2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Buraya yazmayali ay olmustur herhalde tabi facede yazistigimizdan da kaynaklaniyor. Enesime gecmis olsun beykozum ben hemen wc egitimine donme derim yavrum anca toparlar. Isim onerisi olarak ece su diyebilirim'))) wc egitimi bence bebek icinde anne icinde cok zorlu. Tabi istisnalar vardir 1gunde ogrendi filan diyenler:)) oncellikle 2.ciyi yapanlar tavsiyem size 1bucuk dedimi cocuga ogretcen wcyi 2den sonra inatlasma donemi cok daha zorlu oluyor. Ece o zaman yaparken niye ustune dusmemisim pismanim. Ben bir cuma basladim ve o ilk gun cok kotuydu. Wcde oturuyoruz yok deyip kalkip saliyoruz hemde az az ve sik olmak uzere aslinda cocuk o zaman kaslarini kullanmayi ogreniyorda biz delleniyoruz. Alistirma kulodu bize iyi geldi bu anlamda saril saril yere akmasini engelledi. Esimle dedikki bu bole olmucak gidip bez aldik . Aradan 3gun gecti bizimki demezmi cis yapcam.bu sefer adaptor yerine lazimliga oturttum. Biz neredeyse lazimlik ordaydi. Tabi bir yakaliyosam 1 kaciriyo diye diye gecti gunler. Ben saate bakip yakaliyordum cisini soylemesi 1haftayi aldi. Komsudan kus alip cis yapinca besleme cis yapan bebek gule gule kakalar stickler heveslendirme anlaminda yardimci oldu birde alkis sevinc gosterileri. Kakafa hic sikinti ysdamadik cok sukur. Hala arada kacirmalari oluyor ozellikle oyun oynarken. Gece hic baglamadim ki kuru kalkti 1kere disinda. Az sivi vermeye bakin ilk gunletfe yatmadan ozellikle. Zeynep adamizda pgrendo cok sikur cisimi aklima gelenler bunlar hrrkese iyi sanslar derken ilk gunler parka ciktik cis yapinca donunce tututmaya baslamasianlamda olumlu oldu yeterkieve donmeyelim diye:))

Merhaba arkadaslar bi kac sayfa ilerlemis gorunce sevindim :) Mersine bagli Çamliyayladayiz iki ay kalacagiz ,suan nasil yagmur yagiyor miss gibi toprak kokusu,Masal misil misil uyuyor,bende firsattan istifade size bakim dedim :) Neguzel wc egitimleri son gaz devam,basaranlar yada en azindan bir umut baslayanlar,malesef ben kalkismiyorum bile cunku hic sinyal yok inanin kakasini birakin soylemeyi anlamasam aksama kadar oyle durabilir hicc rahatsiz olmuyor bide degistirecem diye sinirleniyor Bende demek daha zamani var diye hic kalkismiyorum napim.Zaten bulantim ve halsizligim hat safhada...
En son Pinarim hamisler kervanina katildi dimi varmi arttiran varmi yeni katilan hamisler kervanina...

BEYKOZ canim cok gecmis olsun neyseki atlatmissiniz.Bebisinin kiz oldugunu yeni gordum ve cok sevindim. Saglikli dunyalar guzeli bir kizin olur ins.Bende kiz hissediyorum belkide çin takvim8nden etkileniyorumama oyle geciyor icimden...

