2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
süper görünüyor menün canım ımm olsada yesek:56:
bir yoğurtlu bişey koyabilirsin semizotu en kolayı
bizde bugün anneme iftara davetliyiz ahseni uyutum uyansın gidicez
yardım ediyim kadına ahsenle nekadar edebilirsem

Saol canim iki dk k.ustune oturup buraya bakim dedim :)) gel beraber olsun cokda uzak degiliz zaten :) simdide balkonlari silip sofralari yapcam. Kadin erkek ayri kuruyoruz.elada delirtti bugun beni mizmiz..sanada afiyet olsun canim..

Serenay saol canim bi eczaneye sorayim alayim bi tane..

günaydın kızlar
ahsenin iki altta iki tanede üste dişi var şimdi üstte dişi çıkacak gibiydi biri hafif şişmiş birazda beyazlık vardı
akşam farketim beyazlayan taraf değil diğer taraftaki dişin yerine kan dolmuş sanki mosmor olmuş doktora götürsemmi
sizlerde hiç böyle oldumu açıkçası tedirgin oldum

günaydın kızlar
ahsenin iki altta iki tanede üste dişi var şimdi üstte dişi çıkacak gibiydi biri hafif şişmiş birazda beyazlık vardı
akşam farketim beyazlayan taraf değil diğer taraftaki dişin yerine kan dolmuş sanki mosmor olmuş doktora götürsemmi

günaydın canım sadece beyazlık farkettim ben şimdiye kadar ama bence diş yarmaya çalışmış yaramamıştır dişetini çok huzusuzlanıp ağlarsa bi götü istesen geçmiş olsun:26:

günaydın canım sadece beyazlık farkettim ben şimdiye kadar ama bence diş yarmaya çalışmış yaramamıştır dişetini çok huzusuzlanıp ağlarsa bi götü istesen geçmiş olsun:26:

bende hiç görmemiştim diğer dişleri çıkarken
şevval uyuyor uyansın bi götüreyim 1 2 aydır doktora gitmemiştik
doktorumuzda hastaneden ayrılmış devlete geçmiş bende doktor araştırıyorum netten
of zorla aklıma yatan bir doktor bulmuştum oda gitti devlette bize uzak hemde çok sıra beklerim of of

bende hiç görmemiştim diğer dişleri çıkarken
şevval uyuyor uyansın bi götüreyim 1 2 aydır doktora gitmemiştik
doktorumuzda hastaneden ayrılmış devlete geçmiş bende doktor araştırıyorum netten
of zorla aklıma yatan bir doktor bulmuştum oda gitti devlette bize uzak hemde çok sıra beklerim of of
Ahsen canim gecmis olsun..182 den ayni doktorun icin randevu alabilirsin..ben hep devlete gidiyorum ve hic beklemiyorum..hatta bazen siram gecmis oluyo hemen bizi aliyorlar..cok rahat edersin eger ayni doktor olsun diyorsan..
Kizlar misafiri atlattim cok sukur ama elayla zor oldu..iftara yakin cildirdi bende asagi yolladim bakiciya 1saatte olsa rahat ettim..gerçekten cocukla misafir agirlamak cok zordu. .

günaydın kızlar

Merhaba canım gecmis olsun benim oglumunda bu hafta dişleri çıkıyor dediğin gibi önce morirmiş gibi duruyordu sonra o parça koptu resmen ağzında biraz sallandı ve koptu iki gündür de hafif hafif kanadı öyle çıktı dışı bu arkadaki büyük dişler çıktı ağlamadı ateşi de yoktu ama cok huzursuzlandi calpol verdim ben de... Kolay atlatirsinz umarım tekrar gecmis olsun...

