2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

beni hiç aramamış tombalak ve hain oğlum :ssz: akşama kadar oynayıp, akşam da fısır fısır uyumuş. bayram sabahı geldiğimizde çok sarıldı ama başka tepki de vermedi. yani normal hayatımıza hemen devam edebildik :16:

bu arada döndüğümüzde annemlerin taşınmaya karar verdiğini öğrenip şok olduk :ssz:
bize 3 vesaitlik yere sırf diğer oğulları istediği için taşınmak istediklerini öğrendiğimizdew 2. şoku yaşadık :ssz:
asıl şoku ise dün yaşadık. ev tutmular ve haftaiçi temizlemeye karar vermişler. (acelelerini hala anlamadık) çocuğunuza bakamayacağız, alın anlamına gelen şeyler söylediler. biz de oğlumuzun eşyalarını aldık ve eve geldik.
şuan Orhan Cemal'e lab.da bakıyorum. bir yandan da deney yapıyorum. bir yandan da kreş arıyoruz :ssz:

bize asıl koyan ise, babamın bizi düşürdükleir durumun farkında olup ağlayarak eşyaları vermesi ve annemin hala bizi ne kadar zor durumda ve ortada bıraktığını anlamaktan aciz rahat tavırları :ssz: sağolsunlar 1 yıl baktılar çocuğuma ama bu son 3-4 günde yaptıkları büütn o iyiliklerini silip süpürdü diyebilirim :ssz:

Sizin için üzücü olmuş annenizin birden taşınma kararı fakat bunda da bir hayır vardır mutlaka yani Orhan Cemal için belki kreşe gitmesi daha çok yararlı olabilir .. Gelişimi hızlanır ve Bir çok çoçukla oynama fırsatı olur .
Anne ve baba bazen çok acımasız olabiliyorlar bunu nasıl yapıyorlar anlamış değilim , yorulmuş olabîlirler fakat size bunu önceden söylemeleri gerekirdi diye düşünüyorum ..

Slm tatlışlar:54:
Öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum sizleri ve kuzularımı öpüyorum:54:
Biz çok şükür iyiyiz tarık buğranın hareketli olması beni çok yoruyo ve artık sinirlerimi bozmaya başladı:(
Bayramın 2. Günü dayıma gittik bugün döndük bol bol denize girdi kuzucum piknik yaptık ergen havlarında gezindi durdu:)
1.5 saatlik yolu ağzımdan burnumdan getirdi bayramım deli danamla uğraşmakla geçti bel fıtığım azıttı:31:
Bez konusuna gelince nedense inanılmaz rahatım son zamanlarda hiç bezi çıkarmayı düşünmüyorum uğraşasım yok yorgunum bitkinim kendisi wcye yapıcam diyene kadar bekleyesim var:1:
Bizden şimdilik bu kadar yolculuk yapanlara iyi yolculuklarr:16:

Off bende Mahir'den çok çekiyorum bugünlerde dışarıya çıkmaya cesaret edemez oldum , pushchair e binmîyor ama yürümekte istemiyor :(( sürekli beni kucağına almam için bacaklarıma yapışıyor almazsam yürümüyor durduğu yerde ağlıyor .. Nedir derdi bilmiyorum ama çok zorlanıyorum taşınacak kadar da hafif değil olay böyle olunca babasız evden çıkamaz olduk :((
Wc konusunda bizde sıfır kilometredeyiz hala tık yok anlayacağınız ..

Bezi bir kere çıkarttın mı hiçbir şekilde bağlama bence,,ilk günler biraz zor oluyor ama bebeğin hazır gibi görünüyor devam et derim:34:

canım bana doktorum bugun bezi atıyorsun ve gecede takmıorsun demişti
bir yere gitme gerekirse 1hafta demişti cünkü bez bagladgında cocuk yapsammı yapmasammı arasında kalıp kabız olur demişti
dedigini yaptım ve 1 ay bitti bir ara kakasından korktu lazımlıkta görünce altna yaptı bende onun yannda oldugumu söyledim ve yap diye sırtını sıvazladım resmen
diyeceksinizz wcye yaptır onuda yapıordım ama sürekli banyo istiyordu aglaya bagıra cagıra cıkıyorduk wcden birde indir kaldır hamileyim agrımda cok
yapamıyorum ama yapmam demiyor ikisinede yapıyor cok sükür sende kararlı ol birgün o kacırmalarda bitecek ama uyurken falan bezlemeyi kes canım kolay gelsin sana ve tüm bıraktıranlara :49:

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. araya bayram girince net e giremedim. 3 gündür uyurken bağlamıyrum sonuç mu harika:))) tabi bayram ziyaretlerine giderken bağladım çiş geldi dedikçe açtım tuvalete yaptı tekrar bağladım. tanımadığım inssanları n evine yaparsa diye korktum. (eşimin akrabaları oluyo kendileri.) yolda giderken bağlırom. malum yol 5 saat kadar sürüyo. eğitimin tam oturmama sebebi belki de budur. ara ara bağlıyrum. 4 ay olacak nerdeyse. ama 3 paket bez bitirdik. :) :52: gelişimine gelince mayısta boyu 90 cm di. şimdi ne halde bilmiyrm. kilo olarak da şuan 15,6 :nazar: iştah yerinde. tatil dönüşü de kreşe başlayacak. inşallah alışır normalde annem bakıyodu. balık yağı mı yoksa grip aşısı mı olsa kreşe başlamadan onu doktor o soracağım herkesi kocaman öpüyrm

