2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım çınar sadece ağlarken gece uyanmalarında anne ve özdem gibi birşey diyor onu da annemden öğrendi adım özlem herhalde bana seslenirken öğrendi ama gün içinde hiç kelime yok kendi kendine saçma sapan birşeyler diyor ama hep işaret diliyle göstererek anlaşıyoruz meme bile demez oldu bundan 4 ay önce anne baba dede hecelerdi adanadayken gel git bitti diyordu şimdi hiçbirini kullanmıyor acaba ortam değişikliği mi iyi gelmedi annem varken anne anne diyordu
zamanla yine konuşur cnm ama için rahat etmiyorsa beniim gibi pedagog yollarını aşındır :)
Selam kizlar nasilsiniz? Biz iyiz sukur, tum ogretmen arkadaslarimin gununu kutluyorum..
Arkadaslar cocugu konusmayan varsa mutlaka bir doktora goturun bence..farkli seyler olabilir.devamli elayi gozlemliyorum ben.kendi etrafinda cok donuyor oyunmu yapiyor anlamadim.bugunlerde ona takmis durumdayim..nette okuyorum hep otizm le ilgili seyler cikiyor.moralim bozuldu.lutfen sizde cocuklarinizi gozlemleyin bazen farjedilmiyormus..gece uykusu sorunlu olurmus..siddet hircinlik vs..daha bircok sey yaziyor..rabbim korusun evlatlarimizi..

canım seninde öğretmenler günün kutlu olsun..

çocuksu hareketlerde olabilir yaptıkları ama dediğin gbi gözlem gerekli ve de ben pedagoga gitme taraftarıyım ben elif için gidiyorum konuşmasından dolayı ama sanki biraz daha ii gibi geliyor, ela da da yoktur bişey diye umuyorum cnm.. Amin cnm Rabbim korusun onlar bizim en kıymetlilerimiz

Selam kizlar nasilsiniz? Biz iyiz sukur, tum ogretmen arkadaslarimin gununu kutluyorum..
Arkadaslar cocugu konusmayan varsa mutlaka bir doktora goturun bence..farkli seyler olabilir.devamli elayi gozlemliyorum ben.kendi etrafinda cok donuyor oyunmu yapiyor anlamadim.bugunlerde ona takmis durumdayim..nette okuyorum hep otizm le ilgili seyler cikiyor.moralim bozuldu.lutfen sizde cocuklarinizi gozlemleyin bazen farjedilmiyormus..gece uykusu sorunlu olurmus..siddet hircinlik vs..daha bircok sey yaziyor..rabbim korusun evlatlarimizi..

valla canım bir ben pinpirikliyim sanıyordum en küçük hareketinden bişeyler çıkartıyorum
rabbim evlatlarımızla sınamasın saglıklı sıhatli büyütmeyi nasip etsin
bende bu aralar gene rengine takmış durumdayım eşimde inatla götürmek istemiyor doktora adam cagazda korkuyor kötü bişey duyarım diye :50:

sabah erkenden uyandık kahvaltımızı yaptık biraz ütü yaptım küçük hanımda mine izliyor:19:
ahsen hasta gibi kızlar hafif öksürük birde gösünde hırıltı var zencefil verdim dün birzdan birdaha veriyim gösünü ısıtır
kendi nazarım degdi epeyidir doktora gitmedik diyordum başladık gene yerde çok yatıp oynuyor ondan oldu heralde :50:

Ahsen canim gecmis olsun..valla biz ustune dustukce bunlar geri gidiyor..renginde ne var canim..elada bana cok beyaz geliyor.kansizlikta yoktu ama bilmiyorum..
Kizlar hala emzik biberon kullanan varmi..ela biberon gunde iki kez aliyor.normal sutu yine icmiyor bende cilekli aldim onu iciyor tabii mamasi mutlaka olacak yatmadan once.emzigi cok aramiyor artik sadece yatarken veriyorum ben.gecede aliyorum.

