2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Gidince sorayım pollycim doktoruma bana da ilk haftalarda bir sürü test yaptılar ama hiç hepatit ten bahsetmediler,bu sefer doktorum ek olarak hepatit de yapıcaz dedi.Ama şimdi düşündükçe anneme hak verir oldum valla ,kadıncağız zamanında ne demir hapı kullandık ne birşey diip duruo bak demek ki karaciğeri yoruyor bu kullandığımız haplar.O zamanki besinlerin değerleri şu ankiyle karşılaştırılmaz vs ama insanın aklında da soru işareti kalmıyor değil.Ayın 10unda gidicem doktoruma daha sonradan çıkabilir miymiş sorayım ben canım.

benimde 10 ocak randevum Güneşcim.. daha erken giden arkadaşlar doktorlarına sorsa çok iyi olur :16::16::16:

benimde hep yandı ama cumadan beri rahimden fırlıcakmış gibi hissediyorum k.peder ıhlamur içirmişti melisa otlu falan onları içmemek gerekiyomuş onlardan sanmıştım bende meğerse küçük bey tekmeliyomuş dün hele çok fenaydı vurdukça fırlıcak zannediyorum :)

aman selencim sakın melisa neym içme, zaten içmemek gerektiğini de biliyormuşsun.. yüzdük kuyruğuna geldik, bişey olmasın kimseciklere

Çok şükür kuzum dün akşama doğru döndü normal yerine bugün daha çok hissediyorum.. Eskiye göre daha az hareketleri ama arada dönüyo eli kolu durmuyo şükür :nazar:

Canım biraz daha sabır benim de 1,5 gün sürdü hiç hareket olmadan ama normale döndü.. düzelir birazdan haber ver olur mu? stres yapma..

Rüyalar kuş gibidir, nereye çekersen oraya giderler.. Evet rüya tabiri biliyorum seni hasta ve kötü görmesi sağlığının çok iyi olacağını gösterir, bebeğinde çok sağlıklı, nurtopu gibi sağlıkla kucağına alacaksın.. Ayrıca bu rüya seni arayanların kara cahil olduklarına da delalettir.. Bu kadar düşüncesiz insanların başlarının beladan kurtulmayacağınıda gösterir diye düşünüyorum.. Sen canını sıkma sakın stres yapma herşey yolunda olcak senin için..

:nazar::nazar:maşallah:nazar:

Sağol canım birazdan yemeğe gidicem o zaman hareket eder heralde...

bişey daha sorsam size :17: 26.haftamdayım ben yalancı doğum kasılmaları olur yazıodu nette ve 4-5 gündür klitoris bölgemde sanırım öyle gibime gelio ara ara kasılma gibi küçük bişey hissediorum.Sizde de olmuşmuydu ilk gebeliğim olduğu içinde kasılmanın yalancısını sahicisini bilmiyorum :)) idrarda mikrop olsa orda hissedilmez diye düşünüyorum.İdrar testimde bakteri çıkmıştı ama dr plastik kaptan kaynaklanıodur demişti.

canım gözün aydın arada bizimkide böyle yapıyo bazen dr bana diyoki bebekler daha doğmadan annaleriyle işe gidiyo sabah benimle uyanyo demekki bazen yorulup çok uyuyolar :)

Çok şükür kuzum dün akşama doğru döndü normal yerine bugün daha çok hissediyorum.. Eskiye göre daha az hareketleri ama arada dönüyo eli kolu durmuyo şükür :nazar:

Canım biraz daha sabır benim de 1,5 gün sürdü hiç hareket olmadan ama normale döndü.. düzelir birazdan haber ver olur mu? stres yapma..

