2012 Ocak Anneleri

bende de alerji var ama hapsuruyorum sureklii,, benim doktor yuruyus te yapma dedii 3 ayy,, offf ne yapacagımı ben de sasırdımm,,

sabah kahvaltısında sütlü müsli ye dedi doktor içindeki kurutulmuş meyve ve yemişler hem tok tutar hem de enerji verir dedi ama tazesini yemek varken onu yemek içimden gelmiyor.Ayrıca bu dönemde su içsek bile yarıyor.

Oooo oohh ben günde 2 litre su iççem..
İmkansız gibi bişey epi topu içtiğim 3 bardakdır onunda 1 tanesi ilaçla zaten
Benimde bulanıyo ama kusma olmadı daha.
Senin gibi değilim rahat yiyip rahat yemek yapamıyorum herşey kokuyo herşey kötü sanki.

Kızlar şimdi çıkıyorum (ayıptır söylemesi biz 16:45 de çıkıyoruz ) birazdan eve gidince yine girerim, görüşmek üzere

bende de alerji var ama hapsuruyorum sureklii,, benim doktor yuruyus te yapma dedii 3 ayy,, offf ne yapacagımı ben de sasırdımm,,

aayy aynı dert bendede var hapşurdukca korkuyorum bebeğime bisey olurmu diye
gerçi uzman tv de izledim hapsurmak zararlı değilmis ama tedirginim yine de
yok mu bu bahar alerjisini önlemenin bir yolu ?

Merhaba cici anne adayları... :)

ben hiç ummadığım bi anda korunmamıza rağmen hamile kaldım (ama iyi ki kalmışım diyorum düşündükçe) şu an 7. haftadayım yanılmıyorsam. Son adet tarihim 5 Nisandı.

ama malesef biraz kilolu kaldım, aslında tam da diyet yapıyordum ama miniğim aceleci çıktı

bundan sonra miniğimle bizi de aranıza alırsanız çok mutlu oluruz

Bende böyle değildim sigarayı bıraktıkdan snra ve demir eksikliği için sabahları pekmez yemeye başladıkdan sonra aldım başımı gittim..
Ama bence yinede fazla değilsin bende boyum 1.67-1.68 fln kilomda 68-69

Kızlar şimdi çıkıyorum (ayıptır söylemesi biz 16:45 de çıkıyoruz ) birazdan eve gidince yine girerim, görüşmek üzere

Ohh baya iyi çıkıyomuşsun cnm.
Görüşmek üzere iyi bak kendine..

Hoşgeldin cnm hayırlı olsun..
Doktora gittinmi?

ama 2 litre su içmemiz lazım. hem bebek için hem de çatlamamak için. ben su içmesem hiç bulanmayacak, bulantıyı göze alıp içiyorum. sen de biraz artırmaya çalış bence suyu.

3 bardak mııı
ayy olur muu günle 2-3 litre arası su içmemiz lazım
zorla sen kendini biraz bu konuda

ama 2 litre su içmemiz lazım. hem bebek için hem de çatlamamak için. ben su içmesem hiç bulanmayacak, bulantıyı göze alıp içiyorum. sen de biraz artırmaya çalış bence suyu.

Doğrudur içmemiz gereklidir ama napim zaten bulanıyo midem zorlarsam daha da fazla bulanıcak biliyorum
Napim en iyisi yanıma bitane sürahi alıyım aklıma geldikce içmeyi deniyim..

3 bardak mııı
ayy olur muu günle 2-3 litre arası su içmemiz lazım
zorla sen kendini biraz bu konuda

Zaten çok sık gidiyorum tuvalete o kdr su içersem tuvaletten çıkamam heralde..
Gerçekten hiç içesim gelmiyo ve daha fazla bulandırıyo midemi.
Neyse zorlycam artk başka çarem yok..

