2012 nisan anneleri kilo takibi

ben ilk gebeliğimde 24 kg almıştım top gibiydim valla
şimdi 14.haftaya girdim daha 1 kg aldım. Umarım 10 kg geçmem bu sefer.
Yaşadığım bunalımları ben bilirim.
Aman sakın bol bol yiyeyim nasıl olsa doğumdan sonra veririm diyip salmayın kendinizi.

bilmiyorum sen miydin ama 6 kilo aldım diyen birkaç kişiye rast geldim
10 kilo aldım diyene bile rast geldim :26:
az önce de söyledim kiminin 9 aya yayılırmış kilo alımı
kiminin ilk aylarda artarmış sonra artmazmış
yani aslında önemli olan şu an kaç kilo aldığımız değil
doğuma kaç kilo almış bi şekilde girdiğimiz
inşallah kilolarımız bebeğimize yarıyordur
doğumdan sonra hepsi bize veda eder

doğumdan sonra veremem diye fazla almak istemiyorum ama
şu an bile 5 ay önce giydiğim hiçbir abiyeye takıma pantolana giremiyorum
o yüzden çok korkuyorum bi de bende irade sıfır sadece bi öğün diyet yapabiliyorum

26 kiloyu nasıl aldın ?
bana eşim ilk hafta sen iki cansın çok ye ye ye diyordu
ben de hiç kırmıyordum
hamileliğin ilk iki haftasında iki kilo aldım
doktor diyet verdi naptın sen diye
sonra bir kilo verdim ilerleyen haftalarda tekrar bir kilo aldım
şu an 16. haftamdayım 2 kilo ile devam ediyorum ama çok şişim
göğüslerim de büyüdü üstlerim de olmuyo:26:

bu kadar dert etme almazsın inşallah
hem alsak bile bebeğimizi emzirmek 400 gr verdiriyormuş
yani 1 saat yürümeye eşdeğermiş
almamak en iyisi ama alsak bile veririz inşallah
kilo almamak için bebeğimizi beslemezsek o kötü

ya bi stress bastı işte beni şimdiden. beslenmeme de dikkat ediyorum ne bileyim günde 3 dilimden fazla ekmek yemiyorum pirinçten uzak durmaya çalışıyorum fln fln.. ama almışım işte 3 kilo demekki benim bebiş biraz irice olacak :) babamızın teselli yöntemi bu :))

bu arada yürüyüşlere fln başlayan var mı ?? 15+3 deyiz bugün...

57 ile başladım 16 haftada 59 kiloyum şimdi ama karnım kocaman oldu inşallah çok kilo almam zaten bıyumda uzun değil

Vallahi nasıl oldu bende anlamadım. Su içsem yarıyordu resmen:)
Aslında ben çok tatlıya düşmüştüm birde hergün mutlaka 2 bardak taze sıkılmış meyve suyu içerdim. En kötüsü de o oldu zaten. suyunu içmek yerine posasını da almak lazım. Yoksa direkt meyve şekeri kg ya dönüşüyor.

Ama çocuğum çok güzel doğdu 4,4 kg idi 3 aylık kıyafetleri giymeye başladı doğar doğmaz. Gerçi şimdi dal gibi sıpa o ayrı:)

Son düzenleme:
ben 69 kiloyla başladım ve şuan 17 haftalığız kilom 62 vermeye devam edyorum ve henüz göbişim yok

ben şu anda 17 haftalık hamişim... 57kg ile hamile kaldım şuan 63kg oldum...
hiç bulantım olmadı, tiksinmede olmadı acayip iştahım var. ne yapıcam bilmiyorum..
hep açım sanki hiç yemek yememiş gibi... biri beni durdursun

arkadaşım pirinçten uzak durmak yerine bilakis yaklaş

Doğal bir vitamin ve mineral kaynağı olan pirincin içeriğinde; protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2 vitaminleri ve demir bulunur. Hamilelik döneminde kadınlar, demire normal şartlardan iki kat daha fazla gereksinim duyarlar. Hamileliğin son aylarında bebek, doğumdan sonra ilk yaşamsal fonksiyonlarında kullanmak üzere demir depolamalıdır. Bu nedenle hamileliğin son aylarında tüketilen pirincin hem anne hem de bebek sağlığında olumlu etkileri olacaktır.

