2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel kadınlar ve yavruları.. Bakıyorum boş kalmış buralar..
Nasılsınız neleer yapıyorsunuz. Bizim gunler yoğun geciyor yahu. Pztsi bi bakıyorum hop cuma oluyo. Sonra da kuzuyla haftasonu planları vs derken bi bakmışız pztsi olmuş :) zaman akıyo mirim... Gecen haftasonu kuzucugumun yılsonu gosterisi vardı. Sınıfça palyaço şarkısını söyleyip dans ettiler. Bir de diğer sınıfla ingîlizce bir cocuk sarkısının hareketlerini yaptılar. Ahh ahh içim eridi gözlerim doldu. Ne menem bişeymiş anne olmak... Kuzumu görmeye annem kardeşim ve yegenim geldi istanbuldan. Baturu balkonda yıkadık defne hanım da balkonda kuvet keyfi yaptı bu sayede. Artık her haftasonu havuzunu şilirip doldururum. Çok keyif aldı yavrum. Pazar gunu de hayvanat bahcesine gittik. Resimlerini gördüğümüz seslerini taklit ettiğimiz hayvan arkadaslarımızı ve nicelerini canlı olarak gormus oldu :) keyifli bi gun gecirdik tavsiye ederim ama tabii ki hayvancıkların minicik kafeslere tıkılı kalması cok üzdü beni. Keske daha serbest bi ortamları olsa. :/ maalesef tesis çok iyî değil. Bakımsız ve kucuk darıcadan bahsediyorum bu arada

Yarın öğretmeninin doğum gunu minik bi sürpriz hazırladık. Akşam veli toplantımız var. Sonra ufak bi kutlama yapıcaz bahcede :)

Dediğim gibi gunler akıyo. Yorgunum

2 yas sendromu ufak ufak bas gosteriyor. Tuvalet eğitimiyle ilgili uzak yakın alakası yok cocuuumunnn... Ne bi işaret ne bi bezden sıkılma vs. Yazın okulda başlayacaklardı bakalım yarın bi konusalım... İşte böle

Öperim

yaklaşık 2 aylık bi ayrılıktan sonra herkeze merhaba öncelikle bütün bebişlerin gerçi artık onlar birer küçük hanımefendi ve küçük bey doğumgünlerini kutluyorum.beni merak edip soran ve tebrik eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız. hamileler artmış ne güzel rabbim hepsini sağlıkla kucaklarına almalarını nasip etsin inş.
ömer tuğrul 28 nisanda dünyaya geldi.daha öncede yazmıştım sürekli sancım çıkıyordu nstde.taşınma tayin vede maalesef ailemle yaşadığım sıkıntılardan sonra sancılar 5 dkya düşünce spinal anestezi ile sezeryan ile saat 5 gibi dünyaya geldi.3 kilo ve 49 cm olarak dünyaya geldi tek sıkıntım bütün yıl hiç hasta olmayan benim o hafta faranjit olmam ve sürekli öksürmek istemem.siz düşünün artık dikişleri.
şu an kayınvaldemgildeyiz maalesef 5 dklalık mesafedeki annem yerine başka ildeki kayınvaldem sahip çıktı bize.
insanın yanında birinin olması büyük nimet.şuan için 2 çocukla zorlanmıyorum çünkü dedesi,babaannesi abileri musab bilali oyalıyor ömer tuğrulda çok ilgi istemediği için çok şükür abisiyle arası gayet iyi.asıl mesele antalyaya dönünce başlıcak.
forum biraz duraklamış sanırım yaz nedeniyle.valla interneti bulur bulmaz hemen buraya koştum.sizleri özledim ve merak ettim.doğum günü fotolarına baktım ama bu sene az şekersiz mesela seninkini göremedim.azraeceninkinide,meleğiminkinide.
baktığım fotolar ise çok güzeldi.birazda abimizden bahsedip gideyim.
musab burda çok mutlu müstakil evde çocuk büyütmek gerçekten mutluluk.hala kendi dilinde konuşmaya devam ediyor jest ve mimikleriyle herşeyi anlatıyor ama burada kalabalıkta dili biraz daha açıldı sanki.kendi dilini yazmış oğlum.yeşil renge vakka, kanepeye ede vb. diyor. çiş konusundada pedogoglar konuşunca başlayın dedikleri için ve bizimkininde pek hazır olduğunu düşünmüyorum biraz daha var.uyku saatlerimiz değişti bitmeyen bir enerji ile maalesef gece 12 den aşağı yatmıyor.şimdilik bukadar herkezi tekrar öpüyorum.

