Şimdi şu kilo konusunu bildiğim ve bana açıklanan kadarıyla size aktarmaya çalışayım, önce bki mizi hesaplıyoruz, internette biçok sitede oto. hesaplayıcısı var, sonra tabloya bakıyoruz:
Beden Kitle İndeksine Göre Şişmanlık Derecesi
Beden Kitle İndeksi Kilo Değeri
< 18,5 (18,5 ve daha az ise) Zayıf
18,5 - 24,9 Normal
25 - 29,9 Şişman
30 - 34,9 1.Derece şişman
35 - 39,9 2.Derece şişman
40 - ve üzeri Aşırı şişman
Buna göre zayıf olanların gebeliğin sonuna kadar en az 15 kilo, normallerin 10-12 kilo, normal üstündekilerin max. 8-10 kilo alması gerekiyor, benim gibi dobişkolar özellikle ilk 3 ay yediklerine dikkat etmez ve hızla kilo alırlarsa, ilerleyen aylarda sorunlarla karşılaşabiliyorlar.
Evet bunu dedikten sonra kalkıp makarna yapıcam arkadaşlar, ne kadar dikkat ediyorum değil mi
Şimdi şu kilo konusunu bildiğim ve bana açıklanan kadarıyla size aktarmaya çalışayım, önce bki mizi hesaplıyoruz, internette biçok sitede oto. hesaplayıcısı var, sonra tabloya bakıyoruz:
18,5 - 24,9 Normal
25 - 29,9 Şişman
Buna göre zayıf olanların gebeliğin sonuna kadar en az 15 kilo, normallerin 10-12 kilo, normal üstündekilerin max. 8-10 kilo alması gerekiyor, benim gibi dobişkolar özellikle ilk 3 ay yediklerine dikkat etmez ve hızla kilo alırlarsa, ilerleyen aylarda sorunlarla karşılaşabiliyorlar.
Evet bunu dedikten sonra kalkıp makarna yapıcam arkadaşlar, ne kadar dikkat ediyorum değil mi
canım gozunaydın cok sevındım darısı bizlere insallahMerhaba kızlar,
Ben de bugun doktora gittim kalp atışlarını dinledik bebeğin.Ama çok fazla bulantım olmaya başladı ve ilk kez bugun çıkardım yediklerimi.:18::18:
Folic asit de bulantı yapıomuş onu günde 1 defa gece yatarken iç bulantın çok olursa dedi doktor.Yine de olursa elevit diye bi ilaç verdi bunu iç dedi ama o da sanırım kabızlık yapıomuş.Bulantı için de ilaç verdi ama kullansam mı bilemedim:26::26:
aynen canım benımde bulantımı sadece yesıl erık lımon ve yesıl elma gecırıo..Walla iğrenç iğrenç konuşmak istemiorum ama :)Ben çıkardıktan sonra kendime geldim hiç kalmadı bulantı fln anında kendime geldim.Şuan da hafif hafif var, bana yeşil erik ve limon iyi gelio bulanınca.
bigın kız bıgun erkek goruyorumkızlar gerçekten aranızda cinsiyeti hisseden var mı bakalım tutturabilecek miyiz
bencede canım dur bısmıllah hemen sonuca gıtmıs doktorda .. biz daha hiç doktorumla bu dogum mevzularını konusmadık gereksız bencede.. sımdıkı asalar onemlidaha çok.doğum 12 ocak gibi görünüo,o tarihe kadar doğmazsa sezeryan yapıoruz dedi,Ben,m kardeşimin doğumu 24 marttı ,doktor 2 nisana kdr bekletti normal doğsun diye.Doğmayınca mecburen sezeryan oldu.Yani 40+5te 41+3te normal doğum yapan var.Üstelik daha doğuma aylaaaar varken böle bi konuşma olması gereksiz.39. haftaya gelirsin der ki bi tehlike bişey var en fazla bu kdr bekleriz doğmazsa sezeryan olur ok.ama daha fasulye kdr bebeğin doğumunu konuşmak saçma geldi.
Kızlar dun aksam gıttık doktora bebegım ıyıce sekıllenmıs artık denız atı şeklıne benzıyo 23 hazıranda cagırdı doktorum aynı zaman da dogum gunumde hedıye olarak sana cınsıyetını soyleyım gorursek ınsallah dedı . Ayrıca 2 lı testıde ogun yapılacakmıs sızde ne var ne yok
hayırlı olsun canım hoşgeldın bu aradaslm kızlaR sanırım bende ocak annesiyim:)
doktora kac haftalık oldugunu sormayı unutmusum c.tesi gidecegım:)
ve soracagım
paza gunu gıttım keseyı gorduk
moralını yuksek tut canım benım insallah iyi haberlerle geleceksın ..sekerrcık ve benı merak eden tum arkıdısler doktorumu aradım ve durumumu soyledım.en son kontorlumun ne zaman oldugunu sordu bende cuma gunuydu dedım tamam yarın gel bı bakalım dedı.Allah'ım yardım et bana İnşallah bende miniğimi yarın görebileyimlekelenme ıcın progestan kullanıyorsun zaten yapacak cokta fazla bısey yok dedı.embrıyoyu gormemız lazım ama artık dıyor.bana da dua edin kızlar ne olur yarın size müjdeli haberlerle gelebileyim İNŞALLAH
nurrose canım ben dedıgın ıkı hapı da kullanıyorum folık asır mıdemı hıc bulandırmıyor hemde ac karnına ıcıyorumaynı zamande elevıtıde tam 3 aydır ıcıyorum ondan yana da kabızlık sorunum hıc olmadı.bulantı bunyeye baglı olabılıyor sanırım.benım suana kadar hıııc olmadı Allah'a sukur
canım ben folbiol diye folik asit sabah ve aksam olamk uzere günde 2 kez içiyorum birde magnezyum verdı kramp ve uyusukluklarım için oda suda erıtmelı onu ıcıyorummerhaba kızlr dün kan verdim..doktor elevit diye bi vitamin yazdı 15 gün sonra ultrasona çağırdı..
