2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bugun 8 aylık kızı olan bi arkadasım geldi ay ceren kıza deli oldu dibinden ayrılmıyo gidiyo gidiyo sarılmaya calısıyo, sarılıyo sonra bana yaptıgı gibi kafasını cocugun omzuna koyup oylece kalıyo epey bi muddet sonra sap sup opmeye baslıyo, cocuga maymunluk yapıyo guldurmeye calısıyo filan ay cok guldum o hallerine ya cok da sasırdım acaba dusundum de bi kardesi olsa onu da boyle severmiydi! hos cocugu kucagıma oturttugumda nerdeyse tepeme cıkıcaktı kıskandı galiba :9: zaten tum bu sevgi gosterilerinin arasında arada bi de cocugun sacını cekip kafasına vurmaya calısmadı da degil bi arada nerdeyse ısırıyodu zor kurtardık... yok yok ben almıyım oyle dusundum geldi gecti hehe :)

başlığı görünce amanınn dedim elfleda bebek istiyor :9::9::9: hadi hadi yakışır cerene bi kardeş :33:

kızlar bugun 8 aylık kızı olan bi arkadasım geldi ay ceren kıza deli oldu dibinden ayrılmıyo gidiyo gidiyo sarılmaya calısıyo, sarılıyo sonra bana yaptıgı gibi kafasını cocugun omzuna koyup oylece kalıyo epey bi muddet sonra sap sup opmeye baslıyo, cocuga maymunluk yapıyo guldurmeye calısıyo filan ay cok guldum o hallerine ya cok da sasırdım acaba dusundum de bi kardesi olsa onu da boyle severmiydi! hos cocugu kucagıma oturttugumda nerdeyse tepeme cıkıcaktı kıskandı galiba :9: zaten tum bu sevgi gosterilerinin arasında arada bi de cocugun sacını cekip kafasına vurmaya calısmadı da degil bi arada nerdeyse ısırıyodu zor kurtardık... yok yok ben almıyım oyle dusundum geldi gecti hehe :)

bence de sen bakma bu deli kızlara çocuk falan olsa ezer bunlar, cemre de önce sever ardından mutlaka ısırır :) benim bakıcı bizim yemeği geçtim cemreninkini de yapmıyor her gece cemreye yemek yapıyorum az önce yaptım dolaba koydum sadece kahvaltı hazırlıyor, arkadaşın çocuğuna 2 yıl baktığı için başka arayışa girmedim güvendim idare edicez artık..

Kızlar elif bir kaç gündür biri geliyo diyeyim baba geliyor yada geliyor diyeyim korkuyor sıçrayarak yanıma geliyor ve git gide artıyor bende boş bulunuyor yine söylüyorum aslında eşimiçağırıyorum elifi al diye iş yaparken babası gell diyorum hemen bana sarılıyor neden böyle korktuki anlamadım hiç birden oldu babası yanına geliyor ne var hiç bişi kaçmıyor ondan :44:

mantık olarak birisi korkutmuş canım, anneanne babaanne ne bileyim yakınlardan biri, bu psikolojide klasik koşullanmadır, elif bir davranış sergilemiş ardından birisi ona bak bilmem kim geliyor diye korkutmuş..tabi daha bebek oldukları için kişiyi hatırlamıyor ve sadece geliyor kelimesini bildiği için duyduğu zaman korkuyor, bir müddet geliyoru hiç kullanma unutsun, yaramazlık yaptığında korkutma sonra tekrar yumuşak bir tonla başlarsın, geldi dersin mesela gelmenin kötü korkulacak bişey olamadığını anladığında geliyoru da kullanabilirsin..

bence de sen bakma bu deli kızlara çocuk falan olsa ezer bunlar, cemre de önce sever ardından mutlaka ısırır :) benim bakıcı bizim yemeği geçtim cemreninkini de yapmıyor her gece cemreye yemek yapıyorum az önce yaptım dolaba koydum sadece kahvaltı hazırlıyor, arkadaşın çocuğuna 2 yıl baktığı için başka arayışa girmedim güvendim idare edicez artık..

