• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar duru sürekli grip oluyordu ardındanda bronşit daha öncede yazmıştım 2 arkadaşım harnup pekmezi önerdi aldım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum onun etkisimi bilemiyorum da o gün bu gündür allaha şükürler olsun grip olmadı.

Dün kuzenimlede konuştum onun bebeği 6 aylık ve çok kötü grip olmuş dr antibyotik vermemiş HARNUP pekmezi içir demiş. Benden söylemesi biraz ağır bir tadı var sade olarak yemedi ben mamasına karıştırıyorum bilginize..

1 yaşından önce bebeklere neden bal verilmez?

1 yaşından küçük bebeklere kesinlikle bal verilmemeli...

Neden?

Bal kolostridyum botalium adı verilen bir bakteriyi üreten bakteri sporlarını barındırır. Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir.

Botulizm nedir?

Bebek botulizmi nadir görülen ancak bebeğin sinir sistemini etkileyerek ölüme yol açabilen bir tür gıda zehirlenmesidir.

Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.

Botulizm belirtileri nelerdir?

Bebeğinize bal verdiyseniz, aşağıdaki belirtileri görmeniz durumunda derhal doktorunuza başvurmalısınız:

· Düzelmeyen kabızlık

· Bebeğin kolları, bacakları ve boynunun gevşeklik

· Kas zayıflığı nedeniyle bebeğin ağlamasının cansız ve zayıf olması

· Bebeğin güçlü bir şekilde emememesi ve beslenememesi

· Bebeğin sürekli yorgun, cansız olması

· Botulizm sporları iyi pişirilmemiş yiyeceklerde de üreyebilir. Bu nedenle bebeklere iyi pişirilmemiş herhangi bir yiyeceğin verilmesi de risklidir.

Haftasonunda oğlumu bir türlü uyutamadım, çocuğa bişeyler oldu benleyken uyumuyo, önce oyunlar oynuyo, sonra da çığlık çığlığa ağlıyo mecburen kaldırıyorum yataktan bende, sanki ağlayan hiç o değilmiş gibi sırıtıyo. cumartesi dedesini çağırdım gelin uyutun diye, yatar yatmaz hemen uyudu, pazarda babası uyuttu.
Kavga ediyoruz resmen artık, çok sinirlendirdi beni. sonra da beni güldürmek için oturduğu yerden sallana sallana oynuyo.

Haftasonunda oğlumu bir türlü uyutamadım, çocuğa bişeyler oldu benleyken uyumuyo, önce oyunlar oynuyo, sonra da çığlık çığlığa ağlıyo mecburen kaldırıyorum yataktan bende, sanki ağlayan hiç o değilmiş gibi sırıtıyo. cumartesi dedesini çağırdım gelin uyutun diye, yatar yatmaz hemen uyudu, pazarda babası uyuttu.
Kavga ediyoruz resmen artık, çok sinirlendirdi beni. sonra da beni güldürmek için oturduğu yerden sallana sallana oynuyo.
Aynı şeyleri ben de yaşıyorum canım ama malesef benden başka uyutacak kimse olmadığından başkasıyla uyur mu bilemiyorum önceden uyurdu şimdi dediğin gibi 1 saat oynuyor yuvarlanıp duruyor sonra ağlıyor zaten ben de birkaç defa çıkarınca hemen alıştı sıkılınca hemen ağlıyor. Çalışıyor olsam en azından belki işyerinde birkaç saat dinlenirdim çok yoruldum gece de çok uyanıyor

Aynı şeyleri ben de yaşıyorum canım ama malesef benden başka uyutacak kimse olmadığından başkasıyla uyur mu bilemiyorum önceden uyurdu şimdi dediğin gibi 1 saat oynuyor yuvarlanıp duruyor sonra ağlıyor zaten ben de birkaç defa çıkarınca hemen alıştı sıkılınca hemen ağlıyor. Çalışıyor olsam en azından belki işyerinde birkaç saat dinlenirdim çok yoruldum gece de çok uyanıyor

