bozma moralini dur bakalım her dr farklıdır hem düşünki hamile olduğunu anlamayanlar oluyor 3 aylıkken öğrendi yeni burdan biri onada yuh diyorumda neyse :))) onlar hiçbişey yapmadan güzelce doğuruyorlar.bizde pimpiriklene pimpiriklene bir hal oluyoruz sana diyorumda bende senden aşağı değilim birbirimizi frenleyelim ok :)
iyi olmuş tayininizin çıması yer değiştirmek iyi gelir arada herşeyi yenileme gerek :)
hemde nasıl istiyordu ama onun istemesiyle olmuyorki bu işler :)
cidden ne bu ya kaynanan insanmı ? genelde yapın diye baskı uygularlar ilk defa böylesini duydum
Merhaba hayırlı olsun..
Rabbim sağlıcakla kucağına alıcağın günleride göstersin inşallah..
Benim SAT 4 nisan.. 4 nisana göre hesaplandığında bugün 6+3 olması lazım..
Doktora gittim bugn ultrasonda 5+4 olarak çıktı olur normal dedi doktor..
Kesemde 4mm.. Seninki ultrasonda kaç haftalık gözüktü?
canım bende dayanamazsam minoset içecem şimdilik idare ediyorum. dediğin masajı deneyeyim tavsiyen için teşekkür ederim.
canım senin tüp bebek değil miydi. doktor kontrol etmiyor mu devamlı? ben yumurta takibi ile hamile kaldım doktor her hafta kontrole çağırıyor. sağolsun sayesinde erkenden hamile olduğumu öğrendim. erken öğrenmekte zor vakit geçmiyor. topicte en küçük benim mercimek.
canım benim doktorum da 8. haftada gel demişti. ama ben başka bir doktora gittim. Benim için en uygun zaman olduğu için dün gitmiştim. Ama erkenmiş.Doktor kesenin büyüklüğüne iyi demişti. Ama bebek 6. haftalık çıkınca keseyle bebekle zaman olarak uyumlu olmayabilir dedi. Bu normalmiş. Hatta herşey gayet iyi görünüyor dedi. Geriden gelmesiyle ilgili hiç kötü bişeyler söylemedi. Sakın korkma canım sende en kısa zamanda kalp atışını duyarsın inşallah. Bende çok tedirgindim şimdi hepsi geçti.
Alıntı:
Doktor ziyaretlerinde siz ne bekliyor?
Sizlere hangi tetkik,tahlil ve uygulamalar yapılacak?
İlk ziyaret: Sizin ve ailenizin tıbbi öyküsü değerlendirilecek, ultrasonografi ile gebelik tespiti, smear testi (yakın dönem yapılmamış ise) kan grubu,tam kan sayımı,tam idrar testi,TSH testi, kanda enfeksiyon araştırılması(Hepatit B,Toksoplazma ,HİVgibi), kilo ve tansiyon kontrolü yapılır.
8inci hafta: Ultrasonografi ile bebeğin kalp atışlarının tespiti,tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi,kilo ve tansiyon tespiti.
12-14 hafta: Bebeğin gelişiminin değerlendirilmesi,ense pilisi kalınlığı ölçümü ,ikili test planlanması,kilo ve tansiyon tespiti.
16-18inci hafta: Fetal risklerin değerlendirilmesi,üçlü test planlanması,detaylı ultrasonografi (2.düzey USG) planlanması, tansiyon ve kilo tespiti.
20-22inci hafta: Bebeğin gelişiminin değerlendirilmesi gerekli ise tekrar detaylı ultrasonografi planlanması, tansiyon ve kilo tespiti
24 üncü hafta: Bebeğin sağlığın değerlendirilmesi ,şeker hastalığı tarama testi (postprandial glikoz) yapılması, annenin tansiyon ve kilo tespiti.
28inci hafta: Kan sayımı,tam idrar testi tekrarı, kan uyuşmazlığı var ise İndirekt Coombs testi yapılarak rhogam uygulanması ,annenin kilo ve tansiyon tespiti.
32-40ıncı haftalar: Bu haftalar arası önerilen sıklıkta anne ve fetusun sağlığı ve riskleri değerlendirilecek.Annenin kilo ve tansiyon tespiti.
