2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ben dışarı çıkarken bazen mecburen koyuyorum günlük ped çünük çok yürüyünce akıntı da artıyo ayakta kaldığımı için, ama evde hiç kullanmıyorum,çamaşır değiştirmek de her zaman çözüm olmuyo,ben selpakla çözüm buldum kendimce,sık sık değiştiriyorum,ne bileyim,burnumuzu sildiğimize göre hijyeniktir heralde,ıslak tutmamaya çalışıyorum,şu ana kadar mantar olmadım umarım olmam,son aylar iyice mantara ve idrar yolları enf. açık hale geliyoz,hayırlısıyla doğursaydık:49:

Benim de akıntım arttı kaşıntı da başladı .mantarmı acaba. Söylesem alttan bakar diye kotkuyorum ya :5:

bende bir de nazarboncuğu24 adlı arkadaşta karaciğer enzimlerinden kaynaklı kaşıntı vardı canım,gebelik kolestazı diyolar,ben 10 gündür ilaç kullanyorum,oldukça normale yaklaış değerlerim,doktorum gastroentelojiye yönlendirdi beni,karaciğer fonksiyon testlerini falan yaptı doktor,sarılık vs,negatif çıktı hepsi çok şükür,ostrojen hormonu safra akımını engellediğinden kanda safra birikiyoumş,ondan oluyomuş,ursafolk diye bi ilaç kullanıyorum,3 hafta sonra bi tahlil daha yapcak doktorum alt ve ast ölçümü için,kendi doktorum panik yapma,bebeğe bişi olmaz,zaten ilaçla da düşüyo değerler dedi,kaşıntılarım oldukça hafifledi zaten.hayırdır canım,seninki de mi kolestazmış?

bilmiyorum canım ya ben 30. haftamda cildiyeye gitmiştim kan tahlili yapmıştı ne için olduğunu hatırlamıyorum ama değerlerim normal çıkmıştı.sence cildiyeye gitmek yanlış bi karar mıydı ? tekrar yaptırayım mı o tahlilden ?

haklısın bende öyle düşünüorum ama biyandan da normal olunca karnımda iz olmaz ama altta olcak olan bu defada diyorum bakalım bu cuma giderim belki kontrole artık konuşmak için hayırlısı. sen nasılsın bu arada kontrolün varmış minnoşun nasıl. öptük onu yanacıklarından.

işte bende o 20 vs dikiş korkusundan birazda olursa sezeryan daha mantıklı die düşünüodum amma:(

diyosun lollym sağolasın cnm bnm iyisindiri nşallah gözüm arıor seni her girdiimde. valla napcam bende bilniorum salıya dayanamıcam en iisi gidem cuma bakem konuşam kadıncağızxla da kendimi ona alıştırayım doğum geldi bu muammalar beni daha bi yoruor.

maşallah ikinizedeeeee :nazar::nazar::nazar::nazar:

hmm sanırım çoğunluk riske atma diyor ol kurtul diyor sezeryan dimi, iyi oldu bu konuyu sizlere danıştığım böyle muammalara iyi oluor annemde beni normal kardeşimi sezeryanla doğurdu 5 dikişi var tabi onun alttan ama diyor sen öyle kilolu değildin uzundun bu defa çok dikiş atılırsa alttan yaşlı kadınların şeyine döner söliyim dior :( benim daha çok şeyim vaar ama yaşıcak kocişimlen yaa

hmm haklısın sanırım ben artık şu sezeryan vs hiç bişi okumiyim kendimi iyice hazırliyim bu cumadan gideyim konuşayımkontrolüme. dimi

kız ben seni de çok merak ediodum bak nerelerde alla alla diye neyse iyiymişsin iyi iy maşallah:nazar::nazar::nazar:

cnm bendim bi tanesi biride başka arkadaşımızdı. ben daha gitmedim yediklerime dikkat edip bol su içiorum artıkın napiim çünkü doktor dedi hoca baktı mı ultrasonla ciğerine safrana dedim dalak ciğer safra hepsine bakıldı tertemiz gebeliğe bağlı dedi dedim o da bişi dememdi ilaç vs. kulanmıorum yani. bebişime geçmesin istemiom o ilacın diğer kimyasalları.

hmm maşallah yengesine allah bağışlasın yavrısını.:nazar: haklısın dediğin gibi bi gideyim bu cuma salıya dayanamıcam belli ki neyse artık kendimi ona göre alıştırayım haber etcem sizlere bu ara çok giremiorum malum sınavlarda bu ay sonu gibi başlar vizelerim. allahtan evde verebilme imkanım var. çalışıorum bi yandan o bakımdan ama sizleri de hep aklımdasınız takip ediorum valla...

canım sen ne doktoruna gitmiştin karaciğerlerini kontrol ettirmek için ?