:nazar::nazar:maşallah:nazar:

Teşekkürler kızlarr iyiki burası var :54::54::54::54:

canım çok geçmiş olsun.kötü şeyler düşünme Allah ın izni ile sen de bebişin de iyileşecek baksana ilaç alır isen bebeğe geçme ihtimali azalıyormuş.
7 haftalık iken ben küçük bir operasyon geçirmiştim ozaman hepatitlerime bakılmıştı.. negetif çıkmıştı.. bir daha da bakıldı mı bilmiyorum.aslında bu zamanlarda baktırmak iyi olur.
sana bu zamana kadar bakılmışmıydı hepatitlerine.?

cnm bizim bebek aşılama ile oldu zaten günaşırı bisürü test yapıyoduk onlarda yapılmıştı sonra hamile kalınca dr değişti elinzdeki testleri getirin dedi sonrada bişey istemedi ,dünki dr da zaten böyle şeyler 3 .trimester de çıkar dedi önce hamileliğe bağlı diye düşündü ama sonra verdiğimiz kan sonuçlarından çıkan sonuçlara göre aktif hepatit b dedi asıl sonuç zaten 15 güne çıkıyomuş .

benimde 10 ocak randevum Güneşcim.. daha erken giden arkadaşlar doktorlarına sorsa çok iyi olur :16::16::16:

aman selencim sakın melisa neym içme, zaten içmemek gerektiğini de biliyormuşsun.. yüzdük kuyruğuna geldik, bişey olmasın kimseciklere

canım otlara bakmadan içmem ama ıhlamur kuşburnu var dedi içtik güzelce sonra bizede hazırlıcaktı Allahtan aklına geldide bak bakalım bunlar sana yarar mı diye sordu düşüncelidir sağolsun k.pederim . içindekileri bilmeden içsek yandık

:52::52::52:

$kutumda küçük var.webp

Herkese Tünaydın; umarım herkesin halleri, keyfleri ve bebişleri iyidir:8::8:

yaklaşık 5 gündür giremiyordum, benim netim vınn... ve aylık kota dolmuştu, kota dolunca net o kadar uyuz çalışıyor ki, hatta çalışmıyor diyebilirim... bu yüzden nete giremedim, bu gün kota tekrar başladı da rahat girebiliyorum:8:

Birde iki gündür eşim hastaydı, bir buçuk yıllık evliyiz, ama onu hiç öyle görmedim...canım yaa nasıl soğuk soğuk terliyor titriyordu, ayakta duracak hali yok, o haliyle bana evin içinde yardım edecem diye uğraşıyor, zorla yatırıyordum, bu seferde sana yardım edemedim diye üzülüyor... benim çok şükür öyle bir ağırlaşmışlığım yok, çok şükür evimin işini görebiliyorum, sadece akşamları yatarken artık nasıl yatacağımı bilemiyorum...yan yatınca kaburgalar batıyor, sırt üstü çok rahat ediyorum ama bebiş için zararlı diye korkuyorum, fakat her defasında sırt üstü uyanıyorum:14::14: inşaAllah bişi olmaz.....

Neyse ben geçmişe bir göz atayım :8:

Son düzenleme:
cnm bizim bebek aşılama ile oldu zaten günaşırı bisürü test yapıyoduk onlarda yapılmıştı sonra hamile kalınca dr değişti elinzdeki testleri getirin dedi sonrada bişey istemedi ,dünki dr da zaten böyle şeyler 3 .trimester de çıkar dedi önce hamileliğe bağlı diye düşündü ama sonra verdiğimiz kan sonuçlarından çıkan sonuçlara göre aktif hepatit b dedi asıl sonuç zaten 15 güne çıkıyomuş .

anladım canım demek rutin testler arasında o zaman 3 trimestere hepimiz girdik sonuçta bakılacaktır hepimize..şu an kaçıncı haftadasın bilmiyrum ama 32 haftaya yakın olman gerek tek yapman gereken ilaçlarını aksatmadan kullan.. kullanmamazlık etme..abin de dr muş zaten o da senle ilgilenir zaten... bir şey daha soracam sen sadece bebeğini hisstemedi,ğin için gitmissin bir de kaşıntıların varmış öle okudum yanılmıyorsam... hamilelikte hepimizde kaşıntı oluyor ez azından kendi adıma konuşayım epey oluyor bende.. hamilelikte normal diye duymuştum.. hepatitle ilişkisi olduğunu yeni duydum açıkcası

