2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ceren de bayramda yurumeye basladı ama aynen dedigin gibi cocuk parkının yanında toprak bi mac sahası var cocuklar top oynuyo bizimki parkı bırakıp o tozun topragın icinde dolasmak istiyo bi de tutmasam orda futbol oynayan cocukların topunu alacak ama altlarında ezilcek haberi yok.bazen parktan eve donerken yurusun istiyorum dedigin gibi yuruyunce yoruluyo herhalde aksam daha erken uyuyo, ama dun evin yolunu bulamıcaz zannettim alakasız sokaklara gitmeye calısıyo kapısını acık buldugu her bahceye dalmak istiyo hele su cimleri sulayan aletlerden gorduyse eyvah bıraksam suyun altına gircek. bi de isin kotu tarafı bi yurumesine izin verince pusetine de bidaha asla oturmuyo ya hic kaldırmıcan ya hep yurutuceksin.... iste bizdeki terhane de boyle :)

hadi ya ahsenin ne sıkıntısı vardı ki bebekken ilikten sıvı almak istediler? nasıl uyanmayabilir? :53: iyiki aldırmamıssınız cnm yaa tuylerim diken diken oldu...

canım yeni doğduğunda sarılık geçirdi her bebek gibi ama biz biraz gec farkettik ışık tedavisi oldu ama doktor sabah akşam sarılık değerleri düşmüşmüş mü diye kan allıp tahlil yaptı tabi bebek olduğu için ahsen toparlanamadı kanında çökme oldu
bizi hemen ünversite hastanesine yönlendirdiler ordada kan değerleri çok düşük lösemiden şüpelenmiyoruz ama degerleride normalin çok çok altında ilikten sıvı almamız lazım ama çok küçük uyanamıya bilir anne baba olarak imza verin dediler
ama ahsende gözle görülen hiç bir şey yoktu morarama nefes almada zorluk sonunda biz buradaki doktorlara inanmayıp tahlil sonuçlarının İstanbul a ankara ya ve adana ya gönderdik hepsi de 1 2 ay bekleyin tahlilleri tekrarlayın sakın ilikten sıvı aldırmayın dediler gercektende allahın izniyle 3 ayda sadece ben beslenmeme dikat etim bitkisel ürünler kulandım ve ahsenin değerleri yükselmişti en son gecen ay yaptırdık heralde hepsi normale dönmüştü çok şükür
he bi de kızlar tek basına kaydıraktan kayabilen bebis var mı? ceren kaymak istiyo ama daha sahip olamaz kendine dimi? gecen hafta bir iki kucagıma alıp kaydırdım ama onu kaydırcam diye kolumu yaraladım... bizde simdilerde oyle melul melul bakıyoruz kaydıraklara :37:

canım bıraksam tekte çıkıcak ahsen ama ben korkuyorum düşer diye ablası çıkartıyor oturtuyor bende aşagıda tutuyorum zaten en küçüğünde kaydırdığımız için bazen sadece duruyorum yavaş oluyor kendi ayağa kalkıyor
elazıgdada 2 gündür hava çok kötü donuyoruz kış geliyor

canım yeni doğduğunda sarılık geçirdi her bebek gibi ama biz biraz gec farkettik ışık tedavisi oldu ama doktor sabah akşam sarılık değerleri düşmüşmüş mü diye kan allıp tahlil yaptı tabi bebek olduğu için ahsen toparlanamadı kanında çökme oldu
bizi hemen ünversite hastanesine yönlendirdiler ordada kan değerleri çok düşük lösemiden şüpelenmiyoruz ama degerleride normalin çok çok altında ilikten sıvı almamız lazım ama çok küçük uyanamıya bilir anne baba olarak imza verin dediler
ama ahsende gözle görülen hiç bir şey yoktu morarama nefes almada zorluk sonunda biz buradaki doktorlara inanmayıp tahlil sonuçlarının İstanbul a ankara ya ve adana ya gönderdik hepsi de 1 2 ay bekleyin tahlilleri tekrarlayın sakın ilikten sıvı aldırmayın dediler gercektende allahın izniyle 3 ayda sadece ben beslenmeme dikat etim bitkisel ürünler kulandım ve ahsenin değerleri yükselmişti en son gecen ay yaptırdık heralde hepsi normale dönmüştü çok şükür

canım bıraksam tekte çıkıcak ahsen ama ben korkuyorum düşer diye ablası çıkartıyor oturtuyor bende aşagıda tutuyorum zaten en küçüğünde kaydırdığımız için bazen sadece duruyorum yavaş oluyor kendi ayağa kalkıyor
elazıgdada 2 gündür hava çok kötü donuyoruz kış geliyor

neyseki akıllı davranmıssınız tahlilleri gonderip. dogum sonrası zaten zor bi de neler yasamıssınız eyidas da sen de, Allah beterlerini vermesin. oo iyi ahsen kendisi kayıyo o zaman, bende kayarken küt kafayı arkaya vurur diye korkuyorum sonucta oturarak kayıcak, bi de asagıda tutan birisi olunca guzel de ben tek gittigim icin gene kayamıcak ceren hanım, neyse seneye artık.