Merhaba kızlar..Kayınvalide de zorunlu olarak geçirilen 3 haftalık tatilin ardından tekrar evimdeyim.
Buraları ve eskisi gibi aktif olabilmeyi çok özlüyorum ama hiç fırsat bulamıyorum.Kayra bey hep kendisiyle ilgilenilmesini istediği için hiç zaman ayıramıyorum buralara.Umarım herkesler iyidir ve herşey yolundadır.:16:
Bir ara albüme kuzucukların resimlerini koyalımda görelim ne kadar büyümüşler :))
Bizde çok fazla yeni havadis yok.Emziği bıraktırma çabalarım kv yüzünden suya düştü.Sadece yatacağı zaman veriyorum şu aralar.Azaltmaya çalışıyoruz yani.
Dil gelişimi çok ilerledi.Herşeyi tekrar ediyor,uzun cümleler kuruyor ama konuşması bazen sonradan türkçe öğrenen bir yabancı,bazende kırsal kesimde konuşanlar gibi. Örn ; yemiyom,içmiyom,istemiyom,geliyom :))).Birde niyeee ve neden soruları tavan yapmış durumda.Delirtiyor bazen :52:

Herneyse asıl sizlere sormak istediğim bir sorum var.Umarım ara sıra göz atanlar cevapsız bırakmazlar sorumuu.
Bugün itibari ile çiş eğitimine başladık.Gerek öğlen uykusundan gerek gece uykusundan hiç kuru kalkmayan oğlumu uyku esnasında bezleyeyim mi yoksa yatağa çişini yapmasına müsade mi edeyim :18:
Kestane kebapp acele cevappp :ssz:

Merhaba kızlar..Kayınvalide de zorunlu olarak geçirilen 3 haftalık tatilin ardından tekrar evimdeyim.
Buraları ve eskisi gibi aktif olabilmeyi çok özlüyorum ama hiç fırsat bulamıyorum.Kayra bey hep kendisiyle ilgilenilmesini istediği için hiç zaman ayıramıyorum buralara.Umarım herkesler iyidir ve herşey yolundadır.:16:
Bir ara albüme kuzucukların resimlerini koyalımda görelim ne kadar büyümüşler :))
Bizde çok fazla yeni havadis yok.Emziği bıraktırma çabalarım kv yüzünden suya düştü.Sadece yatacağı zaman veriyorum şu aralar.Azaltmaya çalışıyoruz yani.
Dil gelişimi çok ilerledi.Herşeyi tekrar ediyor,uzun cümleler kuruyor ama konuşması bazen sonradan türkçe öğrenen bir yabancı,bazende kırsal kesimde konuşanlar gibi. Örn ; yemiyom,içmiyom,istemiyom,geliyom :))).Birde niyeee ve neden soruları tavan yapmış durumda.Delirtiyor bazen :52:

Herneyse asıl sizlere sormak istediğim bir sorum var.Umarım ara sıra göz atanlar cevapsız bırakmazlar sorumuu.
Bugün itibari ile çiş eğitimine başladık.Gerek öğlen uykusundan gerek gece uykusundan hiç kuru kalkmayan oğlumu uyku esnasında bezleyeyim mi yoksa yatağa çişini yapmasına müsade mi edeyim :18:

Selam canım hoşgeldin buralarda kimse yok bi sağolsun meleğim geliyor ara sıra :)ben okuyup kaçıyorum.bizim tuvalet eğitimine başlayalı 1,5 ay oldu annemlere gitmiştim orda hallettik çok şükür.maşallah diyim bizimki istekliydi kendi istedi öncesi beze kakasını yapınca söyledi çiş yaptığında kendi çıkarıp attı sanırım 1. madde çocuğun kendisi istemesi.biz böyle başladık lazımlık aldım çiş gelince söyle buraya yapıcaz dedim çişte sıkıtı yoktu ama kakayı yapmak istemedi yaparken yakalıyıp oturttum bak aaa ne yapmış aferin hadi ona by by yapalım vb teşviklerle yapmaya başladı ama yapı kalktığında bikaç ggün yüzünü unutamam mahçup korkmuş bunu ben mi yaptım nerden çıktı der gibi garip bir yüz ifadesi ::))
oyunda çişini unuyor oyunu bırakmak istemiyor sen anlıyorsan zaten o zaman ben kandırıp götürdüm.gündüz uyku dahil bağlamıyorum gece bağlıyorum bi kaç kez kaldırdım çok uyku mahmuruydu kıyamadım bide izmir yanıyor gece 2 biberon su koyuyorum baş ucuna sabaha kadar bitmiş oluyor
amma yazdım yazasım varmılş sen bahane oldun
biz böyle başladık çok şükür kolay öğrendi maşallah .ufak kaçırmalar oluyor arada
kısaca anne ve çocuk hazırsa başlanmalı.yanlış yönlendirmek istemem çünkü bazı kitaplar uzmanlar kakaya bye bye yapmayın alkış yapmayın ödül vermeyin bu doğanın kanunu olmalı şeklinde yaklaşıyor.siz çiş varmı diye sormayın o söylesin diyor gece bağlamayın diyorlar ama ben bunlara uymadım sen nasıl istersen öğle yap gidişatı oluruna bırak kolay gelsin.meme olayı bizdede var sadece çok ağladığında sakinleşmek için ve uykuya geçişte veriyorum sıkıntı olucağını düşünmüyorum kendi adıma

