- Konu Sahibi antidepresif
-
- #30.181
Maşallah diyelim nazar değmesin şimdilik tek bir lokmayı bile zebil etmek istemiyor oğlum ama bizim de üstümüz başımız hep mama oldu:)
Sabah menümüzde armut-peynir vardı, öğleyin de kabak peynir yiyeceğiz. Akşamada elmalı yoğurt. Diğer öğünlerde anne sütüne devam.
canım çok haklısın bebek arabasıyla istenilen tempo olmuyor malesef ben de kanguru aldım arada çıkıyoruz oğluşla tempolu bir yürüyüş yapıyoruz ama ağır yabazen de atıyorum arabasına belediyelerin yaptığı spor aletleri var gidiyoruz oraya o yolda uyuyor zaten ben de rahat rahat spor yapıyorum ama bu 40 yılda bir oluyor düzenli olsa vericez kiloları da düzen tutturamıyoruz şimdi birde mevlüt telaşı var ancak pazartesi başlarım salı da bırakırım
eşinle oğluna da koptum ne çok yormuşlar seni ahh ahh evlerimiz de iki bebekle napıcaz kızlar biz
selam guzel anneler ne zamandır evimizde yoktuk yazamaddık, hepiniz bebekleri saglıklı sıhhatlidir inş, bugun evimize gelddik artık diye bebegimi kendi keendine uyutmayı denemek isteddim ve 20 dakikaalık bi pış pışlamaa sonucu uyudu aacaba denkmi geldi yoksaa oglum böyle uyurmu hep inanamıyorum, benki benim oglum kesinlikle uyumaz kenddi derdim bagırtı kıyamet koparan bi tip:) bana fikir verin bundan sonra neler yaapmalıyım lymonata senin ve marmelataanın bebeklerının kendı uyudugunu bılıyordum ve hep ne guzel masallah derdım ıns benımkıde uyur derdım ama sımdı acaaba bugun denk geldı uykusu coktu ondanmı uyuyor? bide gunde kac kez uyutuyorssunuz ve kacar saat ve gunduz son uykusu kaacta olmalı geece uykussunaa yaatırmadan önce şimdiden tesekkurlerr hepinize
Peynirin tarifini vermiştim burda, kaçırmışsın:)oh oh :) afiyet olsun..
peyniri kendim yaptın dedin bir anlat bakayım nasıl oluyormuş :) bende kendim yapmak istiyorum da tutturamıcam diye de korkuyorum..
oğlum kaşığın ona yaklaştığını görünce çok heyecanlanıyor kocaman açıyor ağzını o sırada da tepikler yağdırıyor uçaçak nerdeyse sevinçten :) artık kaşığını da tanıyor.. nuby'nin kaşık ve çatalını almış kuzenim bende beğendim :) ilgisini çekiyor.. artk süt dolu biberonu görünce de iç çekmeler heyecanlar başladı.. önceden memelere yapardı şimdi onlara.. ne yapalım sağlık olsun :))
ah o aletler yok mu.. bizim burda da var da mümkün değil spor yapamazsın.. meraklı gözler.. kıro kıro adamlar diziliyor oralara.. hele bir de sabahın köründe banklara oturup yürüyüş yapanları izlemeleri yok mu .. ıyyyyyy..... dün bir adamı azarladım.. yürüyüş yolu var bizim burda bir tarafına da minik çam ağaçları var.. oturacak boş yer bulamayınca bizde çimlere oturduk görümcemle oğlumun sütünü hazırladım veriyodum.. adam 4 defa önümüzden geçti 50-55 yaşlarında.. hiç ağzım bozuk değildir aslında ama ya dövecektim yada azarlıyacaktım..
"lan köpek yürüyecek yol mu kalmadı on defa geçtin burdan..defol polis çağırım" dedim (karakol 5dk mesafede görünüyor da :) )
görümcem de şaşırdı hiç öyle görmemişti beni.. aferin dediiyice kabardım.. ama napim.. sussam daha kimbilir nekadar dolanırdı yanımızda
ah o aletler yok mu.. bizim burda da var da mümkün değil spor yapamazsın.. meraklı gözler.. kıro kıro adamlar diziliyor oralara.. hele bir de sabahın köründe banklara oturup yürüyüş yapanları izlemeleri yok mu .. ıyyyyyy..... dün bir adamı azarladım.. yürüyüş yolu var bizim burda bir tarafına da minik çam ağaçları var.. oturacak boş yer bulamayınca bizde çimlere oturduk görümcemle oğlumun sütünü hazırladım veriyodum.. adam 4 defa önümüzden geçti 50-55 yaşlarında.. hiç ağzım bozuk değildir aslında ama ya dövecektim yada azarlıyacaktım..
"lan köpek yürüyecek yol mu kalmadı on defa geçtin burdan..defol polis çağırım" dedim (karakol 5dk mesafede görünüyor da :) )
görümcem de şaşırdı hiç öyle görmemişti beni.. aferin dediiyice kabardım.. ama napim.. sussam daha kimbilir nekadar dolanırdı yanımızda
merhaba canım oğluşla biz çok iyiyiz kendisi güzellik uykusundaben de semizotu yapayım dedim onları yıkamakla uğraşıyorum malum kilo vermeye çalışyorum hem sağlıklı da besleneyim dedim
canım oğlunun bu şekilde uyuması çok güzel bebeğinin kendi kendine uyuması büyük rahatlık bir kaç kere bu şekilde uğraşırsan alışır bence. ama bir kaç kere deneyip sonra pes edip alma kararlı ol bebeğin ağladığında sarılarak kucaklayarak pışpışlayarak sakinleştirirsin zaten her uykudan sonra sakinleşmeye daha az ihtiyaç duymaya başlayacaktır. doktorum da eğer 20dk deneyip vazgeçersen bebeğin demek ki ben yatağımda 20 dk mızmızlanısam annem alıyor ozman bir dahakine garanti olsun 30 dk ağlayım der çok akıllılar dedi. ama olabildiğince ağlatma canım hem korkmasın hem sakinleşmeden uykuya dalması da zor olur.