mantık olarak birisi korkutmuş canım, anneanne babaanne ne bileyim yakınlardan biri, bu psikolojide klasik koşullanmadır, elif bir davranış sergilemiş ardından birisi ona bak bilmem kim geliyor diye korkutmuş..tabi daha bebek oldukları için kişiyi hatırlamıyor ve sadece geliyor kelimesini bildiği için duyduğu zaman korkuyor, bir müddet geliyoru hiç kullanma unutsun, yaramazlık yaptığında korkutma sonra tekrar yumuşak bir tonla başlarsın, geldi dersin mesela gelmenin kötü korkulacak bişey olamadığını anladığında geliyoru da kullanabilirsin..

haklısın cnm öyle yapmalı çocuk o zmndan beri geceleri korkuyormu bilmem mızmızlanarak uyanıyor bnim ynımda rahat ediyor birde bu sabah yatağındaydı kapı aralıktı biri varmı sandı ne korkarak benim tarafıma geldi

Kızlar çınarın burnu 3 gündür tıkanık bazen akıyor ama özellikle geceleri uyku sırasında daha da tıkanıyor uyumasını engelliyor bunun için doktora götürsemmi kendiliğinden geçer mi serum fizyolojik ve okyanus suyu damlatıyorum cold mix damla kullanıyorum ama hiç düzelme yok

Kızlar çınarın burnu 3 gündür tıkanık bazen akıyor ama özellikle geceleri uyku sırasında daha da tıkanıyor uyumasını engelliyor bunun için doktora götürsemmi kendiliğinden geçer mi serum fizyolojik ve okyanus suyu damlatıyorum cold mix damla kullanıyorum ama hiç düzelme yok

kızlar kızlarrrr

çalışmaya başlayınca hiçbirşeye fırsat bulamıyorum resmen gün yetmiyor..uykum gelmese sabaha kadar işim bitmeyecek..

cemre tam anlamnıyla kudurdu..bakıcıya alışamadı daha..her gece istisnasız 4 te uyanıyor 7 ye kadar ağlıyor, 1 aydır 4 saaten fazla uyumadım..işten bitik bi vaziyette geliyorum cemreyle bi harala gürele babası gelene kadar.. mahvoluyorum sürekli bir yerlere tırmanıp atlıyor ne oyuncak ne tv sadece tırmansın atlasın..izin vermezsem kafasını eğip duvara doğru koşuyor kafayı çarpıyor heryeri şişik ve mor..dayanamıyorum bağırıyorum ağlıyor ama aynen devam...çekyattan aşağı atıyor kendini çoğu zaman tutmuyorum düşsün canı acısın belki bidaha yapmaz diye ama daha ağlarken tekrar çıkıp atlıyor..ben ömrümde çevremde böyle bir çocuk görmedim..babası işten geliyor yemek yok..yapamıyorum ki..gözümü ayırsam bi yerden atlıyor..çoğu zaman kahvaltı yiyoruz ve dışardan söylüyoruz..sıcak yemeğe hasret kaldık.. tanıdığım temiz bi kadının dükkanı var ev yemekleri için galiba anlaşacağım..temizlik ayrı dert haftada bir yüzeysel eşim cemreyle ilgilenirken kan ter içinde yapıyorum..her dakika süpürgenin düğmesine basıyor kabloyu boğazına doluyor..galiba haftada bir de temizlikçi alacağım..ben niye çalışıyorum o zaman, bakıcı yemek temizlik için para ver üstüne de cemrenin huysuzluğu cabası..ben çok çok pişmanım çalıştığıma.. bana bi getirisi olmadı..canı sağolsun da artık geçecek bu günlerde diyorum..
Allah yardımcın olsun canım çınarın da pek farkı yok hasta olmasına rağmen 5 dk oturmaz hiçbir şey bulmasa evin duvarındaki boyaları sıyırıyor bugün odamın boyalarını soydu sabahın köründe gardrobu boşalttı sinir oldum annemin evi olunca herşeyi anında düzelmem gerek zaten geceleri uyandı mı 2-3 saat uyuyamıyor uykusuzluk ve yorgunluk beni asabi yapıyor çınar konuşarak anlattığmda umursamıyor ben de hem bağırdum hem de hafifçe vurdum eline poposuna ama pişman oldum acaba hep mi böyle kalacaklar

