2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
İnan bana da sorsalar her gün kusmak mı kilo almak mı diye kilo almayı tercih ederdim :) Kabus gibiydi o günler:( Bugün 19+0 olduk canm.. Ben sizlere yetişirim merak etme :)

bulantı ve kusmalara pembe himalaya tuzu çok iyi geliyormuş ve sağlık açısından çok iyi
bilginize..

Sen haftasonları pek grmezdn hayırdır? benm kocam evde yok öğrencileriyle sinemaya gitti. Ben de takılıyom işte:) Ya bu arada benm iştahım fena açıldı. her saat başı yemek yiyorum ben ne olacak böyle :(
2 haftadır evde cok turlamiyorum..
Yattığım yerden bakiorum:)))
tatlım benim doktorumunda ultrason cihazı 4 boyutlu,hatta her gittiğimde yakınlaştırıyor,ölçüyor biçiyor 15-20 dk bakıyor adam..demekki gerek duymuyor,çünkü 3'lü testede gerek duymadı sadece 2'li yaptık o kadar..
gerçi ben 4 boyutlu olduğunu bilmesemde arayıpta detaylı ultrasonla bakmıcakmısınız diyemem,doktorum değirmende ağartmamıştır herhalde bu saçları...ak sakallı dede gibi bembeyaz:1::1:

Evet cnm ondan olabilir yani...bende soramiom iste böyle seyleri ya..yani demi akıl verir gibi..hayırlısı...

Benimde 5. Ayım 4 gun sonra bitio...
Bugün tartildim...3,5 kiloya yakın bı kilo almisim...:nazar:
Dr cok normal dedi...
Ama 6. Ayı bu kadar kolay atlatacagimi düşünmüyorum...bu sbh itibariyle kayınvalidem geldi..
Mutfak tarafına gecmedim daha hiç...salonda o getiryo ben yiyom...:56:
1 ay kalsa burda ve ben böle devam etsem... tanrimmmmmm...:26:
Menzille nefrazene yetişirim sanirsam:1:

Ah ben bu türkcell reklamnda hep ağlıyorum ya :( Hani Kubat söylüyo ya şarkısını. orda bir sahne var bebek yeni doğuyor anne kokluyor. ayyyy bitiyorum orda:(( Bak yine doldu gözler :)

Dr cok normal dedi...
Ama 6. Ayı bu kadar kolay atlatacagimi düşünmüyorum...bu sbh itibariyle kayınvalidem geldi..

petuş çok sevindim hayırlısıyla atlattın
maşallah diyorummm
peki enfeksiyon için ne dedi tekrar baktımı bide nasıl
anlayıyorlar test mi yaptı vajinal usg mi

petuş çok sevindim hayırlısıyla atlattın
maşallah diyorummm
peki enfeksiyon için ne dedi tekrar baktımı bide nasıl
anlayıyorlar test mi yaptı vajinal usg mi

Saol cnm...darısı bekleyenlerin basına cnm..
Kendi dr um detaylı sonuclarına bakarken acil Dr unun bilgisayara işlediği bilgilere baktı..tekrar muayene etmedi..
Dedi cok mühim görünmüyor, antibiyotiği kullan 5 gun..eğer ağrın devam ederse, tekrar ederse gel idrar yollarının detaylı bı ultrasonuna bakarız dedi...enfeksiyon olmuş...
Yok cnm vajinal Usg yapılmadı, idrar tahlili yapılmıştı...

kızlar aranızda hiç talesemi minör taşıyıcı var mı?Bir de doktor neden cinsel ilişkiyi yasakladı benim doktorum yasak dememişti ama salı günü randevum var soracam sizleri okuduktan sonra korktum açıkçası eşimde benim gibi bebiş daha önemli? ha son olarak uçakla yolculuk eden oldumu?

canm ben daha 1 kilo aldm. ama tam 4 ay ne yedysem çıkardm. Yani 2 haftadır yemek yiybiliyorum. bundan sonra ben de alırım baya. sen zayıfsn ama alsan da olur. ben 63 kiloyla hamile kaldm zaten. çok almamam lazm :)
evet ben 53 ile başladım şu an 59'um,ama 1 kilo almışsın sen dert etme bence:29:
2 haftadır evde cok turlamiyorum..
Yattığım yerden bakiorum:)))

Evet cnm ondan olabilir yani...bende soramiom iste böyle seyleri ya..yani demi akıl verir gibi..hayırlısı...

tabi canım zaten öyle ukala ukala doktora bilmişlik yapanlarada sinir olurum...hee bazı doktorlarda hakkaten mal oluyo o ayrıı:1:

kızlar aranızda hiç talesemi minör taşıyıcı var mı?Bir de doktor neden cinsel ilişkiyi yasakladı benim doktorum yasak dememişti ama salı günü randevum var soracam sizleri okuduktan sonra korktum açıkçası eşimde benim gibi bebiş daha önemli? ha son olarak uçakla yolculuk eden oldumu?