bak benimde canım semizotu istedi bende cok severım gecen gun yemısstım sütede katkısı oluyor sanırım, hala uyuyor oglum masallah ıns hep boyle gıder zaten aglatmadan uyudu 2-3 defa aglamaya baslayınca hemen alddım kucagıma saakınlestırdım tekrar yatırdım o kadar devam edıcem ins gece uykularıda boyle olur düzene girerizz kolumuzda pışpışlıyaarak uyutuyorduk ve cok yoruyordu bizi, bana güzel örnek oldunuz teşekkürler..
inş uyur canım ama sen kararlı olursan uyurbenim oğlum daha doğduğu ilk günden beri bukadar kararlı olmamın en büyük nedeni görümcemdir. kendisi hala 5 yaşındaki oğlunu ayağında sallayarak uyutuyor da
ben kararlıyım canım devam edicem ,ayaktaa hiç sallamadım sallamakta istemedim hep ister diye etraafta bende gördüm örneklerini ama 5 yaşına kadar sallanmasıda çok zor olur ya o ne öyle allah kolaylık versın. 5 yasındakı cocuk artık gıdıp kendı yatagına yatıp uyuması lazım bile degilmi?
Peynirin tarifini vermiştim burda, kaçırmışsın:)
3 bardak günlük sütü ocağa koydum, üstü kaymak tutup ama kaynmayacak noktada içine 4 kaşık kadar elma sirkesi katıp kestim, 1 saatten biraz fazla üstü bir bezle kapalı durdu, sonra da tülbentten süzdüm, peynirimsi lorumsu bişey oldu:)
Ben hemen emzirdim niyeki??biz bugün rotavirus aşısı olduk...biraz huysuzlandı...damladan sonra 2 saat emzirme dedi doktorumuz...oğluşta inadına emmek istiyor 2 saati geçirene kadar göbeğim çatladı yahuu =)
evet küvetinde filesinde..bebeklerinizi tek başınıza yıkayabiliyor musunuz?
inş uyur canım ama sen kararlı olursan uyurbenim oğlum daha doğduğu ilk günden beri bukadar kararlı olmamın en büyük nedeni görümcemdir. kendisi hala 5 yaşındaki oğlunu ayağında sallayarak uyutuyor da
walla cocuk ne ısterse uyuyosun mecbur uyutmak ıcın buyuk konusmamak gerek.
merhaba canım bu büyük konuşmak değil 5 yaşındaki çocuğun her isteğine uyulmaz artık yatağında uyuması gerektiğini bilmeli küçük değil çünkü herşeyin artık farkında olan biri. bebeklerimizde yeri geldiği zaman yapmam dediğimiz şeyleri bile yapıyoruz henüz çok küçükler çünkü dillerini yeni yeni öğreniyoruz bir şekilde sakinleştirmeye çalışıyoruz orda haklısın ama bahsettiğim 5 yaşında çocuk geçen 6 yaşına girdi hatta ve hala ayakta sallanıyor bukadar da uyulmamalı bence çocuğa bu benim fikrim
kızlar oğlum bugün kendini uykudan alamıyor tamam normalde de gündüzleri biraz fazla uyuyor ama bu farklı baygın gibi yatıyor oyun oynarken bile birden kapanıyor gözleri nerde bıraksam orda bayılıyorateşi mi var acaba diye panik yaptım baktım normal uyandırmak istedim yok uyanmıyor ateşi normalse bişeyi yoktur dimi ya kıyamıyorum da uyandırmak için ateşi de yok rahatsız etmeyim dimi:26:
canım hep diyorum benim en büyük yardımcım müzik dinlettiğim belli başlı müzikler var onları hep uyuyacağı zaman açıyorum işe yarıyor. yatağına yatırdıktan sonra en fazla 10dk bekliyorum ben baktım uyumaya niyeti yok bakınıyor cin gibi:) alıyorum salona getiriyorum bir iki kucaklaşıyoruz 5-10dk sonra tekrar yatağına götürüp yine aynı şeyleri yapıyorum öpüyorum iyi uykular deyip müziğini açıp çıkıyorum odadan genelde bu da işe yarıyor. ama biraz da mizacı bu oğlumun benim sadece bir uyku öncesi ritüeli yapmam yetti ona uyuma uyanma saatlerini hep kendi belirledi. belki zor bir bebek olsaydı benim yaptıklarım da işe yaramaycaktı
allah sağlıklı buyutmek nasıp etsın canım bızım kızda geç geldi :) çok sevdıler yerlerını demekkı :) sence nasıl bebegınn gunluk durumu keyıflı mızmızlık yapıyo mu benım kızım 17 ocak dogumlu suan 6.5kılo bızde a.s devam edıyoruz onumuzdekı ay bakıcaz ek gıda konusuna sımdılık devam bazenn az emıyo doyurmuyo karnını mızmızlık yapıyo sağıyorum sut var bıberonla verıyourm bazen guzel emıyo gece bazen bır kere yada 2 kere kalkıyo 5 dk emıyo gerı uyuyo .. senınkı nası?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?