Hiç gülesim yoktu serenay iş yerinde daha beter oluyor hiç olmassa evindesin başka bir sorumluluğun yok, uykusuzluk üstüne iş, birde birşeyleri yalnış yapacam stresi, mesela bugün duruşma gününü yalnış yazmışım patron farketmese sonucunu düşünmek bile istemiyorum allahtan anlayışlı üstüne birde insanlarla uğraşmak var adamın biri geldi geçenlerde borçlu kafamı kızdırmayın topuğunuza sıkarım dedi.. Sence evde olup sadece çocuğun ve evinlemi ilgilenmek yoksa çalışıp stresin üstüne stres eklenip ve piskopat insanlarla uğraşmakmı daha kolay..

Hiç gülesim yoktu serenay iş yerinde daha beter oluyor hiç olmassa evindesin başka bir sorumluluğun yok, uykusuzluk üstüne iş, birde birşeyleri yalnış yapacam stresi, mesela bugün duruşma gününü yalnış yazmışım patron farketmese sonucunu düşünmek bile istemiyorum allahtan anlayışlı üstüne birde insanlarla uğraşmak var adamın biri geldi geçenlerde borçlu kafamı kızdırmayın topuğunuza sıkarım dedi.. Sence evde olup sadece çocuğun ve evinlemi ilgilenmek yoksa çalışıp stresin üstüne stres eklenip ve piskopat insanlarla uğraşmakmı daha kolay..
Canım her iş bir değil tabiki senin işini bilirim zamanında ben de avukatın asistanı olarak çalışmıştım seninki yine anlayışlıymış benim patron piskopat gibi biriydi resmen çalışmaktan soğuttu beni. Borçlular desem, adamın kaprisleri mi desem bıkmıştım resmen. Ben biraz da evden çok bunaldım burada kimsem yok, dışarı da çıkmıyoruz üstüne çınarın huysuzluğu gelince bunalıyorum

Canım her iş bir değil tabiki senin işini bilirim zamanında ben de avukatın asistanı olarak çalışmıştım seninki yine anlayışlıymış benim patron piskopat gibi biriydi resmen çalışmaktan soğuttu beni. Borçlular desem, adamın kaprisleri mi desem bıkmıştım resmen. Ben biraz da evden çok bunaldım burada kimsem yok, dışarı da çıkmıyoruz üstüne çınarın huysuzluğu gelince bunalıyorum

Haklısın canım gerçekten zor allah yardımcın olsun. Çok şükür benim patronum iyi o yüzden çalışmak zor gelmiyor yoksa çekilecek bir iş değil..

Haklısın canım gerçekten zor allah yardımcın olsun. Çok şükür benim patronum iyi o yüzden çalışmak zor gelmiyor yoksa çekilecek bir iş değil..
Patron müdür filan çok önemli gerçekten, bizim avukatın gözü para hırsından kör olmuştu. Adam neredeyse ofis home gibi yaşıyordu, yemeği beğenmezse bile bana laf ederdi, görüşmek istemediği kişiler için bana bahaneler uydurtup yalan söyletirdi insanları idare etmek kadar zor bir şey yok, herşeye hakim olman gerekiyor bir de orada fesat insanlar vardı seni zor durumda görmek isteyen insanlar olur ya, ay düşündükçe neredeyse şu andaki halime şükredeceğim oradan ayrılmam, kurtulmak bile 1-2 ay sürdü. Kolay gelsin canım sana neyse ki annen sağ salim ve çocuğunu güvenilir ellere bırakıp çalışıyorsun

Patron müdür filan çok önemli gerçekten, bizim avukatın gözü para hırsından kör olmuştu. Adam neredeyse ofis home gibi yaşıyordu, yemeği beğenmezse bile bana laf ederdi, görüşmek istemediği kişiler için bana bahaneler uydurtup yalan söyletirdi insanları idare etmek kadar zor bir şey yok, herşeye hakim olman gerekiyor bir de orada fesat insanlar vardı seni zor durumda görmek isteyen insanlar olur ya, ay düşündükçe neredeyse şu andaki halime şükredeceğim oradan ayrılmam, kurtulmak bile 1-2 ay sürdü. Kolay gelsin canım sana neyse ki annen sağ salim ve çocuğunu güvenilir ellere bırakıp çalışıyorsun

Evet canım allaha şükür karşılaştığım insanlar genelde iyi niyetli yeri geldi biz burda 3 4 kişi çalıştık ama kimse kimsenin arkasından iş çevirmedi çalıştığın insanlar çok önemli bu sebepten kendimi çok şanslı görüyorum ama şu anda tek çalışıyorum..

