2012 Ocak Anneleri

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.

Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

Hamilelikte dikkat edilecek 10 şey

Hamilelik döneminde cildiniz kuruyup koyulaşabilir. Bu yüzden cildinizin temiz ve nemli olmasına, sert sabunlar yerine bir temizlik losyonu kullanmaya, çok sıcak su kullanmamaya dikkat edin. 2. Yüzme hamilelikte uygulanabilecek en yararlı spordur. Doğum haftasına kadar yüzülebilir.

3. Hormonlar diş etlerini yumuşattığı için dişlerde problem yaşayabilirsiniz. Bu nedenle her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamayı, diş ipliği kullanmayı, yemek arasında tatlı şeyler yememeniz gerektiğini unutmamalısınız.

4. Hamilelik döneminde geceleri en az sekiz saat uyumalısınız. Öğleden sonraları ise “güzellik uykusu”na yatmanız sizi rahatlatacaktır.

5. Hamilelik çizgilerini önleyen bir yöntem yoktur. Fakat nemlendirici kremler derinizi esnekleştirmeye yardımcı olabilir.

6. Hamilelik döneminde yapacağınız beden hareketlerini mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Hareket sırasında bedeni yormamak gerekir.

7. Hamileliğin 18. haftasına doğru kaslarınızın gevşeyip bağırsaklarınızın tembelleşmesi kabızlığa yol açabilir. Bu dönemde taze meyve, kepekli ürünler, ekmek ve makarna gibi yiyecekler tavsiye edilir.

8. Gereğinden fazla kilo almanız nedeniyle özellikle karnınızın üst yanında kaşıntılar artabilir. Krem ve yağlarla deriye yapılan düzenli masaj kan dolaşımını hızlandırarak kaşıntıyı azaltır.

9. Hamilelikte saçlarınız değişikliğe mi uğradı? Her zamankinden daha kuru veya yağlı mı? Üzülmeyin. Düzenli olarak yıkayıp şampuanlayarak bu sorunu yok edebilirsiniz. Zaten hamilelik sonunda saçınız normal halini alacaktır.

10. Bazı kadınların hamileliğinde tırnakları çatlayıp kırılabilir. Bundan endişe duymanız gerekmez. Doğum sonrasında kendiliğinden düzelir. Ancak hamileliğiniz boyunca bulaşık yıkarken eldiven giymek, krem ve losyon kullanmak bu sorunu çözebilir.

Ashabı- kehfi oluşturan yedi mübarek gencin ismi,uyumayan çocugun üzerine teberrüken okunursa biiznillah derhal tesiri görülür,çocuk mışıl mışıl uyur..

Her gün düzenli olarak

* 5 temel besin grubundan da besin tükettiğinizden emin olun. Örneğin her şey iyi güzel yiyebiliyorsunuz ama süt, yoğurt ve ayran tüketmiyorsanız burada bir yanlışınız var demektir.
* Her gün düzenli olarak 2,5-3 litre su içmeye özen gösterin.
* Çay, kola, kahve gibi kafein içeren içecekleri günde 2 fincandan fazla tüketmemeye çalışın.

Her hafta düzenli olarak;

* En az 2 gün balık tüketmeye çalışın. Balığı ızgara veya buğulama tekniği ile pişirin. Taze balık olmasına dikkat edin.
* En az 1 gün kuru baklagil (mercimek, kuru fasulye, nohut vb. ) tüketmeye özen gösterin.
* En az üç kez kuru meyveleri (kuru kayısı, kuru incir, kuru erik) tüketmeye çalışın.
* En az 2-3 gün yağsız kırmızı et tüketin. Çünkü gebelikte daha fazla demir ve proteine gereksiniminiz vardır. Kırmızı et vücudumuzun kullanabildiği en kaliteli demir ve protein kaynağı besindir.

