• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Günaydın kızlar,Biraz geç bir günaydın oldu ama olsun.Gece çok uyuyamadık ben de geç kalktım tabiii...

Canım biz emzik kullanıyoruz.Doktorumuz kullanabilirsin 1 aylık olduktan sonra demişti.Hangi marka önerirsiniz diye sodum ben de.Herhangi bir emzik olabilir.Çocuk neyi tutarsa onu verirsin,damak emzik,silikonlu emzik istersen bakkal emziği olsun farketmez neyi tutarsa onu ver dedi.eşim nuk marka almıştı onu kullanıyoruz.

.

canım sizin doktorda abartmış
hangi emzik olursa filan
biberon... de okadar dikkat ediyoruz markaya
e emziğide sonuçta emicek.kaynayan sağlıklı bi emzik olması lazım
sen doktora takılma bence iyi kaliteli bi marka al

canım sizin doktorda abartmış
hangi emzik olursa filan
biberon... de okadar dikkat ediyoruz markaya
e emziğide sonuçta emicek.kaynayan sağlıklı bi emzik olması lazım
sen doktora takılma bence iyi kaliteli bi marka al

Bilmem canım gittiğimiz doktor oldukça iyi bir doktor.Eşimin hocasıymış ünivde.Bizde dediklerini uyguluyoruz genelde.oğluşum bu markayı tuttu bizde devam ediyoruz:)

Bilmem canım gittiğimiz doktor oldukça iyi bir doktor.Eşimin hocasıymış ünivde.Bizde dediklerini uyguluyoruz genelde.oğluşum bu markayı tuttu bizde devam ediyoruz:)

canım nuk iyi sonuçta
ben hani bakkal emziği filan muhabbetine söyledim :)

Kızlar,sütü bol olan anneler bir gün içinde neler yediğinizi yazabilir misiniz?sütüm az oluyor ama yetiyordu.Dün oğlum çok ağladı gaz sancısı sandım,ilaç verdim emzirdim susmadı.Ağlamasını bu zamana kadar pek duymadığım için çok kötü oldum.Moralim çok bozuldu,suratım asık oturdum,oğlumla ilgilendim.meğerse açmış mama verince sustu fındığım.yediklerime çok dikkat etmiyorum heralde.Sizler öğün öğün yediğinizi yazar mısınız?Ben sabah 1 dilim ekmek,peynir,bir yumurta,birkaç zeytin yiyorum ve hümana stil içiyorum.Saat 5.30 a kadar canım bir şey istemiyor,bir şey yemiyorum.akşam da bulgur pilavı salata ana yemek yiyorum.Akşama da hümana stil içiyorum.Az mı besleniyorum acaba?

benim bebişte vardı karbonatlı suyla sildim dilini ağzının içini bide mikostatin diye bi şurup var onuda yaptım geçti

nasıl sildin canım ya ben beceremedim emziğini batırıp verdim
biraz azaldı ama yine var önemlimi bu pamukçuk?

Kızlar,sütü bol olan anneler bir gün içinde neler yediğinizi yazabilir misiniz?sütüm az oluyor ama yetiyordu.Dün oğlum çok ağladı gaz sancısı sandım,ilaç verdim emzirdim susmadı.Ağlamasını bu zamana kadar pek duymadığım için çok kötü oldum.Moralim çok bozuldu,suratım asık oturdum,oğlumla ilgilendim.meğerse açmış mama verince sustu fındığım.yediklerime çok dikkat etmiyorum heralde.Sizler öğün öğün yediğinizi yazar mısınız?Ben sabah 1 dilim ekmek,peynir,bir yumurta,birkaç zeytin yiyorum ve hümana stil içiyorum.Saat 5.30 a kadar canım bir şey istemiyor,bir şey yemiyorum.akşam da bulgur pilavı salata ana yemek yiyorum.Akşama da hümana stil içiyorum.Az mı besleniyorum acaba?

