2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok haklısın bebek arabasıyla istenilen tempo olmuyor malesef ben de kanguru aldım arada çıkıyoruz oğluşla tempolu bir yürüyüş yapıyoruz ama ağır ya bazen de atıyorum arabasına belediyelerin yaptığı spor aletleri var gidiyoruz oraya o yolda uyuyor zaten ben de rahat rahat spor yapıyorum ama bu 40 yılda bir oluyor düzenli olsa vericez kiloları da düzen tutturamıyoruz şimdi birde mevlüt telaşı var ancak pazartesi başlarım salı da bırakırım
eşinle oğluna da koptum ne çok yormuşlar seni ahh ahh evlerimiz de iki bebekle napıcaz kızlar biz

oh oh :) afiyet olsun..
peyniri kendim yaptın dedin bir anlat bakayım nasıl oluyormuş :) bende kendim yapmak istiyorum da tutturamıcam diye de korkuyorum..
oğlum kaşığın ona yaklaştığını görünce çok heyecanlanıyor kocaman açıyor ağzını o sırada da tepikler yağdırıyor uçaçak nerdeyse sevinçten :) artık kaşığını da tanıyor.. nuby'nin kaşık ve çatalını almış kuzenim bende beğendim :) ilgisini çekiyor.. artk süt dolu biberonu görünce de iç çekmeler heyecanlar başladı.. önceden memelere yapardı şimdi onlara.. ne yapalım sağlık olsun :))

ah o aletler yok mu.. bizim burda da var da mümkün değil spor yapamazsın.. meraklı gözler.. kıro kıro adamlar diziliyor oralara.. hele bir de sabahın köründe banklara oturup yürüyüş yapanları izlemeleri yok mu .. ıyyyyyy..... dün bir adamı azarladım.. yürüyüş yolu var bizim burda bir tarafına da minik çam ağaçları var.. oturacak boş yer bulamayınca bizde çimlere oturduk görümcemle oğlumun sütünü hazırladım veriyodum.. adam 4 defa önümüzden geçti 50-55 yaşlarında.. hiç ağzım bozuk değildir aslında ama ya dövecektim yada azarlıyacaktım..
"lan köpek yürüyecek yol mu kalmadı on defa geçtin burdan..defol polis çağırım" dedim (karakol 5dk mesafede görünüyor da :) )
görümcem de şaşırdı hiç öyle görmemişti beni.. aferin dedi iyice kabardım.. ama napim.. sussam daha kimbilir nekadar dolanırdı yanımızda

merhaba canım oğluşla biz çok iyiyiz kendisi güzellik uykusunda ben de semizotu yapayım dedim onları yıkamakla uğraşıyorum malum kilo vermeye çalışyorum hem sağlıklı da besleneyim dedim
canım oğlunun bu şekilde uyuması çok güzel bebeğinin kendi kendine uyuması büyük rahatlık bir kaç kere bu şekilde uğraşırsan alışır bence. ama bir kaç kere deneyip sonra pes edip alma kararlı ol bebeğin ağladığında sarılarak kucaklayarak pışpışlayarak sakinleştirirsin zaten her uykudan sonra sakinleşmeye daha az ihtiyaç duymaya başlayacaktır. doktorum da eğer 20dk deneyip vazgeçersen bebeğin demek ki ben yatağımda 20 dk mızmızlanısam annem alıyor ozman bir dahakine garanti olsun 30 dk ağlayım der çok akıllılar dedi. ama olabildiğince ağlatma canım hem korkmasın hem sakinleşmeden uykuya dalması da zor olur.