Ahsen canim gecmis olsun..182 den ayni doktorun icin randevu alabilirsin..ben hep devlete gidiyorum ve hic beklemiyorum..hatta bazen siram gecmis oluyo hemen bizi aliyorlar..cok rahat edersin eger ayni doktor olsun diyorsan..
Kizlar misafiri atlattim cok sukur ama elayla zor oldu..iftara yakin cildirdi bende asagi yolladim bakiciya 1saatte olsa rahat ettim..gerçekten cocukla misafir agirlamak cok zordu. .
melisela canım gene aynı hastanede farklı bir doktora götürdüm çok güzel ilgilendi
aklımda olsun ama dogdu doğalı ahseni aynı doktora götürüyordum
ilaç konusunda çok yüklemiyor ondan seviyordum inşallah hasta olmazda götürmek zorunda kalmayız
Merhaba canım gecmis olsun benim oglumunda bu hafta dişleri çıkıyor dediğin gibi önce morirmiş gibi duruyordu sonra o parça koptu resmen ağzında biraz sallandı ve koptu iki gündür de hafif hafif kanadı öyle çıktı dışı bu arkadaki büyük dişler çıktı ağlamadı ateşi de yoktu ama cok huzursuzlandi calpol verdim ben de... Kolay atlatirsinz umarım tekrar gecmis olsun...

canım doktorda öyle söyledi dişi çıkıyormuş
jel verdi akşama eşim getirecek huzursuzlanınca sür dedi
ateşi bekleme zorlanıyor çocuk dedi

kızlar biz geldik boyumuz 79 cm kilomuzda 9 400 olmuş heralde ahsen minyon olucak benle babasına benzememiş
kesinlikle süt verme dedi yoğurt ve peynir birde köfte büyüklüğünde et yerse yeterli sakın zorlama dedi
emzirmede 24 saate 2 kez emzirsen yeterli daha fazla verme dedi:53:
çok rahat bir doktordu sütü memeyi kesince geceleri 1 su bardağı verirsin daha fazlası kardan çok zarar kansızlık yapar dedi
kan tahlili vermiştik eşim şimdi almış doktora göstermiş çok şükür iyi çıkmış epeyidir kesmiştim kan ilacını korkuyordum değerleri düşük çıkacak diye ama çok şükür iyi demiş doktor birde özel yemek yapma kesinlikle bulamaç şeklinde bir şey verme dedi bisküvi çay daninolar kesinlikle yasak şimdilik bunlar aklıma gelenler
bulamaç şeklinde kahvaltıyı 1 ay oldu artık yapmıyorum danino hiç vermedim ama
kavanoz maması veri yordum evde 3 4 kavanoz var onlarıda vereyimde daha almıyayım :31:

kızlar biz geldik boyumuz 79 cm kilomuzda 9 400 olmuş heralde ahsen minyon olucak benle babasına benzememiş
kesinlikle süt verme dedi yoğurt ve peynir birde köfte büyüklüğünde et yerse yeterli sakın zorlama dedi
çok rahat bir doktordu sütü memeyi kesince geceleri 1 su bardağı verirsin daha fazlası kardan çok zarar kansızlık yapar dedi
kan tahlili vermiştik eşim şimdi almış doktora göstermiş çok şükür iyi çıkmış epeyidir kesmiştim kan ilacını korkuyordum değerleri düşük çıkacak diye ama çok şükür iyi demiş doktor birde özel yemek yapma kesinlikle bulamaç şeklinde bir şey verme dedi bisküvi çay daninolar kesinlikle yasak şimdilik bunlar aklıma gelenler
kavanoz maması veri yordum evde 3 4 kavanoz var onlarıda vereyimde daha almıyayım :31:

maşallah canım,önemli olan sağlıklı olması :))