Selam kızlar nasılsınız herkes soğuklardan şikayetçi bizim burasıda 3 gündür soğuk duru yu dışarı çıkarırken mont giydiriyorum allahtan geçen seneki geldi aniden yakalandık alışveriş yapmak lazım.
slm canım
biz henüz yagmurluk giydiriyorum dışarı çıkarken ama altan hırkasınıda giydiriyorum
mont giyecek kadar hava sogumadı daha elazıgda
ama iki gündür klimayı acıyorum ev sogudu bizim merkezi sistem kömür yanıyor dogal gazlı olsa ne iyi olurdu
odadan dışarıya çıkasım yok diger odalar buz gibi dün yakın dedik yöneticiye bakalım daha erken dediler
kışlık alışverişimizi yaptık 1 2 tane kilotlu çorap almam lazıl gecen senekiler küçülmüş
montu gecen sene büyük aldıgım için bu senede giyinir rahatlıkla denemedim ama gecen sene içinde kayboluyordu:9:
Kızlar siz kış temizliğine başladınızmı ben hafta sonu duru nun odasını temizleyip halıları açtım ama daha yolun başı çok iş var birde oturma odasının perdeleri camları bitti kızlar çok yorgunum çok işyerindede işler yoğun duru sabahın köründe uyanıyor geç yatıyor oo uyurkende ben iş yapıyorum kolumu kaldıracak halim yok..
canım ben halılarımı bayramdan sonra vericem yıkamaya yada bana gelen kadın balkonda yıkıyayım dedi kurumaz diye korkuyorum
bayramda et filan tekrar batıcak batmasada ben biraz tiksiniyorum bayramdan sonra ozaman daha iyi olur hem içime siner digerleride herzamanki işler bi yorganları çıkarttım okadar
Kızlar bu arada duru ilk defa 2 diş birden çıkardı köpek dişlerinin yanındaki azı dişleri sağ ve soldan çıktı allaha şükür, çok zorladı çokk hayırlısıyla biteydi şu dişler . Geçen bir arkadaşı gördüm oğlu duru dan 15 gün büyük maşallah bütün dişlerini çıkarmış kadın diyor 1 yaşında bütün dişleri bitti diye :53: :53: şaşırdım...
dişinizde hayırlı olsun
bizim dişler daha 8 tane
2 gündür çok huzursuz eli sürekli agzında agzınada baktırmıyorki kabarma filan varmı diye bakayım
edepsiz kızım aç bakayım diyorum hayır ıı ıı diyor başını sallayarak
kızlar kızlarrrr

çalışmaya başlayınca hiçbirşeye fırsat bulamıyorum resmen gün yetmiyor..uykum gelmese sabaha kadar işim bitmeyecek..

cemre tam anlamnıyla kudurdu..bakıcıya alışamadı daha..her gece istisnasız 4 te uyanıyor 7 ye kadar ağlıyor, 1 aydır 4 saaten fazla uyumadım..işten bitik bi vaziyette geliyorum cemreyle bi harala gürele babası gelene kadar.. mahvoluyorum sürekli bir yerlere tırmanıp atlıyor ne oyuncak ne tv sadece tırmansın atlasın..izin vermezsem kafasını eğip duvara doğru koşuyor kafayı çarpıyor heryeri şişik ve mor..dayanamıyorum bağırıyorum ağlıyor ama aynen devam...çekyattan aşağı atıyor kendini çoğu zaman tutmuyorum düşsün canı acısın belki bidaha yapmaz diye ama daha ağlarken tekrar çıkıp atlıyor..ben ömrümde çevremde böyle bir çocuk görmedim..babası işten geliyor yemek yok..yapamıyorum ki..gözümü ayırsam bi yerden atlıyor..çoğu zaman kahvaltı yiyoruz ve dışardan söylüyoruz..sıcak yemeğe hasret kaldık.. tanıdığım temiz bi kadının dükkanı var ev yemekleri için galiba anlaşacağım..temizlik ayrı dert haftada bir yüzeysel eşim cemreyle ilgilenirken kan ter içinde yapıyorum..her dakika süpürgenin düğmesine basıyor kabloyu boğazına doluyor..galiba haftada bir de temizlikçi alacağım..ben niye çalışıyorum o zaman, bakıcı yemek temizlik için para ver üstüne de cemrenin huysuzluğu cabası..ben çok çok pişmanım çalıştığıma.. bana bi getirisi olmadı..canı sağolsun da artık geçecek bu günlerde diyorum..
arkadaşlarında söyledigi gibi sizin çalışmanızı istemiyor ola bilir ben ayda bir günüm var anneme bırakıyorum
çok kalabalık oldugu için anneme bile gitmek istemiyor ben arabadan inmeden onu annem alsa çıngar çıkartıyor
artık herşeyin farkındalar
allah yardımcın olsun
hay allah iyiligini versin bunlara baktık kaldı kardeşleri
bizim şevvalin bana artık çok zararı yok hatta karı var ama ahsen tek başına 5 çocuga bedel
çevremde aşırı bir baskı var dogur oğlunda olsun diye sanki başıma taç takıcak oglum olursa
çocuk demeyin artık valla çevre baskısında bunaldım:37:
Kızlar elif bir kaç gündür biri geliyo diyeyim baba geliyor yada geliyor diyeyim korkuyor sıçrayarak yanıma geliyor ve git gide artıyor bende boş bulunuyor yine söylüyorum aslında eşimiçağırıyorum elifi al diye iş yaparken babası gell diyorum hemen bana sarılıyor neden böyle korktuki anlamadım hiç birden oldu babası yanına geliyor ne var hiç bişi kaçmıyor ondan :44:

canım ahsende şevval gel dedigim an bana sarılıyordu bir ara sonra açaba şevval zarar mı veriyor dedim iyice gözlemledim yok
çocuk bişey yapmıyor zamanla gecti sadece şevvali çagırınca yapıyordu sonra farkettimki şevvali çagırırken yüksek sesle çagırıyorum :30:çocukta korkuyormuş bende ne yapayım odasında duysun diye bagırıyorum:37:

kızlar ahsene peynir zeytin recel filan kahvaltıda yediremedigimi anlatmıştım gecen
bugün menemen yaptım sıcakken içine bir küçük dilim kaşar rendeledim farketmeden yedi:52:
kahvaltıdan 2 saat sonrada 1 mandalina sıktım yarım çay bardagından fazla oldu önce 1 tatlı kaşıgı pekmez verdim üzerinede mandalina suyunu verdim yarasın kızıma
bu aralar biraz toparlandı gibi:nazar: bayramdan sonra aşımız var inşallah 10 kiloyu görürüz
yada kışlıkları giydide banamı öyle geliyor

ben gece tıkandığında da serum fiz. damlatıyorum her burun deliğine 10 ar damla biraz yatık vaziyette bekletip sonra kaldırıyorum akarsa siliyorum..ek olarak odasında sıcak buhar yapabilirsin ketıl ı kaynayınca odasına koy buhar olsun.. ama bunlara rağmen açılmıyorsa ilaçlı burun damlaları var doktora götürürsen verir zaten.. ama sakın antibiyotik soğuk algınlığı ilacı falan verme vücudu kendi savaşsın..

kızlar ahsene peynir zeytin recel filan kahvaltıda yediremedigimi anlatmıştım gecen
bugün menemen yaptım sıcakken içine bir küçük dilim kaşar rendeledim farketmeden yedi:52:
kahvaltıdan 2 saat sonrada 1 mandalina sıktım yarım çay bardagından fazla oldu önce 1 tatlı kaşıgı pekmez verdim üzerinede mandalina suyunu verdim yarasın kızıma
bu aralar biraz toparlandı gibi:nazar: bayramdan sonra aşımız var inşallah 10 kiloyu görürüz

ben hala bulamaca devam...bakıcı yapıyor yediriyor..keşke yese ayrı ayrı ama yemiyor..sadece küçük lokma ekmek üzerine kaymak onun üzerine de bal sürünce cemre çok seviyor deneyebilirsin..

ben gece tıkandığında da serum fiz. damlatıyorum her burun deliğine 10 ar damla biraz yatık vaziyette bekletip sonra kaldırıyorum akarsa siliyorum..ek olarak odasında sıcak buhar yapabilirsin ketıl ı kaynayınca odasına koy buhar olsun.. ama bunlara rağmen açılmıyorsa ilaçlı burun damlaları var doktora götürürsen verir zaten.. ama sakın antibiyotik soğuk algınlığı ilacı falan verme vücudu kendi savaşsın..