Herkese Tünaydın; umarım herkesin halleri, keyfleri ve bebişleri iyidir:8::8:

yaklaşık 5 gündür giremiyordum, benim netim vınn... ve aylık kota dolmuştu, kota dolunca net o kadar uyuz çalışıyor ki, hatta çalışmıyor diyebilirim... bu yüzden nete giremedim, bu gün kota tekrar başladı da rahat girebiliyorum:8:

Birde iki gündür eşim hastaydı, bir buçuk yıllık evliyiz, ama onu hiç öyle görmedim...canım yaa nasıl soğuk soğuk terliyor titriyordu, ayakta duracak hali yok, o haliyle bana evin içinde yardım edecem diye uğraşıyor, zorla yatırıyordum, bu seferde sana yardım edemedim diye üzülüyor... benim çok şükür öyle bir ağırlaşmışlığım yok, çok şükür evimin işini görebiliyorum, sadece akşamları yatarken artık nasıl yatacağımı bilemiyorum...yan yatınca kaburgalar batıyor, sırt üstü çok rahat ediyorum ama bebiş için zararlı diye korkuyorum, fakat her defasında sırt üstü uyanıyorum:14::14: inşaAllah bişi olmaz.....

Neyse ben geçmişe bir göz atayım :8:

merhaba canım, eşine çok geçmiş olsun..
gece yatış pozisyonunda bende çok zorlanıyorum.. kızımdayken sola dönüp rahatça yatıyordum, bu kez yatamıyorum..sola dönüyorum zor bela 15-20 dk duruyorum sonra sağa geçiyorum.. gece 4-5 kezde kalktığımı varsayarsak her defasında 15dk.dan 1 saat eder.ama sabah eşim işe erken giderse, sonrasında koca yatakta rahatça sola dönüp yatabiliyorum:)) 1,5 saat de öyle desek, tamamdır işte günlük 2 saat sola dönüp yatmayı tamamlıyorum.

tünaydın herkese.
nasılsınız annişler?
özgecim nevresım takımını güle güle kullansın oglusun. coton box almıstın sanırım. forumda cogu anne bundan aldık gibi. :) ben pike takımını da aldım yaz ıcın denizliye gitmiştik orda ındırımlıydı yıne. bı de bebettonun uyku setini aldım. bebettonun penyesı cotondan daha iyi gibi geldi bana da biraz pahalı.
slnaras bitki cayını dıkkatlı iç canım. ben hamılelıkten once yeşil cay ve adacayı ıcerdım. sımdı denemedım. bı defa ıhlamur ıctım mıktar olarak azdı.
polly cım senın epey olmus gormeyeli. kuzuucunu ozlemişsindir. ama en saglıklısı aslında. sureklı gorunce bız rahatlıyoruz ama ses dalgası da olsa cok rahatsız olmasınlar.

kızlar bu arada onlıne alısverıs yapanlara tavsıyem. unnado da cok cici anne bebek cantaları var. fiyatları da iyi. almayanlar düşünebilir.

tünaydın herkese.
nasılsınız annişler?
özgecim nevresım takımını güle güle kullansın oglusun. coton box almıstın sanırım. forumda cogu anne bundan aldık gibi. :) ben pike takımını da aldım yaz ıcın denizliye gitmiştik orda ındırımlıydı yıne. bı de bebettonun uyku setini aldım. bebettonun penyesı cotondan daha iyi gibi geldi bana da biraz pahalı.
slnaras bitki cayını dıkkatlı iç canım. ben hamılelıkten once yeşil cay ve adacayı ıcerdım. sımdı denemedım. bı defa ıhlamur ıctım mıktar olarak azdı.
polly cım senın epey olmus gormeyeli. kuzuucunu ozlemişsindir. ama en saglıklısı aslında. sureklı gorunce bız rahatlıyoruz ama ses dalgası da olsa cok rahatsız olmasınlar.

kızlar bu arada onlıne alısverıs yapanlara tavsıyem. unnado da cok cici anne bebek cantaları var. fiyatları da iyi. almayanlar düşünebilir.