bezi bir defa çıkarıp, gece gündüz hiç bezlememek lazım diyor doktorlar. alıştırma külotları uykuda iyi olabilir. hem bez gibi çişi tamamen çekmez ve çocuk altını ıslattığını hisseder. yavaş yavaş da bundan rahatsız olup uyurken de tutmaya başlar.

bir de dün bir arkadaşımdan farklı bir yöntem duydum: gece veya gündüz bezsiz olarak uyutulan çocuk uykuya daldıktan sonra bez kabaca bağlanır, 1 saat sonra çıkarılır. hem çocuk hiç bezi görmüyor, hep bezsiz olduğunu snaıyor hem de yatağı çiş olmuyormuş. zaten uykuya daldıktan 1 saat sonra çiş yapılıp, sonrasında yapılmadığı için (çünkü uyku esnasında sıvı içmiyorki çiş oluşsun) ilk çişini beze yapmış, sonrasında işememiş oluyormuş. bana çok mantıklı geldi :26:

ben de bayramda alıştırmaya çok çalıştım ama babası sayesinde tüm çabalarımız boşa gitti :ssz: bendeniz, bezi 1 defa çıkarıp her yerin çiş olması pahasına bir daha bez bağlamama yanlısıydım çünküm doktorlar da çocuğun kafasının karışacağını ve kaslarını tutmayı bir türlü öğrenemeyeceğini söylüyordu. zaten sabırlıydım, heryer çiş olsa da buna katlanır, günde 3-4 posta çamaşır değiştirebilir, ortalık yerde altına kaçırsa da hiç utanmazdım ama eşim evde bezsiz dışarda bezli dursun istiyordu. hem hiç biryer çiş olmasın ve babası parklarda etrafa rezil olmasın hem de çocuk çişini öğrensin istiyor "HERİF" :47: oğlumun doğumundan beri ilk defa çocuk konusunda ters düştük :19:

gönül_2000_sayfam ve chihiro ; cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Dün gece yattıktan 2 saat sonra tam çişe götürecekken yatağa yaptı çişini.Hemen temizleyip uykuya dalmasını bekledim ve bez bağladım.Sabah uyandığında bezini kendisine farkettirmeden çıkardım (kuruydu) ve tuvalete götürdüm.Çiş yapıp mutlu olduk.:9:
Gün içerisinde saat başı çiş yapma teklifinde bulunuyoruz fakat çiş yok diyerek kaçıyor.Yakalayıp bir şekilde oturtuyoruz tuvalete,şarkı söylüyoruz vs ama çiş yok diye geri kalkıyor ve yarım saat içinde bulunduğu odaya çiş yaparken "anneee çişş geldiii" diyor :))).
Bugün 3 saat kadar dışarıda oynamaya çıktık.Yanımda yedek götürdüm fakat lazım olmadı çok şükür.Oğlum götürdüğümüz tuvalete çişini yaptı ve böylece ilk dışarı maceramızı atlattık :24:
Bugün ise 8 de yatırdım ve 10 dk önce çişe kaldırdım.Çişini yapıp geri uyudu kuzucum.Bu gece bezlemeden uyusun diyorum.Bakalım nasıl olacak gecemiz..
Bu arada evde halıları kaldırdım.Elimin altında bir kova su ve yerbezi var.Çiş alarmını alınca kovayla koşarak olay yerine gidiyorum.Önce oğluş temizleniyor sonra da çişli mekan :)).
Neyse dün bir bugün iki...Umarım en kısa zamanda durumu kavrarız :52:

bezi bir defa çıkarıp, gece gündüz hiç bezlememek lazım diyor doktorlar. alıştırma külotları uykuda iyi olabilir. hem bez gibi çişi tamamen çekmez ve çocuk altını ıslattığını hisseder. yavaş yavaş da bundan rahatsız olup uyurken de tutmaya başlar.

