• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bi tanıdıkta 12 dikiş varmış 40 gün ağlaya ağlaya tuvaletini yapmış
kişiden kişiye değişyo yaaa
:30::30::30::30:

hadi yaaa tırstım ama ben şimdi.... normal istiyorum bende ama o kadarda kesmesinler....

ablam benim normal yaptı..günlerce çişini yapamdı.
tavsiye etmio normal doğumu
ben çok istiodum..dr um eş şimdilik aşağıda olduğu için çıkmazsa sezeryan olursun didi..çıkma ihtimali yüksekmiş ama yinede soktu aklıma..
öncedn hiç düşünmüodum, ama alıştırdım kendimi
hatta fazla alıştırmışım, şimdi normal istemiom resmen:))
ve ben yarısını geçtim ya hamileliğin..21 haftadayım ya..
yani düşünsenize 38 de felan doğsa 18 hafta kaldı
uyyamıom sanki ben artık hiç:18::18::18:

yaa petuş dur daha yeni hamileliğin balayına girdik hemen getirme aklımıza böle şeyler :32::32::32::32::32:

Belli olmuyor öyle. Benim ablam da pek birşey olmamıştı. Ama cinsellikte eskisi gibi olmaz tabi sanırsam. Ama böyle deyipte arkadaşları korkutmayalım ma değil mi. 40 gün çeken az var nadiren yani gözümüzü korkutmayalım arkadaşlar.
ne oluyormuş cinsellikte değişen? nasıl eskisi gibi olmuyormuş? :18::18::18:

Arkadaşlar çok alakasız birşey sorucam. Ben 3 ay önce işten ayrıldım. Ssk ayrıldıktan sonra 3 ay daha devam ediyor diye biliyorum. Eşim de ssklı ve ben şimdi eş durumundan ssklı oldummu?
Yoksa olmam için birşey mi yapmam gerekiyor. Sistem otomatik geçiş yapıyormudur acaba? Hastaneye gitmem durumunda sıkıntı yaşamak istemiyorum ama bu konuyla ilgili bir telefon numarası da bulamadım.

Eş üzerinden sigortalı olmabilmek için sgk kaydını yaptırman gerekiyor. gitmeden önce bi ara sor istersen hangi belgelere gerekli die ama yanlış hatırlamıyorsam eşinin iş yerinden aldığı vizite kağıdı ve evlilik cüzdanı fotokopisi istiyorlar...

eşimin yeğeni inat etti normal doğuracam diye banada hep kızıyolardı sezeryan seçtiğim için,sonuç ben 38.haftada sezeryan oldum.ikinci gün ayaktaydım ve inanın hiç ağrı kesici bile kullanmadım.
benim yaram çoook geç iyileşir ama göbek kısmı yağlı bölge olduğu için kendini çabuk yeniliyor.
yeğenimiz 41.hafta sonuna kadar bekledi.2 gün hastanede sancı çekti ve alt kısmına 2 kesik ve toplam 10 civarı dikiş atıldı.kız 3-4 gün hastanede kaldı.sonrasında 10 gün kadar wc sorunu.

yani diyeceğim gerçekten doktorunuz size hangisini uygun görüyorsa onu yaptırın ve kulaktan duyma hiçççbişeyi kafanıza takmayın.:32:
doğru didinnnn:26:

benim hiç bi bilgim yok cnm ya:50:

hıı bende karaciğerimde biopsi olmuştum, lokal anesteziyle ama..dr um k. ciğerde rahatsızlık olduğunu bilyosa biopsiyi hiç söylemedim, söylemem gerekirmiki???

karışığım hala:44::44:

off ya sorun şu ki ben çok plancıyımdır..:44::44:

offf...öle diolar, artık sezeryanları çok ii yapıolarmış..minnacık delyolarmış...sonrada hiç bişi olmuomuş:49:

Bu konuda çok da plancı olma canım o an insanın başına ne geleceğibeli olmaz ben normal doğum istiyorum ama son anda birşey olur sezeryan olmak zorunda olurum Allah korusun. Yani ne olacağı belli olmas. Kendimizi korkutmayalım bu korkmalar psikolojik olarak doğumu zorlaştırır. Doğumda ne kadar rahat gevşek olursak o kadar rahat bir doğum gerçekleşir. 6 ay önce ablam doğum yapacağı zaman o kadar çok araştırdım ki doğum hakkında hala da bakıyorum. Eğer bildiğimiz birşey olursa kendimizi ona göre hazırlarız daha rahat ederiz. Eminim hepeniz bakıyorsunuzdur birşeylere. Ve son olarak kötü doğum hikayelerine bakmayın siz herkesde öyle olacak diye birşey yok.

sbilyana ve tuniş hoşgeldiniz kızlar...
yafuu bende bu sabah karnıma tekme yemişim gibi bi ağrıyla uyandım ve birkaç dk sonra azalarak kayboldu ağrı...nidenn olduğunu anlamadım:44:

canım hiç hiç hatta asla asla asla tavsiye etmiyorum o hastaneyi ben
çok affedersiniz köpek gibi davranırlar orada hastalara.. görümcemi götürmüştüm ben.. hadi bir iki manyak çıktı diyeceğim ama 1 hafta boyunca mı hep manyaklara denk geldik yaniee.. :36: ayrıca bi kaç yıl önce allah korusun tabi de bebek ölümlerine adı karışan hastanelerden biriydi.. numune ibni sina çok çok daha iyidir oraya kıyasla.. illa doğum hastanesi olsun diye düşünmemek gerek bence.. benim evimin yanında var bi hastane.. üstelik ortadoğunun en büyük kadın doğum hastanesiymiş.. kapladığı alan olarak büyük kesinlikle ama benim içeri girmemle çıkmam bir oldu..

Haklısın galiba doğum anı birde ters davranan hemşire ve doktora katlanamam moralimi bozamam. en iyisi değiştirmeyeyim.

bebeğimiz sağlıklı olsun da bırakın biraz ağrıydı dikişti çekelim arkadaşlar. Bizim komşumuz bir kaç güne doğum yapacak ama bebek biraz kritik. En önemlisi bebekler gerçekten de Allaha emanet olsunlar iyi olsunlar başka birşey beklemeyelim. Tamam doğum sonrası daha iyi olmayı hepimiz isteriz ama öncelik bebişlerimizin sağlığı.

hadi yaaa tırstım ama ben şimdi.... normal istiyorum bende ama o kadarda kesmesinler....

yaa petuş dur daha yeni hamileliğin balayına girdik hemen getirme aklımıza böle şeyler :32::32::32::32::32:

Eş üzerinden sigortalı olmabilmek için sgk kaydını yaptırman gerekiyor. gitmeden önce bi ara sor istersen hangi belgelere gerekli die ama yanlış hatırlamıyorsam eşinin iş yerinden aldığı vizite kağıdı ve evlilik cüzdanı fotokopisi istiyorlar...

Ya canım tam olarak bilemiyorum. Yanlış birşey söylemeyeyim. Kesikti dikişti. Bana da ablam hiç eskisi gibi değil dedi ayrıntısını söylemedi. Herkeste öyle olmas belkide.

sbilyana ve tuniş hoşgeldiniz kızlar...
yafuu bende bu sabah karnıma tekme yemişim gibi bi ağrıyla uyandım ve birkaç dk sonra azalarak kayboldu ağrı...nidenn olduğunu anlamadım:44:
Hoşbulduk balımmm

bebeğimiz sağlıklı olsun da bırakın biraz ağrıydı dikişti çekelim arkadaşlar. Bizim komşumuz bir kaç güne doğum yapacak ama bebek biraz kritik. En önemlisi bebekler gerçekten de Allaha emanet olsunlar iyi olsunlar başka birşey beklemeyelim. Tamam doğum sonrası daha iyi olmayı hepimiz isteriz ama öncelik bebişlerimizin sağlığı.
tabi canım en önemlisi bebişlerimiz biz bir şekilde kendimizi toparlarız allahın izniyle

Ya canım tam olarak bilemiyorum. Yanlış birşey söylemeyeyim. Kesikti dikişti. Bana da ablam hiç eskisi gibi değil dedi ayrıntısını söylemedi. Herkeste öyle olmas belkide.