Peynirin tarifini vermiştim burda, kaçırmışsın:)

3 bardak günlük sütü ocağa koydum, üstü kaymak tutup ama kaynmayacak noktada içine 4 kaşık kadar elma sirkesi katıp kestim, 1 saatten biraz fazla üstü bir bezle kapalı durdu, sonra da tülbentten süzdüm, peynirimsi lorumsu bişey oldu:)

canım o konuda şanslıyım ben burası fazla kalabalık bir yer değil yaşayanlarda hep tanıdık ufak yazlık bir belde burası yolda bikiniyle dolaş dönüp bakmazlar okadar alışıklar yani ama kalabalık bir yerde olsaydı ben de yapamazdım istanbulda denemek istemiştim bir kere cidden fena dikiyorlar gözlerini o şekilde zaten insanın içinden gelmiyor sapık mı dolu her yer anlamadım ki ya

bak benimde canım semizotu istedi bende cok severım gecen gun yemısstım sütede katkısı oluyor sanırım, hala uyuyor oglum masallah ıns hep boyle gıder zaten aglatmadan uyudu 2-3 defa aglamaya baslayınca hemen alddım kucagıma saakınlestırdım tekrar yatırdım o kadar devam edıcem ins gece uykularıda boyle olur düzene girerizz kolumuzda pışpışlıyaarak uyutuyorduk ve cok yoruyordu bizi, bana güzel örnek oldunuz teşekkürler..

inş uyur canım ama sen kararlı olursan uyur benim oğlum daha doğduğu ilk günden beri bukadar kararlı olmamın en büyük nedeni görümcemdir. kendisi hala 5 yaşındaki oğlunu ayağında sallayarak uyutuyor da

ben kararlıyım canım devam edicem ,ayaktaa hiç sallamadım sallamakta istemedim hep ister diye etraafta bende gördüm örneklerini ama 5 yaşına kadar sallanmasıda çok zor olur ya o ne öyle allah kolaylık versın. 5 yasındakı cocuk artık gıdıp kendı yatagına yatıp uyuması lazım bile degilmi?

ee 5 yaşındaki çocukları okula başltacaklar birde düşün herşeyden anlıyor canım herşeyin farkında kocaman çocuk yani artık annesi mahvoluyor ama kendi hatası. çocuk anne benim uykum geldi diyor aa tamam oğlum al yastığını da sallayım uyu diyor belki tamam oğlum iyi geceler hadi yatağına gidip uyu bakalım dese gidip uyuyacak ama görümcem hemen hadi sallayım diyor benim oğlanı da kaç kere kurtardım ayağından tahmin edemezsin kaşla göz arasında hopp ayakta napıyorsun diyorum ee yatakta tek uyur mu çocuk diyor uyuyor işte neden elliyorsun diyorum yazık da ondan diyor kızdım azcık şimdi karışmıyor amaa çok severim görümcemi kendi kardeşim olsa bu kadar sevmezdim belki pek sevişiriz sadece bu konuda biraz meraklı sallamaya napalım her güzelin var bir kusuru:))

ay kusura bakma canım.. şimdi tekrar okuyunca hatırladım :) okadar çok peynir ve yoğurt tarifi okudum ki.. nerde ne okuduğumu unutuyorum..
yetmiyormuş gibi bir de unutkanlık başladı bende yaw .. sanırım kırmızı eti daha sık yemem lazım.. 2 haftada bir yiyorum pek etçil değiliz ne ben ne de eşim..
peyniri denicem bende.. sirkenin zararı olmaz umarım :))

biz bugün rotavirus aşısı olduk...biraz huysuzlandı...damladan sonra 2 saat emzirme dedi doktorumuz...oğluşta inadına emmek istiyor 2 saati geçirene kadar göbeğim çatladı yahuu =)
Ben hemen emzirdim niyeki??
bebeklerinizi tek başınıza yıkayabiliyor musunuz?
evet küvetinde filesinde..

walla cocuk ne ısterse uyuyosun mecbur uyutmak ıcın buyuk konusmamak gerek.

walla cocuk ne ısterse uyuyosun mecbur uyutmak ıcın buyuk konusmamak gerek.

merhaba canım bu büyük konuşmak değil 5 yaşındaki çocuğun her isteğine uyulmaz artık yatağında uyuması gerektiğini bilmeli küçük değil çünkü herşeyin artık farkında olan biri. bebeklerimizde yeri geldiği zaman yapmam dediğimiz şeyleri bile yapıyoruz henüz çok küçükler çünkü dillerini yeni yeni öğreniyoruz bir şekilde sakinleştirmeye çalışıyoruz orda haklısın ama bahsettiğim 5 yaşında çocuk geçen 6 yaşına girdi hatta ve hala ayakta sallanıyor bukadar da uyulmamalı bence çocuğa bu benim fikrim