Canim sen illiadin damlayi gun icinde kac kez sikiyorsun? Ben hep tonimer aliyordum babasi bu sefer iliadin sprey almis sence kullanayimmi yoksa tonimermi alayim?
Kizlar herkese selam..cok sukur bende izine ayrildim . cumartesi den bu yana ankaradayim.bayramdan sonra donucem.ela ile vakit geciriyorum sonunda ama hasta oldum.umarim ona bulastirmam.kizima ahsap puzzle falan aldim onla oynuyoruz, yazi tahtasi aldim onu karaliyoruz..hasret kalmisim valla..hava bugun iyidi ankarada ciktik gezdik..su aralar daha sakinlesti birazda olsa kendince vakit geciriyor ama bana cok duskun oldu.tuvalete ciksam agliyor arkamdan..
Yemesine gelince azda olsa kalabalikta yemeye basladi.elinde meyve falan alismaya basladi..bakici bozmazsa suan iyi cok sukur..
Gercekten cocuklar kalabalikta daha iyi konusuyor..ela azda olsa cumle kuruyor..baba gitti, abi gitti, balon patladi, teh :)) bugun fiskiyeleri gordu teh burrtte diyor:)) uykuya gelince gece kalkmaya devam, gunduzde tek uyku ve en fazla 1-2saat uyuyor.bazen duruma gore degisiyor ve 30-45dk uyuyor..
Bizden haberler boyle bayramdan sonra asisini yaptircam bakalim boy-kilo nasil..

canım ben halılarımı bayramdan sonra vericem yıkamaya yada bana gelen kadın balkonda yıkıyayım dedi kurumaz diye korkuyorum
bayramda et filan tekrar batıcak batmasada ben biraz tiksiniyorum bayramdan sonra ozaman daha iyi olur hem içime siner digerleride herzamanki işler bi yorganları çıkarttım okadar

dişinizde hayırlı olsun
bizim dişler daha 8 tane
2 gündür çok huzursuz eli sürekli agzında agzınada baktırmıyorki kabarma filan varmı diye bakayım
edepsiz kızım aç bakayım diyorum hayır ıı ıı diyor başını sallayarak

arkadaşlarında söyledigi gibi sizin çalışmanızı istemiyor ola bilir ben ayda bir günüm var anneme bırakıyorum
çok kalabalık oldugu için anneme bile gitmek istemiyor ben arabadan inmeden onu annem alsa çıngar çıkartıyor
artık herşeyin farkındalar
allah yardımcın olsun

hay allah iyiligini versin bunlara baktık kaldı kardeşleri
bizim şevvalin bana artık çok zararı yok hatta karı var ama ahsen tek başına 5 çocuga bedel
çevremde aşırı bir baskı var dogur oğlunda olsun diye sanki başıma taç takıcak oglum olursa
çocuk demeyin artık valla çevre baskısında bunaldım:37:

canım ahsende şevval gel dedigim an bana sarılıyordu bir ara sonra açaba şevval zarar mı veriyor dedim iyice gözlemledim yok
çocuk bişey yapmıyor zamanla gecti sadece şevvali çagırınca yapıyordu sonra farkettimki şevvali çagırırken yüksek sesle çagırıyorum :30:çocukta korkuyormuş bende ne yapayım odasında duysun diye bagırıyorum:37:

taç takacak he :9::9: sen ahsen biraz büyüsün yap bi oğlan sanki 3. olsa oğlan olacağı kesinde :)
acaba bağırıyormuyuz bizde biraz daha dikkat etmek lazım sanırım :44:

Yarasın kuzuma, duru da peynir i hiç sevmiyor pazar gunu yumurtanın içine kaşar rendeledim fark etti ve inadıyla yemedi ama zeytini seviyorr tüm olarak alıyor yarısını yeyip atıyor..