Pirinç, kan şekeri düzeyini sabit tutması, hazmının kolay olması ve içerisinde bulunan zengin mineraller ile hamilelik döneminizin rahat geçmesine yardımcı bir besin türüdür. Ayrıca tansiyonu dengeleme etkisi ile özellikle hamilelik öncesi oluşabilecek yüksek tansiyonun önlenmesinde etkilidir.

Pirincin içerisinde yer alan A vitamini; deri, saç ve diş eti sağlığı için gerekli bir vitaminken B1 vitamini; bebeğin gelişim döneminde hücre oluşumu, dolaşım sistemi ve sinir sistemi için vazgeçilmez bir vitamindir. B2 Vitamini; Hamilelik döneminde artan enerji ihtiyacına cevap verebilmek için, besinlerdeki enerjiyi açığa çıkarması nedeniyle önemli bir vitamin türüdür. Pirinçte yer alan minerallerden Kalsiyum ise, bebeğin sağlıklı vücut ve kemik yapısının oluşması ve aynı zamanda anne adayında meydana gelebilecek diş çürümesi, el ve ayak tırnaklarındaki güçsüzlükler ve kalsiyum eksikliğinde ortaya çıkabilecek bedensel ağrılar için birebirdir. Pirinç ayrıca hamileler için çok önemli olan folik asit alımı bakımından da zengin bir kaynaktır

Ama çocuğum çok güzel doğdu 4,4 kg idi 3 aylık kıyafetleri giymeye başladı doğar doğmaz. Gerçi şimdi dal gibi sıpa

tam bi anne konuşması kendi annem konuşuormuş gibi hissettim bi an

aynı dert bende de var bi şey görsem de canım çekse diye bekler gibiyim
dolabı açıp ne yiyebilirim diye bakıorum o derece

ama benm fissür problemim var kabızlıga benzer bi rahatsızlık
onun için yediklerime dikkat etmek zorundayım o biraz zaptediyor beni
yoksa kimse tutamazdı
doymak bilmiyorum sofradan en geç ben kalkıyorum

İyiyiz iyi...Genelimiz çok kilo almadık ilk 3 ay. Ben malumunuz ilk bebeğimde 30! kilo aldığmdan çok korkuyorum yine alırmıyım die...
Çünkü aldğm 30 kilonun 20si gitmişti ve 70le başladım şu ana kadar almadım.İnşallah toplamda 10 kiloyu geçmem...Ben de iştah yapmasın die elevit içmiyorum ekmeği kolayı kestim tatlı falanda uzak duruyorum.Öle aşermem falanda olmadı iştahım çok açılmadı .inş.böle gider

ilk hamileliğimde bende 24 kg almıştım ve Elevit kullanıyordum. Bu sefer doktoruma söyledim Elevit yerine başka birşey verebilirmisiniz dedim. O da Decavit verdi.
Yinede kilo alımın hızlanırsa bunu da keseriz sadece demir veririm vitamini de doğal yolla alırsın dedi.

Ama çocuğum çok güzel doğdu 4,4 kg idi 3 aylık kıyafetleri giymeye başladı doğar doğmaz. Gerçi şimdi dal gibi sıpa

tam bi anne konuşması kendi annem konuşuormuş gibi hissettim bi an

:))))
çocuğum yavrım benim:)
allah her kadına böyle konuşmayı nasip etsin inşallah

16+3üm. 65 kg ile başladım şu an 70 im ama benim hareket kısıtlamam var genelde yatıyorum ye iç ve yat gün böyle geçiyo, ama bir kaç gün öncesine kadar her gün çikolata ve diğer aburcuburlardan kendimi alamıyordum. ben kiloyu direk yüzümden aldığım için çok çirkinleştiğimi hissettim çikolata almamaya başladık meyva ile geçiştiriyorum. kıyafetlerim olmuyor hoş son zamanlarda sadece doktor için evden çıkıyorum inşallah veremeyeceğim kadar çok kilo almam arkadaşlar kendime güvenmiyorum :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…