2012 ocak annelerine 2011 ocak annelerinden tavsiyeler :)

seyyah2806

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
2.629
369
198
güzel anneler doğuma az kaldı ve biz hazırlıklara son hız devam ediyoruz. bu süreçte sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacımız var. bu konuya bi el atıverirseniz çok mutlu oluruz :13: :13:

az kaldı dimi yaaa sanki ben değilim hamile olan başka biri gibi sanki hepinizsiniz de ben değilim dışardan takip ediyomuşum gibi

bu arada benim ablam 2010 ocak annesi
ben 2011 ocak'ta ilk bebeğimi kaybettim
Allah'ım nasip ederse 2012 Ocak'ta da ilk bebeğime kavuşacam

hadi bakalım tavsiyelerinizi bekliyoruz

hayırlı olsun yeni topiğimiz tecrübeli annelerden tavsiyeler almak güzel olcak yoksa bize kalsa her gördüğümüz şeyi alıcaz

bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbimmm

ben de 2011 ocak annelerindenim...aklıma gelen bazi onerilerde bulunayım,

bebeğiniz için bir çok kyafet almayın cunku biçoğunu giydremeden büyümüş oluyolar...
yarım kol ve uzun kol çıtçıtlı badylerden mutlaka bolca alın(mothercare de paket olarakvar cokda guzel penyesı)
parça alt üst atletlerden almayın cunku belleri açılıyor ve yukarı dogru yıgılıyor
penye bere ve eldiven mutlaka 1 kaç tane olsun
penye tulumlar alın,iki parçalı şeyler de lastik kısmı bebeğin tam sırt, omurga kısmına geliyor ve sert oldugu için bence rahatsiz ediyor
hastane cıkışı dedikleri şeydeki biçok parçayı kullanamıyosunuz..bence kendiniz kombine edin...tulum,iç için yarım kol çıtçıtlı bady,bere,eldiven,ve penye battaniye gibi
dogumdan bi süre once doktorunuza danişarak gögüsde çatlak ve yara olmaması için özel kremler var onlardan kullanın...ben bu konuda fazlasıyla ızdırap yaşadim ve bebegimde yara olmuş ve kanayan bir memeyi haliyle tutmak istemedi ve sogudu
bol bol dinlenin dinlenin dinlenin...asıl maraton dogumdan sonra başliyor, karnımda taşimak ne kadarda kolaymış diyorum ben halen..:)
dogum sonrası lohusalık sendromunu umarım yaşamazsınız ama kaçınılmaz gibi,,sizi anlayan nazinizi çekecek ve en önemlisi sizi gerekirse elleriyle besleyebilecek biri olsun yanınızda fazlasına gerek yok..:) eşniz yada anneniz..hastanede ve aynı şekilde evdede...
son aylarda bel ve kalçalarda daha fazla agri oluyor bunu biraz olsun önlemek için temiz havada yürüyüş yapın,ılık duş alın vs.
karyola almayı düşünen arkaşlara tavsiyem ben ilk aylar kullandim ve maalesef şimdi kaldirdim çünkü 6.aydan sonra tehlikeli oluyor hem aralıklarına ayaklarını sokuyorlar Allahh muhafaza ters bi hareket yapsa ayagi gitti hemde kalkabiliyorlar(benim oglum yapıyo bunları walla) park yatak en ideali...ben netten e-bebekten sipariş ettim gayet makul bir fiyata...karyolayada 500 tl verdik içime oturdu walla..iyi düşünün
en onemliside bebeğinzle dogdugu andan itiberan sürekli göz kontagi kurun ve konuşun...gittiğim butun doktorlar bu konuda beni taktir etmiştir,nöroloji doktoru dahil...çünkü gelişimi hep çok iyi olarak degerlendirildi bundada en yüksek payin iletişim oldugunu söylediler...Allahım esirgesin...