Ahsen canim gecmis olsun..valla biz ustune dustukce bunlar geri gidiyor..renginde ne var canim..elada bana cok beyaz geliyor.kansizlikta yoktu ama bilmiyorum..
Kizlar hala emzik biberon kullanan varmi..ela biberon gunde iki kez aliyor.normal sutu yine icmiyor bende cilekli aldim onu iciyor tabii mamasi mutlaka olacak yatmadan once.emzigi cok aramiyor artik sadece yatarken veriyorum ben.gecede aliyorum.

sağol canım aynen üzerine düşmiyeyim diyorum ama elimde değil
canım ahsen sapsarı şevvalle kıyaslıyorum şevvalin yanakları pembe dudakları kırmızı
ama ahsen öyle değil sap sarı eşim kız sarışın sen kafaya takıyorsun desede ben gene kansızlıgımı var diye şüpeleniyorum
canım biz hiç biberon kullanmadık meme halen emiyor gündüz artık hiç vermiyorum uyumak istediginde veriyorum gece almıyorum çünkü uykuya dalmasını kolaylaştırıyor gece uyandıgında

sabah erkenden uyandık kahvaltımızı yaptık biraz ütü yaptım küçük hanımda mine izliyor:19:
ahsen hasta gibi kızlar hafif öksürük birde gösünde hırıltı var zencefil verdim dün birzdan birdaha veriyim gösünü ısıtır
kendi nazarım degdi epeyidir doktora gitmedik diyordum başladık gene yerde çok yatıp oynuyor ondan oldu heralde :50:
ya cnm bu öksürük hırlama off korkutuyor insanı elifte öksürüyor öksrmeyincede hırlamaya döndürüyor sağlık ocağındaki dr. antibiyotik verdi boğazları kırmızı diye ama ben kullanmadım geçmek bilmiyor bu öksürükte inan banyo yaptırmaya korkuyorum daha kötü olacak diye
ama canım herkes aynı olmazki bak mesela benim ablam bembeyazdır ama geçen gün farkettim elif ablamdanda beyazmış meğer en son kansızlığımızda yoktu ama hergün 2 tatlı kaş. pekmezde yiyoruz ama ne bilim türü öyle heralde :) inş cnm ahsende de yoktur kansızlık yoksa ööööö geldi çocuklarada bizede bu kan ilaçlarından

cnm bizde süt ve mama yerken biberon kullanıyoruz emziğide uyuyacağı zmn kullanıyoruz uyurkende artık ne zmn ağzından atarsa çıkarıyor ama uyanıcak gibi olduğunda ya yatağındakendi buluyor alıyor ağzına susuyor yada ben veriyorum susuyor uyuymaya devam ediyor. nasıl bırakıcazda hiç bilmiyorum hala çok kolaylık oluyor elif emzik görmese aklına bile gelmez onu almak ama nasıl uyutucam ben emziği alır almaz uyku moduna kendi geçiyor çünkü
cnm aktarda keçi boynuzu tozu var ondan alsan sütün içine katsan içinede azıcık şeker atsan o zmn tadı bildiğin nesguik tadı oluyor içerse şeker bile atmazsın bi dene bence hem faydalıda

geçen haftalarda oğlum da kendi etrafında dönüyodu (tahminimce tv debi klipte gördü,bi ara habire o klibi izliyopdu,seviyodu şarkıyı,orada dansçılar latin dansı yapıp dönüyolardı) her dönmede otizm oalcağını sanmam ben,oğlum anne,baba,mama,dede,elma ,bay bay ,aç ve tak (kapıyı kapatmayı kastediyo) falan diyo,başka bir anormallik de sezmediğimden dönmesine pek takılmadım ben,eğer senin kızın da dönme dışında normalse enişelenme bence