bende normal doğum yapınca cinsellik daha iyi oluyormuş die duyduydum, pozisyon olayları felan :17::17::17::17:

kızlar doğum şans işi biraz yaa bazısının olay bazısının zor geçiyo bazısıda normalden sonra bazısıda sezeryandan sonra sıkıntı çekiyo..o yüzdeen oluruna bırakın doğumdan hiç korkmayın relax olunn bebişlerimiz sağlıklı gelsinlerde Allahımın izniyle..
bu arada çok alakasız olcak ama ben tuzu kesemiyorum yaa tuz atmayınca yemekler çok tatsız geliyo :50::50:

offf ben balayı yaşamıom...hepinizi strese sokmak istiom kendimle birlikte :1::1:
sbh öğürmelerim geçmedi boğazımdan kan geliodu dr renei verdi, gece yatarken içiom
1 haftadır öğürmüom, bu seferde burnum kanamaya başladı.
benim kız ateşli illa bi yerden fışkırmak istioooo
eşiydi, kalbiydi derken heba oldum..hani neresi balayı bunun hııı neresi balayııııııııı:36::36::36:
Bu konuda çok da plancı olma canım o an insanın başına ne geleceğibeli olmaz ben normal doğum istiyorum ama son anda birşey olur sezeryan olmak zorunda olurum Allah korusun. Yani ne olacağı belli olmas. Kendimizi korkutmayalım bu korkmalar psikolojik olarak doğumu zorlaştırır. Doğumda ne kadar rahat gevşek olursak o kadar rahat bir doğum gerçekleşir. 6 ay önce ablam doğum yapacağı zaman o kadar çok araştırdım ki doğum hakkında hala da bakıyorum. Eğer bildiğimiz birşey olursa kendimizi ona göre hazırlarız daha rahat ederiz. Eminim hepeniz bakıyorsunuzdur birşeylere. Ve son olarak kötü doğum hikayelerine bakmayın siz herkesde öyle olacak diye birşey yok.

yani işte ihtimalleri ordana kaldırıp sezeryan için gün alıp beklemek dah mantıklı:))):21::21:

bu arada ablacığım devlette normal doğurmuştu. doğurduktan sonraki diyalog şöyleymiş.

yefrum bebemi saat kaçta doğurdum sorimde aklımda kalsın die

ablam: ebe hn, saat kaç(kan ter içindeyim az gözüm aralandı, ilk sorum bu oldu dio)
ebe: olduuuuu...oruç oruç doğurttuk hanımı, bide saat söylücez..kalkınca görürsün kaç olduğunu:))):24::24::24:

ablam bunu anlatınca bende bayansunun don mevzusunu anlattım ablama:)):1:

Hoşbulduk balımmm

tabi canım en önemlisi bebişlerimiz biz bir şekilde kendimizi toparlarız allahın izniyle

bende normal doğum yapınca cinsellik daha iyi oluyormuş die duyduydum, pozisyon olayları felan :17::17::17::17:

Bilemiyorum yani canım :1::1: Herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Sezeryan ya da normal umarım rahat ve sağlıklı bir doğum olur hepimiz için.

kızlar benim bu konuda hiç bi fikrim yok..tecrübesi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..bi arkadaşım için soruyorum..istanbulda olupta tüp bebek yöntemiyle hamile kalan varmı aramızda, veya tanıdığı bildiği olan? tavsiye debileceğinizi bir hastane , merkez, dr vs. varmı??

tşk

gü-nayy-dınnnnn :119::119::119:
(seda sayan gibi söylediğimi düşünün ltf)

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...nisan-anneleri-gobisleri-21.html#post21737393

yağmurla yaptığımız sanatsal çalışmada bu linktedir:))

petuşcum ne guzel olmus masallah benimki hala cıkmadı yaa bi göbegim bile yok topiğe koyacak :) akşamki haline bakıyorum da 2 gune doguracak gibisin bacım :) tüüü tüüüü ttüüüüüüüüüüüü masallah nazarlar degmesin minik melegimize ve gıcık annesine :) :*

bu arada ablacığım devlette normal doğurmuştu. doğurduktan sonraki diyalog şöyleymiş.

