Cnm yaş kaç?? hangi ünv.den mezunsun? senin matematk nasıl iyi mi?
Yürütmeyide bitirdim sonundaAnayasadan bir konum daha bitti iki kaynaktan çalıştım şimdi sorulari çözmeye başlıyorum bakalım
Eki Görüntüle 468948
Ya nerde hata yapıyorum bilmiyorumNe güzel basit denklemleri çözüyordum bu soruda takıldım offfff matematk başımn belası anlayınca seviyorum anlamayıncada nefret ediyorum
Eki Görüntüle 468948
Ya nerde hata yapıyorum bilmiyorumNe güzel basit denklemleri çözüyordum bu soruda takıldım offfff matematk başımn belası anlayınca seviyorum anlamayıncada nefret ediyorum
afyon mezunuyum 29 yasındayım, matematikte fena değil
gözün aydın bol soru gerekıyor yoksa pekişmiyorben hiç çalışmadım desem yerıdır
canım dogru cevap 3/2 çıkacak
(20x-2).2=56 ise 20x-2=28 iseee 20x=30 iseee x=3/2 olur
Sözel ders çalışınca basım ağrıyor ya
bende turkçe mat çalışırken bas agrısı cekerdım :) özellıkle cozemedıgım soru cıkınca mat de dılbılgısı sorularındada aynı sekılde.
Ben mAti çok seviyorum sabahtan aksama kadar çözerim dilbilimi çalıştım ama unuttum çok oldu tüm konular bitsin tekrar edip bir soru bankası bitiricem her ders için ayırdım bir kitap konuların bitmesini bekliyorum
afyon mezunuyum 29 yasındayım, matematikte fena değil
canım dogru cevap 3/2 çıkacak
(20x-2).2=56 ise 20x-2=28 iseee 20x=30 iseee x=3/2 olur
(20X-2).2=56
40X-4=56
40X= 60
X=60/40
X=3/2 olacak son kısmı yanlış yapmışsın bu sekilde olacak
:) iyisin hadi insallah rabbim emeklerinizin karşılıgını versin bende kendimi parcaladım ama olmayınca olmuyor yahu sınav anı pek bı garıp azda kastırmıslarsa o an sınır stres basıyor :S
sağolun kızlar
(20x-2).2 yani böyle durumlarda çarpım durumundaki 2 ile parantez içindeki rakamların hepsini tektek çarpıyoruz öylemi:26: peki anladım da 60/40 = 3/2 oluyor ama ben hep neden böyle şu şeklde düşünüyorum:26: 60/40 = 30/20 = 15/10 yani ben neden sonuna kadar sadeleştrmeye çalışıyorum:26::26: ya şu matematği öğrenemycem galiba ben :84::84::84:
anladım cnm.... Ben temelden anlatan bi kitaba çalışıyorum zatende herşeyide anlatmıo... çevreme sormak zorunda kalıyorum... evet zaten önce anlamadğm şeyleri daha sonra başka konularda anlıyorum taşlar sonra ki konulrda yerine oturuyor haklısın zamanla kavrycam inş.canım bu çarpanlara ayırma ısını okek obeb konusunda kavrarsın 30 ile 20 sayılarının obeb i yani ortak bölemnlerının en büyüüğü 10 sayısıdır ıkısınıde 10 a bölerssen sadeleşmıs olur ve daha fazla bölünemez yanı tam olarak blnmz anlarsın basıt matematık anlatan kıtaplarla basla piyasada kolay mat gıbı kıtaplar var ve cozdugun soruların mutlaka cozumlu olmasına ozen goster yoksa bu basıt bı soru mantık hatası yapmıssın 20x den 2 yı ıkarmıssın hata burda 20x den 2 yı cıkarabılmen ıcın 2 nın yanında x bulunmalı yanı 20x-2x olmalıydı anladın mı?
Eki Görüntüle 468983
kızlar peki bu böyle bu mantkla yapılıo demiben sizi basit mat sorularımla sıkıyorum valla kusura bakmayın düşe kalka öğrenicem inş.
Eki Görüntüle 468983
kızlar peki bu böyle bu mantkla yapılıo demiben sizi basit mat sorularımla sıkıyorum valla kusura bakmayın düşe kalka öğrenicem inş.
doğru mantık canım ama kestırmeden yap soruları cok uzatma ıslemlerını keza sınavda vakıt cok lazım olacak bırde ılk yazdugun ıslem ıle altta yaptıgın ıslem farklı ama gıdıs yolşu doğruuuu
cnm yanlş yazmşm galiba orasını... Cnm ben şu an temelden aldığım için hızlı yapmaktan çok öğrenmeye çalışıyorumBi öğreneyim temelimi sağlamlaştırayım sonra bolbol soru çözüp matematğmi hızlandrrm cnm zaten konuları öğrendkçe daha da pratk yollarını anlıyorsun daha sonra... bi öğrensem
Eki Görüntüle 469065
kızlar bu soruyada bakar mısnz???
evettttt haklısın once temel öğrendıkce hızlandırırsın.
öncelikle parantez içindeki çarpma işlemi yapılır işaretlerde göz önüne alınarak daha sonra -+ işlemlerine göre parantez içindeki işlemler yapılır daha sonra parantez dısındakı - işareti ile parantez işaretleri çarpılarak cıkartılır son durumdaki işlemlerde esitliklerde benzer işlemler yanyana getirilerek işlem tamamlanır şöyleki
5x-[3(x-2)+x-4]=4(x+2)
5x-[3x-6+x-4]=4(x+2)
5x-[4x-10]=4(x+2)
5x-4x+10=4x+8
x+10=4x+8
2=3x
2/3=x
ahanda boyleeee:) detaylandırarak yaptım yoksa 2 satırda ıslem tamam
Cnm çok sağolben şu kısımdaki (3x-6+x-4) burda ki x li olanlarla noamal sayıları ayırmadan yapmışım kendi türüne ayırmamışım hiç aklıma nedense gelmemiş hatam ordan kaynaklanmş o yüzden şaşırmşm Cnm sağol
Gunaydin hanımlarBugün kocisle çok uyumusuz ya uyandığımızda saat 11:10 du Hic bukadar uyumazdim kaç aydır erkenden kalkıyordum haftasonunda 9 buçukta kalkıyorduk bugün fazla uyumusuz Temizlik yapicaz şimdi kocisle sonra ders çalışırım temizlikte çıksın aradan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?