şuan aklıma bukadar giliyor,umarım işinize yarar...hepsi tecrübeyle sabit...yaşamayan bilemez..:))

çok güzel bi topic olmuş merak ettiğimiz herşeyi sorabileceğimiz bi yer:):89:

Merhaba kızlar,
benim en önemli tavsiyem yeni anne olacaklar için şu; Hastanede doğum yaptıktan sonra her 3 saatte bir sütünüzü sağın (15 dk boyunca) ilk 3 gün fokur fokur gelmeyecektir, hatta damla damla gelecektir. ve o sütleri mutlaka bebeğinize şırıngayla verin. bir damlası bile o kadar değerliki.. bilen bilir.. ama bir damladan ne olacak deyip atanlarda oluyor. onun için yazdım. ha birde hastane çantanıza mutlaka still tea alıp koymalısınız. çok faydası oluyor.. hastanede içmeye başlarsanız sütünüz daha bol ve kaliteli olur.

Sürekli birileri doğum şeklinizi,bebeğinizin kilosunu ya da bebeğinizi besleme şeklinizi ya da giydirdiğinizi eleştirecektir.Kimseye kulak asmayın o bebek sizin 9 aydır siz onunla birlikteydiniz hareketlerini tepkilerini siz takip ettiniz onu sizden iyi kimse tanıyamaz.Her verilen fikri hemen yapmayın değerlendirmeye alıp kendi doğrularınızı yapın.Her bebek gece annesini uykusuz bırakmaz, her bebek gazlı olmaz bunu unutmayın.Ben çevremde o kadar çok uykusuz ve gazlı bebek gördüm ki( benim oğlum çok sakindir doğduğu günden ber)i başlarda inanamamıştım.Güzel ve sorunsuz geçen hamilelik döneminin sonucu olduğuna inanıyorum.Doğumdan sonra süt yapması açısından ayva kompostosu içebilirsiniz.İrmik tatlısı çok süt yapıyor bir de.Hastaneye makyaj çantasız gitmeyin fotoğraflarda sönük çıkmazsınız.Ben devlet hastanesinde doğum yapmış olmama rağmen (sezeryanla doğum yapyım) doğumun bir kısmını kameraya çektirmiştim.Oğlumu ilk gördüğüm an öptüğüm an sonra onu temizlemeleri ve göbeğini kesmeleri hepsini sonradan izlemek güzel oluyor.Bir araştırın belki benim gibi şansınız olabilir.Evinize dijital bir termometre alın ay üşüdümü terledimi demezsiniz 23-24 derece normal bebek için.Bebekle ilgili her konuda cesur olun yıkama besleme bunlar zor şeyler değil.Oğlum 25 günlüktü biz evimize geldiğimizde.Yaşadığımız yerin şartlarından dolayı ben doğumumu ailemin yanında yaptım.Sonra eşim ve oğlumla evimize döndük.25. günden itibaren hep kendim baktım oğluma yanımda annemi yada kayınvalidemi getirmeye gerek duymadım.Eşimle yıkadık dışarı çıkardık kırkını bile çıkardık :)) Şimdi çalıştığım için bakıcımız var bakıyorumda oğlum çok uyumlu ben ondan zor alıştım bakıcıya :)

fazla kıyafet stoğu konusunda kuzeyyıldızı'na katılıyorum herşeyi gerektiği kadar alın çabucak büyüyorlar,zaten hediye falan da geliyor.bez stoğu yapılmasına da karşıyım ben, bittikçe alın en mantıklısı bu(bana göre).hamileyken göğüs ucu yaraları için lansinoh kremin çok methini duymuştum kullandım ama aman aman faydasını görmedim,sanırım göğüs ucu yarası bebek doğru emmeyi öğrenesiye kadar kaçınılmaz bir durum.doğumdan sonra aman şu gaz yapar yemeyeyim aman bu gaz yapar yemeyeyim diye düşünmeyin abartmamak kaydıyla tadına bakın herşeyin ardından da rezene çayı içebilirsiniz ben çok faydasını gördüm,hem oğluma içirdim hem kendim içtim.süt yapıcı çaylardan humana stell tea tavsiye ederim güzel süt yapıyor,fakat içindeki çemen tohumundan dolayı çemen yemişsiniz gibi kokuyor(gülü seven dikenine katlanır).oğlum çok gazlı bir bebek değildi gazı olduğu zamanlarda ise nurse harveys bitkisel şurup en büyük kurtarıcım oldu.penye battaniyelerden birkaç tane olsun çok iş görüyorlar.doğumdan sonra doktorunuzla korse kullanmanızın sakıncası olup olmadığını sorun ve izin verirse mutlaka kullanın.bebişler için aldığınız eldivenlerin lastiklerini iyi kontrol edin bizimki hep çıkarıyordu bende çareyi eline çorap giydirmekte buldumalt açma örtülerinden edinin,ben canbebe kullanıyorum ve çok memnunum.park yatak yine tavsiyelerim arasında hem portatif hem ekonomik.sanki karşınızda sizi anlayan biri varmış gibi bebişinizle bolbol konuşun.ha birde bebek malzeme çantası bana göre!gereksiz ben çok az kullandım,büyük bir kol çantası aldım ve bebişimin malzemelerinide içine koydum hem daha şık oluyor:89:şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Rabbim hepinize bebişlerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