bir de dün bir arkadaşımdan farklı bir yöntem duydum: gece veya gündüz bezsiz olarak uyutulan çocuk uykuya daldıktan sonra bez kabaca bağlanır, 1 saat sonra çıkarılır. hem çocuk hiç bezi görmüyor, hep bezsiz olduğunu snaıyor hem de yatağı çiş olmuyormuş. zaten uykuya daldıktan 1 saat sonra çiş yapılıp, sonrasında yapılmadığı için (çünkü uyku esnasında sıvı içmiyorki çiş oluşsun) ilk çişini beze yapmış, sonrasında işememiş oluyormuş. bana çok mantıklı geldi :26:

ben de bayramda alıştırmaya çok çalıştım ama babası sayesinde tüm çabalarımız boşa gitti :ssz: bendeniz, bezi 1 defa çıkarıp her yerin çiş olması pahasına bir daha bez bağlamama yanlısıydım çünküm doktorlar da çocuğun kafasının karışacağını ve kaslarını tutmayı bir türlü öğrenemeyeceğini söylüyordu. zaten sabırlıydım, heryer çiş olsa da buna katlanır, günde 3-4 posta çamaşır değiştirebilir, ortalık yerde altına kaçırsa da hiç utanmazdım ama eşim evde bezsiz dışarda bezli dursun istiyordu. hem hiç biryer çiş olmasın ve babası parklarda etrafa rezil olmasın hem de çocuk çişini öğrensin istiyor "HERİF" :47: oğlumun doğumundan beri ilk defa çocuk konusunda ters düştük :19:

chihiro ; bez konusunda eşinin seninle hemfikir olması çok önemli..Bugün dışarda wcye götürme işi babaya aitti.Yani babanın yardımı önemli bence.
Zaten sıvı alımından yarım saat 45 dk sonra mutlaka çiş yapıyorlar.Dışarı çıkarken çişini ne zaman yaptığını ve en son ne kadar sıvı içtiğini düşünerek tahmini wc hesaplaması yapabilirsiniz :)).Yanınızda bol miktarda yedek alıp çişini yapan çoçuktan utanmamak en önemli şey.
Eğitime başlamadan önce bu süreçten çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı.Relax olunca her şey yavaş yavaş öğreniliyor.
Eğer Orhan cemalin hazır olduğunu düşünüyorsan kreş öncesi eğitime başlamanı tavsiye ederim :34:
Nasıl hazır olduğunu anlarız dersen dr.kadir tuğcu şöyle diyor :

-Tuvalet eğitimi, kedi-köpek yavrularına verilir. İnsanların kromozomlarında şifrelenmiştir ve zamanı geldiğinde çocuk söyler. Söylemeden evvel 3 işaret verir.
1) Çocuk birdenbire kapı arkası, perde arkası gibi yerlerde kaka yapar. Gözünü bir noktaya diker, ve kimsenin yanına gelmesinden de hoşlanmaz, işi bitince kıçındaki kıymetli kaka ile oyununa devam eder, altını temizletmek istemez.
2) Aynı şekilde kaka yapar , bu sefer titizliği üzerindedir, iki eliniz kanda olsa altını size temizlettirir.
3) Çişim var diye gelmeye başlar, bazısı sahidir, bazısı boştur, bazan da zaten altına yapmıştır. Sahiler çoğalarak bu iş biter:

Bizde 1 numara çok sık yaşanmaya başlayınca hazır olduğumuzu düşünüp çıkardık bezi:34:

beni hiç aramamış tombalak ve hain oğlum :ssz: akşama kadar oynayıp, akşam da fısır fısır uyumuş. bayram sabahı geldiğimizde çok sarıldı ama başka tepki de vermedi. yani normal hayatımıza hemen devam edebildik :16:

bu arada döndüğümüzde annemlerin taşınmaya karar verdiğini öğrenip şok olduk :ssz:
bize 3 vesaitlik yere sırf diğer oğulları istediği için taşınmak istediklerini öğrendiğimizdew 2. şoku yaşadık :ssz:
asıl şoku ise dün yaşadık. ev tutmular ve haftaiçi temizlemeye karar vermişler. (acelelerini hala anlamadık) çocuğunuza bakamayacağız, alın anlamına gelen şeyler söylediler. biz de oğlumuzun eşyalarını aldık ve eve geldik.
şuan Orhan Cemal'e lab.da bakıyorum. bir yandan da deney yapıyorum. bir yandan da kreş arıyoruz :ssz:

bize asıl koyan ise, babamın bizi düşürdükleir durumun farkında olup ağlayarak eşyaları vermesi ve annemin hala bizi ne kadar zor durumda ve ortada bıraktığını anlamaktan aciz rahat tavırları :ssz: sağolsunlar 1 yıl baktılar çocuğuma ama bu son 3-4 günde yaptıkları büütn o iyiliklerini silip süpürdü diyebilirim :ssz:

benimle aynı kaderi yaşamanıza çok üzüldüm.yaşadıklarım geldi gözümün önüne biz hala düzen kurmaya çalışıyoruz.anneler evlat ayırmadıklarını söylüyorlar ama icraatta malesef öyle olmuyor.1,5 sene sonra tayin istemeye karar verdik giderken öz anneme söyleyeceğim 2 çift lafım var.