canım valla şimdi yapıyorum kahvaltımı desem
bende çok yemiyorum ama canım hep çikolata ve tatlı
istiyor çok fazla tüketiyorum birde hamilelikteki kadar
olmasada su içiyorum şimdilik yetiyor gibi
bebeğin emmesiylede ilgili sanırım bizimki güçlü emmidğinde
diğer taraf şapır şapır akıyor keyfi aldığında ise damlalar seyrek

Bizim doktor biraz rahat bir doktor bana da öyle gelio canım açıkçası:)

doktorlarda bizim gibi pimpirikli olsa hepten bunalırdık
bizimkide kullanabilirsin bende verdim dedi çünkü
üst üstte emincede kusuyorlar oda beni daha çok üzüyor

uzun uzun yazamıyorum malum hemencik sorıyım
kalça usg çektirdinizmi bizim normalden fazla çıktı kemik gelişimimiz

birde bizim gibi göbek fıtığı olan varmı varsa herhangi birşey yapıyormusunuz

nasıl sildin canım ya ben beceremedim emziğini batırıp verdim
biraz azaldı ama yine var önemlimi bu pamukçuk?

canım valla şimdi yapıyorum kahvaltımı desem
bende çok yemiyorum ama canım hep çikolata ve tatlı
istiyor çok fazla tüketiyorum birde hamilelikteki kadar
olmasada su içiyorum şimdilik yetiyor gibi
bebeğin emmesiylede ilgili sanırım bizimki güçlü emmidğinde
diğer taraf şapır şapır akıyor keyfi aldığında ise damlalar seyrek

doktorlarda bizim gibi pimpirikli olsa hepten bunalırdık
bizimkide kullanabilirsin bende verdim dedi çünkü
üst üstte emincede kusuyorlar oda beni daha çok üzüyor

canım küçük bi tülbenti serçe parmağıma sarıyorum bardaktaki karbonatlı suya parmağımı batırıp bebeğimin ağzının içini siliyorum:34:

canım benimde sütüm öyle çok degil ama bence ögle yemegini atlama bide en az 3 litre su iç bende humana çay içiyorum günde 4 bardak filan bide nerdeysa 5 litrede su içiyorum sürekli bardak elimde içmesem hemen sütüm azalıyo ne yapayım kilo alma ugruna sürekli tatlı çikolata lokum baklava ne bulduysam yiyiyorum :17:

canım nasıl oldu bide onu anlatırmısın narkoz verildimi sen yanına girdinmi o anda gördünmü sadece belden aşağısını uyuşturuyolar diye duydum ağlamadımı bu yüzden eşim istemedi çok ağlar diye

Canım ben bebeğimi 7.gün sünnet ettirdim ve şiddetle tavsiye ediyorum.Hiiiiç farkında bile olmuyorlar sünnet olduklarının.
Sünnet öncesi pipiye emla krem sürülüp uyuşturuluyor.45 dakika sonra sünnet için geldiler bebeğimi almaya.Pipiye iğne vuruluyormuş,uyuşma olunca işlem başlıyormuş.Beni almadılar yanına ama bebeğim geldiğinde çok sakindi.Ameliyat esnasında uyumuş yavrum,geldiğinde açlıktan parmaklarını emiyordu.Hemen doyurdum karnımı ve evimize geldik.
Ne olur ne olmaz diye bikaç gün ağrı kesici kullandık ama hiç farkında olmadan iyileşti bile kuzum.

uzun uzun yazamıyorum malum hemencik sorıyım
kalça usg çektirdinizmi bizim normalden fazla çıktı kemik gelişimimiz

birde bizim gibi göbek fıtığı olan varmı varsa herhangi birşey yapıyormusunuz
Bize 2 ay dolmadan kesin sonuç vermez dedi 3 ayrı hastane çektirmedik henüz...
Göbek fıtığı bizdede oldu:((başta fındık kadardı doktorları dinledik ceziz kadar oldu...İnan bazen acıdığını düşünüyorum çok hassas görünüyo.
Sarıcam ama artık herkes sar dedi dinlemedim ama 1 tl yi steril hale getirip sarıcaz gazlı bezle...Çok ii bi cerrah die gttiğimiz dr eğer geçmezse 2 yaşında küçük bi operasyon geçirir dedi

