oğluşumun sünnetiyle ilgili soru soran arkadaşlar olmuş,tek tek cvp yazmayayım diye genel bir anlatım yapayım istedim,malum bebişten fırsat olmuyo pek nete girmeye :)
saat 10:30 da randevumuz vardı,gittik,doktorumuz genel cerrahtı ürolog değil ,ameliyathaneye aldılar oğlumu,dedesi girdi yanında (eşim ben dayanamam dedi :) iğne vurmuşlar lokal anestezi için,iğnede ağlamış biraz ama sünnet esnasında genelde uyumuş,15 dk falan iğnenin etkisini bekledi doktor uyuşsun diye,sünnet de 15-20 dk arası sürdü,çıktıklarında pipisinde sargı vardı bir de pet bardağın alt kısmını kesip pipinin üzerine bantlamış doktorumuz,beze falan değmiyodu pipisi,5 saatte yarım ölçek calpol ver dedi ağrı kesici olarak,bir de bir fitil verdi,gece yatarken yarısını sok diye o da ağrı kesici,ben gece çok ağlar diyodum ama hiç sıkıntımız olmadı,hatta çişini yaparken canı yanar diyodum,evde altını açınca çişini gözümün önünde yaptı ama hiç ağlamadı,sanırım canı yanmadı,yani her günkü gibi bir gün geçirdik biz,ertesi gün pansumana gittik,sargısını aldı,yine pet bardak koydu,rifosin diye ampul içinde üzerine sürmek içim bir ilaç var,onu enjektire çekti günde 2 kere bir kaç damla dikişlerin kenarına damlat dedi,onu yapıyoruz,bardak da duruyo pipide,o nedenle kucağa alırken falan kasmıyorum fazla,bana bugün için bardğı da çıkarabilirsin dedi ama ben bir kaç gün daha tutayım diyorum,bebeği kucağıma alırken falan rahat hissediyorum kendimi,dikişler 15-20 güne kaynarmış ama bir kaç sonra beze falan da değse bişi olmuyomuş,yani aslında iyileşiyo şu anda,çok rahatız,tavsiye ederim,ben çiş yaparken ağlar diyodum,sünnetle ilgili hiç sıkıntı yaşamadık diyebilirim.Yalnız doktorunuzu iyi araştırın,mutlaka sağlam referans olsun elinizde,bir arkadaşın oğlunun 1 ay boyunca sünnet yeri kanamış,iyileşmemiş,bazıları genel cerrah tercih edin ürolog yerine de d,yolar bimiorum ne kadar doğru,biz önce ürologda karar kılmıştık ama arkadaşımın oğlunu sünnet eden genel cerrahı çok önerdiler,doğum yaptığım hastaneden vazgeçtim başka hastanede o cerraha sünnet ettridik,ne kanaması oldu ne de olumsuz bişi,biz 200 tl verdik,ama 300 ve 500 tl ye yapan hastaneler de var,mesela Acıbadem de 500 tl miş,bu arada ben Eskişehirdeyim,buralı olup da sünnet yaptırcak varsa doktorumuzun adını verebilirim.