siz hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
bide bu ikli tarama falan kaçıncı haftada yapılıyor?
benben ben :))) canım ben süperr bişi hazırladımmm netten sadece fıkır olarak kopya cektım gerısını herbıseyını el emegı goz nuru kendım yaptım mukemmel oldu
Bu arada ya kimse 1. yılını doldurmadı yada kimse 1. evlilik yıldönümünde eşine hediye almadı..
Sorumun cevabını alamadığıma göre.. :44:
bende sen gıbıyım canım.. aralık dogumluyum ve ocak annesı olucam ıçin 27de kucagımda olcak ınsallah bebegımkızlar kaç yaşında anne oluyorsunuz..
ben şimdi 26 yım bebiş doğduğunda 27 olucam
gözünaydın canım hoşgeldın bu aradaKızlar merhaba en son 7 mayısta keseyi gördüğümüzü yazmıştım.21 mayısta 7+3 te kontrole gittik ve miniğimin kalp atışlarını duyduk çok şükür:) Allah isteyen herkese nasib etsin inşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.shiningcim durumumu günceller misin canım?
hoşgeldın canımMerhaba cici anne adayları... :)
ben hiç ummadığım bi anda korunmamıza rağmen hamile kaldım (ama iyi ki kalmışım diyorum düşündükçe) şu an 7. haftadayım yanılmıyorsam. Son adet tarihim 5 Nisandı.
ama malesef biraz kilolu kaldım, aslında tam da diyet yapıyordum ama miniğim aceleci çıktı
bundan sonra miniğimle bizi de aranıza alırsanız çok mutlu oluruz
hoşgeldınnn ve gozun aydın olsun darısı bana :)arkadaşlar bugün doktora gittik eşimle ve meleğimizin kalp atışlarını duydukk çok mutluyum çok güzel bi duygu anlatılamayacak kadar güzell
hımm doktorda iyi dıyorsa guvenlı ozaman
komsuma doktoru onermısdı bu aletten :)
Cunku komsum bebek hafıf kımıldamasa doktora kosardı :)
Doktorda bence bunu al cok mantıklı gıbılerınden konusmus :)
Hem daha ucuza gelır ultrasondan :)
Canım merhaba
bende dıyetısyene gıden bırı olarak ınternettekı otomatık hesaplayıcılar kısıye gore degısır :)
Yanı soyle dusun normalde dıyetısyenler senın sınıfını belırlemek ıcını kemık yapını olcerler ıncemı kalınmı
bılegınden bakarlar bu duruma
BEnım dıyetısyenım kılolu baslayıp hamılelıgını 8 kg ıle bıtırıp 4 kg cocugu dogan bayan oldugunu anlatırdı hep doktorum
bvende suan dıyetıme dıkkat edıyorum
dıyet dedıgıme bakmayın normalden fazla yanı :)
boyun kac
ve kac kılosun
ben 165 boyum var
82,4 ıle hamılelıge basladım
suan 81,5 m :)
bende bu endeklerı bi turlu anlamıyorum işte kafam mı basmıo neŞimdi şu kilo konusunu bildiğim ve bana açıklanan kadarıyla size aktarmaya çalışayım, önce bki mizi hesaplıyoruz, internette biçok sitede oto. hesaplayıcısı var, sonra tabloya bakıyoruz:
18,5 - 24,9 Normal
25 - 29,9 Şişman
evlendiğimde 53 kiloydum 6 kilo aldımher yeni evlide olduğu gibi.. kilo verip hamile kalırım diyodum veremeden kaldım bide üstüne hamilelik kilosu eklenecek
eyvahkii ne eyvahh
bende bu endeklerı bi turlu anlamıyorum işte kafam mı basmıo ne
şimdi benım boyum 1.83 kilom 73 (sabah wc ihtiyacını gordukten sonrakı kilom gün içinde 75lere yukseldiğim oluyor) ben şimdi şişmanmıyım yoksa orta hallimi oluyorum..
al bendende okadar yaaa zayıflayamadım hamıle kaldım bı ona yanıyorum işte...