Ammmaa icra müdürleri varkii düşman başına insanı canından bezdiriyorlar... Allah hepimize sabıe versin canım kimsenin işi kolay değil allah çocuklarımıza sevdiklerimize sağlık sıhat versin bu sorunları elbet aşarızzz..

iyi geceler arkadaşlar
2 hafta önce falandı galiba hamile olduğumu yazmıştım büyük bir şokla. hiç beklemediğim bir durumdu. chek-up yaptırdığımı ve kemik ölçümü yaptırdığımı da yazmıştım. maalesef aldığım yüksek radyasyondan dolayı bebeğin anne karnında ciddi anomali riski olduğu sakat doğmasa bile ileride özellikle çocuk kanserlerine ve diğer ağır hastalıklara yakalanma riskinin çok daha fazla olacağı söylendi kadın doğumcum tarafından. tabiii başka birkaç dr a daha gittim ünv. hastanesinde çalışan bir hemşire yakınımdan oradaki kadın doğumcu-çocuk doktoru-onkolog konuşabildiği bir sürü dr a sordurdum ve aynı cevapları aldım. büyük bir yıkım yaşadım ve çok zor bir karar vererek kızımın da geleceğini düşünerek hamileliğimi sonlandırmak zorunda kaldım. ilk gün çift çubuğu gördüğümde eşime "buna hazır değiliz nasıl bakarız aldıralım" diye ağladım 5 dk ve sonra toparlanıp kabullendim. hemen gelecek planlarımı yaptım durumu kabullendim ve bebeğimi istedim. sonra dr la konuştuktan sonra "buna nasıl karar verebilirim,ondan nasıl vazgeçicem,nasıl aldırıcam" diye ağladım günlerce ve sonra toparlanıp, kızıma bakıp, bu olumsuzlukların onun hayatını nasıl etkileyeceğini düşünüp, durumu kabullenmek zorunda kaldım. kendimi suçlamaktan tam olarak ne zaman vazgeçerim bilemiyorum ama demem o ki eğer yeni bir hamilelik planlamıyorsanız gerçekten doğru düzgün korunun. biz çevremde tanıdığım hemen herkesin yıllardır yaptığı ve işe yarayan şeyi yaptık (geri çekilme) ama işe yaramadı işte. çok zayıf da olsa döllenme ihtimali vardı evet bunu biliyorduk ama tutacağı hiç aklımıza gelmezdi ve tuttu. keşkeler ve pişmanlıklar çok ağır oluyor bazen, taşımakta zorlanıyor insan... allah doğan ve doğacak olan evlatlarımıza sağlıklı güzel ömürler versin...

