2012 Ocak Anneleri

çok teşeküür ederim canım ilk kontrolüm olcak bana sadece idrarını tut öyle gel dedi daha rahat görürüz dedi..inşallah allahım yaaa

Bizde de herkes şoka giricek..
Düşünmüyoduk çnkü.
Geçen ay deneyelim dedik Allahıma şükürler olsun tuttu..
Enn çook annem şaşırcak ve şoka giricek..
Bu akşamki yüz ifadesini merakla bekliyorum..
Bugün 3 tane ultrason görüntürsü verdi doktor 2sini çerçeve koydum ve birinin üstüne merhaba anneanneciğim ve dediciğim yazdım diğerinede merhaba babaneciğim ve dedeciğim yazdım hediye paketi yaptım bugün annemlere vericem yarında kayınvalidemlere gidicez onlar öğrenicekler..
Sevinmiştir kayınvalidende cnm neden sevinmesin.. Ne demişler evlat ceviz torun ceviziçi

çok teşeküür ederim canım ilk kontrolüm olcak bana sadece idrarını tut öyle gel dedi daha rahat görürüz dedi..inşallah allahım yaaa

Yarın iyi haberlerini bekliyoruz artık..
Muhtemelen testleride yaptırır yarın cnm kan ve idrar tahlili yapılıyo..
Benim bi tek idrarda sorun çıktı işte başkada bişeyde sorun çıkmadı çook şükür..
Sende sorunsuz atlatırsın umarım yarını

allah razı olsun canım inşallah sorunsuz güzel bi hamilelik geçiririz hepimiz..acaba sadece kese mi yoksa bebekte görünürmü yaa

Anne karnında bebek eğitimi
Bebeğiniz anne rahmine düştüğü andan itibaren onun istenen bir varlık olduğunu hissettirin. Çocuk zihninde onun değerli bir varlık olduğunu belirleyen ona karşı olan davranışlarınız olacaktır, söylemleriniz değil. Çocuğunuza gözlerinizi çevirdiğiniz zaman, onun bu dünyadaki varlığıyla takdir edildiğini, beğenildiğini hissetmesini sağlayın. “ SEN BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİN VE DEĞERLİSİN”. anne babalıkta bundan daha önemli bir kural yoktur.

Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ortaya koyuyor Bebekler zaten anne sesini çok çabuk algılıyorlar Ardından da babayı algılamaya başlıyor İşte bu nedenle bebeğin en baştan itibaren bir birey olduğunu kabul etmekte yarar var Öyle ki hamilelik sırasında karı-koca arasında sürekli gerginlik yaşanması da bebeği etkiliyor O açıdan tartışma sonrasında anne, karnına dönüp "Babanla yüksek sesle konuştuk ama bunun seninle ilgisi yok" demeli

Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?

Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.

anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resime kendisini adayan annenin de çocuğunun resime karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor. alıntıdır

allah razı olsun canım inşallah sorunsuz güzel bi hamilelik geçiririz hepimiz..acaba sadece kese mi yoksa bebekte görünürmü yaa

Aminn inşallah canım..
O belli olmuyo güzelim ya kişiden kişiye değişiyo..
Ben sordum bebek gözükmüyomu diye yoook dedi doktor..
Belki seninki gözükür
Ama stres yapma rahat ol mutluluğun tadını çıkart..
Ben ultrason için uzandığımda kalbimin sesini duyabiliyodum heycandan..

ayyy çok heyecanladırdın beni yine şeyda:) zaten heyecanlıydım:) benden 3 yaş küçükmüşssün ama benden tecrübeli çıktın:) saol cnm..şimdi çıkıorum yemek yapmam lazım kızlarr kib dualarınızı eksik etmeyin....

başım ağrıdan çatlıyor ilaç içmeden nasıl geçecek bu. migren var bende.

mbp canım mıgrenı olan ıcın cok zor bılıyorum hamılelık.bır arkadasımın da mıgrenı var ve dayanamıyor mınoset ıcıyor.hamılelık ılk aylarda bas agrılarını ve mıgrenı tetıklermıs.benımde gecende basım tuttu ama bende mıgren yok sınuzıtım var o mu yaptı acaba dedım ama ılac ıcmeden uyudum atlattım.mıgrenı olan arkadasımın tavsıyesı mıgren atagın basladıgında ellerının ıcıne ozellıkle parmak aralarına masaj yaptır canım cok ıyı gelıyor dıyor.

seydaferhat canım aramıza hosgeldın.bu bahsettıgınız testler de ne ya anlayamadım benden kımse test fılan ıstemedı.Sat a gore 7 haftamın ıcındeyım ama nasıl oluyor kı benden ıstemedıler bısey anlamadım?

Ben çıkıyorum güzel anne adayları görüşmek üzere kendinize ve bebişlerinize iyi bakın..

Heycanlanma mutluluğunun tadını çıkart..
Benimde çıkmam lazım kendine dikkt et görüşmek üzere..

Hoşbulduk..
Hormon testleri açlık kan değeri falan filan bi dünya test cnm..
Açlık kan değerime bakılamadı aç değilim diye..
Sen doktorunu ara bi sor istersen yapılması lazım diye biliyorum ben..
Şimdilik çıkmam lazım görüşmek üzere..

ayy bende cok heyecanlanirim herhalde kesin

kalp atislarini duyunca

cok tuhaf bir his ya gercekten cok farkkliymis.

canım bende dayanamazsam minoset içecem şimdilik idare ediyorum. dediğin masajı deneyeyim tavsiyen için teşekkür ederim.
canım senin tüp bebek değil miydi. doktor kontrol etmiyor mu devamlı? ben yumurta takibi ile hamile kaldım doktor her hafta kontrole çağırıyor. sağolsun sayesinde erkenden hamile olduğumu öğrendim. erken öğrenmekte zor vakit geçmiyor. topicte en küçük benim mercimek.

bugün 5+1 oldum dün gece rüyamda bebeğimin kalbinin attığını gördüm çok mutlu uyandım ama kahvaltı ederken ilk ağlamamı yapmış bulundum ben aşırı sinirli bişey oldum başkada belirtim yok şuanda acıkma sık idrara çıkma mide bulanması vs olmadı ben olsun istiyorum bakalım inşallah sağlıklıdır bebeğimiz

Canim kalp atisini duyabildin mi ben haftaya gidicem su an 6+2yim umarim duyarim bebegimin kalp atislarini

evet o bendede var

Canim kalp atisini duyabildin mi ben haftaya gidicem su an 6+2yim umarim duyarim bebegimin kalp atislarini

ben 6+2 iken gıttımde duymustum canım ıns duyarsın ama dınlenmesı zararlıymıs bnm doktor iyi degıldı o yuzden bende degıstırıyorum kalp atıslarının dınlnmesının zararlı oldunu bılen bı doktora gıdıcempazartesı ınsallah hayal kırıklına ugramam doktor konusunda

canım benim doktorum da 8. haftada gel demişti. ama ben başka bir doktora gittim. Benim için en uygun zaman olduğu için dün gitmiştim. Ama erkenmiş.Doktor kesenin büyüklüğüne iyi demişti. Ama bebek 6. haftalık çıkınca keseyle bebekle zaman olarak uyumlu olmayabilir dedi. Bu normalmiş. Hatta herşey gayet iyi görünüyor dedi. Geriden gelmesiyle ilgili hiç kötü bişeyler söylemedi. Sakın korkma canım sende en kısa zamanda kalp atışını duyarsın inşallah. Bende çok tedirgindim şimdi hepsi geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…