BEYKOZ canim cok gecmis olsun neyseki atlatmissiniz.Bebisinin kiz oldugunu yeni gordum ve cok sevindim. Saglikli dunyalar guzeli bir kizin olur ins.Bende kiz hissediyorum belkide çin takvim8nden etkileniyorumama oyle geciyor icimden...

canım bana cin takvimi erkek dedi
3 doktor yanlıs görmediyse kızım geliyorrrr inş
Rabbim herkezin kalbine göre versin basta saglıklı ve hayırlı evlat olurlar inş
seni bebiş napıo nekadarlık oldu canım

azraececim ben basladım yine yazıcam sonra nasıl gectigini 2 gece oldu bugun 3.gün ben diger bebiş dogmadan alıstırmak istiyorum enes bu sefer gayretli cok sükür gercekten zor sürec ve sabır isteyen
sen naptın bebiş yokmu

Canim bebis 8 +1 SAT a gore.Ama dk erken yumurtlama olmus dedi bu durumda kac haftalik oldugu degisiyormu bilmiyorum cunku o sirada acil dogum geldi soramadim. Bulanti disinda bir sıkıntım yok cok sukur.Bir hafta sonra 2 li tarama var gidecegim bakalim.
Cinsiyete gelince saglikli olsun gerisi bos tabi.Bizim butun aile ve ark.cevresinde çin takvimi tutunca ister istemez etkileniliyor :) 2 ay sonra anlariz bakalim Çok optum ucunuzude

Kızlar bir şey sormak istiyorum.
Ufaklıklara yatmadan önce en son ne zaman son öğünü yedirmiş oluyorsunuz ve son öğün ne oluyor?
Kayra genelde akşam öğünün 6 gibi yemiş oluyor.Saat 8de yatıyor ve yatmadan hemen önce muhallebi yiyip öyle yatıyor.
Artık bu muhallebi öğünün kaldırsam diye düşünüyorum ama bu seferde yatmadan önce onu tok tutacak bir şeylere ihtiyacı var mıdır diye düşünüyorum.
Yani bir bardak süt veya meyve yeterlimidir yatmadan öncesi için ?

Canim malesef Masal'in uyumasi 10. 10:30 u buluyor.Bu durumda aksam yemegi 7 - 7:30 gibi yiyor sonrasinda 9:30 civari bir bardak süt iciyor okadar.Biz muhallebi tarzi seyleri ogle uykusundan sonra yiyoruz canim.

Bir bardak süt veya bir orta büyüklükte muz mühtemelen tok tutar ..biz öyle yapmaya çalışıyoruz ..

Kızlar bebekleriniz sağlıklı olsunlarda kız veya erkek hiç önemli değil bunu neden söyledim biliyormusunuz yakınlarında çoçuğu sağlıklı olmayan olunca ister istemez aklınıza geliyor ve hep şükretme ihtiyaçı hîssediyoruz ondan.. I'nş bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız .

valla ben illa kızım oglum olsun demedim demem
sadece icinden geciyor insanın kızım var oglusuda tadıyım oglum var kızıda tadıyım diye
kendi adımada Rabbim basta saglık sonra hayırlı evlat nasip etsin bana ve herkeze inş amin

masallah 2 ay olmus bile Rabbim kucagımıza almayıda nasip eylesin sag salim inş
bulantılarında gecer rahatlarsın inş
ben 2liyi kacırdım 3lüyü yaptırdım haftaya sonucu göstercem doktora kısmetse inş güzel sonuclar alırım
hkkımızda hayırlısı neyse o olur inş canım tahmin ediyim seninki erkek sanırım tabi ben bilemem Rabbim bilir tahmin ettim cindiyeti belli onun zaten
bende cok öptüm 3ünüzü

aşırı katılıyorum hala Orhan Cemal'in koşup oynayabilecek kadar sağlıklı olmasına hayret ve şükür ediyorum

bizim oğlan akşam yemeğini biraz daha erken (ikindi gibi) yer, akşam bizimle beraber 6 da ise çoook az atıştırır. 1 bardak süt içip 20:30 da uyur. bu şekilde tok durduğunu düşünüyorum çünkü gece bazen 1 defa uyanır bazen hiç uyanmaz yani siz de muhallebi yerine 1 bardak süt içirseniz olur

Canim ben sonuna kadar katiliyorum ki dilimdeki tek dua saglikli eli ayagi tam hayirli bir evlat olsun.Sadece BEYKOZUMUN dedigi gibi ister istemez insan merak ediyor tahminde bulunuyor bazen ,kizi olan digerinide tatmak istiyor oglu olan ayni sekilde ama bunlar sadece hos sohbet.Rabbim hangisini hayirli bulduysa olsun sadece saglik diliyorum...