Benim de akıntım arttı kaşıntı da başladı .mantarmı acaba. Söylesem alttan bakar diye kotkuyorum ya :5:

kaşıntı mantar olabilir canım,söyle istersen,akıntı artışı genelde normal de kaşıntı için bişi diyemicem

selam herkesee:3:
hava çok güzel de benim içimden sürekli bi iç çekmek offff offf dimek gelyooo:ssz:
şu hafta bi bitsede,salı günü randevum var bakalım nolcekkk:27:
heee bi de doğumum nisan 10 ya hani,ama bu ayın 13.ündede randevum var..doktor alttan muayne ederse bi de:18:
o zmn diorum ki,ben 12.sinde gidiiim kuaföre,artık bi dahakinede çıkanları aldırtırım:29:

selam arkadaşlar bende 2 ay önce düşük yaptım adetimden sonra tekrar istiyorum dua edermisiniz bana

selam arkadaşlar bende 2 ay önce düşük yaptım adetimden sonra tekrar istiyorum dua edermisiniz bana

bilmiyorum canım ya ben 30. haftamda cildiyeye gitmiştim kan tahlili yapmıştı ne için olduğunu hatırlamıyorum ama değerlerim normal çıkmıştı.sence cildiyeye gitmek yanlış bi karar mıydı ? tekrar yaptırayım mı o tahlilden ?

haklısın bende öyle düşünüorum ama biyandan da normal olunca karnımda iz olmaz ama altta olcak olan bu defada diyorum bakalım bu cuma giderim belki kontrole artık konuşmak için hayırlısı. sen nasılsın bu arada kontrolün varmış minnoşun nasıl. öptük onu yanacıklarından.

canım sen ne doktoruna gitmiştin karaciğerlerini kontrol ettirmek için ?

doktorum bana ilk önce cildiyeye git dedi,her şey normal gittiği için pek tahmin etmiyodu ama bendeki kaşıntı öyle göbek ve göğüs olsa dicem normal,döküntü yok,kabarma yok,kollar ,bacakalr,avuç içlerim ve ayak tabanlarım bile kaşınıyodu,özellikle gece,nette de gebelik kolestazı olabilir deniyodu,o hafta rutin tahlilim vardı zaten,normal kadın doğumcuların yaptığı tahlil yani,onda zaten biyokimyaya da bakılıyo,ALT,AST,GGT,değerlerine bakılıyo bunun için,ben tahlil sonucumu alayım da normal çıkarsa cildiyye gideyim dedim,öğleden sonra doktrumu aradım sonuç için ,haklıymışsın nerden anladın,enzimlerin yüksek çıktı dedi, yarın hemen gastroentolojiye git dedi,randevu aldım gittim,ultrasonla karaciğere ve safra kesesine baktı,bi tahlil daha istedi,2 gün sonra benim değerler yine artmış,AST 425 ALT 275 olmuş,sınır 49 falan,ursofalk diye bi ilaç verdi,haftaya bi tahlil daha istedi,cuma günü tekrar tahll yaptırdım,çok şükür 425 olan 170 lere 275 olan 70 lere inmiş,ilaca devam et dedi,kaşıntım da geçti hemen hemen,ben nette gebelik kolestazını okuyunca 2 gün ağladım evde falan ya bişi olursa diye,kaşınmak bişi değil de bebeğe zararı olursa diye korktum.için rahat etsin istiyosan kadın doğumcundan bu değerlere bakmasını iste,normal çıkarsa için rahat eder,çünkü alerjik de olabiliyo,her kaşıntı kolestaz değil ama iyi ki bilinçli davranmışım diyorum,ben bilsem 2 hafta o kaşıntıyı çekmez hemen giderdim,değerler daha yükselmeden ilaçla normale dönerdi,ilk günler hiç üzerinde durmadım kaşıntının ama baktım avuç içim falan kaşınıyo,e avuç içi gerilmez ki hadi cilt geriliyo desen,bebe şampuanıyla duş aldım,nemlendiriciler sürdüm ,soğuk su ile kompres yaptım hiç biri işe yaramadı,enzimlerdenmiş benimki

selam kızlar..sabahdan beri iş güç yoruldum valla...bir sürü ütüm vardı hepsini halledip geldim. şu an kanal d'de evim şahane diye bir programda bebek odası yapıyorlar..ona bakıyorum.evde olanlar izleyebilir.

o zaman ben kaça kadar bekliyim aramak için:1::1::1:
Delummmm benimmmm
hayırlı haberlerle gel ozaman çantayı götürmeyi unutma
Walla gecede gittik bi kac kere ama hic canta goturmuoz..
Dioz geekirse gelir aliriz...hastane taksiyle 10 dk..
petusu arayan var mı??

aklım petuş ta :ssz:
yağmur gelmek için çabalıyor mu acaba :52:

kızlarrr petuşu aradımmm konuştuk..yeni gelmiş hastaneden iyiymiş yağmurumuzda iyiymiş..heyecan yapmayın doğuma almamışlar:)))
biraz sonra gelicem dedi..