günde 2 kere mi emzir dedi?:53: benim oğlum bu aralar iyice düşkünleşti bana,bizim minmum 5 kere :44: gerçi hepsinde doyacak kadar emmiyor,arada dudak tiryakiliğmiz de var :1: ama 2 kere de az değil mi?sonuçta emzirmeyenler günde 500 ml devam
sütü vermeye uğraşıyolar,2 emzirmede 500 ml süt çıkmaz ki memeden artık,eskisi gibi değil süt üretimi,bana az geldi 2 kere,ben ne zaman isterse emziriyorum valla,bence anne sütü hala onlar için en değerli besin,danino falan ben de vermedim hiç,vermeyi de düşünmüyorum ,hatta biraz büyüyünce onlardan alıp içlerine meyveli yoğurt koyup vericem ille de yemek isterse(muhtemelen isteyecek,çünkü alışveriş merkezinde dönüp dönüp danino reyonuna gitti,rengarenk ya kutuları,
dedim işlerini biliyo bu firmalar),kavanoz maması benim toplamda 10 kavonoz bile olmamıştır doğduğundan beri,hani arabada ya da dışarda lazım olursa diye almışımdır,emziriyosan zaten onun yerine seni emsin,ben öyle yaptım hep,imkanını bulduğum her yerde (arabada,alışveriş merkezinde,hatta çarşıda rodi nin mağazasına girip çocuk reyonundaki kabinin içinde emzirmişliğim var :) emzirdim.İrmikli, muhallebi yap arada,çok faydalı irmik,pirinç unu yerine ben irmik katıyorum muhallebisine,az da tarçın katıp,az şeker (ya da pekmez) le yapıyorum,zaten çok sık muhallebi vermiyorum,bebe bisküvisini biz yaşına gelmeden bıraktık,zaten sadece 1-2 tane kahvaltısında başlarda kullanmıştık,doktorum önermemişti,faydası yok diye,sonra ekmek içine geçip bisküviyi bırakmıştım ben de,ben sütü kahvaltıda kahve fincanıyla lokmaları yutarken kolaylık olsun bi de tadına alışsın diye veriyorum,kahvaltısını ayrı ayrı yapıyo zaten,o yüzden bazen ıhlamur çoğunlukla da kendi kaynattığımız sütten veriyorum,arkadaşımın kızı hiç süt içmemiş yaşına kadar,şu anda ne yaptıysa içiremiyor,muhallebi bile yapsa içmiyor,o nedenle ben tadımlık süt veriyorum

Son düzenleme:
maşallah canım,önemli olan sağlıklı olması :))

günde 2 kere mi emzir dedi?:53: benm oğlum bu aralar iyice dşkünleşti bana,bizim minmum 5 kere :44: gerçi hepsinde doyacak kadar emmiyor,arada dudak tiryakiliğmiz de var :1: ama 2 kere de az değil mi?sonuçta emzirmeyenler günde 500 ml devam s
sütü :1:vermeye uğraşıyolar,2 emzirmede 500 ml süt çıkmaz ki memeden artık,eskisi gibi değil süt üretimi,bana az geldi 2 kere,ben ne zaman isterse emziriyorum valla,bence anne sütü hala onlar için en değerli besin

bencede az canım zaten ahsen gündüz maksimum 3 geceleride öyle 2 3 arası değişiyor
her uyandığında emzirmiyorum su emzik uyumayınca meme veriyorum
gündüz bizimkine ben zorla vermesem hiç aklına gelmiyor 500 ml hiç sanmıyorum canım çünkü eskiden kaynardı filan şimdi hiç kaynama olmuyor birde uzun emiyordu şimdi 5 dakika dursa uzun emdi diyorum gene bunada şükür :31:

canım ben büyük kızıma helen hiç danino almamışım
şevval bebekken doktor çok ki hazır gıda vermek istiyorsun hazır yoğurt al ama meyvasız demişti
bende ahsene en fazla 10 kavanoz maması yedirmişimdir aynen dediğin gibi dışarda rahat oluyor pazar günleri
eşimle dışarı çıkınca mecburiyetten alıyorum yanıma ama ona uygun yemek filan olursa hiç açmıyorum ama uygun yemek bulamazsam mecburen yediriyorum
şimdi yeni keşfimizde belovedin önerisinden sonra meyvalı yoğurt
içerisine badem le kara üzüm kurusuda atıyorum tadına baktım hiçde fena değil

canım neden süt verme dedi ki çok ilginç:44:
tahlillerin iyi olmasına sevindim:16:
hazır gıda bende hiç vermiyorum birtek cicibebe katıyorum kahvaltısına o başka yok kavanoz maması yemiyor miray dışaı çıkınca ne yedireceğimi şaşırıyorum:25: yoğurdunu kendim mayalıyorum zaten
bulamaç şeklinde veriyorum ama yumurta vermiyorum 15 gündür hava çok sıcak kabardı miray yumurtayı kesince geçti:26:

canım neden süt verme dedi ki çok ilginç:44:
tahlillerin iyi olmasına sevindim:16:
hazır gıda bende hiç vermiyorum birtek cicibebe katıyorum kahvaltısına o başka yok kavanoz maması yemiyor miray dışaı çıkınca ne yedireceğimi şaşırıyorum:25: yoğurdunu kendim mayalıyorum zaten
bulamaç şeklinde veriyorum ama yumurta vermiyorum 15 gündür hava çok sıcak kabardı miray yumurtayı kesince geçti:26:

canım ben emziriyorum azda olsa kesince 1 bardak verdedi
canım ahsendede oluyor o isilikler bende oyüzden gün aşırı veriyorum
ahsen seviyor o kavanoz mamalarını ama dışarda değilsek vermemiyorum

canım ben büyük kızıma helen hiç danino almamışım
şevval bebekken doktor çok ki hazır gıda vermek istiyorsun hazır yoğurt al ama meyvasız demişti
bende ahsene en fazla 10 kavanoz maması yedirmişimdir aynen dediğin gibi dışarda rahat oluyor pazar günleri
eşimle dışarı çıkınca mecburiyetten alıyorum yanıma ama ona uygun yemek filan olursa hiç açmıyorum ama uygun yemek bulamazsam mecburen yediriyorum
şimdi yeni keşfimizde belovedin önerisinden sonra meyvalı yoğurt
içerisine badem le kara üzüm kurusuda atıyorum tadına baktım hiçde fena değil

ben de oğluma şeftalili yoğurt yapıyorum,çok seviyor,1 küçük kase yoğurda büyük bir dilim şeftaliyi kabuğunu alıp küçük küçük doğrayıp karıştırıyorum,şeftali tatlı olduğundan yoğurt da tatlı oluyor,kendim de yerdim ben bi aralar,oğlum da çok seviyo

müsadenizle birkaç noktaya değineceğim:))
emzirme konusunda kesinlikle doktoru dinleme hala onun için en değerli besin anne sütü, ikincisi anne sütüyle birlikte yediği yoğurt ve peynir 600 ml oluyorsa evet süte gerek yok ama 600 ml olmuyorsa süt gereklidir, üçüncüsü her gün bir köfte kadar kıyma- et yiyen çocukta süt kansızlık yapmaz şekerim..eğer et yemiyorsa kansızlık olur..
son olarak da kavanoz meyveleri bence değişiklik olsun diye arada verilebilir ama hazır yoğurda hayır..hazır meyveli yoğurda hayır..tavuk etine hayır..
ayrıca 1 yaşından sonra devam mamaları da gereksizdir,,süt yoğurt peynir yeterlidir..korktuğumuz kavanoz meyveleri bile hazır mamadan bin kat daha masumdur..süt nasıl bir teknolojiyle toz haline getiriliyor düşünün..mama sadece sütle beslenmesi gereken bebekler içindir 1 yaşdan sonra mamaya gerek yok..süt tozu içeceklerine mis gibi günlük süt içsinler..

müsadenizle birkaç noktaya değineceğim:))
emzirme konusunda kesinlikle doktoru dinleme hala onun için en değerli besin anne sütü, ikincisi anne sütüyle birlikte yediği yoğurt ve peynir 600 ml oluyorsa evet süte gerek yok ama 600 ml olmuyorsa süt gereklidir, üçüncüsü her gün bir köfte kadar kıyma- et yiyen çocukta süt kansızlık yapmaz şekerim..eğer et yemiyorsa kansızlık olur..
son olarak da kavanoz meyveleri bence değişiklik olsun diye arada verilebilir ama hazır yoğurda hayır..hazır meyveli yoğurda hayır..tavuk etine hayır..
ayrıca 1 yaşından sonra devam mamaları da gereksizdir,,süt yoğurt peynir yeterlidir..korktuğumuz kavanoz meyveleri bile hazır mamadan bin kat daha masumdur..süt nasıl bir teknolojiyle toz haline getiriliyor düşünün..mama sadece sütle beslenmesi gereken bebekler içindir 1 yaşdan sonra mamaya gerek yok..süt tozu içeceklerine mis gibi günlük süt içsinler..

canım ahsenin kansızlığı normal bebeklerinki gibi değildi bilmem hatırlıyormusun
o yüzden demiş olabilir süt verme diye yoğurt ve peynir ver dedi
birde danino dedi kavanoz maması verme demedi daha önceki doktorumuz
çok zorda kalmadıkça verme ama dışarı çıkarken kulana bilirsin demişti kavanoz mamalarını
zaten doktor dedi diye emzirmeyecek değilim şok oldum günde iki kez emzir diyince :9:
heralde yemek yesin kan değerleri düşmesin diye olabilirmi :26:

kız birden sıralayınca korktum öğretmenden azar işiten öğrenci gibi hisettim kendimi:9::9:
ben demedim doktor dedi :31:

canım ahsenin kansızlığı normal bebeklerinki gibi değildi bilmem hatırlıyormusun
o yüzden demiş olabilir süt verme diye yoğurt ve peynir ver dedi
birde danino dedi kavanoz maması verme demedi daha önceki doktorumuz
çok zorda kalmadıkça verme ama dışarı çıkarken kulana bilirsin demişti kavanoz mamalarını
zaten doktor dedi diye emzirmeyecek değilim şok oldum günde iki kez emzir diyince :9:
heralde yemek yesin kan değerleri düşmesin diye olabilirmi :26:

kız birden sıralayınca korktum öğretmenden azar işiten öğrenci gibi hisettim kendimi:9::9:
ben demedim doktor dedi :31:

ben de sana kızmadım zaten doktora kızdım :)) sen hergün et verdiğin için kansızlık düzeldi..cemre de ağır kansızlık olduğunu söylemişti doktoru değerleri çok düşük çıkmıştı düşün 6 aylıkken 18 damla kullanacaksın dedi, ama kullanamadım kabız oldu, 6 aylıktan beri her gün yumurta ve et veririm 1 yaşındayken tahlil bile yapmadan kansızlık yok dedi..ya doktorlar abartıyor ya biz çok iyi besliyoruz..:))

ben de sana kızmadım zaten doktora kızdım :)) sen hergün et verdiğin için kansızlık düzeldi..cemre de ağır kansızlık olduğunu söylemişti doktoru değerleri çok düşük çıkmıştı düşün 6 aylıkken 18 damla kullanacaksın dedi, ama kullanamadım kabız oldu, 6 aylıktan beri her gün yumurta ve et veririm 1 yaşındayken tahlil bile yapmadan kansızlık yok dedi..ya doktorlar abartıyor ya biz çok iyi besliyoruz..:))

ben eti ve pekmezi hiç ihmal etmiyorum köfte olarak yemesede çorbasına muhakkak atıyorum ilacıda 2 aydır kestim biz 3 aydan beri kulanıyorduk damlayı
ne kadarda vitaminde olsa ilaç artık ahsende sıkıldı bende çok şükür iyi çıktı sonuçları bizede yaşında tahlil yapılmadan doktoru 20 damla dedi sabah 10 akşam 10 eşim kıyamadı tahlile dün sabah tek götürdüm bi tahlil yapalım dedim iyikide yaptırmışız sabah vitamin yazayım demişti tahlilden sonra vitamin yazmamış tek jel vermiş diş için
evde vitamini vardı versemmi yoksa vermiyeyim

ben eti ve pekmezi hiç ihmal etmiyorum köfte olarak yemesede çorbasına muhakkak atıyorum ilacıda 2 aydır kestim biz 3 aydan beri kulanıyorduk damlayı
ne kadarda vitaminde olsa ilaç artık ahsende sıkıldı bende çok şükür iyi çıktı sonuçları bizede yaşında tahlil yapılmadan doktoru 20 damla dedi sabah 10 akşam 10 eşim kıyamadı tahlile dün sabah tek götürdüm bi tahlil yapalım dedim iyikide yaptırmışız sabah vitamin yazayım demişti tahlilden sonra vitamin yazmamış tek jel vermiş diş için
evde vitamini vardı versemmi yoksa vermiyeyim

biz sadece d-flor damla kullanıyoruz, d vitamini ve diş çürümemesi için flor...ahsenin kilosu ve boyu normal çıkmış zayıf değil yani..multivitaminse bence kullanma sonuçta etten sütten sebze meyveden gerekli vitaminleri alıyor ilaç olarak uzun süre kullanmak karaciğere zararlıdır..

biz sadece d-flor damla kullanıyoruz, d vitamini ve diş çürümemesi için flor...ahsenin kilosu ve boyu normal çıkmış zayıf değil yani..multivitaminse bence kullanma sonuçta etten sütten sebze meyveden gerekli vitaminleri alıyor ilaç olarak uzun süre kullanmak karaciğere zararlıdır..

ilacın adımı d-flor yoksa ayrı ayrı iki ilaçmı
bende okudum aşırı vitamin almak kireçlemeye filanda yol açıyormuş
bizde iştahsızlık var diye vitamine başlamıştı doktorumuz

Back
X