yefrum bebemi saat kaçta doğurdum sorimde aklımda kalsın die

ablam: ebe hn, saat kaç(kan ter içindeyim az gözüm aralandı, ilk sorum bu oldu dio)
ebe: olduuuuu...oruç oruç doğurttuk hanımı, bide saat söylücez..kalkınca görürsün kaç olduğunu:))):24::24::24:

ablam bunu anlatınca bende bayansunun don mevzusunu anlattım ablama:)):1:

:60:
yok ama gerçekten devlette azarlıyolarmış...ben doğum yapana kadar hasta bakıcı saçımı okşayıp elimi bırakmadı ''az kaldı bitanem''dedi ve yönlendirdi sürekli beni...en son doğum yaklaşınca doktorum hemen çağrıldı aşağıdan 2 doktorum vardı çünkü ikisinede muayne olmuştum...doğum kartımda ikisininde kartı zımbalı olduğu için aa bi baktım ikiside gelmiş...iyi bi doğum oldu acısı boldu ama bebek doğdu ve ben de yeni doğdum sanki ne ağrı ne sancı kaldı hepside bebişle gitti üzerimdn..o rahatlamayla bayılmışım:17:
sonra doktor dikişe gerek duymuyorum bacak bacak üstüne atıp 15 dk yatın dedi..daha sonra hemşireler yardım edip tekerlekli sandalyeye oturdum odama giderken kucağımda da bebeğim vardı...bütün ailem heyecala beni bekliyodu orda ve ellerinde fotolar resim almaya çalışıyolardı:1: eşimin heyecanı tipinden belliydi:27: bebeğin minik bi yatağı vardı ona yatırdılar altı tekerlekli bişiii..herkes beni unuttu onun başına üşüştüler ama eşimin bi gözü bende bi gözü bebekteydi..bi kaç dk sonra gelip beni uzun uzun öptü...nasılsın aşkım dedi...güzel duygulardı daha anlatsam roman olarrrr:1::1::1::1:

merhaba kızlar nasılsınız? epey konuşulmuş doğum şekli hakkında benim komşum yeni doğum yaptı normal doğum istiyordu son güne kadar bekledi suyu gelmiş hastaneye gitmişler ama açılma yokmuş sezeryana aldılar mecburen yani bu bize bağlı değil şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde doğacak yavrucaklar..

ben sezeryan istiyorum çünki doğumu gözüm yemiyor açıkcası kalbimdede üfürüm var doktor birşey olmaz normal doğum yapacaksın diyor ama ben endişeleniyorum bakalım ne olcak...

petuşcum ne guzel olmus masallah benimki hala cıkmadı yaa bi göbegim bile yok topiğe koyacak :) akşamki haline bakıyorum da 2 gune doguracak gibisin bacım :) tüüü tüüüü ttüüüüüüüüüüüü masallah nazarlar degmesin minik melegimize ve gıcık annesine :) :*

saol canımcım..
işte aldığımız 3 kiloda bebeğe gidio napalım:27::27::27::nazar::nazar::nazar:

hahahah kimse beni 5 kat asansörsüz evde bakkala gönderemezzz
:27::27::27::27::27::27::27::27::27:
yakarım evide bakkalı da

aynen komple mahalleyi yakarım :D bide benimki bu koca modelinden cok farklı dun birikmiş dag gibi utum vardı izinliydi hepsini utuledi cok dusuyo ustume önce ben sonra oglummuss e şimdi hangisi iyi kestiremedim :S kapıcı yok apartmanda çöp dökmeye inicem kıyameti koparıyo ben dökerim die. ama durun durun acaba ogluna bişey olcak die mi dusuyo ustume buda baska bi taktik olabilir dimi kızlar sen yorulma ona bişey olmasın giisinden vay cakal kocam vaayyyyy!!!!!!!!!

konu biraz ilerlemiş ama, öncellikle demir hapının kahvaltıdan iki saat sonra öğle yemeğinden iki saat önce alınması gerekiyor.
diğer taraftan artık gebelikte tuz yasak diye bir şey, vucüdumuzun artan sıvı hacmi nedeniyle gerekli hatta, bu nedenle eskisinden daha fazla tuza yönelmiş de olabilirsiniz.

Back
X