- Konu Sahibi antidepresif
-
- #30.221
doğumdan beri 7 kilo aldım ben canım. dün de çatlakları farkettim, hamilelik boyunca lierac kullanmıştım göbeğimde, bünyemden mi kremden mi çatlamadı bilmiyordum, artık biliyorum krem işe yaramış, ama keşke başka yerlerime de sürseymişim, hamileyken doğru dürüst kilo almayınca göbeğe sürmem yeter diye düşünmüştüm
kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken yana ya da sırtüstü dönebiliyor mu:44:
selam guzel anneler ne zamandır evimizde yoktuk yazamaddık, hepiniz bebekleri saglıklı sıhhatlidir inş, bugun evimize gelddik artık diye bebegimi kendi keendine uyutmayı denemek isteddim ve 20 dakikaalık bi pış pışlamaa sonucu uyudu aacaba denkmi geldi yoksaa oglum böyle uyurmu hep inanamıyorum, benki benim oglum kesinlikle uyumaz kenddi derdim bagırtı kıyamet koparan bi tip:) bana fikir verin bundan sonra neler yaapmalıyım lymonata senin ve marmelataanın bebeklerının kendı uyudugunu bılıyordum ve hep ne guzel masallah derdım ıns benımkıde uyur derdım ama sımdı acaaba bugun denk geldı uykusu coktu ondanmı uyuyor? bide gunde kac kez uyutuyorssunuz ve kacar saat ve gunduz son uykusu kaacta olmalı geece uykussunaa yaatırmadan önce şimdiden tesekkurlerr hepinize
blogun cok guzel okudum baktım, cam biberonu neden bıraktın dr brown marka olanı, ben kullanmaya yenı basladım guzel bi biberon.
Kızlar bebeklerin dönmesi için henüz çooook erken :) Bizim 7 aylık yeğen bile yeni yeni dönüyor. Çok da dönmeye zorlarsak iyice korkarlar. Benim oğlum 2 hafta önce kendiliğinden bir döndü ama nasıl korktu nasıl ağladı anlatamam.. O zamandan beri denemiyor bile:)
Kızlar bebeklerin dönmesi için henüz çooook erken :) Bizim 7 aylık yeğen bile yeni yeni dönüyor. Çok da dönmeye zorlarsak iyice korkarlar. Benim oğlum 2 hafta önce kendiliğinden bir döndü ama nasıl korktu nasıl ağladı anlatamam.. O zamandan beri denemiyor bile:)
kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken yana ya da sırtüstü dönebiliyor mu:44:
Farklı tabi ama forumun bize bir zararı şu oldu, herkes bebeğini diğer bebeklerle kıyaslıyor, kilosunu boyunu, halini tavrını. Bu işin okulunu okumuş doktorlar gelişimi normal diyor ancak anne diğer bebeklerle bebeğini kıyasladığı için bir türlü memnun olmuyor :)her bebeğin gelişim basamaklarını yaşaması farklıdır marmelattee canım.yani gelişimde farklılıklar vardır.Dediğin gibi çok erken olabilir ama hiç zorlamadım denemedim bile ama ilk oyun halısındaydı döndüğünde.benim bebeğim sırtüstü yatıyorken yana dönebiliyor.Her yatırdığımda değil tabiki arasıra.Fiziksel gelişim de bunu tetikliyor olabilir oğlum fizik olarak da ayındaki bebeklere göre sanırım biraz önde kilo 7.600 boy 62 cm.belki buda etkili olabilir.
merhaba canım:) zorlamak değil de yüzüstü yatarken(bayılıyor böyle durmaya) bön bön bakıyorum acaba döner mi diyeonun dışında yaptığım birşey yok yani
çok merak ediyorum canım ya ne zaman yaparlar diye:)) aceleci davranmışım demek ki üstüne gitmeyim çocuğun:))
bizimki sırtüatüyken yüzüstü de dönemiyor daha, tembel bizimkisi
tembel demeyelim canım keyiflerine düşkünlerne zorlucaz kendimizi diyorlar
Farklı tabi ama forumun bize bir zararı şu oldu, herkes bebeğini diğer bebeklerle kıyaslıyor, kilosunu boyunu, halini tavrını. Bu işin okulunu okumuş doktorlar gelişimi normal diyor ancak anne diğer bebeklerle bebeğini kıyasladığı için bir türlü memnun olmuyor :)
Canım zorlamak derken kimisi eliyle ittirir falan bebek korktuğu halde onu diyorum:) Yoksa ben mesela oyuncağını yanına doğru koyuyorum, ona ulaşmaya çalışırken dönmek ister belki diye. Ama ağlamadan kesiyorum bu deneyimi:)
Lymonata senin oğlan iyice serpilmiş yaaa :)))
Bu arada dün gece oğluma emzirme öncesi gece muhallebisi verdim, tam tahıllı, 2 - 3 çay kaşığı kadar, 10dan 4 buçuğa kadar uyuduk analı oğullu.
Ek gıdanın dozunu kaçırmak istemiyorum, kendimi hep frenliyorum. Dün kabak püresinden nefret etti oğlum. Bugün farklı bir tarif deneyeceğim, bakalım.
evet haklısın ama biz bu foruma zaten bebeklerimizin gelişimlerini merak ettiğimiz için girmedik mi?Nasıl ki yetişkinler arasında bireysel farklılıklar var bebekler arasında da olucak.O yüzden kendimizi üzmeyelim boş yere hem de bebeklerimizi.Kimisi geç konuşur kimizi yemek yemez kimisi süt içmez kimisi geç yürür ama hepsi ayrıca özeldir ve hepsi farklı yönleri ile öne çıkarlar.
Benim oğlum da mesela kendi başına uyumuyor ne yaparsam yapayım başaramadım hep göğüsde uyumak istiyor.gündüzleri hiç uykusu yok nerdeyse ama bu yüzden oğlumu sıkmadım fazla.ne yapayım varsın uyumasın.ben onu her haliyle seviyorum.ben onu sorunlu halleriyle çok seviyorum
ben de 2 hafta sonra başlıcam canım ek gıdaya.patates ve havuçla başlanması öneriliyor ve cam rende püresi deniliyor?neden cam rende acaba rondo olsa olmaz mı acaba.cam rende mi alsam birde yoksa?
Bu arada dün gece oğluma emzirme öncesi gece muhallebisi verdim, tam tahıllı, 2 - 3 çay kaşığı kadar, 10dan 4 buçuğa kadar uyuduk analı oğullu.
Ek gıdanın dozunu kaçırmak istemiyorum, kendimi hep frenliyorum. Dün kabak püresinden nefret etti oğlum. Bugün farklı bir tarif deneyeceğim, bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?