2.evlılık yıldonumune kadar (25eylul) 65-62 arası bişi olayım dıyordum olamadım işte...
nişanımda 62 dugunumde 68 kıloydum sımdıyse 73üm
hatta 2.evlılık yıldonumu için gebelık testını yada biberon ne bılım mınık patıklerı kurdaleyıp esımın elıne vermeyı dusunuyordum planımıza gore ozamanlar dusunuyorduk cunku ..bende hediye fasından kurtulayım dıyordum
2.evlilik için şimdi benden dusunuyorum ne alsam ne yapsam dıye..
aslında gölcükteyım .. aile tıptan veysel besniliye gidiyorum.. sen hangısıne gidiyrsun?kasvetli izmittemisin arkadaşım? hangi doktora gidiyorsun?
sen yine iyisin cnm.. boyunla kilon arasıda 10 fark var.. benim okadar olsa umrumda olmaz..
benim en zayıf halimde bile okadar fark yoktu:89:
53le evlendim tahmini 58 le hamile kaldım şuan 60 kiloyum o kilo birden nerden geldi anlamadım
üstelik boyum 160
aslında gölcükteyım .. aile tıptan veysel besniliye gidiyorum.. sen hangısıne gidiyrsun?
eh işte bende bı kılo alsam varyaa dev anası gibi bişee olurum sanırım boydan dolayıhamılelıkte nasıl dıkaket eıcem bılmıyorum habıre yıyorum ne olacak halım bılmıyorum
haklısın yaa bekarken bukadar kılom yoktu evlendım pat almaya basladım kıloları durduk yereben suna baglıyorum aksam yemegınden sonra cay faslından kaynanan bi durum sanırım bide evdeyız calısmıyoruz ya ondan.
@kasvetli evlenme tarihimiz aynı, hamile kalma ayımız aynı, bebişlerde aynı gün doğarmış bide
aslında gölcükteyım .. aile tıptan veysel besniliye gidiyorum.. sen hangısıne gidiyrsun?
QUOTE]
bende yıllardır ihtiyaç duyduğumda veysel beye giderim. bende gölcükteyim. fakat doğumumu konakta yapmayı düşündüğümden hamile kalınca konaktaki erkan beyden randevu almak istedim.
çok yoğunmuş en erken 16 hazirana verdiler, bende veysel beye gittim pazartesi 3. kez gittim ve veysel beyle keseyi gördük şimdi 16 haziranda konağa devam etmek niyetindeyim.
olur mu olur canım cinsiyetler farklı olursa dünür olalım
yaa cınsıyetten sonra bide isim telaşına dusucesss ne olsun ne olsun dıyee
evet cnm kesinlikle ondan.. bn akşamları yemezdim.. şimdi çaya dadandım eee yanında bişey olmadan çayda gitmiyor..
inşallah seneye kpss iyi geçerde atanırız seneye dersaneye gitmek istiyodum ama bebiş çıkageldi naparım bilmiyorum
QUOTE]
bende yıllardır ihtiyaç duyduğumda veysel beye giderim. bende gölcükteyim. fakat doğumumu konakta yapmayı düşündüğümden hamile kalınca konaktaki erkan beyden randevu almak istedim.
çok yoğunmuş en erken 16 hazirana verdiler, bende veysel beye gittim pazartesi 3. kez gittim ve veysel beyle keseyi gördük şimdi 16 haziranda konağa devam etmek niyetindeyim.
konaka erkan beye giden arkadaslarım var..ben hiç gitmedim zaten veysel beyı çok methetmıslerdı tavsıye uzerıne gıtmıstım bende bilmiyordum yanı. ailetıpın doktorlarıda konakta dogum yaptırıyorlarmıs afis asmıslar orda okumustum.. birde soyle bi durum varkı eşimin tayını foçaya cıktı agustosa kadar veysel beye devame dıcem sonradanda focadan doktor bulup oradan devam edecem artık..
ayy bende pztsi dotordaydım acaba karsılastıkmı haberız :)))
konaka erkan beye giden arkadaslarım var..ben hiç gitmedim zaten veysel beyı çok methetmıslerdı tavsıye uzerıne gıtmıstım bende bilmiyordum yanı. ailetıpın doktorlarıda konakta dogum yaptırıyorlarmıs afis asmıslar orda okumustum.. birde soyle bi durum varkı eşimin tayını foçaya cıktı agustosa kadar veysel beye devame dıcem sonradanda focadan doktor bulup oradan devam edecem artık..
ayy bende pztsi dotordaydım acaba karsılastıkmı haberız :)))
17.30 gibi ordaydım ben 18.10 gibide çıktım. evet konakta doğum yaptırabilyorda doğum yapanlardan öğrendiğim kadarıyla konağın personeli hemşireleri falan partime gelen doktorların hastasına aynı ilgiyi göstermiyormuş bide doğum sonrasında konakta bulunmadığı için veysel bey, doğum sonrası kontrolü ordaki doktorlara bırakıyormuş, bende niye böyle bi karışıklığa kurban gidiyim diye düşünüp konağın kendi doktorunu tercih etmek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?