neyseki akıllı davranmıssınız tahlilleri gonderip. dogum sonrası zaten zor bi de neler yasamıssınız eyidas da sen de, Allah beterlerini vermesin. oo iyi ahsen kendisi kayıyo o zaman, bende kayarken küt kafayı arkaya vurur diye korkuyorum sonucta oturarak kayıcak, bi de asagıda tutan birisi olunca guzel de ben tek gittigim icin gene kayamıcak ceren hanım, neyse seneye artık.

evet canım çok kötü günlerdi rabbim birdaha göstermesin
sezeryanla doğum yaptım ama hiç yatamadım 2 gün dışında
sürekli hastanelerde
şimdi yemediğinde çok korkuyorum vitaminsiz kalmasın kan değerleri düşmesin diye

kızlar bu aralarda ahsende şunu taktım eli ayağı sırtı buz gibi terlemeside var dogdu doğalı
acaba ondanmı çok kusuyor kansızlıgıda yok çok şükür gecen ay yaptırdık sizlerde böyle bir durum varmı
o buz gibi olduğunda vücut ısısı çok düşüyor oda hiç normal değilmiş

he bi de kızlar tek basına kaydıraktan kayabilen bebis var mı? ceren kaymak istiyo ama daha sahip olamaz kendine dimi? gecen hafta bir iki kucagıma alıp kaydırdım ama onu kaydırcam diye kolumu yaraladım... bizde simdilerde oyle melul melul bakıyoruz kaydıraklara :37:

biz her tür kaydıraktan beraber kayıyoruz oğlumla,dönenler favorim :51: :))) tek başına bırakmam daha,kafasını geriye atıp çarpar,bilemiyorlar daha kaymayı,biz parkta önce merdivenden çıkıyoruz,o nereye ben oraya,gerekirse onla berber merdiveni tırmanınca ben de emekleyip geziniyorum şu büyük parklarda çoklu kaydıraklarda özellikle,oradan kaydırağa gidiyoruz,önüme oturtuyorum,hop beraber kayıyoruz,hem hızlı kayınca hoşuna gidiyo,hem de kaydırak dikse ben ayaklarımla kenarlarına sürterek yavaşlatıyorum kayarken ve nadiren de olsa birinin canı yanacaksa benim canım yanıo onun yerine :16:

Kızlar merak ettim de nasıl su veriyorsunuz hala kaynatıyormusunuz hazırmı çeşmemi?
ben hala kaynatıyorumda gerçi arada çeşme ve hazırda oluyor ama çoğunluk kaynatma

Eyidas canim bizim karisik artik ben hazir suyu direkt veriyorum.bakiciya su vermeyi unuttugumdan o cesme suyu veriyor..artik alissinlar kaynatmiyorum ben..
Selam herkese kizlar ben bugun tarladayim. .infiltrasyon testi yapiyom :) elami verdim bakiciya can kizimla vakit geciremiyom ya..bayrama kadar is devam..
Kizlar konusma ne alemde bebeklerinizde bizde baya yol kateddi..yalniz bir yasindan beri ayni kiloda..boyu uzadi hafif ama kilo ayni artik..

Kızlar maşallah Sizinkiler koca çocuk oldular çınar daha yeni 2-3 adım atıyor dengesiz düşünce de hevesi kaçıyor biz ancak salıncağa biniyoruz kaydırakta bem çok yoruluyorum çünkü taşı tut kaydıe kaldır derken belim boynum tutuluyor adanaya gelince gece 10 defa uyanıyor emiyordu şimdi emse dw uykuya zor dalıyor 3 gecedir onu 3 defa emziriyorum ama yarım saatte bir kalkıp ağlıyor bazen 2-3 saat sızlanıp ağlıyor bı dırum ne zaman düzelecek uykusuna dönmekte çok zorlanıyor önceden emdiği gibi uyurdu 2,5 aydır beni çok yordu bu uyku problemi ama şu son günlerde çol sosyalleşti insanları seviyor onlarla mutlu oluyor önceden yaşıtlarına ilgisi yoktu ama şu karıştırma huyu hiç azalmıyor onu engellersem bana vuruyor kendini yere atıp kendine de vuruyor ya da başını bir yerlere vuruyor siz de böyle öfke nöbeti oluyor mu artık yolda tanımadığı insanlara gel diyor işaretler yapıyor önceden kimsenin suratına bakmazdı