Benim ilk kızçede de hiç sorun olmadı sütümde...Bundada ii maşallah.En önemlisi stres olmayacak ve dinlenicen uykunu alıcan.
Ben kahvaltıyı senn gbi yaptıktan sonra ara öğünlerde sütlü tatlılar yiyorum sürekli atıştırıyorum bisküvi falan...Sütüm azalır gbi olduğunda az şekerli komposto içiyorum çooook etkili.Ve tabiki su

kızlar 21 günlük kızımın poposun büyük sivilceler var iki gündür...pişik mi oldu sizce...olduysa ne yapmalıyım...
bu arada kızım beni emerken diğerimin de akmasını ne çok isterdim...sütünüz ve uykunuz bol olsun kızlar...

bebeğine benim gibi mama vermek zorunda kalan annişler hangi mamayı tercih ediyorsunuz?biz aptamil kullanıyoruz ama bebelac nasıl?kullanan var mı?

canım küçük bi tülbenti serçe parmağıma sarıyorum bardaktaki karbonatlı suya parmağımı batırıp bebeğimin ağzının içini siliyorum:34:

teşekkürler tatlım

Bize 2 ay dolmadan kesin sonuç vermez dedi 3 ayrı hastane çektirmedik henüz...
Göbek fıtığı bizdede oldu:((başta fındık kadardı doktorları dinledik ceziz kadar oldu...İnan bazen acıdığını düşünüyorum çok hassas görünüyo.
Sarıcam ama artık herkes sar dedi dinlemedim ama 1 tl yi steril hale getirip sarıcaz gazlı bezle...Çok ii bi cerrah die gttiğimiz dr eğer geçmezse 2 yaşında küçük bi operasyon geçirir dedi

Benim ilk kızçede de hiç sorun olmadı sütümde...Bundada ii maşallah.En önemlisi stres olmayacak ve dinlenicen uykunu alıcan.
Ben kahvaltıyı senn gbi yaptıktan sonra ara öğünlerde sütlü tatlılar yiyorum sürekli atıştırıyorum bisküvi falan...Sütüm azalır gbi olduğunda az şekerli komposto içiyorum çooook etkili.Ve tabiki su

aynen canım ya ıkındıkça büyüyor bende patlıcak diye korkuyorum doktor banada kesinlikle sarma bağırsak düğümlenmesi olur gibi birşey dedi
yanlış hatırlamıyorsam bende altın mikrop barındırmaz diye 1-2 defa denedim sarmayı ama sonra korktum zorlanır diye 1yaşına kadar öyle
görmek beni çok yıpratır umarım en kısa zamnda geçer

kızlar 21 günlük kızımın poposun büyük sivilceler var iki gündür...pişik mi oldu sizce...olduysa ne yapmalıyım...
bu arada kızım beni emerken diğerimin de akmasını ne çok isterdim...sütünüz ve uykunuz bol olsun kızlar...

canım ben hametan pomat kullanıyorum arada pişik oluyo ve hemncik geçiriyor.

Maşallah yeni anneler gerçi bende çok eski sayılmam ama büyüyoruz büyük bir hızla, süt arttırmak için en son düşüneceğinzi şey sütünüzün yetmediğimi olsun, yani sütüm varmı yetiyomu yetmiyomuyu kafanıza takmayın streste sütü etkilkiyor, bulgur pilavı, pirinç pilavı, ayran tereyağlı yumurta ve günde en az 2 lt su sütü güzel arttırıyor bide fırsat buldukça uyuyun bebek uyurken sizde uyuyun, yorgun olduğunuzdada sütünüzün kaliyesi düşüyor. Biliyorum çok zor ama çook güzel kızlar Rabbim bebeklerinizi sizlere sizleride onlaa bağışlasın..

