2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

slm kizlar nasilsiniz:)
evime döndüm geldigimden beri camasir yikayip ütü yapiyorum..
caglayi cookk özlemişim hasret giderdik:) eşimi pek ozlemedim:))
dün öğlen den beridir caglayi bezlemiyorum, dün 3 defa altina yapti neyseki az az yapiyo bacaklarindan akmiyo..bugunde 3-4 kez altina yapti..wc ye 5 kez yaptı. .cok su iciyo az az yapiyo zilli:) en güzeli gece sabaha kadar temiz uyanmasiydi..sabahta hemen wc ye koştu yapti:)) bakalim bir kac gün beniyoracak ama alisacak yani iinşallah:)
wc egitimine cocuktan ziyade annenin hazir olmasi gerekiyo bazen vazmigecsem diyorum ama basladik artik biraz sabredecem..yazi bezsiz gecirsin zaten sıcak. .

ahh ben istanbula doyamadim:) cok güzeldi, heleki kizlati gördüm ya nasil mutluyum anlatam..mutlu, sekersiz, rahime ve tatlicadiyla tanisma firsatim oldu..hepsi birbirinden şeker:) hatta şeker topaklari
damadim tarik ve mahirde cok yakisiklilardi..
mirayla defnosa bayildim hanim hanimciklar..
yavrukediyi kıl payi kacirdim goremedim cok üzüldüm. .beykozuda gormeyi cok istiyodum kismet olmadi..hejarda gelecekmistide oglu hastalanmis saglik olsun..
zaten gittim yagmura yakalandik moralim bozuldu ama her işte bir hayir vardir dedik, yinede cooook güzel vakit gecirdim..bana evini acan güzel arkadasim melegime cok teşekkür ediyorum..anlatacal çok şey var ama anlatmiycam

cevaplamaya istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz peki

1- kızınız 10.8 mi
benim oğlum da tamı tamına 10.8 ve öğrendiğimizde sevinçten havalara uçuyorduk
çünküm, 10.8 alt ve üst limitin tam ortası yani ortalama bir kilo. bu bakımdan hiiiiiç endişe etmeyiniz diyorum zira kızınızın kilosu gayet ortalama ve iyi. sanırım pofuduk bebekler "normal" gösterildiği için çıbık bacaklı çocuklar zayıf addediliyor. meğer çıbık bacak "normal"miş

2- bir de iştahsızlık olayı var. sanırım 3 öğünü iyi yemesini beklediğimiz için bize iştahsız görünüyorlar ama az da olsa kilo amları gayet iyi yediklerini gösteriyor. Çünkü hem büyümeye hem kilo almaya enerji harcıyorlar demek ki enerji bulabiliyorlar

3- kreşe göndermeyi ben de istiyorum. Grup oyunlarına ve kalabalık ortamlara çok meyilli. Ama bizimki de kendi yemeğini öyle rahat rahat yiyemiyor. Çatal-bardak kullanabiliyor ama kaşıkla çorba içemiyor Ben de endişeliyim, ne yapar ne eder, kendi yemeğini nasıl yiyecek diye :18:

3- Bizim diğer planlarımız da doktoramın bitme zamanına bağlı olduğu için kesin karar veremiyoruz. Doktoram ne zaman biter veya nerde kadro bulursam orada kreş bakacağız. kendi unv.mizin kreşi çok güzelmiş. Hatta başka kurumlardan bile başvuran ama unv. mensubu olmadığı için reddedilenler varmış. Umarım o kreşe gider

umarım yardımcı olabilmişimdir :26:

cevaplamaya istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz peki

1- kızınız 10.8 mi benim oğlum da tamı tamına 10.8 ve öğrendiğimizde sevinçten havalara uçuyorduk çünküm, 10.8 alt ve üst limitin tam ortası yani ortalama bir kilo. bizimki "iyi" yemesine rağmen uzun aylar boyunca kilo alamadı ve doktoru biraz endişelendirdi ama sonunda o da "orta" yolu buldu bu bakımdan hiiiiiç endişe etmeyiniz diyorum zira kızınızın kilosu gayet ortalama ve iyi. sanırım pofuduk bebekler "normal" gösterildiği için çıbık bacaklı çocuklar zayıf addediliyor. meğer çıbık bacak "normal"miş