Eyidas canim bizim karisik artik ben hazir suyu direkt veriyorum.bakiciya su vermeyi unuttugumdan o cesme suyu veriyor..artik alissinlar kaynatmiyorum ben..
Selam herkese kizlar ben bugun tarladayim. .infiltrasyon testi yapiyom :) elami verdim bakiciya can kizimla vakit geciremiyom ya..bayrama kadar is devam..
Kizlar konusma ne alemde bebeklerinizde bizde baya yol kateddi..yalniz bir yasindan beri ayni kiloda..boyu uzadi hafif ama kilo ayni artik..
canım nasıl bi test o ne oluyo sonucunda :)
bana konuşma deme biz konuşamıyoruz daha aba adda falan çrş pedogoga gidicem bakalım neler dicek
Kızlar maşallah Sizinkiler koca çocuk oldular çınar daha yeni 2-3 adım atıyor dengesiz düşünce de hevesi kaçıyor biz ancak salıncağa biniyoruz kaydırakta bem çok yoruluyorum çünkü taşı tut kaydıe kaldır derken belim boynum tutuluyor adanaya gelince gece 10 defa uyanıyor emiyordu şimdi emse dw uykuya zor dalıyor 3 gecedir onu 3 defa emziriyorum ama yarım saatte bir kalkıp ağlıyor bazen 2-3 saat sızlanıp ağlıyor bı dırum ne zaman düzelecek uykusuna dönmekte çok zorlanıyor önceden emdiği gibi uyurdu 2,5 aydır beni çok yordu bu uyku problemi ama şu son günlerde çol sosyalleşti insanları seviyor onlarla mutlu oluyor önceden yaşıtlarına ilgisi yoktu ama şu karıştırma huyu hiç azalmıyor onu engellersem bana vuruyor kendini yere atıp kendine de vuruyor ya da başını bir yerlere vuruyor siz de böyle öfke nöbeti oluyor mu artık yolda tanımadığı insanlara gel diyor işaretler yapıyor önceden kimsenin suratına bakmazdı
canım sonuçta kaslarında falan bi sorun yok sadece korkuyo ama zamanla onada alışır elifte yeni başladı yürümeye şimdi oturmayı bilmiyor :) ama yer değişikliği ister istemez uykuyuda değiştirdi heralde
sen ne düşünüyorsun ist. dönecekmisin

Kızlar merak ettim de nasıl su veriyorsunuz hala kaynatıyormusunuz hazırmı çeşmemi?
ben hala kaynatıyorumda gerçi arada çeşme ve hazırda oluyor ama çoğunluk kaynatma
canım ben ahsene hiç kaynatmadım dogdu doğalı hazır su kulanıyorum bebeklere özel
suluk agızlıgıda var içinde artık bardaklada çok rahat içiyor

canım kolay gelsin
bizim kilo alımımızda boyumuzda durdu
ahsen anne babasına benzemeyecek heralde minyon olucak
en son kilo 9 400 boyuda 82 cm

Canım öfke nöbetleri bizde de var istedigi bisey olmayinca özellikle de oyun oynarken istedigi bisey olmayinca sinirlenip kendini yere atıyor hatta kafasini da vuruyor bazen, çok sabirsiz bi çocuk istedigi an olsun diyor... Ama öfke nöbetleri de gelişiminin normal bi parçasıymıs cok sık olmadıkca, tepkilerini ifade etmelerinin bir yoluymuş... o yüzden hic kafama takmiyorum ben...

Son düzenleme:
demoscum anneolunca anladım sitenin ismi, güncel soruları görmen için üye olmak gerekiyor..güncel sorularda sayfanın en altında siyah başlıklı olanlar..

biz de kaydırağa birlikte çıkıyoruz küçük kaydıraksa kendi kayıyo büyük kaydıraksa aşağıda babası tutuyor..bir de tavsiyem oturtarak tek başına kaydırmayın ayakkabıları takılıyor..direkt kaydırağa yatar pozisyona getirin ve salın :) yatarak kayınca ters hareket yapamıyorlar sabit kayıyorlar..