Canim sen illiadin damlayi gun icinde kac kez sikiyorsun? Ben hep tonimer aliyordum babasi bu sefer iliadin sprey almis sence kullanayimmi yoksa tonimermi alayim?
Kizlar herkese selam..cok sukur bende izine ayrildim . cumartesi den bu yana ankaradayim.bayramdan sonra donucem.ela ile vakit geciriyorum sonunda ama hasta oldum.umarim ona bulastirmam.kizima ahsap puzzle falan aldim onla oynuyoruz, yazi tahtasi aldim onu karaliyoruz..hasret kalmisim valla..hava bugun iyidi ankarada ciktik gezdik..su aralar daha sakinlesti birazda olsa kendince vakit geciriyor ama bana cok duskun oldu.tuvalete ciksam agliyor arkamdan..
Yemesine gelince azda olsa kalabalikta yemeye basladi.elinde meyve falan alismaya basladi..bakici bozmazsa suan iyi cok sukur..
Gercekten cocuklar kalabalikta daha iyi konusuyor..ela azda olsa cumle kuruyor..baba gitti, abi gitti, balon patladi, teh :)) bugun fiskiyeleri gordu teh burrtte diyor:)) uykuya gelince gece kalkmaya devam, gunduzde tek uyku ve en fazla 1-2saat uyuyor.bazen duruma gore degisiyor ve 30-45dk uyuyor..
Bizden haberler boyle bayramdan sonra asisini yaptircam bakalim boy-kilo nasil..

Gözün aydın canım darısı başıma bizde bu cuma tatile giriyoruz, çocuk senin yanında huzur bulmuştur o yüzden sakinleşmiştir.. Birde o bakıcıya söyle gelirsem onun saçını bşını yolarım :47::47: ne demek ya evim kirlenecek diye çocuğun eline bişey vermemek bakıyorsa butür şeyleri göze alması lazım...

kızlar kızlarrrr

Çalışan anne olmak gerçekten çok zorr imkanın varsa dediklerini uygula bence insanın canı çıkıyorr..

haklısın cnm öyle yapmalı çocuk o zmndan beri geceleri korkuyormu bilmem mızmızlanarak uyanıyor bnim ynımda rahat ediyor birde bu sabah yatağındaydı kapı aralıktı biri varmı sandı ne korkarak benim tarafıma geldi

Belovedd açıklamasını yapmış canım, mesela duru köpek gördüğü zaman nerdeyse boynuna sarılacak ama biz evin içindeyken dışarda köpek havlayınca bacağıma sarılıp köpüükk köpükk derr yada uyuyorsa uynaır bende anlam veremedim...

benin oğlum da bildiklerini söylemiyor artık,bence normal k, benim oğlum 27 mart doğumlu,konuşmaları için erken bence,kızlar daha erken konuşuyo gerçi ama çevremde 1.5 yaşında konuşmaya başlayan bebek görmedim henüz,en fazla bir kaç kelime fazladan söylüyorlar,bir de buı aralar bebekçe çok konuşuyo oğlum,annee diyo efendim diyorum,sonra 1-2 dk boyunca kendince anlatıyo da anlatıyo ama anlamıyoz ne diyo:1: ben bunu konuşma öncesi evre olarak değerlendiriyorum ve 2 yaş civarı konuşacağını düşünüyorum,önemli olan dediğimiiz anlaması ki karmaşık cümleleri bile anlıyorlar,oyun grubu imkanı varsa olabilir ama şu aşamada çok da şart değil bence

Canım benim çevremde var mesela ablamın kızı inanki bülbül gibi şakıyordu şu anda 8 yaşında eltimin kızı bu ay sonu 2 yaşını dolduracak ama yazın başından beri cümle kuruyor maşallah çocuktan çocuğa değişiyor bence duru da dediğin gibi birşeyler anlatıyor da anlatıyorr....

Selam nasılsınızz??

Kızlar duru nun dili bayağı bir açıldı maşallah :nazar: değmesin deyimde önceden söylediği şeyleri birsüre sonra unutuyordu. Dün gece saat 1 de uyandı yaklaşık bir saat uyanık kaldı odadaki şeyleri tek tek anne bak toka , anne bak ouuncakk (oyuncak), anne bak cici diye sıraladı, bu sabahta etrafa bakıp anne bak çiçek , kedi vs vs..

Normalde telefon la konuşmazdı sadece sesi dinlerdi ama geçen gün babasını aradık aldı eline telefonu baba çikko ( çikolata) ve saydıda saydı bir sürü anlamsız kelime bir de arada başını yukarı aşağı kaldırarak ahaahhhhaaaaa ahaaha diye kahkaha atmazmı çok güldük yaa..

