merhaba zeynebciğim nazlı çok güzel bir isim hayırlısıyla doğsun ismiyle sağlıklı büyüsün bende çantamı hazırlasam iyi olur o zaman çünkü benim iki hafta önce acillik bir durumum oldu bende ondanda erken doğumdan çok korkuyorum ama bugünler iyim bende iki çanta yapmayı düşünüyorum içine neler koydunuz ben bardağın lağzım olacağını hiç düşünmemiştim burda paylaşırsanız çok sevinirim
merhaba santafe bende normal doğum istiyorum nasıl egzersizler yapıyorsun hiç bilmiyordum. 38 hafatlık hamilesin daha kesin değilmi nasıl olcağı doğumun bende bunu anlamıyorum benim doktorum da merak etme normal olur ama daha kesin değil son ay bakacağız diyor bu yıl 3 kuzenim doğum yaptı hepsinin 38. hafta da sezaryan oldu normal olmaz demişler doktorları ben her gidişimde sormaktan usandım nasıl olacak diye hepimiz için en hayırlı doğum hangisi ise öyle olsun.
merhaba;
nefes egzersizleri, normal bildiğimiz fiziksel olarak güç gerektiren egzersizler değil. istersen paylaşabilirim. doktorum şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını ama doğum süreci başladığında bazı sorunlar (çok az da ihtimal olsa ) çıkabileceğini, böyle bir ihtimalin de olup, hazırlıklı olmam gerektiğini söylemişti. 2 gün önceki kontrolümde de, her şey yolundayken kordon boyuyla ilgili bir sorunumuz çıktı. şimdiyse gebelik polikliniğinden değil de riskli gebelik polikliniğinden kontrollerime devam ediyorum.
ayrıca sezeryan doğum şeklini destekleyen hastaneler var, normal doğumdan daha çok sezeryanı tercih ediyorlar. hastanın tercihi ve durumundan öte, hastanenin tercihi oluyor.
evet çok haklısınız sezeryanı özellikle özel hastaneler diretiyor amaç tamamen para kazanmak sonuçta düşünsene normal doğumda hiç birşey gitmiyor sen bi anlamda kendi kendine doğuruyosun oysa sezeryanda ameliyathane açılıyor,malzemeler,anestezi falan bir sürü şey
gerçekten doğru diyosunuz benim bütün kuzenler özelde doğum yaptı hepsinin sezaryan ve biri hariç hepsinin bildiğim kadarıyla herhangi bir problem yoktu normal doğum yapmalarında. Ben de özel hastanede doğum yapacağım hayırlısıyla ben ilk doktıruma doğumum nasıl olcak diye sorduğumda kesin belli değil dokuzuncu ayda belli olcak ama sen ne istiyosun demişti ben normal diyince iyi ozman normal yaparız bir sorun olmazsa bekleriz dediğibde ben şaşırmıştım bazılarıda sanırım sezaryanı kendi tercihlerine bırakılyo hastaların. önceden annelerimize kimse sormamışkı normalmi istersin sezarmı istersiniz diye ulturason bile bukadar yaygın değilmiş herkes sancısı başalyınca norml doğurmuş ben bursadayım bi tane hastaneden başka doğum hastanesi bile yokmuş bursada nerdeyse bursanın tamam orda doğum yapyomuş ama şimdi özel hastaneler çoğaldıkca gelir kaygısıyla sezaryan destekleniyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?