talasemi taşıyıcı isen bebeğinin riskleri ne cnm...yani akdeniz anemisi fln mı yoksa lösemi mi?allah korusun:43:

Dr cok normal dedi...

iyiymiş seninkii...benimkide dioki doğum yaptıın zaman ben bebeğe bakarım sende gelenleri ağırlarsın:27:

Cnm hamileliğinde problem olmayanlara yasak değil iliski..
Bize 5 haftadır falan yasak oncesinde yasak degildi ornegin...
Ama plesentamiz aşağıda o nedenle yasak..

evet bebeyimin cinsiyetini ögrendim erkek miş listeye bizide yazın oglumla...
dr 3 testide istedi benden 3boyutlu utrasyon ıcınde aralıgın 20 randevu verdi bakalım.aslında 3 yaptırmak ıstemedım ama dr 2 lide olan test ten farklı dedı bende bır sey dıyemedım.24 kasım ögretmenler gunun de bana guzel bır hedıye oldu

Şuan için risklerini bilmiyorum.Yok benimki sadece taşıyıcı hasta değilim genetik birşey sanırım.Ama bende aranızda bilen varsa diye sordum.

dr 3 testide istedi benden 3boyutlu utrasyon ıcınde aralıgın 20 randevu verdi bakalım.aslında 3 yaptırmak ıstemedım ama dr 2 lide olan test ten farklı dedı bende bır sey dıyemedım.24 kasım ögretmenler gunun de bana guzel bır hedıye oldu

canım sen listede yoksun sanırım,önce şu linke girip bilgilerini bırak http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/476359-2012-nisan-annelerinin-yeni-takip-listesi.html

Son düzenleme:
gözün Aydın...darısı haberler bekleyenlerin basına ins..
aslında huyu bu..bebeğin eşyalarını fln aldı sağolsun birlikte alışverişe çıktığımızda kaanın herşeyini anneannesi yaptı bunuda ben yapcam dio,emme bi huyu var işe gelince kaçakkkk:1::27:

huyunu cozduysen problem yok cnm:1:
Bizimkide is yapma meraklısı..ben yaparım, aaaa ben yaparım havasında..
Bende baslarda yok anne oolmaz ben yaparım falan diodum...da şimdi koyverdim...anne perdelerde yıkancak falan diom yani...o derece çözdüm huyunu:1::1::1:

Şuan için risklerini bilmiyorum.Yok benimki sadece taşıyıcı hasta değilim genetik birşey sanırım.Ama bende aranızda bilen varsa diye sordum.

Halk arasında Akdeniz Anemisi olarak bilinen “kansızlık” hastalığının tıptaki adı talasemi… Akdeniz Anemisi daha çok 1 yaşından evvel bebeğin dalağında büyüme, gelişmesinde gerilik ve cildinde solukluk şeklinde ortaya çıkar. Akdeniz ülkelerinde görülme sıklığı çok yüksek olan ve anne ve babadan çocuğuna geçen genetik bir hastalık olan talesemi ailelerin hastalığın farkında olmasıyla daha kolay hale gelen bir kansızlık hastalığı… Anneyle babanın genlerindeki bozukluğun yol açtığı bu hastalıktan korunmanın yolu evlenmeden önce çiftlerin ihtiyaç duyulan testleri yaptırması ve akraba evliliğinden uzak durmasından geçiyor… Uzmanlar, kalıtsal bir hastalık olan Akdeniz Anemisi hastalığının, buna karşın önlenebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekiyor. Bebeklerde 1 yaşından evvel ciltte soluk renk, dalağında büyüme ve gelişiminde gerilik şeklinde ortaya çıkan talasemi hastalığı, zamanında ve güzel tedavi edilmediği taktirde hastalığın ortaya çıktığı kişinin burun kökünde basıklığa, yüzün elmacık kemiklerinde farklı bir değişime neden oluyor. Ayrıca pankreasın yanı sıra kişinin kalbinde ve karaciğerinde büyümeye neden olabiliyor. Peki kişinin Akdeniz anemisi hastalığının taşıyıcısı olup olmadığı nasıl anlaşılır. Şayet bebeğin hem anne ve hem de babasında bu hastalık söz konusu ise genlerin bozuk olduğu ve bebekte de bu hastalığın var olduğu bilinir. Ancak anne ya da babadan birinin geninde bozukluk var ise bebek hasta değil taşıyıcıdır. Fakat bu bebek büyüyüp yetişkin hale geldiğinde ve evlilik çağında talasemi taşıyıcısı bir kişiyle evlenirlerse bu iki taşıyıcıdan doğan bebek Akdeniz anemisi olarak yaşamına başlar.

Back
X