slm kızlar fırsat bulup girremiyorum miray bilgisayara hiç rahat vermiyo boş kaldığımdada kpss çalışıyorum yaza memurluk sınavı var bakalım elimden geldiğince bakıyorum.ahsenim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun nice yıllara inşallah..
demoş annesi belli babası belli alışacak herkes yapacak bişey yok millet arayıpta bulamıyo belki duruyada iyi gelir herşeyde vardır bi hayır:34:
serenay canım her çocuk bir olmuyor birde kızlar daha çabuk konuşuyor sanırım konuşur elbet sıkma canını..
kızlar hepiniz iyisinizdir umarım ismini yazamadığım arkadaşlar hepinizi takip ediyorum ama yazmaya fırsatım kalmıyor pek hepinizi öpüyorum:54::54::54:

Kolay gelsin canım..

Geçmiş olsun umarım ilerlemezz..

Canım ben emziği 8 9 aylıkken bıraktırdım bibrona gelince vazgeçmiyor hele şu sıralar mama ya daha çok düştü ne yapacam bilmiyorum..

kızlar uykudan bahsetmişsiniz,oğlum da bu aralar ağlayarak uyanmaya başladı geceleri gene,diş mi acaba diyorum,gerçi 2 köpek dişimiz yeni patladı,uçları görünüyo daha ,yeni diş gelir mi bilmem,bir de artık ağırlaştılar kaldırımak,geceleri özellikle zor oluyo bir de uyutmaya çalışıp da sallayınca iskelet sistemim çöktğü çökecek valla,ayağımda sallasam belim kopuyo beşiğini sllasam omuzlarım feci ağrıyo,emzirdiğim için de kas gevşet,ici hiç bi hap ya da krem kullanamıyorum,çünkü prospektüsünde emziren annleerin kullanması uygun değildir diyo,napıcam bilmem,bir de artık çok uyanık oldular,dedikleri olmadı mı napıp edip işin peşini bırakmıyolar,oğlum bazen resmen oturup sinirinden ağlıyo,kahvaltı öğünümüz sıkıntılı,sütün içine peynir,yumurta pekmez falan katıp sıvı kıvamda süt diye veriyorum,yemiyo ayrı ayrı,bir de evde sıkılıyo ,alıştı her gün gezmeye,artık havalar soğuk yağışlı her gün çıkamıyo,enerjiyi de atamıyolar tabi,yorulmayınca uyumaları da uzun sürüyo bence,dün k.validemle k.pederim vardı,onlar daha hoşgörülülüer kıyamıyolar,onları görünce bi şımardı bi şımardı,hayır dediğimz şeyleri de acaba yapar mıyım diye her yolu denedi,resmen huyu değişti,artık insan kullanmakta da daha becerikli oldular,koşturdu peşinden dedeyi babanneyi akşam:1:

kızlar uykudan bahsetmişsiniz,oğlum da bu aralar ağlayarak uyanmaya başladı geceleri gene,diş mi acaba diyorum,gerçi 2 köpek dişimiz yeni patladı,uçları görünüyo daha ,yeni diş gelir mi bilmem,bir de artık ağırlaştılar kaldırımak,geceleri özellikle zor oluyo bir de uyutmaya çalışıp da sallayınca iskelet sistemim çöktğü çökecek valla,ayağımda sallasam belim kopuyo beşiğini sllasam omuzlarım feci ağrıyo,emzirdiğim için de kas gevşet,ici hiç bi hap ya da krem kullanamıyorum,çünkü prospektüsünde emziren annleerin kullanması uygun değildir diyo,napıcam bilmem,bir de artık çok uyanık oldular,dedikleri olmadı mı napıp edip işin peşini bırakmıyolar,oğlum bazen resmen oturup sinirinden ağlıyo,kahvaltı öğünümüz sıkıntılı,sütün içine peynir,yumurta pekmez falan katıp sıvı kıvamda süt diye veriyorum,yemiyo ayrı ayrı,bir de evde sıkılıyo ,alıştı her gün gezmeye,artık havalar soğuk yağışlı her gün çıkamıyo,enerjiyi de atamıyolar tabi,yorulmayınca uyumaları da uzun sürüyo bence,dün k.validemle k.pederim vardı,onlar daha hoşgörülülüer kıyamıyolar,onları görünce bi şımardı bi şımardı,hayır dediğimz şeyleri de acaba yapar mıyım diye her yolu denedi,resmen huyu değişti,artık insan kullanmakta da daha becerikli oldular,koşturdu peşinden dedeyi babanneyi akşam:1:

Hiç sorma sallama işini duru ne güzel bir ara kendi kendine uyuyordu şimdi yaklaşık 1 aydır sallamaya takti bendede bel fıtığı vat anam ağlıyor valla gece uyanıyor salla salla diye bağırıyor ne zaman düzene girecek bilmiyorum. İtediğini yaptırma olayına gelince pazar gününü burnumuzdan getirdi 1,5 saat aralıksız ağladı gidecemm gidecemm deyip kapıya gidiyor yağmur diyorum anlamıyor babası dayanamadı çilentinin altında gezdirdi bu seferde bana ağlamış geri geldiler içeri girmiyor bana dönüp sürrrr sürr diyor ne yapayım babaannesine götürdüm ama ne olacak böyle bilemiyorum.. ALAHH YARDIMCIMIZ OLSUN..

geçen haftalarda oğlum da kendi etrafında dönüyodu (tahminimce tv debi klipte gördü,bi ara habire o klibi izliyopdu,seviyodu şarkıyı,orada dansçılar latin dansı yapıp dönüyolardı) her dönmede otizm oalcağını sanmam ben,oğlum anne,baba,mama,dede,elma ,bay bay ,aç ve tak (kapıyı kapatmayı kastediyo) falan diyo,başka bir anormallik de sezmediğimden dönmesine pek takılmadım ben,eğer senin kızın da dönme dışında normalse enişelenme bence
Yok canim onun disinda bisey..elada dediklerinin hepsini yapiyor.asiri konusuyor ama anlamiyoruz.sayi sayiyor.kitaplarini okur her aksam..herseyi anlayip kendi bisey istediginde kendi gosterir..iste annelik ne bilim nerden aklina geliyor

Topiğe gelen giden yok sanırım ::(( ..

KIzlar ben çok kötüyüm bulantılarım çok arttı kafayı sıyıracam duru hanımda geceleri sürekli uyanmaya başladı anlamadım nedenini birde hanım efendi ayakta sallanmak istiyor dün gece resmen cinnet geçirdim..

Birde duru artık hiiççç yemek yemiyor çıldıracağım mama mamaa mamaaa kazzık kadar oldu hala mama yiyor vermesen kıyametleri koparıp yerlere yatıtıyor saçını başını yoluyor 6 aylıkken daha çok yemek yiyordu bana bir akıl verin.....

KIzlar ben çok kötüyüm bulantılarım çok arttı kafayı sıyıracam duru hanımda geceleri sürekli uyanmaya başladı anlamadım nedenini birde hanım efendi ayakta sallanmak istiyor dün gece resmen cinnet geçirdim..

Birde duru artık hiiççç yemek yemiyor çıldıracağım mama mamaa mamaaa kazzık kadar oldu hala mama yiyor vermesen kıyametleri koparıp yerlere yatıtıyor saçını başını yoluyor 6 aylıkken daha çok yemek yiyordu bana bir akıl verin.....

günaydın canım
allah yardımcın olsun ahsende bu aralar iştahsız hastalıktan dolayı dün gecede hiç uyumadı resmen zombiye döndüm bugün kayınvalideminde misafiri var nasıl gidicem kara kara düşünüyorum güya pasta yapıp götüreyim demiştim ama hiç gücüm yok
demoş mama ögünlerini azaltmaya çalış bence az kaldı 2 yaşında olacaklar artık herşeyyi yemeleri lazım sürekli mama kansızlıkta yapar sevdigi hiçmi birşey yok en azından 1 övün mamayı kaldırmakla başla biranda kesemezsin

günaydın cnm Allah kolaylık versin hem bulantı hemde duru zor hiç mideni boş bırakma devamlı elinde ağzında bişeyler olsun