Ben çıkıyorum kızlar biraz ütüm var onları yapıp uzanıcam biraz..
Görüşmek üzere kendinize iyi bakın

Hoşgeldin cnm hayırlı olsun..
Doktora gittinmi?
teşekkür ederim canım :)
evet doktora gittim 1buck hafta önce. progesteronum oldukça düşükmüş. bir de sürpriz bi bebek olduğu için malesef sürekli içtiğim iki ilaca maruz kalmış 14 gün kadar. gebelikte kullanılmaması gereken ilaçlar. Doktorum eğer bebeğe zarar vermişse düşük yapabilirsin dedi... progesteron için de ilaç kullanıyorum.
bir de tsh değerim düşükmüş, onun için de bi ilaç kullanıyorum. tiroidle ilgili bişe sanırım ama düşük olması neye sebebiyet veriyor onu anlamadım.
keseyi ve fasulyemizi gördük :) bu hafta sonu da inşallah kalp atışlarını duyarız :)

Doğrudur içmemiz gereklidir ama napim zaten bulanıyo midem zorlarsam daha da fazla bulanıcak biliyorum
Napim en iyisi yanıma bitane sürahi alıyım aklıma geldikce içmeyi deniyim..

en iyisi canım, gözünün önünde su olursa gördükçe içersin. benim de iş yerimde masamda sürahim var, inan ofisteki arkadaşlarım bile benden gördükçe su içme alışkanlığı edindiler. ben çok severim suyu neyse ki o konuda sıkıntı yok. ama bu ara az içiyorum gibi geliyor yine de...

seni çeyiz topicinden tanıyorum taaa evlenmeden önce
kullanıcı adımı değistirmesem sende tanırdın eminim
aynı anda hamiş olmamıza sevindim
hayırlı olsun cnm sen kac haftalıksın

şişman gebe derken?
kaç kilosun?
ben 63 kiloydum simdi 65 kiloyumm?
ben kızlar 65 kg ıdım nisan ayınd spora başladım 61.5 a dustum mayısta hamıle kadlıgımı ogrendım sporu bıraktım 61,5 kg ıle hamıle kalmıs oldum doktor randevusunda 61,6 cıktık
ay ama bende kesın ılk 4ay alırım cok abur cubur sevıyorum

arkadaşlar bugün doktora gittik eşimle ve meleğimizin kalp atışlarını duydukk çok mutluyum çok güzel bi duygu anlatılamayacak kadar güzell

ewet cnm kese var bebek yok vajinadan baktı
hayırlısı olsun canım inşallah aklına gelen değildir ve bebişin seninledir.

kullanma canım bulantı ilacı fetusa direk geçiyor.

benim dediğim yastık buydu alıntı yapmıştım ama niye almamış bu

komsuma doktoru onermısdı bu aletten :)
Cunku komsum bebek hafıf kımıldamasa doktora kosardı :)
Doktorda bence bunu al cok mantıklı gıbılerınden konusmus :)
Hem daha ucuza gelır ultrasondan :)

Şimdi şu kilo konusunu bildiğim ve bana açıklanan kadarıyla size aktarmaya çalışayım, önce bki mizi hesaplıyoruz, internette biçok sitede oto. hesaplayıcısı var, sonra tabloya bakıyoruz:

Beden Kitle İndeksine Göre Şişmanlık Derecesi

Beden Kitle İndeksi Kilo Değeri
< 18,5 (18,5 ve daha az ise) Zayıf
18,5 - 24,9 Normal
25 - 29,9 Şişman
30 - 34,9 1.Derece şişman
35 - 39,9 2.Derece şişman
40 - ve üzeri Aşırı şişman

Buna göre zayıf olanların gebeliğin sonuna kadar en az 15 kilo, normallerin 10-12 kilo, normal üstündekilerin max. 8-10 kilo alması gerekiyor, benim gibi dobişkolar özellikle ilk 3 ay yediklerine dikkat etmez ve hızla kilo alırlarsa, ilerleyen aylarda sorunlarla karşılaşabiliyorlar.

Evet bunu dedikten sonra kalkıp makarna yapıcam arkadaşlar, ne kadar dikkat ediyorum değil mi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…