çok teşekkür ederiz tavsiyeleriniz için. biberon ve emzik kullandınız mı peki?

ellerinize sağlık arkadaşlar, çok güzel bir topik olmuş.
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, bebeklerinizle sağlıklı huzurlu mutlu bir ömür diliyorum sizlere. allah bizleri de bir avazda kurtarsın inşallah.

Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz..
Benimde sormak istediğim bi kaç şey var cevaplarsanız sevinirim..
Göğüs pedi olarak hangi markayı öneriyosunuz?
Pişik kremi,şampuan,bebe yağı olarak hangi markayı öneriyosunuz?
İlk zamanlar göğüs pompasına gerek varmı? Yoksa ihtiyaç olursamı alınmalı?
Tavsiye edebiliceğiniz bi yoğurt yapma makinası varmı?
Buhar makinası gereklimi?
Bebek telsizi gereklimi?
Bide çamaşır deterjanı olarak hangisini öneriyosunuz?
Bebek arabası ve park yatakta tavsiye ediceğiniz markalar? :78:

Son düzenleme:
Şeydacım ne güzel benim sorularımı da sormuşsun...:))) ben de bekliyorum arkadaşlar...

Diğer cevapları okumadım ama aklıma gelenleri yazayım.
-Doğuma giderken alacağınız gecelik ya da pijama mutlaka üst bedeninin tamamı düğmeli olanlardan olsun. Benimkiler 3-4 düğmeliydi hiç rahat olmadı.
-Sezaryen yapacaklar mutlaka cırt cırtlı bel korsesi alsın, çok rahat ederler.
-Doğumdan önceki birkaç gün yediklerinize çok dikkat edin. Genelde sıvı şeyler tüketin. Malum doğum sonrası tuvaletinizi yaparken ıkınmak ya da kasları çalıştırıcak zorlukta şeyler sizi üzebilir.
-Anatomik yetişkin bezi de çok rahatlatır sizi..
-Bebek için çok fazla şey almanıza gerek yok. Genelde hastane kendi giydirir giydirmese de bir tulum, bir body ve alt işinizi görür. Penye eldiven ve bere bir de battaniye tabi..

Daha bir sürü yazacağım şey var ama şimdilik kesmek zorundayım. Ayrıca facebookta "bebeğimle öğreniyorum :) " grubundayız. Daha tecrübeli annelerimiz de var sizin gibi bekleyenlerimiz de.. Katılmak isterseniz buyrun :)