Pazar günü uyandı bir ağıtla öğle uykusundan gezzüüüü gezzz güzz bişeyler diyor ağlıyor anlamıyorum kızım ne istiyon tut elimi göster dedim güüzzii gezz diye kapıya koşuyorr sonradan dank etti hanım efendi gezmek istiyorr hııııııı kızım gezmeyemi gidelim dedim başını sallıyarak hııhı hıhıı dedi :9: :9: :9: ben kapıdan çıkarken sürekli kızım gezmeye gidiyoruz diyorum yaa, çok zor bir dönem çocuk istediği şeyi anlatıyorda anlayana....

ben hala bulamaca devam...bakıcı yapıyor yediriyor..keşke yese ayrı ayrı ama yemiyor..sadece küçük lokma ekmek üzerine kaymak onun üzerine de bal sürünce cemre çok seviyor deneyebilirsin..
yarında ben deniyeyim bugün menemenide yediremedim
kendi nazarım degdi kaç gündür güzel yiyordu dün öglender berri ne versem redetti diş çıkartıyor gene galiba
taç takacak he :9::9: sen ahsen biraz büyüsün yap bi oğlan sanki 3. olsa oğlan olacağı kesinde :)
acaba bağırıyormuyuz bizde biraz daha dikkat etmek lazım sanırım :44:
eyidas kkbayansu gibi büyük konuşmayayım ama allah olmayıpta isteyenlere versin
bana degil
Selam nasılsınızz??

Kızlar duru nun dili bayağı bir açıldı maşallah :nazar: değmesin deyimde önceden söylediği şeyleri birsüre sonra unutuyordu. Dün gece saat 1 de uyandı yaklaşık bir saat uyanık kaldı odadaki şeyleri tek tek anne bak toka , anne bak ouuncakk (oyuncak), anne bak cici diye sıraladı, bu sabahta etrafa bakıp anne bak çiçek , kedi vs vs..

Normalde telefon la konuşmazdı sadece sesi dinlerdi ama geçen gün babasını aradık aldı eline telefonu baba çikko ( çikolata) ve saydıda saydı bir sürü anlamsız kelime bir de arada başını yukarı aşağı kaldırarak ahaahhhhaaaaa ahaaha diye kahkaha atmazmı çok güldük yaa..

Pazar günü uyandı bir ağıtla öğle uykusundan gezzüüüü gezzz güzz bişeyler diyor ağlıyor anlamıyorum kızım ne istiyon tut elimi göster dedim güüzzii gezz diye kapıya koşuyorr sonradan dank etti hanım efendi gezmek istiyorr hııııııı kızım gezmeyemi gidelim dedim başını sallıyarak hııhı hıhıı dedi :9: :9: :9: ben kapıdan çıkarken sürekli kızım gezmeye gidiyoruz diyorum yaa, çok zor bir dönem çocuk istediği şeyi anlatıyorda anlayana....

günaydın canım
ahsende çok dilli
kapi aç ,pepe aç,meme nerde ,baba gitti ,artık derdini anlatıyor
birde bu aralar pepe agliyo diye şarkı söylüyor zorlada bize söyletiyor birde 2 ekmek aldım eve gidiyorum favorimiz
masada bundan diye yemek seciyor ayan (ayran)hadi kalk diye zorla elimden çekmesi
birde anneme nene diyor o gün ablam anneane dedi bikaçkez tekrarladı ahsen sonunda sinirlenerek nene dedim dedi hepimiz şok olduk ha bu arada ablamada teyzoş birde aşkitom diyor banada anne ablamı daha çok seviyor :19:

konuşan kızlarımıza maşallah diyeyim,darısı oğluşumun başına :))

benim kızımda br yasından sonra yogurt yemeyi bıraktı, hazır meyveli yogurtlar dahil yemiyo. bende su sıralar bazen meyvesine tadı cakılmıcak kadar az da olsa koyuyorum ozellikle muz tatlı oldugu icin anlamıyo herhalde. boyle boyle her gun bi kasık yese onu bile kar sayıyorum napalım..bu arada yeri gelmisken sorayım siz hazır yogurt veriyomusunuz hic, yoksa hep kendiniz mi mayalıyosunuz hala?