Son düzenleme:

ay hoşgeldiniz talay hanım, iyi olduğunuza sevindim ama yaşadıklarınız biraz üzüntü verici umarım Ömer Tuğrul biraz toparlanıncaya kadar kalabilirsiniz kayınvalidenizde anlattığınıza göre çok mutlusunuz haberdar etmeye devam ediniz anacığım, merakta bırakmayınız bizleri

Ne güzel senin adına cok sevindim hersey yolunda masallah.

Haklısın face falan derken burası sekteye uğradı. En kısa zamanda buraya da yuklerim fotoğraflarımızı. Zaten bloga da bişey yazamıyorum ne zamandır.

Defne beni cok yoruyor. İşte de biraz sıkıntılarımız var. Akşam birlikte uyutup kalıyoruz. Falan filan. Valla hamişleri gordukçe duydukça benim de doğurasım geliyo. Kısmet tabi. Hayırlısı

selamlarr:)
talay gelmiş cok sevindim, cocuklarin iyi olmasina çok sevindim cnm..sende rahatmissin oh ne güzel. .

ben çok yoğunum hiç giremez oldum burayaevde hala netim yok ondanda yazamiyorum..
gectigimz persembe meleğim antekyeye geldi:)) çoook güzel bir gün geçirdik:) iyiki tanidim seni canim arkadasim ve tabiki yakisikli damadim mahirim:) kivir kivir saclari, cenesindeki gamzesiyle yolda herkesin dikkatini cekiyodu kuzum benim..biraz annesini yoruyodu ama olsun meleğim alışmış :)) enistemiz de cok konuskan sicak kanliydi:) benim kocayla kafalari uyuştu, hatta melegimle benim dedikodumu bile yaptilar kuzzulkurt onlara:)

başka ne anlatayim bilemedim:) kizlar iyiler çok şükür. .cerenin okul meselesi kafami kurcaliyo, tekrar anaokulunami gitsin yoksa 1.sinifmi karar veremiyorum, eylulde 63 aylik olacak ama herkes küçük diyo. .
Çağlam herzamanki gibi bazen cok akilli bazen kuduruk:)
bugün havuzu doldurduk 1 saat sudan cikmadilar..insallah hastalanmazlar..
ben biraz kilo almisim:)) göbek elden gidiyo:))

kujum nerdesin aklima geldi merak ediyorum..
hepinizi kojaman öptüm

kızlar musab bilal eltimin oğlunu ve onunla oynaya çalışan çocukları ısırmaya başladı ne yapacağımı şaşırdım.bu gün onu banyodan çıkarırken çıkmak istemedi ve benide çok fena ısırdı.

Slm kızlar herkesler nerede:)
Arada bi yazalım canlandıralım burayıda
Biz kuzumla iyiyiz..havalar sıcak olduğu için öğle uykusundan sonra dışarı çıkıyoruz akşam geç saatte geliyoruz
Tarık buğra hala çok hareketli dur durak bilmiyo ve yorulmuyoda akşam zor yatırıyorum bi kaç gündür ipin ucunu kaçırdı 23:00 da yatıyo sabah 8 e doğru kalkıyo nerden fışkırıyo bu enerji anlamıyorum:)
Çokta uyanık sıpa dışarıda beni hep kandırmaya çalışıyo yorulmuş gibi ayyy offf diyip kaldırıma oturuyo kafayı hiç oynatmadan gözleriyle yan yan bana bakıp vınnn diye uçuyo ama gülmekten koşamıyo garibimya da ayakkabısının cırtlarını kapatıyomuş gibi yapıp kaçıyo:)
Arkadaşlarım sürekli oturmaya çağırıyolardı tarık buğra çok hareketli diye gitmiyodum çoğuna gittim beni bi daha çağırmazlar
Ramazanda geliyo iftar sonrası dışarı çıkarız artık

Talaycı ;minik bebişimiz dünyaya gelmiş hayırlı olsun..musab bilal abi oldu ne güzelannenin sana yardımcı olmaması can sıkıcı ama takma kafana kayınvaliden yatdımcı oluyomuş çok güzel
Musab bilal ve ömer tuğrulun yan yana fotoğrafını görsek ne iyi olur:)
Bu arada ıssırma tarık buğrada aylar öncesinde vardı genelde babasını ıssırıyodu..yapma,etme,acıyo dedikçe inadımıza ıssırıyodu ıssırma anında dikkatini farklı bi yöne çekiyoduk bırakıyodu şimdi çok şükür yok umarım musab bilalde çabucak bırakır..bebişide ıssırmasın:18:

Hepinizi öptüm fırsat buldukça uğrayalım buraya

Son düzenleme:

ısırma olayına şaşırdım tatlıcadı hanım. valla bilemiyorum ne yapılır :26:talay hanım sağolsun öneride bulunmuş

sanırım bütün tombalakların hareketli ve koşturmacalı zamanları geldi. özellikle de rol yapıp bizi uyutmaları gerçekten hayret verici konuşma durumları nasıl oldu Tarık Buğra'nın acaba :26: son bölümlerde, pek konuşmuyordu da siz biraz endişelenmiştiniz

Merhaba arkadaslar ve minisleri :) 10 gunluk tatilin ardindan memlekete geldik yayladayiz ,esim Karsa döndü biz eylül ayina kadar burdayiz.Tatilimiz Masal acisindan güzeldi onun mutlulugu herseye deger ama cocukla cok yorucu oluyor tatil.Seneye 2 cocukla nasil olur tatil onu hiiiiicc dusunmuyorum
Gebelikle ilgili olarak gelismeler , kalp atislarini dinledik ( ikinci kezde olsa cok heyecan vericiymis) Cok feci bulantim var Masalda da 4 ayin sonuna kadar surmustu Neyse gececek bir sekilde,ilki kadar hassas davranilmiyor bazi seyler.Birde elimde degil Masali kucagima surekli aliyorum."anne kucama aliymisin beni yoyuldum yoooluuy " diyen bir melege siz ne yaparsiniz
Subat annelerine yazan varmi diye baktim ve sok oldum resmen 300 lu sayfalara gelmisler Yazim de moda girim dedim ama ilk goz agrim mayis annelerime yazmadan elim varmadi
NOT. Kızlar bende telf.numarasi olanlar ,rehberimdeki butun numaralar silindi bana msj atarsaniz tekrar kaydederim.optm

selam mayıs anneleri, eskidik galiba hem buradan ikinci bebiş haberleri hem de arkadaşlarımın yeni doğan bebişleri derken artık bebişlerimiz bebeklikten çocukluğa terfi etti. öncelikle bebeğini kucağına alan talayı ve bebek bekleyen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum, hepinizi öpüyorum

sizin adınıza sevindim çiçek hanım, ne güzel 2. bebeğinizi kucağınıza alacaksınız yaylada olmanız Masal açısından da çok iyi olur. hem serpilir hem de enerjisini boşaltıp akşam uyuyakalır. iyi tatiller diliyorum

hemen nereye gidiyorsunuz dostum WC eğitimi konusunda görüşlerinizi ve sizdeki durumları bildirir misiniz

Ne kaa güzel biraz renk gelmiş topiğe:)
Bu gün hava çoook sıcak camlarımı sildim ramazanda hiç bi iş yapmam..
Tarık buğra hastaydı o iyileşti ben hastalandım iyileştim derken bu gün kulak ağrım başladı çok fena
Kuzucum uyansında akşam üzeri alışverişe gidicez yemeklik bi şeyler almam lazım..şimdi hergün ne yemek yapsam diye daha çok düşünürüz

Aklınızda yanlış kalmış chihiro hanım:) tarık buğra aylar öncesinde ıssırıyodu şu anda ıssıran musab bilal
Hemde ne koşturmaca akıl ermiyo:)
Tarık buğra hala konuşmuyo canı isterse bi kaç bi şey söylüyo ama ağzı alışmış aba ya sürekli abaaa:)
Endişelerim hala devam ediyo..doktoruyla konuştuk çocuk psikiyatrisine götürmemi söyledi,biraz daha beklesem mi götürsem mi bilmiyorum