GEBELİK DÖNEMİNE ÖZEL BESLENME İLKELERİ

* Yemeklerinizi azar azar ve sık sık yiyin.
* Sebzelerin ve kuru baklagillerin haşlama sularını dökmeyin.
* Yemeklerde iyotlu tuz kullanın.
* Yüksek tansiyon (hipertansiyon) probleminiz varsa yemekleri tuzsuz veya az tuzlu hazırlayın.
* Besinleri satın alınırken taze besinleri tercih edin. Konserve, beklemiş besinler ve hazır besinler yerine taze ve doğal besinler seçmeye gayret edin.
* Besinlerinizde çeşitlilik, denge ve ölçü sağlayın.
* Günde en az 8-10 bardak su için
* Kemik sağlınız için D Vitamini gereksiniminizi düzenli olarak güneşlenerek karşılayın. Günde 10-20 dakika sabah veya öğleden sonra güneşinden; elleriniz, yüzünüz ve kollarınızdan doğrudan yararlanın. Bu yolla aldığınız D vitamini gereksiniminizi karşılamaya yeterlidir.
* Her gün düzenli olarak yürüyüş yapın
* Yemeklerde zeytinyağı kullanmaya çalışın. Katı margarin, iç yağı ve kuyruk yağı kullanmayın. Et ile pişirilen yemeklere ayrıca yağ ilave etmeyin.
* İçeriği bilinmeyen, nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen ve içindekiler listesi ambalajında yazılmamış besinleri tüketmeyin.
* Posa içeren besinleri ihmal etmeyin. Taze sebze ve meyveler, öğütülmemiş taneli tahıllar, kuru baklagiller posa içeren ve çok sağlıklı besinlerdir.
* Sigara ve alkol kullanmayın. Sigara içilen ortamlardan uzak durun. Pasif içicilik bebeğinizde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Gebelik Döneminde Akıllara Takılan Bazı Sorular
Gebeyken istediğim her şeyi yiyebilir miyim?
Gebe kalınca hemen her kadın bu soruyu doktoruna ya da diyetisyenine sormuştur. Cevap aslında evettir, ama bazı durumlarda hayır da olabilir. Sağlıklı beslenmek demek her şeyi yemek değildir.
Yeterli ve Dengeli Beslenme vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır.
Gebelikte fazla beslenme yetersiz beslenme kadar anne ve bebek sağlığına zarar verir. Bu nedenle bilinçsizce her besine saldırmadan dengeli bir şekilde gereksinmelerin karşılanması gerekir.
Bu gereksinmeler yaş, fiziksel aktivite durumu, gebeliğin başlangıcındaki ağırlık, besin depolarının yeterlilik derecesi gibi birçok etmene bağlıdır.
Gebelik döneminde balık yemek sakıncalı mıdır?
Gebelik döneminde temel olarak protein gereksinmenizi karşılayan et grubunun bir üyesi olan balık, diğer besinlerden farklı olarak omega 3 denilen çoklu doymamış yağ asitlerini içerir. Gebelik döneminde anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi ve sağlıklı gelişmesi için omega 3 yağ asitlerine olan gereksinim artar. Bu nedenle gebelik döneminde yeteri kadar balık yenilmelidir. Balık yemenizde hiçbir sakınca yoktur.
Balık alırken taze olmasına çok dikkat edilmelidir. Ayrıca bazı denizlerde ağır metal artıkları çok olduğundan balıkların kurşun ve civa oranları yüksek olabilmektedir. Bu nedenle açık deniz balığı olması gibi bazı kriterlere de uymanız gerekir.