Göğüs pedi yanlış hatırlamıyorsam bebedor almıştım sanırım fiyatı ıuygundu o yüzden aldım ama bir paketin tamamını kullanmadım.Şampuan,pişik kremi vs için nivea set almıştım çantasıda vardı bu çanta ilk 3 ay işime yaradı bez falan filan koydum yolculuklarda (eşimle ailelerimiz farklı illerde biz farklı bir yerdeyizde) şampuan hala bitmedi ilginçtir hergün neredeyse yıkarım oğlumu.Bir heves hemen aldım pompayı kullanamadım dolap bekliyor buralarda olsanızda size versem.Bence tanıdığınız birinden ödünç alın.Yoğurt yapma makinesi kullanmadım ama bugünlerde reklamlarda tefalinki dönüyor bakılabilir.Ama aman aman gerek yok bence.Buhar makinesi kullanmadım arkadaşın yaptığı gibi su koydum kaplara.Dalin sıvıu deterjan ve hacışakir kullandım ve kullanıyorum.Ama arkadaşın dediği gibi şimdi lekelr çok deterjanamı geçsem diye düşünmüyor değilim.Kosla oksieyşhala nasıl yazılıyor bakamadım :) hallediyor ama bakıcımız bunu yapmıyor tabi hemen ben eve geldiğimde ise iş işten geçmiş oluyor.Bebek telsizi kullanmadım ben çok pimpiriikliyim aman kusmuğu boğazına dolar ama battaniye kapanır aman eldiven,i ağzına sokar diyerek hep salonda uyuttum.Şimdi ise o bana sesini duuyuruyor zaten :) BEBEk arabası kanzdan almış annemler hediyeydi yani fena değil ama bu kadar ayda canı çıktı diyebilirim.Sürekli bagajda biyerlere götürmekten üzerine konulan ağır bavullarda yapmış olabilir.Birde bizim yaşadığımız yerde yollar hep taş ve yokuş sarsılmaktanda olabilir.Bence yaşadığınız yere ve yaşam şeklinize göre örneğin biz çok yolculuk yapıyuoruz ona göre tercih edin.Ben park yatak almadım görüntüsü hoşuma gitmiyor.Bir oda takımının sadece beşiğini aldım altındada 4 çekmecesi var.ÇOk memnunum oğlumda öyle.3 kere bozduk kurduk(taşındıkta)hiç problem olmadı kolay monteleniyor.Yaşadığımız yerde zaten mağaza olmadığı için fabrikasından getirttik demonte gelmişti ilk biz kurduk sorun olmadı.Bir de bezle ilgili bence 2 farklı marka bez alın ben öyle yapmıştım oğluma bir tanesi alerji yaptı.Gerçi 7.aydan beri o alerji yapanı kullanıyoruz hareket etmesi daha rahat oldu.Şİmdi bir alerji durumu yok sanırım ilk günler hassalıktan olmuştu .

Teşekkür ederim cevapladığınız için

merhaba,
göğüs pedi lansioh en iyisi bence, ben baya kullanmıştım. sürekli değişitriyordum.
pişik kremi en iyisi arko nem classic krem bence, ama mustela kullanmıştım ilk zamanlar.
şampuanda da mustela kullandım.
göğüs pompası mutlaka almalısın bencei ki ilk zamanlar çok kullanılıyor, bebek küçük olduğu için tam sütü ememiyor, sağıp vermiştim ben kalan sütü. şimdide sağıp kahvaltısına falan koyuyorum.
yoğurt mak. a gerek yok bence.
hacı şakir granül sabun, dalin yumuşatıcı. çok güzel mis gibi kokuyor.
telsize benm ihtiyacm olmadı hiç, hınk dese duyuyorum zaten
bebek arabası kraft twist aldık, park yatağımızda kraft 604. ama kraft 504 almadığıma pişmanım..

Göğüs pedini eşime söylemiştim almasını bebedorunkini almış..
66 tane var sanırım içinde onu kullanıcam..
Göğüs pompası konusunda çok kararsızım yaa ya kullanamazsam beceremezsem veya gerek olmazsa onun yerine bebeğimin başka bi ihtiyacını alabilrdm derim kendimi biliyorum..
Şampuan konusunda chicconun organik olanlarını düşünüyodum ama topicleri okuyunca mustela daha fazla aklıma yatmaya başladı iki tane link koycam sizce hangisi daha iyi fikrinizi söylerseniz sevinirim tecrübeli anneler..
Mustela Bebek Bakım Seti GittiGidiyor.com'da #43857360

Mustela Bebek Bakm Seti (Mustela Masaj Ya+ anta HEDYE) | | Bebek Bakm rnleri | | Mustela | | 105,00 TL

Kraftın park yatağından ve bebek arabasından memnunmusun?

Bide 604le 504 arasındaki fark ney?
Neden 604den pişman oldunuz?
504ün ne gibi özellikleri daha iyi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…