Aile büyüklerine sor yöreye göre degiştigini sanmıyorum.
Yaa kızlar işin espirisindeyizde büyüklerin tecrübelerinden bi şekilde yararlanmalıyız. Kontrol bizde olucak tabi uyanık olucaz ayy dogurdum diye 10 gün yatakta yatıp kendine hizmet ettirip sonrada burun kıvıranları görüyorum çevremde .
Kız kardeşimde entel danteldir okudu okudu okudu öle büyütücem dedi demiyorum okumak kötü diye bebek emmedi mama yedi yok su vermicekmiş anne sütü alan çocuk hiç su içmediyse su vermezsin içinde her şey var ama sen mama veripte su vermiyim dersen dogru yapıyorum derken bebegine zarar verirsin.
Yok çocugu sardırmam dedi kaynanasına bagırmış kadını bi kovmadıgı kaldı yaa kundak yok ok. yapma zaten ama uyuyan masumun üstünü ince bi şeyle şöle yanlardan sıkıştır korkarak uyanmasın elini kımıldatıyodu aglayarak uyanıyodu.
Baktı olcak gibi degil bi gün bi gittim ellerini yatırdıgı yerde sarmış mışıl mışıl uyuyodu.
öyle bi adet varsa da ben yaptırmam bu burun kıvırmaak fln değil.Tuzlu suya da sokturmam ,ters de çevirtmem ,mesela saçlarını kesip kaç gramsa o kdr altın alıomuşsun da birine veriomuşsun öle şey de yapmam ,tmm alayım vereym altın maltın ama zaten 2 tel saç var onu da kesemem :)) hatta konusunu açmışlardı bi ara hemen kükredim