Balığı pişirirken; fırında veya ızgara yöntemi tercih edilmelidir. Kızartma yapılmamalı ve kömür ateşinde pişirilmemelidir. Kızartma yağlarının yanması sonucu ve kömür isinin balığa bulaşmasıyla vücuda zararlı bir çok madde geçebileceğinden gebelik döneminde özellikle bu pişirme yöntemlerinden kaçınılmalıdır.
Gebeliğim süresince çok tatlı yersem bebeğe zararı olur mu?
Besinlerdeki şeker iki önemli kaynaktan sağlanır. Biri doğal olarak besinden gelir (meyve ve süt şekeri gibi) diğeri ise sonradan eklenen sofra şekeridir. Sonradan eklenen şekerler boş enerji kaynağıdırlar. Diğer bir deyişle tatlılar basit karbonhidratlardır ve kana çok çabuk karışırlar. Fazla tüketimi şişmanlığın temel nedenlerindendir. Karbonhidratlar temel enerji kaynağıdırlar ve vücudun daha çok kompleks karbonhidratlar dediğimiz, tadı nötr olan (tatlı olmayan) nişastalı ve tam taneli tahıl grubu besinlerden seçilmelidir. Aşırı tatlı yendiğinde kandaki şeker hızla yükselir. Pankreas aşırı çalışarak çok fazla insülün üretir, artan insülin kandaki şekerin hücrelerin içine hızla girmesini sağlayarak kan şekerinin aniden düşmesine neden olabilir.
Kan Şekerinin aniden yükselip düşmesi halsizlik, yorgunluk, terleme, üşüme gibi belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur. Anne karnındaki bebeğin kordon sayesinde annenin kanıyla beslendiğini unutmayın. Kan şekerindeki bu ani dalgalanmanın bebeğe zarar verme olasılığı çok yüksektir.
Kaynak: "Gebelik ve Emzirme Döneminde Beslenme" Diyetistanbul Yay. 2007

Alıntı

canım okurken ödüm koptu.. allahtan bişey olmamış..
lütfen dinlen ayağa kalkma.. jelide bi eczacıya sorun..
dualrımız seninle..sende bol bol dua et..

keşke bende çıkarsam..
çıkarsam rahatlıycam çünkü.. böyle daha berbat inan devamlı bulantıyla gezmek.

Herkese iyi pazarlar
geçmişi okudum ancak içinden çıkamadım :) yeni gelen arkadaşlarımız var hoşgeldiniz
kontrolleri iyi geçen arkadaşlarımız için de çok sevindim. bundan sonra da hep sorunsuz güzel gitsin her şey.
benim kontrolüm 7 haziran dört gözle o günün gelmesini bekliyorum.
size de oluyor mu bilmiyorum doktora gidiyorum 1 hafta herşey iyi hoş ondan sonra bir sonraki randevuya kadar enşelenmeye başlıyorum zaten kese ve kalp atışına gittikten sonra ayda bir gideceğimi söyledi artık. nasıl geçer 1 ay bilmem.
bir de sekerrck paylaşımların için teşekkürler ayrıntılı okucam hepsini

bulantısı olan arkadaşlar off çok kötü olmalı tahmin edebiliyorum. benim adet dönemlerim bile hep bulantılı olurdu çoğu zaman kusardım. hatta derdim adetlerim böyleyse hamileliğim nasıl olcak kimbilir diye. çok şükür şuana kadar olmadan 8 haftayı bitiyoruz. ama zaman zaman iştahsızlık oluyor bir de tabii hazımsızlık var

Bende kalbinin boyutu yazmıyo yaa nerde yazıyo o ultrason görüntüsünde?

Biliyorum canım 10. haftadan sonra yaptığını ama ben 1 ay sonra gidiceğim için o zmn 11. haftanın içinde oluyorum bana söylemediği için ikili tarama testi için sormanı istedim..
Acaba yapmıyomu tarama testini?
Bilmiyorum güzelim içindedir heralde herşey dahil dedi kadın ücrete sende bi sor istersen..

selam güzel anneler

canım iyi haberlerini gördüm, geçmişe daldım ama çıkamadımmmm çok sevindim maşallah

Teşekkür ederim canım..

Çok geçmiş olsun canım ilaç için doktoru ara yada eczaneye sor..
İnşallah atlatırsın kendine çok dikkat et..

