- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
ya arkadaşlar konu nereye gitmiş.özelliklede baybceren ve chiciro karşı karşıya gelmesi beni çok şaşırttı.daha bu sabah eşimle bu konuyu konuştuk suriyede 15bin çocuk ölmüş arkadaşlar bu bilginin üstüne söyleyecek bişeyim yok.ama her millette olduğu gibi suistimal edenlerde vardır.bizim milletimiz çok yüce bi millet bizden başka kimse sahip çıkmıyor onlara eminim herkez elinden geleni yapıyor gerek fiili gerek kalbi.
şimdi konuyla alakası yok ama benim için çok önemli bi bilgi paylaşıcam sizlerle
alıntıdır.Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği elevit adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur
Bunu duyduktan sonraki sorum Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı? oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
Şok oldum resmen halbuki vitamin insan sağlığı için var olmalı domuz katkısı olunca nasıl verim beklene bilirki of ya saçmalığa bak kimbilir bîlmediğîmiz daha nelerde var..