Tabiki haklısınız sizi anlıyorum heyecan oluyor insanda ben yalnız sadece size değil sizin gibi tüm hamile olanlara ve olacaklara minik bir hatırlatma yapayım dedim o kadar .. Yinede söylüyorum bebeklerimiz inş sağlıklı dünyaya gelirler ve doğumlarınız kolar olur ..

bizde yemeği 8 gibi yiyoruz biz yersek meyvelerden istediğini yiyor gece 12 gibi uyuyor ve 10.30 gibi 250 ml süt içiyor biberonundan, yemek seçme ise bazen yediği şeyleri bazen yemiyor ama asla reddetmediği şey et.mesela şu aralar yoğurtu ve içinde yoğurt olan herşeyi reddediyor bende çözümü evde meyveli yoğurt yapıp dondurma kaplarına katarak verdim ilk denemem başarılıydı.

evet bende aklıma geldikçe hep şükrediyorum birde tv de izlediklerimden sonra okadar zor durumda olanlar varki

herkeze merhaba forum biraz hareketlenmiş.bizim çiş eğitimimiz ağustos sonu gibi düşünüyorum musab bilal kakasından ve çişinden rahatsız olmaya başladı bende ona çiş ve kakasını söylemesini söyledim bazı zamanlar hariç çişte yapsa kakada yapsa anne kaka diyor bizim için buda bi gelişme.dün sağlık ocağına gittik 85 cm 11 kilo bunada şükür dedim.oğlum artık kendi kendine oyun kurmaya başladı araba sürüyor en sevdiği ise mahir gibi trenler.internetten trenli şarkı ve çizgi film izliyoruz bu arada bütün yerli ve yabancı çizgi filmleri öğrendim.arada ömerin emziğini emip yatağına yatıyor. bebe bıdı bıdı bıdı diye kardeşiyle konuşuyor konuşmada yavaş yavaş ilerliyoruz. ömer tuğrul ise emiyor gaz çıkarıyor agucuklar yapıyor abisinden ona pek fırsat kalmıyor geceleri birlikte yatıp gündüzün acısını çıkarıyoruz.iki çocuklu hayat biraz zor ama bu yola isteyerek yola çıktıysan sevgileri ağır basıyor.

İyi akşamlar herkeseee
Nassınız kızlariyiyiz dediğinizi duydum çok şükür bizde iyiyiz:)
Ramazanda bol bol geziyoruz bu sebepten çok takıntılı olduğum tarık buğranın uyku saatleri değişti gece kuşu oldu bizimle beraber az önce zorla yatırdım.ama kuzucum çok mutlusabahlarıda geç uyanıyo ramazan sonrasında erken kaldırırım bi kaç gün alışır

Son zamanlarda tarık buğranın en büyük tutkusu 'su' hiç sıkılmadan uzun süre balkon yıkıyo tabi daha çok kendini yıkıyo:)
Dün mutfak tezgahına tırmanmış musluğu açmış lavabonun içinde ayakları şıp şıp oynuyo
Bi kaç saat öncesinde de dneme amaçlı sakladığım minik emziğini ağzını vermiştim acaba emicekmi diye görünce çok mutlu oldu ve emdi aylar geçmesine rağmen unutamadı emziği:) o emziğide tezgahın üzerine bırakmıştım ağzına minicik emziğini almış danam bi yandan ayaklarını şıplatıyo bi yandan emziği çıkarıp gülümsüyo yeniden ağzına alıyo