Tabiki cnm orası öle ona bişi dediğim yok benımde.Okul çağındaymış zaten.Ama küçük olunca mecbur yapıosun bişiler.

kızlar oğlum bugün kendini uykudan alamıyor tamam normalde de gündüzleri biraz fazla uyuyor ama bu farklı baygın gibi yatıyor oyun oynarken bile birden kapanıyor gözleri nerde bıraksam orda bayılıyor ateşi mi var acaba diye panik yaptım baktım normal uyandırmak istedim yok uyanmıyor ateşi normalse bişeyi yoktur dimi ya kıyamıyorum da uyandırmak için ateşi de yok rahatsız etmeyim dimi:26:

merak etme canım birşeyi yoktur benimkide bugün gözlerini açamıyor 9 da kalktı 10.30 da uyudu 12.00 de kalktı 13.00 de uyudu 14.00 de kalktı yarım saattir yine uyuyor

hangi müzikleri dinletiyorsun canım isimlerini yazarsan bende deneyim belki işe yarar

uyku düzeni için belli bir rutin yapmak gerçekten önemli.bizim de başta sallamadan çocuk uyur mu hiç dediler ama öyle alıştırmak istedik.zaten gerçekten uykusu varsa ne yaparsan yap uyuyor o zaman hiç sıkıntıda çıkarmıyor.tabi uykusunun geldiğini anlayıp huysuzlandırmamak gerekli.sabah uyanıp 1 saat sonra tekrar uyuyor.bilmeyenler şimdi kalktı daha uyumaz çocuk diyolar ama öyle uykusu geliyor napiyim benim kızımda tek sorunumuz gece çok geç yatması şimdilerde erken yatırabilmek için uğraşıyoruz.emzikle uykuya dalıyor bazen onun yerine bi oyuncak uyku arkadaşı gibi bişeyler yapıcam inş bakalım.bizde müzik açıyoruz uyuturken eşim youtubeden buldu müzikleri

uyku düzeni için belli bir rutin yapmak gerçekten önemli.bizim de başta sallamadan çocuk uyur mu hiç dediler ama öyle alıştırmak istedik.zaten gerçekten uykusu varsa ne yaparsan yap uyuyor o zaman hiç sıkıntıda çıkarmıyor.tabi uykusunun geldiğini anlayıp huysuzlandırmamak gerekli.sabah uyanıp 1 saat sonra tekrar uyuyor.bilmeyenler şimdi kalktı daha uyumaz çocuk diyolar ama öyle uykusu geliyor napiyim benim kızımda tek sorunumuz gece çok geç yatması şimdilerde erken yatırabilmek için uğraşıyoruz.emzikle uykuya dalıyor bazen onun yerine bi oyuncak uyku arkadaşı gibi bişeyler yapıcam inş bakalım.bizde müzik açıyoruz uyuturken eşim youtubeden buldu müzikleri

amin canim sagol...
bebegim 5 gun oncesine kadar aglamak nedir bilmezdi, hos zaten su an da deliler gibi aglamiyo ama son 5 gundur su atak denen donemden geciyor sanirim.. uykuya direnmeye basladi biraz ve durduk yere huysuzlanabiliyor. emmesi azalmadi aksine daha uzun araliklarla emiyor, sanirim bunda benim de etkim oldu, yeni bir karisim yemeye basladim ve sutum bariz bicimde daha doyurucu hale geldi. onceden gun icinde genelde 2 saatte bir emerken artik en az 3 saatte bir emiyor hatta derin uyuyorsa 4-5 saat. geceleri de 22-00 arasi uyur ve sabah 7-7:30a kadar 2 kere kalkar, 10ar dk emer. gun icinde de 10-12 dk emiyor. sutum malesef sagacak kadar bol degil ama bu 3 saatlik araliklarla emmeye yetiyor cok sukur... ek besine gecene kadar bu karisimi yemeye devam edersem sanirim bir soru olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…