40-42inci haftalar: Gün geçmesi. 3 günde bir ultrasonografi ile amnios sıvısın ölçümü ve NST testi.Annenin tansiyon ve kilo tespiti.Beklenen doğum tarihinin üstünden 10 gün geçmesine rağmen doğum gerçekleşmediyse doğumun planlanması.
saol yani mpb içimi rahatlattınbenim ilk kontrolüm testsiz geçti..6 haftalıktı bebiş..oofff...
canım eşime vaktınde baskasını yapacaklarmıs hemde maaslı calısan bı bayanmıs.kendı memleketlısıymıs
ama eşim ben sevdıgımle evlenırım baskasıyla değil diye resti cekmıs ben hem calısmıyorum hemde benımle eşimin memleketı arasında 13saatlık yol mesafesi var yani.. sırf eve para getırmıyorum ve eşimde artık ailesine para gondermıyor dıye boyle yaparak benım canımı yakmak istiyor..k.validem yuzunden en son 6ay once esımden bosanmak istedım ,eşimi sevip aşık oldugum için deli gibide ağladım ama kaynanamla artık basedemıyordum ve eşim bana yapılanlara sessiz kalıyordu neyse anlayacagın bende esıme resti çektım ya ben ya annen gibilerineşimdi kyananam bana beddua edıyor insallah senınde oğlun olur insallah senın gibi bı gelın getırır eve benım neler cektıgımı ozaman anlarsın dıyor bunu duyanda kaynanamı essek sudan gelınceye kadar dıvuyom sanır haa haa kaynanamların paraya pula ihtiyacları yok koyde oturuyorlar sadece elektırık parası oduyorlar ve karı-koca esım tarafından dısradan emeklı edılmıs ınsanlar .. toprak doyursun gözlerini...
canım seni üzmek için göndermedim. ne testleri diye sormuştun bednde bilgimiz olsun diye bulunca gönderdim. tekrar gittiğinde doktordan sen iste test yapalım diye.
mbp canım evet benımkı tup bebk tedavısı ama merkezdekı doktorum cok yogun benı yarın ıcın ılk kez gebe muayenesıne cagırdılar.ve 150 tl ucret ıstıyorlar.aslında benım bıldıgım tedavı sonrası ılk muayene ucretsız olmalı ama ıste neyse bakalım.verecegız herhalde mecbur.kesemı goren doktorda prof oldugu ıcın sagolsun 200 tl mızı aldı.ve bır resım bıle vermedı bende heyecandan ıstemeyı unuttum.hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.çok zor bir süreç gerçekten de.hepimize kolaylıkla atlatmayı nasip etsin Allah'ım 3 ayı öncelikle:)
Nurzcugum tesekkur ederım canım verdıgın bılgıler ıcın İnşallah canım bende kaç haftalık olduğumu yarın net öğrenebilirsem kalp atışı için de heyecanlı bekleyişim başlayacak Allah'ın izni ile...
saol yani mpb içimi rahatlattınbenim ilk kontrolüm testsiz geçti..6 haftalıktı bebiş..oofff...
sanırım yarın aile hekimime gebeliğimi bildiricem..ona da sorarım belki yaptır derse hemen yaptırrım..acaba çok mu kafama taktım ya..gittiğim doktor özel hastenede prof...belki bir bildiği vardır..bu seferde yapmazsa atarım onu çöpe<<
Canım bu kadar endişeleneceğine doktorunu arayıp sorsana, her doktorun çalışma şekli farklı oluyor, benimki test delisi mesela, daha gebelik öncesinde sayfalarca test yaptırmıştı, ama çok yakın bir arkadaşım 12. haftasına girdi, bana gebelik öncesi yapılanlar bile ona yeni yapılıyor. Bence bu ne benimkini iyi ne de onunkini kötü doktor yapmaz, belli ki tarzları farklı...
sağlık ocağıda istiyor bazı testleri geçen sefer yaptırmışlardı bana. bu kadar ilgili olduklarına göre isterler canım.
merhabaaa hamişler bende kısmet olursa ocak annesi olucam başka başlık altında yazıodum orda çok az kişiyiz burayı yeni görüyorum listenize eklerseniz sevinirim
canım sen kalp atışı yada bebeği görmüşmüydün.benim sat 4 nisan ve haftaya kontrole gitcem ve bende hiçbir test yaptırmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?