2 gecedir elifte uyanıyor karanlıkta evi turluyor cnm ne derdi varsa ndn uyanıyorsa anlamadım bende dönem dönem oluyormu dersin bu uyanmalar yada ne sıkıntıları var hanımefendilerin

günaydın canım
allah yardımcın olsun ahsende bu aralar iştahsız hastalıktan dolayı dün gecede hiç uyumadı resmen zombiye döndüm bugün kayınvalideminde misafiri var nasıl gidicem kara kara düşünüyorum güya pasta yapıp götüreyim demiştim ama hiç gücüm yok
demoş mama ögünlerini azaltmaya çalış bence az kaldı 2 yaşında olacaklar artık herşeyyi yemeleri lazım sürekli mama kansızlıkta yapar sevdigi hiçmi birşey yok en azından 1 övün mamayı kaldırmakla başla biranda kesemezsin

ne yanii hepimiz gece ayaktamıydık canm :9: bu böle gitmemeli gidemezzzz :52:
bu halde nasıl yapıcan canım pastayı uykusuzluk fena şey inanın gece öyle sinirlendimki yok ayağından çorabı çıkartıyor ztn öksürğü geçmedi sinir oldum iyice ağlayıp ağlayıp duruyor zor tuttum kendimi bi taraflarını mıncırmamak için bağırdım ama :( üzülmedim desem yaptıklarıma yalan değil üzüldüm oofff düşşündüm hatta neden sabırsızım biraz daha büyüse ben dövücemde sanırım :( ama ben öle olmak istemiyorummm o benim bi tanemm

bu halde nasıl yapıcan canım pastayı uykusuzluk fena şey inanın gece öyle sinirlendimki yok ayağından çorabı çıkartıyor ztn öksürğü geçmedi sinir oldum iyice ağlayıp ağlayıp duruyor zor tuttum kendimi bi taraflarını mıncırmamak için bağırdım ama :( üzülmedim desem yaptıklarıma yalan değil üzüldüm oofff düşşündüm hatta neden sabırsızım biraz daha büyüse ben dövücemde sanırım :( ama ben öle olmak istemiyorummm o benim bi tanemm

günaydın eyidas
valla bu gece bende cinnet gecirecektim ama allahtan babamız bugün çok yardımcı oldu yoksa tek idare edilecek gibi degildi her 10 dakikada bir aglıyarak uyandı desem yalan olmaz öksürük burun tıkalı hiç uyuyamadı tabi bizde
enson havlu ısıttım ütüyle sırtına vikis ayaklarının dibinede vikis sürdüm yatagada bi rampa yaptım:9: nerdeyse dik uyudu biryandan buhar bu gece bize uyku yoktu en son kustu ve rahatladı 3 gibiydi uyuduk zaten 5 buçukta şevvali gönderiyorum şu ana ayakta uyuyor gibiyim ama ahsen cin gibi karşımda oturuyor:19:

günaydın eyidas
valla bu gece bende cinnet gecirecektim ama allahtan babamız bugün çok yardımcı oldu yoksa tek idare edilecek gibi degildi her 10 dakikada bir aglıyarak uyandı desem yalan olmaz öksürük burun tıkalı hiç uyuyamadı tabi bizde
enson havlu ısıttım ütüyle sırtına vikis ayaklarının dibinede vikis sürdüm yatagada bi rampa yaptım:9: nerdeyse dik uyudu biryandan buhar bu gece bize uyku yoktu en son kustu ve rahatladı 3 gibiydi uyuduk zaten 5 buçukta şevvali gönderiyorum şu ana ayakta uyuyor gibiyim ama ahsen cin gibi karşımda oturuyor:19:

Geçmiş olsun canım.. Duru nunda burnu tıkandımı çıldırıyor resmen murnummm murnumm diyorr ve hiç uyumuyor.. BU kadar enerjiyi nerden buluyorlar ya şaşırmamak elde değil.:53::53::53:

Valla pazar günü duru hem benden hem babasından dayak yedi ama bizi resmen çıldırttı inan abartısız 1,5 saat ağladı gemeze gidecekmiş ( gezmeye) gidecemm , gidelimm diye ağlayıp durdu kızım yağmur ıslanırız diyoruz hayır anlamıyor neyse babası dayanamadı çilentinin altında götürdü bu sefer de bana ağlamış geldiler bana ağlamalı bir yüzle sürr sür dedi neyse gezdirdik biraz bu sefer içeri girmek istemiyor allahım çıldırttı bizi bütün gün ağladı , bağırdı , kendini yoldu gelde vurma bizde taştan değiliz yaniii...

günaydın canım

Ahh canım ahh yapmıyoruyuz hangi çocuk makarna ya kızarmış patatese hayır der mesela çorbayı çok sever ama dönüp yüzüne bakmıyor yaa yemiyor yemiyor..

günaydın cnm Allah kolaylık versin hem bulantı hemde duru zor hiç mideni boş bırakma devamlı elinde ağzında bişeyler olsun

2 gecedir elifte uyanıyor karanlıkta evi turluyor cnm ne derdi varsa ndn uyanıyorsa anlamadım bende dönem dönem oluyormu dersin bu uyanmalar yada ne sıkıntıları var hanımefendilerin

BU veletleri anlamak ne mümkünn..

Allahım allahım annem duru cadısına çorba yapmış ağzına koymamış mammaaa mama diye yerlerde sürünmüş annemde çorbayı biberona doldurup vermiş belki yer diye hanımm bu neyy bu neeeyy diye bağırmaya başlamış ne yapacağız bu kızla yaa kafayı yemek üzereyim iştahlı diye seviniyordum bebekliğe geri dönüyor sankii....

Canım dönem dönem çınar da hiçbirşey yemiyor şimdi az birşeyler yiyor ama nasıl tv karşısında eline kurcalayacak birşeyler veriyorum oynatarak yediriyorum çok zorlarsam hemen kusar o yüzden ne kadar yerse uyku konusunda kelin merhemi olsa başına sürer misali elim kolum bağlı bütün gece çınar beyin emrine çalışıyorum uyutana kadar çıldıtıyorum emzirsem de uyumuyor sallanmayı sevmez ninniler söyle kar etmez habire kalkıyor bunu da yeni öğrenmiş park yatağa tırmanıyor bir defa düştü şimdi tırmanıp ayağını dışarı atıyor tutmasam düşecek yine önceden tırmanmayı keşfetmemişken ve öyle yetenekleri yokken ayağa kalkıp tutunup ağlardı şimdi hemen atlamaya yelteniyor gözüm hep üstünde hiç yalnız bırakamıyorum o kadar uğraş uyut 1 saat olmadan uyandı artık bende de sabır kalmadı bağırdım çağırdım sert bit şekilde kucağıma aldım dişlerimi öyle sıktım ki neredeyse vuracaktım artık günlerdir aylardır hatta yıllardır süren uykusuzluğum ve çınarın uyku problemi beni tüketti çocukta uykuya dalma güçlüğü var nasıl geçer bilmiyorum önceden 6 defa da kalksa emer 5 dk da geri uyurdu şimdi yok kimseye derdini anlatamıyorsun eşime çınarın düşmesinden korktuğumu söylüyorum bana diyorki bu mu dert yatağına koy yerlere minder koy çık odadan düşerse düşsün yapaxak birşey yok tabi o koltukta rahat otururken içerde ben uğraşıyorum uyutma stresiyle ANNElerin hakkı ödenmezmiş bunu şimdi daha iyi anladım anne daha vicdanlı anneler emektar ve yorgunluktan dolayı da biraz sinirliyiz Ayardımcımız olsun

Back
X