canım nasıl bi test o ne oluyo sonucunda :)
bana konuşma deme biz konuşamıyoruz daha aba adda falan çrş pedogoga gidicem bakalım neler dicek

canım sonuçta kaslarında falan bi sorun yok sadece korkuyo ama zamanla onada alışır elifte yeni başladı yürümeye şimdi oturmayı bilmiyor :) ama yer değişikliği ister istemez uykuyuda değiştirdi heralde
sen ne düşünüyorsun ist. dönecekmisin
Canim o testle birim zamanda topraga giren su miktarini olcuyorum.sabah 9dan aksam 6ya kadar o tenekenin basindaydim :))
Merak etme elifimde konusur her cocuk farkli..bizimki cumle tam kurmuyor ama kelime olarak soyluyor..
canım ben ahsene hiç kaynatmadım dogdu doğalı hazır su kulanıyorum bebeklere özel

canım kolay gelsin
Canim bizimkinin boyunu bilmiyom ama kilosu 13 1yas kontrolunde 12.5du kac ayda yarim kilo aldi..aslinda cokda istemiyordum ela kucukken sumo gurescisi gibiydi..herkes bu obez olacak deyip sinirimi bozuyordu..boyu en son 75di sanirsam..
Canım öfke nöbetleri bizde de var istedigi bisey olmayinca özellikle de oyun oynarken istedigi bisey olmayinca sinirlenip kendini yere atıyor hatta kafasini da vuruyor bazen, çok sabirsiz bi çocuk istedigi an olsun diyor... Ama öfke nöbetleri de gelişiminin normal bi parçasıymıs cok sık olmadıkca, tepkilerini ifade etmelerinin bir yoluymuş... o yüzden hic kafama takmiyorum ben...
Bizimki bu konuda felaket hem benim sacimi basimi hemde kendininkini yolup kafasini kapilara duvara vuruyor..benim esimde boyle sinirlenince..en nefret ettigim huyuydu esimin...birde esim sinirlenince elinde yakininda ne varsa kiriyor isterse milyarlik bi esya olsun farketmiyo ve elada ayni....babasinin butun pis huylarini almis :)) gicigim bu konuda..

ben geçen yazdan beri kendi içtiğimiz damacana suyundan veriyorum,yaz gelene kadar kaynatıp ılıtıyodum,temmuz ayın gelince normal su vermye başladım 4 aylık falandı sanırım,hiç sorun yaşamadım,burda çeşme suları kireçli olduğundan içilmiyor zaten

kızlar bu aralarda ahsende şunu taktım eli ayağı sırtı buz gibi terlemeside var dogdu doğalı
acaba ondanmı çok kusuyor kansızlıgıda yok çok şükür gecen ay yaptırdık sizlerde böyle bir durum varmı

canım ben kusmasının terlemeyle bi alakası oldugunu sanmıyorum ama sen gene de bi takip et bakalım cok terledigi usudugu zamanlarda kusması artıyomu, olmazsa doktoruna da sor gidince...

ben bir yasna kadar kaynatıp icirdim sonra bıraktım kaynatmayı ama ceren 2ay once kusmaya baslamıstı arkasından ishal geldi. dr.da 1,5 yasına kadar suyu kaynatarak icir dedi sulardan mikrop kapabiliyolar demisti, hos bizim bebislerde nerdeyse 1,5 yas oldu zaten

cnm o kaydıraklar beni de mahvediyo cunku bizim parkta kaydıraklara ulasmak icin boruların icinden geciyosun ben iki buklum sıgamıyorumm bile, hele senin bi de belin boynun hassas zaten hic zorlama tabiiki.. cınarın bu uyku duzensizligi cok enteresan yani ceren de bazen hala geceleri 3-4 kere uyandıgı oluyo ama uyannca uyumamakta direnmiyo en azından, hatta bazı geceler artık bi kere uyanıyo sadece. gunduz uykularına gelince 1 saatte uyanıyo hatta bazen 40 dk. iste o biraz sıkıntı oluyo ama gene de cınar gibi degil cok sukur, insallah biran once duzene girer ya boyle cok zor senin icin..

canım kolay gelsin

cnm minyonluk kriteri olarak bence kilodan cok boya bakmalısın cunku cerenin boyu yanlıs hatırlamıyosam 2 ay once 78 cm di. ona ragmen bazen dikkat ediyorum ondan ayca buyuk bazı cocuklardan daha uzun. oyuzden bence 82 boy cok iyi, kilo dedigin simdi zayıfsa sonra alır onemli olan boy..