beni hiç aramamış tombalak ve hain oğlum :KK14: akşama kadar oynayıp, akşam da fısır fısır uyumuş. bayram sabahı geldiğimizde çok sarıldı ama başka tepki de vermedi. yani normal hayatımıza hemen devam edebildik :KK16:

bu arada döndüğümüzde annemlerin taşınmaya karar verdiğini öğrenip şok olduk :KK14:
bize 3 vesaitlik yere sırf diğer oğulları istediği için taşınmak istediklerini öğrendiğimizdew 2. şoku yaşadık :KK14:
şuan Orhan Cemal'e lab.da bakıyorum. bir yandan da deney yapıyorum. bir yandan da kreş arıyoruz :KK14:

bize asıl koyan ise, babamın bizi düşürdükleir durumun farkında olup ağlayarak eşyaları vermesi ve annemin hala bizi ne kadar zor durumda ve ortada bıraktığını anlamaktan aciz rahat tavırları :KK14: sağolsunlar 1 yıl baktılar çocuğuma ama bu son 3-4 günde yaptıkları büütn o iyiliklerini silip süpürdü diyebilirim :KK14:

chihiro annenin duyarsızlığına üzüldüm, ama galiba hangi anne olursa olsun bunu yapabiliyor, orhan cemal okul yollarına erken başlayacak, belki de budur hayırlısı, benim torunu için ölüp biten annem bile oğlum 6 aylıkken beni yüzüstü bıraktı , allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, umarım kreşi ve arkadaşlarını çok sever, öpüyorum tombalağını ve seni...

derdime ortak olan arkadaşlarım, çok yaşayın ve çok sağolun diyorum. Orhan Cemal için kreş aradık ama sadece 2 tane seçeneğimiz vardı. kurumumuzun yanındaki özel kreş ve kurumumuzun diğer kampüsünde kendi kreşimiz. uzak olmasına rağmen kurum kreşine karar verdik. çünkü çiş eğitimini şart koşmuyorlar, "siz uğraşın. hala öğrenemezse biz burda yardımcı oluruz. kaşık kullanamaması da problem değil. biz yardım ederiz" tarzında konuştular. bir yemek alışkanlıkları, uyku alışkanlıkları, oyun vs alışkanlığı bir sürü soru sordular ama kesin bir konuşma henüz yapmadık :KK64:kurumumuza yakın olan kreş ise çiş olayına hiç karışmadığı gibi, öğretmenleri biraz asık suratlı, alacakları çocukları tanımaya pek gerek duymuyorlar:KK14: bilenler bilir, pimpirikli ve hassas bir anne değilimdir ama bir kreşe alınacak çocuk hakkında en azındna 3-5 soru sorulmasını beklerdim. ne bileyim, yemek alışkanlığı, uyku alışkanlığı vs vs vs

bu arada annemler kreş olayını duyunca şok oldular, meğer hep onlara çocuk taşıyacağımızı düşünüyorlarmış, "kapımız hep açık" deyip durdular ama olan oldu. şimdilik götürüp getiriyoruz ama kreş açılınca kreşe gidecek bizim tombalak.

çiş eğitimine ise yeniden başladık. pipisini gösterip "anne burda çiş var" deyip, tuvaleti görünce "tuvayeeet :KK9:" deyince tekrar başlamaya karar verdik. kreş açılana kadar umarım biraz yol alırız :KK14:

Allah kimseyi sahipsiz ve yardımsız bırakmasın dostlarım:KK42:

Merhaba kızlar.. Bir anne olarak oğlumun çişini öğrendiğine çok sevinip sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün 6.günümüzdeyiz ve mucizevi bir şekilde sabah "anne benim kakam geldi"dedi.Ben şaka yapıyor sandım ama yinede tuvalete götürdüm ve beklemeye başladım.Sonra bi baktım bizimki kakasını yapıyor :))
Sevinçten elim ayağıma dolaştı valla :)).
2 saat sonra "anne benim çişim geldi" dedi ve ben şaşkın bir şekilde aldım tuvalete götürdüm.Tuvalete girip üzerindekileri çıkarana kadar tuttu çişini ve oturduktan sonra yapmaya başladı.Şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırdım valla kızlar.Daha düne kadar ortalığa çiş yapan oğlum bugün birden bire çişim var diyip tuvalete gitti 3-4 kere :)))
Çok korktuğum çiş olayımız 6.gün itibari ile mutlu sona ulaştı sanırm.
Eğitim veren ve verecek annelere bol sabır ve başarı diliyorum.Biz lazımlığı hiç sevmedik.Babyplus klozet adaptörü ile kendisini güvende ve rahat hissedince tuvaleti kabul etti.Yine alaturka tuvalete terlik koyduk ve ara sıra su ile oynamasına izin vererek ortama alışmasını sağladık.Gün içerisinde eğlenceli bir şekilde anne-baba olarak "ayyy benim çişim geldi,tuvalete gidiyorum" şeklinde konuşup tuvalete gittik ve bizi görmesini sağladık.Bizden sonra o da bizi taklit etmeye başladı tabi.İlk gün sık sık sorduk "çişin var mı "diye ama çok kızdığı için 2 saatten önce sormama kararı aldık.Gün içinde 2-3 kere yere yapıyor ve 2-3 kere de biz götürünce tuvalete yapıyordu.Kendimizi hiç kısıtlamadan dışarı gezmelerimize devam ettik.Yanımızda 3 takım yedek ile çıktım dışarı ve şükür hiç ihtiyacımız olmadı.
Bundan sonra sadece emzik alışkanlığımız kaldı ama onuda 1-2 ay sonra,yani tuvalet eğitimimiz tamamen noktalanınca bıraktırmak istiyorum.
Hepinizi öpüyoruz oğluşumla