Bugünde ablama gittik çocuklarla kudurdu balkonda su savaşı yaptılar tarık buğra savaşta çocuklara su sıkmak yerine kendine sıktı
Hala çok hareketli ve kaşla göz arasında eline geçirdiği çoğu şeyi camdan yada balkondan aşağıya fırlatıyooyuncaklarla oynamıyo çok çabuk sıkılıyo,kitap okuyamıyorum dinlemiyo,parmak boya ve sulu boya azda olsa oyalıyo onun dışında eğitici hiç bi şey yapamıyoruz.koşmalı,hoplamalı,zıplamalı oyunlara bayılıyo.poposunun üzerinde hiç oturamıyo koşturmaca halinde devam ediyoruz

Bugün kuzucum ablamda çekmece karıştırırken saccade bulmuş ve sermiş namaz kılmaya başlamış bizede yeğenim geldi söyledi sessizce kenardan izledik çok güzel kıldı dudaklarıda hep kıpır kıpır kendince dua ediyo çok hoşuma gitti

Beykozcum;enese geçmiş olsunprenses için isim olarak aklıma Defne su geldi.defne ismini seviyorum ileride bir gün kızçem olursa defne duru istiyorum ismini:)

Turuncum;tarık buğraya yatmadan önce muzlu süt veriyorum..muhallebiyi bırakalı çok oldu hatırladığım kadarıyla kayra muz sevmiyodu içerisine muz yerine farklı meyveler koyabilirsin..öptüm boncuğumu

Çiçekcim;mide bulantılar varmış çok zordur ben çok çekmiştim inş uzun sürmez..sağlıkla gelsin inş küçük kuzucuk

2012 mayıs annesi olup yeniden hamile olanlar;siyahlale,beykoz,defneank,çiçek,pınarda yok mu arttıran

Mrb kızlar burda iftar Türkiye'ye göre daha geç oluyor yatmaya bir saat kala oruçumu açıyorum pöf bugün 9:25 te oruçumu açtım Rabbim kabul etsin inş hepimizin ..

Tarık Buğra da mahir gibi yaramazlıkta çok forumda bu çoçuklar da böyle oldu ne yapalım çekecez artık Allah sabır versin valla zor yahu .. Hele aç susuz uğraşmak daha da zor anacım ..

Talaycım bizim Mahir'de Halan kilo özürlüsü burda gitmeden önce 11.700 kg dı tr den döndükten sonra 11.100 kg oldu .. Off ne etcem bu çoçuğu anlamış değilim artık kafada yormuyorum aç olan yer dimi ..sağlıklı olsunlarda artık gerisi zamanla olur inş .

Mahir in saçlarını Türkiye'de kesecek babayiğit berber bulamadığımızdan biz burda kendiniz kestik bizim bile canımızı okudu off bir sn bile durmaz mı insan .. Şimdi 3 numara farklı büyüklükte şekillî kafası var oğlumun :)) ancak bu kadar oldu ne yapalım ..

Son düzenleme:

canım isimler cok güzel inş koymayı nasip eyler Rabbim hepimize
ben karar kıldım sare su olcak Rabbim nasip eylerse
senide bekliyoruz hamilelere bebegim

ona hersey yakısır ama kesmeseydin önlerden aldırsaydınız keske cok yakısıyordu mahir pasaya
ama sen daha iyi bilirisin annecigi
bebegime emzik askısı yaptrırdım albüme yüklücem bakalım begencekmisiniz

Son düzenleme:

Evt CNm haklısın kıvırcık saç çok yakışıyor Mahir'e fakat saçları çok sık ve kıvırcık olunca kafa dipleri çok terliyor ve bu yüzden deli gibi kafasını kaşıyordu .. Şimdi öyle böyle rahatladı valla zaten çabuk büyüyorlar yine büyürler ..

Bebek askısı harika olmuş ellerinize sağlık .. Bayıldım valla ballı kızımız güle güle kullansın inş . Ismide çok güzel olmuş Rabbim bağışlasın , Gül yüzlüme çok yakışıcak ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…