Ciddimisin
Çok şaşırdım yaaaaa

merhaba hamişler nasılsınız ben birkaç gündür giremedim bulantılarım kusmaya dönüştü çok zorlanıyorum oğluumda hastalandı hiç bişey yediremiyorum anlıycağınız hayatım kabus gibi son günlerde ikili trama testimi 27 haziran 2 temmuz arasında yapıcak doktorum keşke cinsiyetide belli olsa:)biraz geçmiş okuyup geliyorum:)

Pendiğin neresindesin cnm?
Hangi hastaneye gidiyodun sen?

canım ben aydınlıyolu caddesindeyim sen neresindesin?
pendik devlet hastanesine gidiyorum ben ilk hamileliğimde orda çalışıyodum doğumdan sonra ayrıldım mükemmel bir drum var ilk gebeliğimide o takip etti doğumumuda yaptırdı şimdi yine aynı doktorumlayım:)

Bende aydınlı yolu caddesinde oturuyorum
Pendik devlet hastanesini beğenmiyorum ben ya..
Peki doğumun sezeryanmıydı genelde nöbetçi doktor kimse o giriyo diye biliyorum..
Yada doktorunun mesai saatlerimiydi doğumun..

iYİ HAFTASONLARI CİCİŞ ANNECİKLERRRRRRRRRRR!!!!!!GEÇMİŞİ OKUYAMADAIM AMA ŞEKERCİKKKKK BİŞEYLER YAZMIŞ HOŞUMA GİTTİİİ.. ÇOK HOŞUMA GİDİYOOO SİZLERİN ÖYLESİNE MUHABBETLERİNİZDEN ZİYADE HEP BİLGİLENDİRMEEEE YAZILARI SORUNLAR SORULAR .YARDIMLAŞMALARRR. ÇOK HOŞUMA GİDİYO BU ARALAR HEP BUNLARDAN GERİ KALIYORUMMM AMA BİR ŞU TATİL GELSİİNNN . BEBİŞİME VE SİZLERE ÇOK VAKİT HARCAYACAĞIMMMM. HEP UYUMAK İSTİYORUM ARKADAŞLAR. SİZLER NE DURUMDASINIZZZZZZZZZZZ...GİRMİŞKEN YORUMLAR ALAYIMMMMMMMMM..

cnm hosgeldn bende aynı durumdayım az sonra uyku coker dun 12 saat uyudum sabah zor uyandım gorende hıc uyumadım sanacak

Bende aydınlı yolu caddesinde oturuyorum
Pendik devlet hastanesini beğenmiyorum ben ya..
Peki doğumun sezeryanmıydı genelde nöbetçi doktor kimse o giriyo diye biliyorum..
Yada doktorunun mesai saatlerimiydi doğumun..

aaaa inanmıyorum serdarkent sitesini biliyormusun peki ordayım ben..canım devlet hastaneleri genelde beğenilmez ama sanırım ben personeli olduğum için kendi hastanemde takip edilmek ve doğurmak istedim çokta iyi etmişim drum amerikan hastanesinde aynı zmanda tüp bebek uzmanı çokta iyi bir dr. benim sezeryandı 36 haftalık acil sezeryan oldum ama gece gündüz sürekli telefonla bilgi aldım çok zordu hamileliğim preklamsi olmuştum tam zamanında müdehaleyle bebeğimin ve benim hayatımı kurtardı çok şey borçluyum sevgili doktoruma..

valla ne olsun tatlım ben bol bol kusuyorum hiç bişey yiyemiyorum hepppp uykum var böyle yuvarlanıp gidiyoruz işte:))))

onemlı degıl cnmm

Son düzenleme:

Bilmiyorum canım ben Göztepe de oturuyodum evlendim buraya geldim..
Sadece merkeze iniyoruz geziyoruz pendikde pek bilmiyorum o yüzden..
Ben şokun ordayım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…