar
bi de bi geometri sorum var .
Abc bir üçgen |AB|=16 |AC|=2X+1 |BC|=X ise çevresinin alabileceği en büyük tam sayı değeri kaç cm ? ben 59 buluyorum ama cvp 61miş
x için tam sayı dememiş yani ondalık sayıda olabilir.
üçgen için ne formul vardı. bir kenar, iki kenarın farkından büyük toplamından küçüktür.
yani
a-b<c<a+b
2x+1-x<16<2x+1+x
x+1<16<3x+1
x<15<3x
şimdi normalde üçgenin çevresi 2x+1+x+16=3x+17
yukarıdaki eşitliği buna benzeteceğiz önce 3 ile çarpıp sonra 17 ekleyeceğiz.
3x<45<9x ----------> 3 ile çarptık
3x+17<62<9x+17----> 17 ekledik.
bu durumda 62 den küçük en büyük sayı olan 61 oldu.
Hu hu nerdesinizBende artık gelmiycem herkes ders çalışıyor ben buranın bekçisi oldum soru ekleniyorum diye bakıyorum ama pek soruda eklenmiyor artık kampa giricem Kendime yasak koyucam günde bir kez bakicam olmuycak böyle
quiet cnm sınavın nasıl geçti inşallah iyidr
hiç iyi değil canım soruları görmüşsündür nasıl bi sınav olduğunu.şimdi bu kopya durumu zaten iptal olucak inşallah bütün gazeteler yazdı bütüğn dershaneler suç duyurusunda bulundu
hiç iyi değil canım soruları görmüşsündür nasıl bi sınav olduğunu.şimdi bu kopya durumu zaten iptal olucak inşallah bütün gazeteler yazdı bütüğn dershaneler suç duyurusunda bulundu
quietnrkn cnm gerçkten iptal olur mua ya? belki o zmana daha iyi sonç getirirm :26:
iptal olursa ne zaman belli olck da ne zaman tkrar sınava gircez acaba
İnşallah iptal olur da hakkınız yerde kalmaz daha adaletli bir sınav yapılır
onun iptal olması acaba önlisans sınavının yine ertelmesini sağlayablrmi acaba? :)
belirlenen sınavlarda değişiklik olmaz.kasım ataması var.eylülde sizin sınav var .en boş zaman ağustos sonu.eylülde okullar açılcak.bizide aksıma yetiştirmeye çalışırlar canım.tabi 2010 sınavlarına benzemese
inşalalh bizim biraz daha ertelenr :) 1 ay daha erteense çok ii olcak :)
onun iptal olması acaba önlisans sınavının yine ertelmesini sağlayablrmi acaba? :)
Hiç ümidim yok ama inşallah öyle birşey olur vaktim çok az konularım yetişmeyecek yoksaayy ne sevinirim gider yeni yeni soru bankaları alırım kendime.Kusura bakmayın hakkaten kasapla koyun misali olduk .Ben aöfye çalışıyordum .Mezun olunca kpssye başladım oyüzden şu 3 ay 4 ay olsaydı sevinirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?