Merhaba kızlar.. Bir anne olarak oğlumun çişini öğrendiğine çok sevinip sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün 6.günümüzdeyiz ve mucizevi bir şekilde sabah "anne benim kakam geldi"dedi.Ben şaka yapıyor sandım ama yinede tuvalete götürdüm ve beklemeye başladım.Sonra bi baktım bizimki kakasını yapıyor :))
Sevinçten elim ayağıma dolaştı valla :)).
2 saat sonra "anne benim çişim geldi" dedi ve ben şaşkın bir şekilde aldım tuvalete götürdüm.Tuvalete girip üzerindekileri çıkarana kadar tuttu çişini ve oturduktan sonra yapmaya başladı.Şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırdım valla kızlar.Daha düne kadar ortalığa çiş yapan oğlum bugün birden bire çişim var diyip tuvalete gitti 3-4 kere :)))
Çok korktuğum çiş olayımız 6.gün itibari ile mutlu sona ulaştı sanırm.
Eğitim veren ve verecek annelere bol sabır ve başarı diliyorum.Biz lazımlığı hiç sevmedik.Babyplus klozet adaptörü ile kendisini güvende ve rahat hissedince tuvaleti kabul etti.Yine alaturka tuvalete terlik koyduk ve ara sıra su ile oynamasına izin vererek ortama alışmasını sağladık.Gün içerisinde eğlenceli bir şekilde anne-baba olarak "ayyy benim çişim geldi,tuvalete gidiyorum" şeklinde konuşup tuvalete gittik ve bizi görmesini sağladık.Bizden sonra o da bizi taklit etmeye başladı tabi.İlk gün sık sık sorduk "çişin var mı "diye ama çok kızdığı için 2 saatten önce sormama kararı aldık.Gün içinde 2-3 kere yere yapıyor ve 2-3 kere de biz götürünce tuvalete yapıyordu.Kendimizi hiç kısıtlamadan dışarı gezmelerimize devam ettik.Yanımızda 3 takım yedek ile çıktım dışarı ve şükür hiç ihtiyacımız olmadı.
Bundan sonra sadece emzik alışkanlığımız kaldı ama onuda 1-2 ay sonra,yani tuvalet eğitimimiz tamamen noktalanınca bıraktırmak istiyorum.
Hepinizi öpüyoruz oğluşumla

ay Allahıımmmm ya Rabbiiiimmm :KK9:
vallahi aşırı sevindim ve sevincinizi tahmin edebiliyorum. nazar değmesin tombalakınıza diyorum :nazar:

tavsiyelerinizi dikkatle okudum. 2 saatte bir çiş sormak belki daha iyi bir yoldur. sık sık sorunca çocuklar d abunalıp, tepki verebiliyor sanırım. bolca penye lastikli don ve tişört aldım pazardan. çantamda da sürekli bulunduracağım. bir de evdeki halılar için şöyle ucuzundan büyük örtüler aldım. hem kazalara karşı hem de normalde kullanmak için. beni en çok düşündüren kısım ise dışarı çıkmalar. çişm geldi dese nerde tuvalet veya çiş yaptıracak yer bulacağım da çieş koşturacağım :KK17:

yarın itibariyle yeniden başlamaya karar verdik çünkü bizim tuvaletten çıktığımızı gördüğünde tuvalete gitmek istiyordu ve pipisini gösterip "anne burda çiş var" diyordu :KK48: alaturga tuvalete gidip biraz oturup bekleyip suyla filan da oynuyordu.

alfranga tuvaletimiz olmadığı için, klozete çok benzeyen şöyle kapaklı filan bir lazımlık aldık. ilk gördüğünde çok sevdi, ortalıkta tuvayeeet tuvayeeet diye sevinç naraları attı ama ben hemen sakladım. oyuncak gibi algılamaması için. yarın itibariyle beraber açıp "anneciğim bak senin tuvaletin. çişleri buraya yapacaksın yavrum :KK68:" diyeceğiz. zaten şuana kadar ne zaman tuvalete gitsek, "anne çiş yapıyor, baba çiş yapıyor" diye olayı anlamasına yardım etmiştik. bakalım neler olacak :KK17:

meleğim dostum siz ne yaptınız çiş olayısını :KK51:

bugün çiş eğitiminin ilk günü dostlarım. gün be gün yazamaya ve önerilerinizi dinlemeye çalışacağım.
tombalağım sabahtan bu saate kadar mütemadiyen ortaya işedi. tuvaletini çok seviyor ama içine çiş yapmak istemiyor ve bunu açıkça söylüyor :KK14: tek sevindiğimiz kısım, ortalığa bile işerken durması ve çişini izlemesi. yaptığı şeyin farkında en azından, bu da bişey dimi :KK48:

ben lab.dayım babası evde. işim biter bitmez eve gideceğim ve onlara katılacağım. eşime sıkı sıkı tembih ettim: "bak 7 yıllık kocacığım (bugün evlilik yıldönünümüz de söylemesi ayıp :oops:), 2 gün boyunca istediği kadar ortalığa işeyebilir. 1 defa bile tuvalete denk getirsek kardır. ben annesi olarak zaten ortalığı silip süpürmeye ve mütemadiyen halı vs silmeye kendimi hazırladım. lütfen ortalığı düşünme. sen sadece arada bir tuvalete götürmeyi dene, yaparsa yapar yapmazsa sağlık olsun" dedim:KK51:

devamı gelecek...

