2012 Ocak Anneleri

tuzlada oturuyorum canım pendık şifa hast soner beye gıtmıstım ama ılk hamişligimde cok asırı derecede şiştim ve kurdesen oldum soner bey pek ılgılenmedi

wauwww benden hızlı çıktın kız sen aferim sana :)
folacin işte solgar markası da bana verdiğinden vermiş sana da foli casitlerin en kalitelisi demişti bana eczacı :) açlık kan şekerime bende giç baktırmadım pazartesi aç gidiyim de olmazsa bakılsın.ama sende şeker riski mi vardı ondan mı baktırdın yoksa öbür doktor genel olarak mı istemişti?

şimdi çıkıyorum
biraz atıştırayım midem çok kötü
gelirim 11 den sonra gece yani

Hıçkırıyomu ciddimisin :44:
Benim doktorumda haftada 3 gün balık ye dedi..
Su içmek zorunda değilsin kendini zorlama dedi..

tuzlada oturuyorum canım pendık şifa hast soner beye gıtmıstım ama ılk hamişligimde cok asırı derecede şiştim ve kurdesen oldum soner bey pek ılgılenmedi

Gisbir Tuzlada canım gidip fikir alabilrsin pendik şifayı pek tavsiye etmiyolar..
Gisbirde Candan hanım var ona gidiyoruz..

Hayır canım çok şükür şeker riskim yoktu diğer doktor genel olarak istemişti Candan hanım senden istedimi?
Bide ben sormayı unuttum canım sen pazartesi gittiğinde sorarmısın 2li test yapıcakmıymış ne zmn yapcakmış?

kızlar buarada tecrube ıle sabıttır kendınız usutmyın ben ılk hamılelllıgımde cok gaz sorunu yasamıştım işte bu aylar daydı evmızde tadılat vardı bebsımde gazlı oldu dr um soylemıstı hamıleleıgın gazlı gecerse bebeıste gazlı olur dıye gercektende oyle oldu ılk6 ay cok zor gectı

Tatlım benimkinde sol altta ClinicalMA 7w5d yazıyo SAT'a göre olması gereken bu
Onun hemen altında CRL 9.3 mm 6w6d yazıyo buda gerçek günü ve haftası cnm..
9.3 mm bebişim oluyoooooooooooo

aynı değil ultrason kağıtlarımıs hayatım halbuki aynı ultrasondan çıkma ama :)
belki sen sorunca sana öyle çıkartmıştır normalde günde kaç tane çıkartıyodur o kağıttan çünkü na benimkinde kesenin boyutu ve bebeğin boyutu yazıyor bir de kalbinin boyutu:)
işte bu gittiğimde ultrasondayken ben de sorucam ben şimdi ne kadarlık hamileyim diye bu sefer herşeyi sorucam kalp atışları normal mi nereye yerleşmiş rahmin üst tarafına mı alt tarafına mı hepsini sorucam:)

slm saglicak bebklerinize kavusmaniz dilegimle
kizlarr tabloyu kim yapiyor nasil yapiliyor biri bana anlatabilirmi simdiden tesekkurlerr

aslında ben çok soru sormayı sevmiyorum o gerekeni söylüyor zaten ikili test için de daha çok erken güzelim 10. haftadan sonra yapar bence ama yine de unutmazsam sorucam senin için:)benden henüz hemogram ve idrar istedi bakalım pazartesi ne dicek?senin bu doğum ücretlerine gecelik kalma ücretleri de dahil sanırım dimi sezeryanda 2 normal de 1 gece kalıyomuşsun.bebek devamlı yanındaymış..

selam güzel anneler

Ben iyiyim Allaha şükür canım..
Sorma yaa benimde çok moralim bozuldu zaten kesenin içinde bebiş gözükmemişti şimdi bana cumartesi hiç olmaz..
canım iyi haberlerini gördüm, geçmişe daldım ama çıkamadımmmm çok sevindim maşallah
hayır canım bebek düştü şimdi kalan parçaları kendi kendine atmasını bekliyoruz ve bugün dr.a gittim şükür sorun yokmuş 1 ay sonra tekrar deneyebilirsin dedi
1 ay sonra inşallah yeniden olur bebişin canım
canım ya benim hala umudum var..
bence olabilir...
turşu ya da suyuuuuuu mmmmmmmmmmm sanki herkesin canı ekşi çekiyo gibi geldi hanımlar bana, tatlı çeken var mı aramızda? kısırlar, ekşili patates salataları saydırmışsınız, ağzımın suyu aktı yaf
günaydınnn..

ben neden erken uyanıyorum yawww..

kurulmuş saat gibi 7 de kalkıyorum her gün..

hamilelik uyku yapar bende tam tersi etki yarattı..
bende de başta uykusuzluk yaptı ama şimdi maşallah pek bi uyuyorum :)
canım, tamam transfer gününü biliyolar da, rahime geç tutunmuş olamaz mı, biliyosun beta-hcg tutunmayla salgılanıyo...

aah ah canım nasıl turşu istiyo ama mide yanması oluyo bende bazen, korkuyorum fazla yiyemiyorum... bunda da vardır bi hayır... canımın çektiklerini midem istemiyo, midemin çektiini canım

aylıncıgım ve buradakı butun guzel anneler cok tesekkur edıyorum hepınızın verdıgı morallerle daha ıyı hıssedıyorum kendımı.Allah'ım hepimiz hakkında en hayırlısını nasip etsin İNŞALLAH.hepimizin tatlı bebişlerine uzun uzun ömürler nasip etsin İNŞALLAH AMİN...

amin canım benimm, inşallah haftaya uça uça gel müjdeler ver bize, aminn....