2- bir de iştahsızlık olayı var. sanırım 3 öğünü iyi yemesini beklediğimiz için bize iştahsız görünüyorlar ama az da olsa kilo amları gayet iyi yediklerini gösteriyor. Çünkü hem büyümeye hem kilo almaya enerji harcıyorlar demek ki enerji bulabiliyorlar

3- kreşe göndermeyi ben de istiyorum. Grup oyunlarına ve kalabalık ortamlara çok meyilli. Ama bizimki de kendi yemeğini öyle rahat rahat yiyemiyor. Çatal-bardak kullanabiliyor ama kaşıkla çorba içemiyor Ben de endişeliyim, ne yapar ne eder, kendi yemeğini nasıl yiyecek diye :18:

3- Bizim diğer planlarımız da doktoramın bitme zamanına bağlı olduğu için kesin karar veremiyoruz. Doktoram ne zaman biter veya nerde kadro bulursam orada kreş bakacağız. kendi unv.mizin kreşi çok güzelmiş. Hatta başka kurumlardan bile başvuran ama unv. mensubu olmadığı için reddedilenler varmış. Umarım o kreşe gider

umarım yardımcı olabilmişimdir :26:

Çağla uyuyoken biraz daha yazayim:) birazdan pazara gidecez insallah altina yapmaz:)
istanbul kocaman şehir nereye gittim nerden gectim kafam karisti hatirlamiyom:) tek hatırladığım bebekne güzel bir yerdi orasi agzim açık kaldi:101:
sagolsu mutlu arabasiyla gezdirdi, bebekte kahvalti yaptik bizde sosyete olduk istiklal caddesindeyken olay cikti da son anda siyrildik aradan:) kizlar bizi hediyelere bogdu
bundan sonra her ay gelebilirim haberiniz olsun gerçi ucaga bi daha zor binerim ben:) korkumdan yusuf yusuf oldum..yusuf diyince aklima yusuf bey geldimutlu "cik ordan çık "dedin ya aklima geldikce gülüyorum
sirada marmaris gezimiz varşimdiden azraece yi telaş aldi
hayatin sirrini çözdüm ben:) gezecen eglenecentabi bide paran olacak

gelelim cerenin dokyor işine. .pazar te si sabah doktor randevumuz vardi..neyseki kaldigim yer çok yakindi hemen yetistik..ben doktoru kamu hastanesinde zannediyorum megerse hastanenin karsisinda özel poliklinik miş:)) muane ucretini görünce hemen bir bardak su istedimneyse doktor cereni muane etti ve sikintilarinin ne zaman basladigini sordu..bende anlattim ilk 3 yasinda bronsit oldugunu ve alerjisini 6 ay önce ogrendigimizi vs...her seyi anlattim kullandigi ilaclari falan filan..yanimizda goturdugumuz tahlillere baktı. .dediki tahlilde total ige yazan yer eger 5 in uzerinde olsaydı ilerde astim olma olasiligi olurmustu ama 3.35 oldugu icin astima dönmez dedi..zaten alerjiside çok yüksek bir oran değilmiş cok şükür. .asil sorunumuz cerenin burun deliklerinin dar olmasiymis..hemen tıklandığı için geniz akintisi oksurmesine sebep oluyomus...ateşi olmadan antibiyotik kullanmiycakmisim ve biz malesef hiç ateslenmeden sürekli antibiyotik kullandik
hastanirsa cocuk doktoruna goturecem amayine ist doktoru arayip ona gore kullanicakmisim..
yani sonuç olarak güzel seyler duydum..iyiki gitmisiz..icimin rahatlamasi lazimdi..alerjisi düşük bir seviyede oldugu icin 7 yasinda gecebilirmis gecmesse bile ergenlikte gececekmis insallah..
daha bir sürü soru sordum sağolsun yuregime su serpti..
mutlucum tekrar teşekkür ederim canim arkadasim..bizim için sordun sorusturdun doktoru. .ALlah senden razi olsun..iyiki senin gibi melek bir arkadasim olmuş. .