MERHABA CANIM

nerelerdesin günledir.. yoksa ben mi göremedim..

evet yaa bayağı oldu kuzumu görmeyeli, randevumda 10 ocakta, o zamana kadar geçen süre 64 gün olacak. :53::53::53: vay bee iyi dayanmışım heee.. ama tekmeleri, hareketleri içimi rahatlatmaya yetiyor canım. ilk kızımda doktor 1 ay sonra gel dediğinde zaman geçmek bilmezdi. e yapacak işde yoktu, 4 duvar bana bakıyordu ben 4 duvara:(( şimdi kızımla vakit geçiyor çok şükür..

Vallahi ben henüz 27. haftamdayım bende de var aynı problem,zor nefes alıyorum çünkü kuzu nerdeyse ağzıma kadar tırmanacak ,görüyorum ne kadar yukarı çıktığını o da kalbe ve mideye baskı yapıyormuş.Gece çok yememek lazım.

zaten gece yemiyorum belirli bir saatten sonra ama benim genelde sabah ağrı yapıyor soğuk süt iyi geliyor diye duymuştum ama bu havadada boğazlarımız şişer napalım bebişler için dayanıcağız.

günaydın herkese ,cumartesi pazar ve dün ağlamaktan gözlerim şişti bari işe geleyim dedim kısaca özet geçeyim cuma günü bebişin hareketlerini pek hissetmedik cumarteside hiç hisstmedim ,abim dr onlardaydım steteskopla kalp atşı var dedi baktı sonra kadın doğumcuyu aradılar ,acile gidin nts ye bağlanın dedi gittik muayene ultrason güzel çıktı bide ntsye taktılar orda ağrı çıktı dr soruyo ağrın sancın varmı hayır yok hiçbişey yok yanlızca deli gibi kaşınıyorum uyuz olmuşum gibi.tam kan idrar tahlili istedi karaciğer enzimleri tavan yapmış önce hamileliğe bağlı olabilir dediler karaciğer ultrason pazartesi tekrar detaylı kan tahlili falan yapıldı 15 güne çıkıyomuş sonuçlar ama ilk çıkan sonuçlara göre %99 hepatit b imiş 32. haftada ancak ilaca başlanmıyomuş 32 haftada ilaca başlanıp doğuma kadar takip edicekmiş tedavi olmazsam %40-50 ilacı alırsam % 5 e kadar bebeğe geçme ihtimali varmış asprin bile içirmiyosunuz bu ilacın zararı yokmu diye sordum kar zarar hesabı diyo o daha çok moralimi bozdu böyle işte önce şeker sonra bu ,bebeğimi sağlıkla dünyaya getireceğime inancım kalmadı ,kafamdan milyon tane şey geçiyo.

geçmiş olsun cnm.sen ilaçlarını düzenli kullan cnm sıkma canını inş bebeğine geçmez korkma.benmde eşimde hepatit b var bende aşılıyım ama yinede korkuyorum aşımın etkisi geçtimi ne zmn gececek diye :((

Günaydın güzel anneler:49:
İnternetten sipariş verdiğim nevresim takımı hala gelmedi,mesaj göndermişler gecikmeden dolayı özür dileriz diye bi tanede hediye nevresim takımı gönderiyolar,hemde benim istediğim model.Çok mutlu oldum sabah sabah:46::46::46:

bende seni bekliyordum yazıcaktım sana bende seninle aynı gün almıştım dün akşam aradım henüz göndermediniz ve geri dönüş sağlamadınız ilk alışverişimiz hiçde memnun kalmadım o yüzden bi dahaki alışverişte bunu düşünücem dedim onlarda bana özür için nevresim takımı hediye ettiler bende seni bekliyordum sanada yollamadılarsa mesaj at kız diycektim neyse gerek kalmadı hayırlı olsun oğluşun ikinci nevresimi

şanslı bebekler :nazar:

beni eğer eşimin işi olmazsa onlar bırakıcaklar....:50: ben durak otobüs vs bilmiyorum cnm mesela geldim zafer plaza önüne netarafa gidicem bana onu söle kapalı çarşıya doğrumu tophane girişi oradada var...

Evet evet kapalı çarşıya doğru gideceksin hoş eşin bırakacaksa no problem Küçük Sarayı bilmemeleri gibi birşey söz konusu değil canım çok eski orası yine de bulamaz gibi olursan ara beni ben tarif ederim ya da alırım seni.

Back
X