kendim mayalıyorum canım,hazır yoğurt vermektense hiç vermemek daha iyi gibi geliyor bana

başlığı görünce amanınn dedim elfleda bebek istiyor :9::9::9: hadi hadi yakışır cerene bi kardeş :33:
eyidas sende beni dogurtmaya dunden razısın bakıyorum :27: ay yok ya dusunemiyorum bile suanda hamile olmayı Allahım isteyene versin

o dedigim aparatı denedin mi cnm ben cok memnun kaldım ondan, ama gribal durumlarda nefes yolundaki etler de sisebiliyomus bu durumda o ise yaramaz. gecmis olsun en kısa zamanda gecer insallah

cerenin beslenme cilesi canıma tak ettirdi artık ogun saatleri gelsin istemiyorum agzında bekletiyo iki yanak davul gibi oluyo yarım saat oyle duruyo inaın yarım kase icin bi saat cabalıyorum bi de o aralarda hosuna gitmeyen bisey olursa o agız dolusu mamayı oldugu yere bosaltıyo eskiden daha sakindim ama simdi ister istemez bagırıyorum artık. gecen gun eline de vurdum sonra pisman oldum canım sıkıldı ama inadına yapıyo yaa. kahvaltıda ne yapıcagmı sasırdım tek tek lokma istemiyo, bulamactan 3 kasıktan fazlasını yutmuyo, gecen gun ahsenimin domatesli yumurtasını denedim agzına koyarken yuzunu burusturdu bir kasıgı zor yuttu, baska napabilirim ya bi akıl verin oglen 1 de meyvasını yediriyorum o saate kadar ac duruyo :50: meyveyi fena yemiyo aksam corbasını gene zorla yarım kase. yatmadan once kasık maması ya da muhallebi yediriyorum az bisey de olsa en azından ac yatmasın diye. gunumun yarısı yedirmeye calısmakla geciyodur herhalde. istahsız cocuk ne zormus ya, genede bu kadar zor yemeye 10,5 kilo olmus 15 gun once dr. gitmistikte. boyu da 80 olmus fena degil cok sukur he bi de dr dediki yani ben sordum daha dogrusu suanki boyuna bakarak ilerki hayatında boy ortalaması tahmininde bulunabilirmisiniz diye, o da onunde tablo varmıs megerse ordan baktı ve bu kız 163le 1.70 arası olcak dedi ama bana biraz sacma geldi dogrusu. bi de o dedigim ası vardı menentra asısı vurdursammı diye kararsızdım zaten ası kalmamıs asırı talep varmıs suanda.. bende bu ası konusundaki tereddutlerimi soyledim adam yarım saat acıklama yaptı kitaplar actı bisiler gosterdi dondu dolastı ası konusuna geldi yani normalde sorularıma kısa cevaplar veren adam bu konuda niye bu kadar paraladı kendini bana enteresan geldi bu tavrı acıkcası. ben de vurdurmaktan vazgectim...

ceren de tel konusması yapıyo. telefonu kulagına koyuyo baslıyo el kol hareketleri turlu mimikler ve tabi anlamsız cumleler bi muddet devam ediyo bu sekilde sonra bekliyo sakince duruyo ( bu arada guya karsı taraf konusuyo) :52: sonra tekrar baslıyo anlatmaya :) oluyoruz gulmekten :) ceren de epey kelime kullanıyo ama henuz cumle kurmuyo yani mama bitti demiyo mesela bitti diyo sadece. bi de boceklere karsı bi korku var yerde bi bocek gorsun once soyle bi titriyo sallanıyo sonra kacıyo sonrada gidip gidip bakıyo tekrar titretiyo kendini, oysaki ben bocek gorunce cici filan diyodum hep korku gelistirmesin diye ama sanırım biri korkutmus onu ya da icgudusel olabilirmi bocek korkusu bilmiyorum. simdilerde bi de ısırp trmaladıgı zaman (ki bunlardan hala vazgecmedi)ben aglama numarası yapıyorum hemen sarılıp opmeye calısıyo bayılıyorum ama, sonra gene ısırıyo :52:

Back
X