iyi geceler arkadaşlar
2 hafta önce falandı galiba hamile olduğumu yazmıştım büyük bir şokla. hiç beklemediğim bir durumdu. chek-up yaptırdığımı ve kemik ölçümü yaptırdığımı da yazmıştım. maalesef aldığım yüksek radyasyondan dolayı bebeğin anne karnında ciddi anomali riski olduğu sakat doğmasa bile ileride özellikle çocuk kanserlerine ve diğer ağır hastalıklara yakalanma riskinin çok daha fazla olacağı söylendi kadın doğumcum tarafından. tabiii başka birkaç dr a daha gittim ünv. hastanesinde çalışan bir hemşire yakınımdan oradaki kadın doğumcu-çocuk doktoru-onkolog konuşabildiği bir sürü dr a sordurdum ve aynı cevapları aldım. büyük bir yıkım yaşadım ve çok zor bir karar vererek kızımın da geleceğini düşünerek hamileliğimi sonlandırmak zorunda kaldım. ilk gün çift çubuğu gördüğümde eşime "buna hazır değiliz nasıl bakarız aldıralım" diye ağladım 5 dk ve sonra toparlanıp kabullendim. hemen gelecek planlarımı yaptım durumu kabullendim ve bebeğimi istedim. sonra dr la konuştuktan sonra "buna nasıl karar verebilirim,ondan nasıl vazgeçicem,nasıl aldırıcam" diye ağladım günlerce ve sonra toparlanıp, kızıma bakıp, bu olumsuzlukların onun hayatını nasıl etkileyeceğini düşünüp, durumu kabullenmek zorunda kaldım. kendimi suçlamaktan tam olarak ne zaman vazgeçerim bilemiyorum ama demem o ki eğer yeni bir hamilelik planlamıyorsanız gerçekten doğru düzgün korunun. biz çevremde tanıdığım hemen herkesin yıllardır yaptığı ve işe yarayan şeyi yaptık (geri çekilme) ama işe yaramadı işte. çok zayıf da olsa döllenme ihtimali vardı evet bunu biliyorduk ama tutacağı hiç aklımıza gelmezdi ve tuttu. keşkeler ve pişmanlıklar çok ağır oluyor bazen, taşımakta zorlanıyor insan... allah doğan ve doğacak olan evlatlarımıza sağlıklı güzel ömürler versin...

Canım çok geçmiş olsun zor bir karar vermişsin umarım hakkınızda hayırlı olan budur..

iyi geceler arkadaşlar

hamile olduğunu yazdığında nekadar güzel birlikte buyutecek demiştim içimden bu duruma çok üzüldüm olan olmuş böyleymiş hayırlısı demekten başka bişi gelmiyor elden

Günaydın kızlar nasılsınız. Biz iyiyiz çok şükür kızımın yürüme çabaları sonuç gösteriyor dün baya yürüdü :46: :46: 10 adım yada daha fazla bilemiyorum bakalım ne olacak tam olarak dengede duramadığı için biraz zorlanıyor..

nasıl oldunuz canım düzelme varmıı ???

çok bir degişiklik yok canım hatta ahsenin öksürügü iyice arttı
annem dün anju oldu bugün çıkacak inşallah hastayız diye yanına gitmiyicez uf
hayırlısıyla bir iyleşsek iyice bunaldım gün boyu ne versem ya kusuyor yada zaten hiç agzını açmıyor bunaldım iyice
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekür ederim :34:

iyi geceler arkadaşlar

hayırlısı olsun arkadaşım,çok zor bir karar vermişsin,her iki kararın da bazı sonuçları olacaktı sonuçta,seçimini yapmışsın,artık kızınla geleceğe bak,üzülme canım

iyi geceler arkadaşlar
Hayırlısı olsun canım, ben de henüz adet gecikmesi yaşamadan boyun rontgeni çektirmiştim ve hamile olduğumu duyunca panik olmuştum o sıralar çok ilaç kullanmıştım sonra birkaç doktora danıştım kimisi aynen sana dedikleri gibi çocukluk hastalıklarından bahsetti en son kendi doktorum bebek zarar görseydi düşük yapardın demişti sonra cerrahpaşa genetik bilime gittim oradaki kurul olumlu rapor verince içim biraz rahatladı, tabi kemik ölçümü ve check up daha çök radyasyon içerebilir o yüzden senin durumun daha farklı, kendini suçlama hamile olduğunu bilseydin zaten yaptırmazdın ama riski de göze alamazsın. Bir arkadaşım hamileyken ayrıntılı ultrasyonda doktorlar bebeğin kalbinde problem gördüler aldır dediler ısrarla bayan aldırmayacam doğuracam dedi bebek 40 günlük olana kadar kaç ameliyat geçirdi ve sonunda öldü daha büyük bir yıkım yaşadılar. Sen doktorlara güvendin riski de göze alamazdın. Allah kızına sağlık ve uzun ömürler versin

Back
X