bilmiyorum canım ya ben 30. haftamda cildiyeye gitmiştim kan tahlili yapmıştı ne için olduğunu hatırlamıyorum ama değerlerim normal çıkmıştı.sence cildiyeye gitmek yanlış bi karar mıydı ? tekrar yaptırayım mı o tahlilden ?
haklısın bende öyle düşünüorum ama biyandan da normal olunca karnımda iz olmaz ama altta olcak olan bu defada diyorum bakalım bu cuma giderim belki kontrole artık konuşmak için hayırlısı. sen nasılsın bu arada kontrolün varmış minnoşun nasıl. öptük onu yanacıklarından.
canım sen ne doktoruna gitmiştin karaciğerlerini kontrol ettirmek için ?
doktorum bana ilk önce cildiyeye git dedi,her şey normal gittiği için pek tahmin etmiyodu ama bendeki kaşıntı öyle göbek ve göğüs olsa dicem normal,döküntü yok,kabarma yok,kollar ,bacakalr,avuç içlerim ve ayak tabanlarım bile kaşınıyodu,özellikle gece,nette de gebelik kolestazı olabilir deniyodu,o hafta rutin tahlilim vardı zaten,normal kadın doğumcuların yaptığı tahlil yani,onda zaten biyokimyaya da bakılıyo,ALT,AST,GGT,değerlerine bakılıyo bunun için,ben tahlil sonucumu alayım da normal çıkarsa cildiyye gideyim dedim,öğleden sonra doktrumu aradım sonuç için ,haklıymışsın nerden anladın,enzimlerin yüksek çıktı dedi, yarın hemen gastroentolojiye git dedi,randevu aldım gittim,ultrasonla karaciğere ve safra kesesine baktı,bi tahlil daha istedi,2 gün sonra benim değerler yine artmış,AST 425 ALT 275 olmuş,sınır 49 falan,ursofalk diye bi ilaç verdi,haftaya bi tahlil daha istedi,cuma günü tekrar tahll yaptırdım,çok şükür 425 olan 170 lere 275 olan 70 lere inmiş,ilaca devam et dedi,kaşıntım da geçti hemen hemen,ben nette gebelik kolestazını okuyunca 2 gün ağladım evde falan ya bişi olursa diye,kaşınmak bişi değil de bebeğe zararı olursa diye korktum.için rahat etsin istiyosan kadın doğumcundan bu değerlere bakmasını iste,normal çıkarsa için rahat eder,çünkü alerjik de olabiliyo,her kaşıntı kolestaz değil ama iyi ki bilinçli davranmışım diyorum,ben bilsem 2 hafta o kaşıntıyı çekmez hemen giderdim,değerler daha yükselmeden ilaçla normale dönerdi,ilk günler hiç üzerinde durmadım kaşıntının ama baktım avuç içim falan kaşınıyo,e avuç içi gerilmez ki hadi cilt geriliyo desen,bebe şampuanıyla duş aldım,nemlendiriciler sürdüm ,soğuk su ile kompres yaptım hiç biri işe yaramadı,enzimlerdenmiş benimki