bugün çiş eğitiminin ilk günü dostlarım. gün be gün yazamaya ve önerilerinizi dinlemeye çalışacağım.
tombalağım sabahtan bu saate kadar mütemadiyen ortaya işedi. tuvaletini çok seviyor ama içine çiş yapmak istemiyor ve bunu açıkça söylüyor :KK14: tek sevindiğimiz kısım, ortalığa bile işerken durması ve çişini izlemesi. yaptığı şeyin farkında en azından, bu da bişey dimi :KK48:

ben lab.dayım babası evde. işim biter bitmez eve gideceğim ve onlara katılacağım. eşime sıkı sıkı tembih ettim: "bak 7 yıllık kocacığım (bugün evlilik yıldönünümüz de söylemesi ayıp :oops:), 2 gün boyunca istediği kadar ortalığa işeyebilir. 1 defa bile tuvalete denk getirsek kardır. ben annesi olarak zaten ortalığı silip süpürmeye ve mütemadiyen halı vs silmeye kendimi hazırladım. lütfen ortalığı düşünme. sen sadece arada bir tuvalete götürmeyi dene, yaparsa yapar yapmazsa sağlık olsun" dedim:KK51:

devamı gelecek...

Şimdiden bol sabır diliyorum arkadaşım. Biz 2 gün önce annemlere geldik. Gelmeden önce çok stres yaptım çünkü annem çok anlayışlı değildir. Sanki kendi çocukları birden bire çiş söylemiş gibi konuşup duruyor. Tabi bu durum beni daha da gerdi ama çok şükür ki oğlum yüzümü kara çıkarmadı. Çok güzel çişini-kakasını söylüyor ve wcye gidene kadar tutuyor.
Dün parka gittim korkarak. Bi an oyunu bırakıp "anne benim çişim geldi"dedi. Babası kucağına aldı ve koşturdular tuvalete:).
Uyku da da tutuyor artık ve bezi tamamen bıraktık diyebiliriz. Darısı size olsun. Sormak istediğin şeyler olursa yardımcı olurum seve seve.

ben de en çok anneannesine gitmekten korkuyorum. benim annem de pek anlayışlı değil :KK14: hemen öğrensin ve hiç kaçırmasın istiyor :KK12:

ay Allahıımmmm ya Rabbiiiimmm :KK9:
vallahi aşırı sevindim ve sevincinizi tahmin edebiliyorum. nazar değmesin tombalakınıza diyorum :nazar:

tavsiyelerinizi dikkatle okudum. 2 saatte bir çiş sormak belki daha iyi bir yoldur. sık sık sorunca çocuklar d abunalıp, tepki verebiliyor sanırım. bolca penye lastikli don ve tişört aldım pazardan. çantamda da sürekli bulunduracağım. bir de evdeki halılar için şöyle ucuzundan büyük örtüler aldım. hem kazalara karşı hem de normalde kullanmak için. beni en çok düşündüren kısım ise dışarı çıkmalar. çişm geldi dese nerde tuvalet veya çiş yaptıracak yer bulacağım da çieş koşturacağım :KK17:

yarın itibariyle yeniden başlamaya karar verdik çünkü bizim tuvaletten çıktığımızı gördüğünde tuvalete gitmek istiyordu ve pipisini gösterip "anne burda çiş var" diyordu :KK48: alaturga tuvalete gidip biraz oturup bekleyip suyla filan da oynuyordu.

alfranga tuvaletimiz olmadığı için, klozete çok benzeyen şöyle kapaklı filan bir lazımlık aldık. ilk gördüğünde çok sevdi, ortalıkta tuvayeeet tuvayeeet diye sevinç naraları attı ama ben hemen sakladım. oyuncak gibi algılamaması için. yarın itibariyle beraber açıp "anneciğim bak senin tuvaletin. çişleri buraya yapacaksın yavrum :KK68:" diyeceğiz. zaten şuana kadar ne zaman tuvalete gitsek, "anne çiş yapıyor, baba çiş yapıyor" diye olayı anlamasına yardım etmiştik. bakalım neler olacak :KK17:

meleğim dostum siz ne yaptınız çiş olayısını :KK51:
Hocam bizde hiç bir belirti yok şuan beklemedeyim bakalım bizim kerata ne zaman söylemeye başlayacak :(
Turuncu çok sevimdim kayra nın wc işini artık yapıyor olmasına darısı bizler gibi olanların olur inş.

wc eğtiminde 2. güne girmiş bulunmaktayız.