Hadi gözün aydın canım pıt pıtlar duyulmuştatiliniz güzel geçmiş ve hala devam ediyo olmasıda ayrı güzel masal ve senin için ne iyi olmuştur
Mide bulantısıda çok zordur bende çok çekmiştim Allah yardımcın olsun
Bakalım kış bebemizin cinsiyeti ne olucak:) sağlıkla doğsun inşallah

meraba evet sizi hatirliyorum..
malesef alerji oldugu dogruymus ama neyseki yüksek bir seviye degil..
dediginiz gibi kış boyu antibiyotik kullandik ama bu kış öyle olmiycak insallah.doktorla irtibat halinde olacaz..
çok tesekkur ederim..sizide geçmiş olsun
opuldunuz:)

iyi geceler:)
biraz hareketlenmis burasi ne güzel:)
ahh benim internetim olsaydi hiç boş birakmazdim burayi:)
yakinda bomba gibi dönecem
bu aralar araba kullanmayi ogreniyom..Eşim sürekli bana bagiriyodu ama bugun hiç hata yapmadim hiç bagirmadi sesi buzusecise:)
hatta ilk defa bir arabayi solladim eheueheu
çok heycanliydi:)) ay çocuk gibi seviniyom:)
neyse gidip yatam çok geç olmuş:)
çikocum dostum aramaz oldumayran içtik ayrami düştük cok ayip sana

cicekcim mide bulantisi çok kötü elbet ama geçecek biliyin demi:) Allah sana saglikli hayirli evlat nasip etsin..
tatlicadim muckkk

azizim hoşgeldiniz, uzak kaldık gerçekten ama araba kullanmayı öğrenmenize sevindim. acil durumlar için mutlaka öğrenmek lazım yok hayır, ben araba kullanmıyorum. daha doğrusu sadece haftasonu kullanıyoruz, onda da ben tombalağımla arkada uğraşırken eşim kullanıyor ama herhangi bir anda, atlayıp biryere gidecek kadar kullanabiliyorum

sizi sürekli düşünüp aramak istiyorum ama Çağlanın uykusunu böleceğim korkusundan arayamıyorum :18: daha doğrusu Çağla uyanırsa bana çemkireceğinizden tırsıp arayamıyorum

neyse, ama ararım tabiki de

bu arada, önceden anlatmışmıydım bilmiyorum. birkaç hafta önce sabah uyandığımda çelik kapımızın aralık olduğunu farkettim. aklıma eşimin akşam bakkaldan gelirken kitlemeyi unuttuğu ve Orhan Cemalin kapıdan çıkıp gezip geri geldiği geldi :18:ayaklarının altına baktığımda toz toprak olduğunu gördüm yani, gerçekten eşim kapıyı kitlememiş ve Orhan Cemal sabah ben uyurken kapıdan çıkıp en azından apartman içinde gezip geri gelmiş :18: daha doğrusu kapıdan çıkan çocuk çıkıp sağ salim geri gelebilmiş elim ayağım titredi dersem yalan olur. heyecan yada korkudan ziyade sadece eşime öfkeyle doldum. eşimi bir güzel
payladım. "yaptığının ve atlattığımz facianın farkında mısın? bu çocuk senin bir ihmalin yüzünden evden çıkmış ve merdivenden yuvarlanıp ölmeden, oturduğumuz sapık mahalleden kaçırılmadan geri gelebilmiş bunu kafan alıyor mu haaa " dedim. o günün akşamı da arabamıza biri çarpıp, arkasını tanınmaz hale getirdi. tatile çıkmamıza 1 gün kala oldu tüm bunlar. neyse, bir kurban keserek (gerçekten) atlattık. tatile de otobüsle gittik içimden dedim: yolda bir kazada kötü şeyler olacaktı belli ki, yola arabayla çıkmamıza iizn vermedi Allah. bir kan akıtmak lazım"

bu sabah, oğlanla eşimi yine anneanneye yolcu ederken baktık ki kapıyı yine kitlemeyi unutmuş bizim ki dedim ki: bak çekirge bu 2. sıçrayışın ve paçayı sıyırışın. bir daha olursa, ben sana tekmelerle sıçrarım oan göre
bilirsiniz, biraz rahat ve "olur böyle şeyler" tipi bir anneyimdir ama açık güvenlik zafiyetine hiç tölerans gösteremem. hala eşime kızgınım

çiçekçim banada çok alma demelerine rağmen musab bilal hep kucağımdaydı çok şükür bişey olmadı ama yinede sen dikkat et.

teşekkür ederim arkadaşım benimle hamile olan 2 arkadaşımız vardı yanılmıyorsam acaba onlar nasıl.

baybicim kayınvaldemde beni burada ehliyete yazdırmış.dua edinde alayım ehliyeti kadınında yüzünü kara çıkartmayayım 12 temmuzda sınav var.malum 2 sene evdeyim oğlanları alıp gezerim inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…