kızlar ceren 2-3 ay oncesine kadar ayakta sallayarak uyuyodu. sonra birden istemez oldu ben yatırıyorum o kalkıyo cok zıtlastım hatta zorla yatırıp bi muddet aglattım ama yok oldur allah yatmaz oldu velhasılı ceren oglen uykusuna da gece uykusuna da beni emerek uykuya dalıyo yani uyku saatleri gelince ben ayakta sallamak yerine meme veriyorum, ama ben artık cereni yavas yavas memeden kesmeyi dusunuyorum hem belki daha iyi yer ve geceleri de daha deliksiz uyur diyerekten ama bu durumda napıcam ben? memeden kesince bu cocugu nasıl uyutucam, oyle kendi kendine de uyuyan bi cocuk asla degil. simdi kara kara bunu dusunuyorum. sizler nasıl uyutuyosunuz bana bi akıl vercek olan var mı? :53: su cocugu yatırıyomussunyatagına kendi kendine uyuyomus falan bunun yontemleri varmıs egitmek icin hatta bende bi ara bakmıstım ama tamamen cocugu cılgınlar gibi aglatarak ogretmeye dayalı, bi de belki bunu daha kucuklerken alıstırmalıydı artık cok gec gibi geliyo bana zor da olsa oyle bisey mi denemeliyim acaba bilmiyorum ki nasıl dayanırım o aglarken:50:

Merhaba 2012 nisan anneleri ben 2013 nisan annelerindenim yardımınıza ihtiyacım var
Kızıma yazlık bir sürü gereksiz kıyafet almıştım
şimdi kışlık bişeyler almam lazım bu kez gereksiz şeyler almak istemiyorum
neler daha çok lazım oluyor sonbahar ve kışta kılık kıyafet battaniye herhangi araç gereç neler almak gerekir
Hepinizden cvp bekliyorum şimdiden teşekkür ederim :)

Sırtının soğuk olması çok giydirmekten kaynaklanıyor olabilir. Çocuklarda otomatik soğutma sisyemi var, çok giydirirsen terler ve vücut ısıyı düşürmek için vücudu soğutur. o zaman da hep soğuk kalıyor çocuk. Benim de başıma gelmişti doktoru aradım. soy biraz fazla gelmiştri dedi. hakikaten de öyle oldu.
El aya soğukluğu da kalıtımsal bildiğim kadarıyla. ailede var mı eli ayağı soğuk birileri?

Merhaba 2012 nisan anneleri ben 2013 nisan annelerindenim yardımınıza ihtiyacım var
neler daha çok lazım oluyor sonbahar ve kışta kılık kıyafet battaniye herhangi araç gereç neler almak gerekir

Merhaba,

Öncelikle ayaklı bodyler çok kullanılıyor gece yatarken. bi de uyku tulumu gerekir.
Bol çorap alabilirsin. uzun kollu alttan çıt çıtlı bodyler. içine de atlet.
üzerine yelek.

kilotlu çorap al muhakkak. ben çok kullandım külotlu çorap.
kot pantalon ve hırka kazak yeterli.

bi de mont lazım tabi. ben kaz tüyü gibi olanlardan aldım. bere ve atkıda çok kullanılıyor.

gunaydın bayanlar nerelerdesiniz?

cnm merhaba, dogrusu bende simdiye kadar kendimi pek terbiye edemedim bu konuda bu yaz bile alıp giydiremedigim bi suru elbisesi oldu ama bu kıs bende gayet az kıyafet alıcam ihtiyac duyarsam ilave edicem. sizin bu ilk kısınız olucak ins. hastlıksız sorunsuz gecirirsiniz. bi cift ayakkabısı kalın bi montu olsun 4-5 cift esofman al evde giymesi icin baktın yetmezse 1-2 cift daha alırsın bazen makineye girince yetmeyebiliyo cunku cok kirletiyolar onun haricinde biyere giderken giyebilcgi 2 cift kıslık pantolonu bir iki tanede uzun kollu penyesi olsa yeticektir kanımca. he bi de yelek cok giydirdim ben gecen kıs su orme yelekler sıcak tutuyo bir de corap patiklerden vardı bi kac cift hep onları giydirdim ayakları usumesin diye... yine bir iki cift kilotlu corap cok soguklarda giydirdim evde de dısarı cıkarırken de, bir de onu fermuarlı ve kapisonlu penyesi olursa o da kullanılıyo montun altından giydirmistim ben dısarı cıkarırken. yagmur yagıs olmadıgı surece kat kalın giydirip yarım saatliginede olsa mumkun oldugunca cıkarmanı tavsiye ederim hava alması icin doktorlar da boyle tavsiye ediyo ben cıkarmıstım epey, benim tavsiyelerim bu kadar olucak canıım

Back
X