önce kötü haberler:

-- an itibariyle tombalağımız, 5-6 defa ortalığa hem de pipisine bakarak işedi. yani ne yaptığının gayet farkında :)
-- çişim geldi vs hiç söylemiyor ama ben bunu zaten ilk 5-6 günden önce beklemiyordum
-- alırken abarttığımı düşündüğüm 8 külot ve bir o kadar da penye don 1 güne anca yetiyor. kirlenir kirlenmez sabunla yıkıyoruz ki hemen kuruyup kullanılabilsin :KK69:

iyi haberler:
-- tuvalet deyince zıplayıp "yaşasın, hikayeeee"diyor ve uzun uzun hikaye okutuyor. normalde 1-2 dakikadan fazla oturmadığı klozette daha uzun tutabilmek için hikaye yolunu denemiştik. ara değil amaç oldu :KK48:
-- gündüz ve gece uykuda hiç çiş yapmıyor :KK9: :KK73::KK68::KK6::Dakşam 8:30'dan sabah 7:00 a kadar yani 10,5 saat boyunca hiç yapmamış. uyanır uyanmaz tuvalete götürünce yapıyor:KK4:

-- ilginç olanı ise: çiş yaparken kesikli yapması. başta bir sorun olduğunu sandım ama yüzüne bakınca gördüm ki bilerek yapıyor. uykuda çok dolmuş mesaneyle çiş bir defa başlarsa hani durdurmak çok zordur ya, biizmki tam tersine tutup bırakıyor, tutup bırakıyor, tutup bırakıyor. yani kaslarını kasma ve çişini tutma kabiliyeti var da, adettendir diye belki oraya buraya işiyordur :p

sonuç ve yorum:

eşimle, haftasonu pazara kadar böyle devam etmeye karar verdik. 7 gün içinde 1 defa bile çiş demezse, hazır olmadığına karar vereceğiz. pazar gününe kadar böyle devam edeceğiz bakalım :KK17:

not: önerisi olan arkadaşlara özellikle Turuncu hanıma sonuna kadar açığım. her öneriniz benim için altın değerinde olacaktır :oops:

wc eğtiminde 2. güne girmiş bulunmaktayız.

önce kötü haberler:

-- an itibariyle tombalağımız, 5-6 defa ortalığa hem de pipisine bakarak işedi. yani ne yaptığının gayet farkında :)
-- çişim geldi vs hiç söylemiyor ama ben bunu zaten ilk 5-6 günden önce beklemiyordum
-- alırken abarttığımı düşündüğüm 8 külot ve bir o kadar da penye don 1 güne anca yetiyor. kirlenir kirlenmez sabunla yıkıyoruz ki hemen kuruyup kullanılabilsin :KK69:

iyi haberler:
-- tuvalet deyince zıplayıp "yaşasın, hikayeeee"diyor ve uzun uzun hikaye okutuyor. normalde 1-2 dakikadan fazla oturmadığı klozette daha uzun tutabilmek için hikaye yolunu denemiştik. ara değil amaç oldu :KK48:
-- gündüz ve gece uykuda hiç çiş yapmıyor :KK9: :KK73::KK68::KK6::Dakşam 8:30'dan sabah 7:00 a kadar yani 10,5 saat boyunca hiç yapmamış. uyanır uyanmaz tuvalete götürünce yapıyor:KK4:

-- ilginç olanı ise: çiş yaparken kesikli yapması. başta bir sorun olduğunu sandım ama yüzüne bakınca gördüm ki bilerek yapıyor. uykuda çok dolmuş mesaneyle çiş bir defa başlarsa hani durdurmak çok zordur ya, biizmki tam tersine tutup bırakıyor, tutup bırakıyor, tutup bırakıyor. yani kaslarını kasma ve çişini tutma kabiliyeti var da, adettendir diye belki oraya buraya işiyordur :p

sonuç ve yorum:

eşimle, haftasonu pazara kadar böyle devam etmeye karar verdik. 7 gün içinde 1 defa bile çiş demezse, hazır olmadığına karar vereceğiz. pazar gününe kadar böyle devam edeceğiz bakalım :KK17:

not: önerisi olan arkadaşlara özellikle Turuncu hanıma sonuna kadar açığım. her öneriniz benim için altın değerinde olacaktır :oops:

Merhaba chihiro79.

Özellikle gece ve gündüz çişini tutması çok güzel bir haber. Demek ki kasları yeteri kadar gelişmiş. Bizim ilk 5 günümüz aynen sizin gibiydi. Bir an duraklayıp pipisine bakarak çişini yapıyordu. Biz ara sıra çiş var mı diye sorup 2-2.5 saatte bi mutlaka wcye götürüyorduk ve çişini yapıyordu. Uzun uzun wc de oturmak biz de hiç işe yaramadı. Oturup hikaye dinliyor,oyun oynuyor ve çiş bitti diye geri kalkıyordu : ).
Yine gün içinde anne-baba olarak "ayy benim çişim geldii,tuvalete gidiyorum" gibi cümleler kurup tuvalete gittik. Son olarak hiç bir şekilde kızmayın,sadece çok çiş kaçırdığında "aaa bak sen yere çiş yapınca evimiz kirleniyor kuzum,lütfen çişin geldiğinde tuvalete yapalım olur mu" şeklinde tatlı dil ile konuşun. 7 gün yerine en az 15 günü gözden çıkarırsanız çok daha iyi olur bence. Çünkü gece ve gündüz uykularında bezi bırakmış olması hazır olduğu anlamına gelir bence. Bizim gibi 1 hafta da öğrenirse süper olur ama çiş söylemese bile biraz daha zaman verin derim..

Back
X