canım kullandığın bezi değiştirmeyi dene, cildi hassassa alerji yapmış olabilir, ıslak mendil yada pomat ne kullanıyorsan değiştir bide öyle dene istersen..

kızlar merhaba benim bebeğim 18 günlük gece uykumuz yok sürekli ağlıyor ve emmek istiyor ama benimle kavga halinde gibi gerçekten yoruldum sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onada ebeler karşı vermesem kakasını yapmıyor.şimdi bide ishal oldu ama sarı diye doktora götürmedim tehlikeli ishal değildir umarım bana akıl verebilirmisiniz sürekli ağlıyorum oğluma bakamıyorum sanki şimdiden teşekkürler.:43::43::43:

oğluşumun sünnetiyle ilgili soru soran arkadaşlar olmuş,tek tek cvp yazmayayım diye genel bir anlatım yapayım istedim,malum bebişten fırsat olmuyo pek nete girmeye :)

saat 10:30 da randevumuz vardı,gittik,doktorumuz genel cerrahtı ürolog değil ,ameliyathaneye aldılar oğlumu,dedesi girdi yanında (eşim ben dayanamam dedi :) iğne vurmuşlar lokal anestezi için,iğnede ağlamış biraz ama sünnet esnasında genelde uyumuş,15 dk falan iğnenin etkisini bekledi doktor uyuşsun diye,sünnet de 15-20 dk arası sürdü,çıktıklarında pipisinde sargı vardı bir de pet bardağın alt kısmını kesip pipinin üzerine bantlamış doktorumuz,beze falan değmiyodu pipisi,5 saatte yarım ölçek calpol ver dedi ağrı kesici olarak,bir de bir fitil verdi,gece yatarken yarısını sok diye o da ağrı kesici,ben gece çok ağlar diyodum ama hiç sıkıntımız olmadı,hatta çişini yaparken canı yanar diyodum,evde altını açınca çişini gözümün önünde yaptı ama hiç ağlamadı,sanırım canı yanmadı,yani her günkü gibi bir gün geçirdik biz,ertesi gün pansumana gittik,sargısını aldı,yine pet bardak koydu,rifosin diye ampul içinde üzerine sürmek içim bir ilaç var,onu enjektire çekti günde 2 kere bir kaç damla dikişlerin kenarına damlat dedi,onu yapıyoruz,bardak da duruyo pipide,o nedenle kucağa alırken falan kasmıyorum fazla,bana bugün için bardğı da çıkarabilirsin dedi ama ben bir kaç gün daha tutayım diyorum,bebeği kucağıma alırken falan rahat hissediyorum kendimi,dikişler 15-20 güne kaynarmış ama bir kaç sonra beze falan da değse bişi olmuyomuş,yani aslında iyileşiyo şu anda,çok rahatız,tavsiye ederim,ben çiş yaparken ağlar diyodum,sünnetle ilgili hiç sıkıntı yaşamadık diyebilirim.Yalnız doktorunuzu iyi araştırın,mutlaka sağlam referans olsun elinizde,bir arkadaşın oğlunun 1 ay boyunca sünnet yeri kanamış,iyileşmemiş,bazıları genel cerrah tercih edin ürolog yerine de d,yolar bimiorum ne kadar doğru,biz önce ürologda karar kılmıştık ama arkadaşımın oğlunu sünnet eden genel cerrahı çok önerdiler,doğum yaptığım hastaneden vazgeçtim başka hastanede o cerraha sünnet ettridik,ne kanaması oldu ne de olumsuz bişi,biz 200 tl verdik,ama 300 ve 500 tl ye yapan hastaneler de var,mesela Acıbadem de 500 tl miş,bu arada ben Eskişehirdeyim,buralı olup da sünnet yaptırcak varsa doktorumuzun adını verebilirim.

Back
X