iyi geceler arkadaşlar
2 hafta önce falandı galiba hamile olduğumu yazmıştım büyük bir şokla. hiç beklemediğim bir durumdu. chek-up yaptırdığımı ve kemik ölçümü yaptırdığımı da yazmıştım. maalesef aldığım yüksek radyasyondan dolayı bebeğin anne karnında ciddi anomali riski olduğu sakat doğmasa bile ileride özellikle çocuk kanserlerine ve diğer ağır hastalıklara yakalanma riskinin çok daha fazla olacağı söylendi kadın doğumcum tarafından. tabiii başka birkaç dr a daha gittim ünv. hastanesinde çalışan bir hemşire yakınımdan oradaki kadın doğumcu-çocuk doktoru-onkolog konuşabildiği bir sürü dr a sordurdum ve aynı cevapları aldım. büyük bir yıkım yaşadım ve çok zor bir karar vererek kızımın da geleceğini düşünerek hamileliğimi sonlandırmak zorunda kaldım. ilk gün çift çubuğu gördüğümde eşime "buna hazır değiliz nasıl bakarız aldıralım" diye ağladım 5 dk ve sonra toparlanıp kabullendim. hemen gelecek planlarımı yaptım durumu kabullendim ve bebeğimi istedim. sonra dr la konuştuktan sonra "buna nasıl karar verebilirim,ondan nasıl vazgeçicem,nasıl aldırıcam" diye ağladım günlerce ve sonra toparlanıp, kızıma bakıp, bu olumsuzlukların onun hayatını nasıl etkileyeceğini düşünüp, durumu kabullenmek zorunda kaldım. kendimi suçlamaktan tam olarak ne zaman vazgeçerim bilemiyorum ama demem o ki eğer yeni bir hamilelik planlamıyorsanız gerçekten doğru düzgün korunun. biz çevremde tanıdığım hemen herkesin yıllardır yaptığı ve işe yarayan şeyi yaptık (geri çekilme) ama işe yaramadı işte. çok zayıf da olsa döllenme ihtimali vardı evet bunu biliyorduk ama tutacağı hiç aklımıza gelmezdi ve tuttu. keşkeler ve pişmanlıklar çok ağır oluyor bazen, taşımakta zorlanıyor insan... allah doğan ve doğacak olan evlatlarımıza sağlıklı güzel ömürler versin...