İyi akşamlar kızlar
Nasılsınız bakalım bi kaç sayfada olsa sayfalar ilerlemiş ne güzel:)
Biz çok şükür iyiyiz tarık buğrayla zaman çok çabuk geçiyo

Mutlum;miranın o ağzını yerim fıstık bi yetişkin gibi konuşuyo resmen maşallah kuzuma

Beybim;sen geldin yağmur başladı hala arada bir yağıyo bakalım haftaya güzel olucakmış:)tarık buğranın ıge total tahlili 49.9 du referan değerinde en yükseği 60 tı.doktor bize bu değerin çok yüksek olmadığını dönem dönem düşüp yükselebileceğini söylemişti
Bu arada kızlar ceren tam bi gülen surat hep gülüyo çok tatlıydıgüzelliğini annesinden almış ikiside fıstık gibi

Şekersizim;hediyenin acelesi yok canım rahatladığın zaman halledersin 3. Doğum gününe kadar zamanın var

hele sana hic bişey anlatmiycam:)) nazarina geldim istanbulu sel aldi:)) gözün kaldi dimi
telefondan yaziyom ya parmaklarimi hissetmiyom artik:)) yoksa herseyi anlatacam..

ülkemizin başhentiğ Ankara azizim, neden Ankara'da buluşulmuyor tabiki nazarım değdi, oh olsun

aziz ve leziz dostum Babyceren, biangel_kujum size cevap yazdı mı? 23 mayısta giriş yapmış. belli ki mesajımı gördü ama beni pek "sallamadı"
sizde durumlar ne merkez de

Merhaba kızlarr..
Ne güzell bir buluşma geçirmişinizzz
Çok sevindim sizin adınıza.Dostluğunuz hep daimi olur inşaallah.

Babyceren ; canım ceren hakkında içinin rahatlamasına çok sevindim.İnşaallah en kısa zamanda tamamen kurtulursunuz bu allerjiden.
Ayrıca çiş eğitiminde başarılar diliyorum.Evet bebek kadar anneninde hazır olması çok önemli.Ben nedense bir türlü hazır hissetmiyorum kendimi.
Evde ki bez stoğu bitince başlarız artık :))

Meleğim ; canım memlekete hoşgeldin..Çok güzel bir tatil geçirmen dileği ile...
Mahir paşa emziği bırakmış.Darısı bize olsunn ama sanırım ben emziği bıraktırmakta da pek hazır değilim.Malum uykusuz geceler,huysuzluklar olacaktır.
Eşimin eğitim yılı bitince eşimin yardımı ile bıraktırayım diyorum.Aslında geçenlerde ilk defa emziğini balkondan atmıştı kayra.Fırsattan istifade emzik gitti diye bıraktırmak istedim ama gece olunca o yalvarmaya ve ağlamaya dayanamadım.

Mutlu_annem ; kızların dediğine göre mira hatun çok tatlı konuşormuş.Öperim onu minik dudişlerindennn.

Tatlıcadı ; Tarık paşa ile zamanın çok çabuk geçtiğinden bahsetmişsin.Bunun sırrı ne acabaaa ..Biz bu aralar çok sıkılıyoruz,bir türlü zaman geçiremiyoruz :26:

Merhaba sisaADA ; kızınızın boyu kaç cm bilmiyorum ama kilosu endişenecek kadar düşük değil bence.İlerde manken gibi bir kızınız olur,üzmeyin kendinizi .İştahsızlık konusunu burda ara ara konuşuyoruz ama maalesef yemeyen çocuk yemiyor.Bende oğlumda yaşadım bu sıkıntıyı (şuan atlattık çok şükür).Anne olarak sinirlerin çok yıpranıyor,yesin istiyorsun ama dediğim gibi yemeyince yemiyorlar.Yemek istemediği zaman zorluyor veya baskı yapıyormusunuz ?Çocuk kendisini baskı altında hissederse yiyeceği varsa da yemiyor.Allah bol sabır versin..
HGB seviyesi çok düşük değil.Ben olsam ilacı kullanmazdım...
Kreş için endişelenmeyin bence.Orda çocuklarla beraber yer bence
Çiş konusunda tebrik ediyorum.Kolaylıklar...