eee hadı bakalım petuscuuk detayları beklyrz ..
pariste pırtlatmamıs ....sankım hiç erken dogurmıcaklar surpriz yapacak gibiii:27::37:

geldikkkk kizlar geldik....bi problem yok..
Dogum yok smdilik:))) kizimizn keyfi yerindeymis bekliycez

nişan yada su gelmeden kuru sancı çekerseniz dikkatli olun kızlar bebek kanala girmeye çalışıyodur ama mutlaka dr a gidin ben 3 gün 3 gece sancı çektim ne nişan vardı ne su 3 gnün sonunda acil sezeryana alındım 5-6 cm açıklığım vardı üstelik ama bebiş çok zorlanmış, sezeryanda rahattı kendinizi 2 doğum şekline de alıştırın yoksa beim gibi üzülürsünüz

birde mutlaka kendinize süt pompası alın başta süt bol oluyo 1 aydan sonra azalırsa süt depolamış olursunuz ben yapmadığıma çok pişmanım,doğum sonrası lohusalık gelen giden eşlerin ailesinin stresi falan epey canınız sıkılabiliyo sütleriniz azalmasın

herkese sağlıklı doğumlarrr

Delummmm benimmmm

Walla gecede gittik bi kac kere ama hic canta goturmuoz..
Dioz geekirse gelir aliriz...hastane taksiyle 10 dk..

geldikkkk kizlar geldik....bi problem yok..
Dogum yok smdilik:))) kizimizn keyfi yerindeymis bekliycez

hoşgeldin cnm..bir daha ki randevunuz ne zamana?

merhaba arkadaşlar.bende nisan annesi olucam.nisanın başı gibi doğucak oğlum.kafama takılan bir soru var oğluma bebek odası aldım.fakat ilk zamanlar yanımda yatırmak ayrıca diğer odalara götürmek için bir beşik gibi bişey almak istiyorum.ama çok kararsız kaldım.beşik mi alsam yoksa park yatak mı? yada şu ev tipi ana kucaklarından mı?gerçi ana kucağı gece yatması için uygun olmaz heralde.yardımcı olun lütfen,kafam çatlıyacak :43:

merhaba arkadaşlar.bende nisan annesi olucam.nisanın başı gibi doğucak oğlum.kafama takılan bir soru var oğluma bebek odası aldım.fakat ilk zamanlar yanımda yatırmak ayrıca diğer odalara götürmek için bir beşik gibi bişey almak istiyorum.ama çok kararsız kaldım.beşik mi alsam yoksa park yatak mı? yada şu ev tipi ana kucaklarından mı?gerçi ana kucağı gece yatması için uygun olmaz heralde.yardımcı olun lütfen,kafam çatlıyacak :43:

canım ben kraft dondy alcam bi bak istersen int.den belki fikir olur,önce beşik sonra mama sandalyesi olarak kullancam :49::49:

doktorum bana ilk önce cildiyeye git dedi,her şey normal gittiği için pek tahmin etmiyodu ama bendeki kaşıntı öyle göbek ve göğüs olsa dicem normal,döküntü yok,kabarma yok,kollar ,bacakalr,avuç içlerim ve ayak tabanlarım bile kaşınıyodu,özellikle gece,nette de gebelik kolestazı olabilir deniyodu,o hafta rutin tahlilim vardı zaten,normal kadın doğumcuların yaptığı tahlil yani,onda zaten biyokimyaya da bakılıyo,ALT,AST,GGT,değerlerine bakılıyo bunun için,ben tahlil sonucumu alayım da normal çıkarsa cildiyye gideyim dedim,öğleden sonra doktrumu aradım sonuç için ,haklıymışsın nerden anladın,enzimlerin yüksek çıktı dedi, yarın hemen gastroentolojiye git dedi,randevu aldım gittim,ultrasonla karaciğere ve safra kesesine baktı,bi tahlil daha istedi,2 gün sonra benim değerler yine artmış,AST 425 ALT 275 olmuş,sınır 49 falan,ursofalk diye bi ilaç verdi,haftaya bi tahlil daha istedi,cuma günü tekrar tahll yaptırdım,çok şükür 425 olan 170 lere 275 olan 70 lere inmiş,ilaca devam et dedi,kaşıntım da geçti hemen hemen,ben nette gebelik kolestazını okuyunca 2 gün ağladım evde falan ya bişi olursa diye,kaşınmak bişi değil de bebeğe zararı olursa diye korktum.için rahat etsin istiyosan kadın doğumcundan bu değerlere bakmasını iste,normal çıkarsa için rahat eder,çünkü alerjik de olabiliyo,her kaşıntı kolestaz değil ama iyi ki bilinçli davranmışım diyorum,ben bilsem 2 hafta o kaşıntıyı çekmez hemen giderdim,değerler daha yükselmeden ilaçla normale dönerdi,ilk günler hiç üzerinde durmadım kaşıntının ama baktım avuç içim falan kaşınıyo,e avuç içi gerilmez ki hadi cilt geriliyo desen,bebe şampuanıyla duş aldım,nemlendiriciler sürdüm ,soğuk su ile kompres yaptım hiç biri işe yaramadı,enzimlerdenmiş benimki

ben de şimdi gittim cildiyeye tekrar kan verdim bakalım ne olcak sonuç.

Back
X