merhaba kızlar ujmarım ıyısınızdıe.. ben suan annemlerdeyım gecmısı okumdaım..
cuma gunu kanamam oldu ((( cumartesıde 12gibi tekrar basladı acile gittim ordan benı kadın doguma aldılar tekerlıklı sandalyeyle ((
düsüşl ruskı gecırmısım maalesef.. bana su ilacı verdıler '' crınone vajinel jel nasıl kullanıcam bılmıyorum vajınanın ıcınemı sıkıcam yanı yoksa dıs dudaklar filan onlaramı surucem???
10gun boyunca kalkmak yok dedi doktor pztsı sabahtanda doktordan güç bela ızın aldım evime golcuge donebılmek için..
hepinizi öpüyorum benım için dua edın nolurrrrr...
eskıdehirde axcile arslan bey var ümit hastanesınde ona muayene oldum.. iyidir umarım bilen varmı

Hıçkırıyomu ciddimisin :44:
Benim doktorumda haftada 3 gün balık ye dedi..
Su içmek zorunda değilsin kendini zorlama dedi..
evet canım hıçkırıyor ve vücut hop oluyor ,ilk bebeğimdede hıçkırığını yakalamıştık hatta 4 lü renkli ultrasona gittiğimizde çişini yaparken yakalamıştık
bana su bol içiçeksin diye çok tembihledi cünkü kese içindeki su 3 saatte bir değişiyormuş canım ondan sürekli vücuda su .ve haftada 1 den fazla balığı uygun bulmuyorum eksiği zarar değil fazlası zarar civa olduğu için şimdi yemesende olur.4. ayından sonra balık yağı hapını veririm sana dedi.şimdilik kuruyemişten alıyorum omegaları.

Hayır canım çok şükür şeker riskim yoktu diğer doktor genel olarak istemişti Candan hanım senden istedimi?
Bide ben sormayı unuttum canım sen pazartesi gittiğinde sorarmısın 2li test yapıcakmıymış ne zmn yapcakmış?
[/QUOTE]
canım ikili tarama testi bana 11. haftada gel dedi ama ben diğer hafta geleyim mi dedim tamam dedi 12+1 de gidicem en uygun zaman 11-13 müş bugün ense kalınlığını her ihtimale karşı ölçtü doktorum.
valla gülüm ben de hep tuzlu yiyorum şekerli şeyler görmek dahi istemiyorum.turşuyu yasakladı bana ,kesinlikle o kadar keskin gıdalar önermiyorum dedi çok nadir tek tük salatalık turşusu vs ama bunlar masum olacak öle turşu suyu falan kesinlikle istemyiorum dedi.

canım çok geçmiş olsun ,pek bilgim yok inşallah herşey normale döner.bol bol dinlen olur mu yorma kendini .

Son düzenleme:

cnm sıkma sakın canını Allahın ıznıyle atlatırsın bugunlerı
kremede gelınce eczacıya sor yada acıl kendı doktoruna gıt
saglıcakla bebısını kucagına alırsın ınsallah cnm

Kızlarrr gunaydın
berbat bır dünün ardından yıne tekrar aynı berbatlık :2:
dun sadece erık ve corba ıctım aksam
onlarıda cıkardım
meyve suyu ıle ayakta duruyorum
bulanmıyor dıye dıye bulandırttım desem yerıdır
gordum gunumu
ama annemın sucu
annem 9 ay boyunca kusmus
ayyy ne guzel kızım bana cekmedı dedı dedı al sonuc kusan sedaaa
hazıranın 23u gıbı randevum var
merak edıyorum kac kg vermıs olucam
boyle gıderse baya verıcem cunku

ay valla bende cook merak edıyorum hergun ruya goruyorum yaa

Canım o yazan haftası ve günü yani sen doktora gittiğinde 5+2ymişsin..
mm olarak yazıyo diğeri..

sonradan çaktım köfteyi 5 weeks 2 days:))ama onun yanında 14mm yazıyor herhalde kese okadar.
evt cnm kesen o kadar =)
Kizlar pizza zararli mi ya aslinda kesin zararlidir sosis salam falan var icinde ama canim cekti yesem zarari olur mu bebegime ki
yok ya bısı olmaz hem cok fazla pimpiriklenırsen sende peynırlısını yersın olur bıter
valla ne guzel ben kapalı oldugmdan tshırt de gıyemıcem artık bol gomleklerle ıdare ederım lcw dan aldım bı kac tane normal bedenımden bı buyuk olanlardan bakalım yaz nasıl gececek
cnm takma kafana ya doktor seydanında dedıgı gıbı ole bısı olsa cıtlatırdı sana..
berbat bırgun sabah kahvaltıyla beraber kusmam basladı
su saate kadar yedıgım teksey 5/10 tane erık
erık ve meyve suyundan baska mıdem almıyor
aynen yaa yıyebılıyorum ama bellı yıyeceklerı ac kalmıyorum ama bazılarını dusununce bıle adını duyunca bıle cook kotu oluyorum ah bebişler ahh
benide benide benide ekleyın kızzlar bende gelıyorum 24nisan son adet gunum bugun ogrendım 5haftalık hamişimmmm doktora daha gitmedik 11hazıranda babalar gununde gıdecez ınsllah
hosgeldın canım hayırlı olsun melegınn
hosgeldın canım aramıza hayırlı olsun bebiş
oyy oyy masallahbenmde 12+0 da kontrolum var valla cok sabırsızlanıyorum baya buyumus olcak yaa

cnm cok gecmıs olsun allahtan kötü sonuclar olmamıs bebegın hala senınle ınsallah atlatırsın bı an once jelın nasıl kullanıldını bende bılmıyorum cnm ya :26:

hamileliğin 3.ayı:
forumankebut.net - hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler • perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.......alıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…