Oh oh maşallah,kıskandım sizi vallahi(şaka şaka imrendim)ne de güzel buluşmuşsunuzResimlerinizi meraklka bekliyorum.Artık darısı başıma umarım en yakın zamanda hep beraber oluruz
Meleğim hoş geldin sefa geldin,Urfaya yolun düşer mi?
Mutlum seni de özledim,sık gelemediğimden merak ediyorum haliyle.Bir face açsan da daha sık takip etsek seni
Beybim gözün aydın,Cerenin durumu iyiymiş hepimiz rahatladık gerçekten
Talaycığım Allah analı babalı ve sağlıkla büyütsün inşallah,darısı başıma
Hepinizi öpüyorum hanımlar...
Bizler de iyiyiz,Doğa hala konuşmuyor bu kızı da her şeyi gecikmeli yapıyor yafSağlıklı olması en güzeli..

hamilemisin cnm :26:

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz ama bütün sorularım aynı yere cıkıyor zaten yemek yeme :) ayse duru 10.8 kg 86 cm ve 24 aylık persentil de boy %48 kilo %14 cıkıyor yanı kılomuz ortalamanın epey altında söyledğiniz gibi ortalama olsaydı keske :) artık eskısı kadar kılosunu kafaya takmıyorum ama yemek ymedıgı ıcın vıtamınsız ve demırsız kalıyor bu yüzden endısem vegaferon kullanıyoruz 1 haftadır ıns. kan değerlerimiz yükselır bır an evvel.
kre konusunda n kadar sanslıymıssınız guvenbıleceğiniz bir yer varmıs ne guzel darısı bızee inş.

bır de yaz dönemı ıcın cocuklarınız evde ne gıbı aktıvıteler planlıyorsunuz bızım kuzu sıkılmaya başladı bılee değisik eğlencelı aktıvıteler bulmak sart oldu.

oo süper iştahsızlığı atlatan bırı olarak sızden dınleyeceğim cok sey var. nasıl becerdınız annesı bana bıraz tuyo verın şimdi yıyor musunuz?
önceleri her öğün sonrası oturup ağlıyordum saka değil cıddı cıddı kendımı tutamıyordum ama sonra duruma alıstım baskıyı ortadan kaldırdım, su son zamanlarda oyuna dalıyor yapboz , boyama gıbı seylere dalınca yedırbılıyorum ancak o da bellı seyler her seyı yemıyor örneğin herhangı bır kahvaltılık çaktırmadan ağzına soksam öğürerek cıkarıyor ( zeytın , peynır asla yemıyor ) kahvaltıda sadecer sosis ıhlamur ve tahın helvası ...
off yıne sısıtımm yazarken bıle sıkılır oldum :) neyse tavsıyelerınız varsa dınlemeye hazırım boyumuz 86 cm bu arada evder ne aktıvıteler yapıyorsunuz bır de

hamilemisin cnm :26:

maalesef tatlım,ovülasyon günümde kalmaya çalışıyorum fakat henüz bir şey olmadı.
Bu arada tebrik etmediysem kusura bakma canım seni,canı gönülden kutluyorum hamiş olmanı.Sağlıklı bir şekilde doğar ve hayırlı bir evlat olur inşallah.

bır de yaz dönemı ıcın cocuklarınız evde ne gıbı aktıvıteler planlıyorsunuz bızım kuzu sıkılmaya başladı bılee değisik eğlencelı aktıvıteler bulmak sart oldu.

Ankara'nın en yavan mahallelerinden birinde oturuyorum. yaz önemi için, uzak hayvanat bahçeleri, mesire yerleri, balkona konan şişme havuz gibi şeyleri düşünüyorum :26: mesire yerlerini özellikle istiyoırum çünküm bizim oğlan deli gibi koşmayı çok seviyor. hani "bomboş yol olsa da nereye gittiğimi bilmeden koşsam koşsam, sonra yemek yyiyip uyuyakalsam" der gibi ha asıl öenmli kısmı unuttum. kamyon, kepçe ve traktöründen hiç vazgeçmez. kumları ordan oraya taşı, dök, kaz, kamyona yükle, boşlat vs vs vs. onlarla oynarken vaktin nasıl geçtiğini anlamaz. parka vs giderken bu harfiyat malzemelerini de götürürüz

bir de kahvaltıda klasik peynir zeytin asla yemez bizimki de ama sütlü omlet olsun, çeşitli yumuşak krepler olsun, fındık ezmesi olsun çok güzel yer. ben de bu tarz şeyleri yapıyorum. yumurta yemesi gerekiyor ama illa haşlama olacak diye bir şart yok nasıl olsa. yumuşak bir krebin içinde hem yumurta hem süt hem kepek var. çok da lezzetli. belkim böyle egzantrik şeyler deneyebilirsiniz :26: domatesi de eline alıp ekmekle amele usulü yemeyi seviyor. öyle çatalla filan değil. bir lokma ekmek bir lokma domates, önüne döke döke yiyiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…