- Konu Sahibi seyyah2806
-
canım çalışmıyorsan eğer gerek yok ki göğüs pompası almaya helede doğumun normal olursa hiç gerek olmaz sezeryanla olursada 1 gün zorluk çekersin bende evde olduğum için hiç gerek duymadım birtek bir dönem göğsüm şişti oda damarlarımdan dolayıydı 3 gün hastaneye gitimiştim ordaki makinalarla göğsümdeki sütü boşalttım onun dışında sürekli emziriyorsun zaten gerek duymazsın canım..
Merhaba güzel anne adayları,
hepinize sağlıklı, huzurlu ve rahat bir hamilelik diliyorum. İnş. bebişlerinizi de hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız.
Ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim:
*Göğüs pedi ve pompa: Bebedor. Lansinoh yapışkanlı olduğu için kullanamadım. ama bebedordan çok memnun kaldım. ben 5-6 kutu kullandım. Sezeryan olmama rağmen ilk günden itibaren sütüm gelmişti. Hastaneden çıktığımız akşam "sütaş ...." lakabını taktılar. bebiş çok iştahlı olmasına rağmen o kadar sütü ememediği için gece yarısı çığlık atma seviyesine gelmiştim. süt pompası küçük birşey de olsa gerekli bence. Bol süt için bence ilk koşul "olumlama". "benim sütüm olacak, hemen gelecek" diye şimdiden kendinizi koşullamaya başlayın, hep olumlu düşünün. gerçekten hamileyken yaptığım tüm olumlamalar işe yaradı. keşke birkaç konuda daha yapsaymışım:))
*Tüm bebek bakım ürünlerinde : sebamed. Dr. tavsiyesi! Biz chicco da almıştık ama ilk aylarda kullanamadık çünkü oğluşumun cildi biraz kuru ve hassastı. 3. aydan sonra onları da kullandık. sebamed'ten güzel kokuyorlar:))
*Yoğurt yapma makinesi: Arzum aldık ama çooook gereksizmiş. 2 kez kullandım ama klasik yöntemle mayaladıklarım bile daha güzel oldu. Hele pastörize sütle yoğurt yapmak ne zormuş!!!
*Buhar makinesi evinize bağlı. Bebiş doğduğunda evimizdeki nem oranı düşüktü. peteklere suluklar falan astık ama oranı bir türlü yükseltemedik. sonra buhar makinası aldık, özellikle burun tıkanıklığını engelliyor. ama şimdi başka bir eve taşındık ve buradaki nem oranı yüksek olduğu için artık kullanmıyoruz.
*Bebek telsizini odasını ayırdıktan sonra (3 aylık) bir süre kullandım ama çok gerekli değil. özellikle de çok gürültülü bir yerde yaşamıyorsanız. telsizden ses gelene kadar siz zaten duyuyorsunuz. annelerin algılarına hiçbir teknoloji yetişemez:)) şimdi zaten hiiiç gerek yok, o zaten sesini duyurmayı başarıyor!!!
* Deterjan dalan'ın "roxymatik" diye bir markası var. onu kullandım. hem çok hesaplı, hem de çok fazla köpürmediği için makinede kullanıma daha uygun. makinede de çamaşırda da sabun artığı kalmıyor. Biz son bir aydır normal deterjan ve yumuşatıcıya geçtik. lekeler başka türlü çıkmıyor ki!
*Bebek arabası bebe confort lola kullanıyoruz. maxi cosi ana kucağıyla beraber de kullandık. hem oto koltuğu, hem ana kucağı, hem bebek arabası olarak kullanımı pratik oldu.
*Bebiş 3. ayından itibaren karyolasında uyuyor. hiçbir sorun yaşamadık. ilk 3 ay minicik bir beşiği vardı. yatağımın yanında, onda uyuyordu.
***Ek olarak önermek istediğim şey bebefox kruvaze emzirme atleti. hem çoook rahat hem de bebek için çok rahatlatıcı çünkü göğsünüze tamamen dokunabiliyor. bir de bebişler çok uzun sürede emebildikleri için insanın emzirme sırasında omzu-sırtı falan ağrıyabiliyor. ben ilk aylarda emzirme minderi kullanmış ve çok rahat etmiştim. Arkadaşlara katılıyorum çıtçıtlı badi ve tulum en rahat şeyler. bir de penye battaniyenin yerini başka birşey tutmuyor. bizim idil bebeden çift kat penye battaniyelerimiz vardı, epey de kalın. hala da kullanıyoruz.
!!! Herkesin deneyimi farklı olabilir. birinin çok kullandığı "olmazsa olmaz" dediği, bir başkası için gereksiz olabilir. en iyisini siz bilirsiniz. fikir edinin ama kafanıza fazla takmayın derim.
şimdilik bu kadar. içinizdeki minik afacanlarla keyifli günler!
sezerynla doğum yağtığım için ben daha yoğun bakımdayken hastanede biberonla beslemişler kızımı, zaten sütümde hiçbi zaman çok olmadıçok teşekkür ederiz tavsiyeleriniz için. biberon ve emzik kullandınız mı peki?
Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz..
Benimde sormak istediğim bi kaç şey var cevaplarsanız sevinirim..
Göğüs pedi olarak hangi markayı öneriyosunuz?
Pişik kremi,şampuan,bebe yağı olarak hangi markayı öneriyosunuz?
İlk zamanlar göğüs pompasına gerek varmı? Yoksa ihtiyaç olursamı alınmalı?
Tavsiye edebiliceğiniz bi yoğurt yapma makinası varmı?
Buhar makinası gereklimi?
Bebek telsizi gereklimi?
Bide çamaşır deterjanı olarak hangisini öneriyosunuz?
Bebek arabası ve park yatakta tavsiye ediceğiniz markalar? :78:
teşekkürler herkese. park yatak ve bebek arabaları açısından ayrıntılı görüşlerinizi yazabilir misiniz? ben kiracı bir memeur olduğum için taşınma açısından park yatağı düşünüyorum. İki kademeli olması galiba önemli, titreşimli veya müzikli park yataklarda bu özellikler ne kadar önemli? Sağlamlık konusunda önereceğiniz markalar neler? Bi de biraz çok oldu ama, bebek arabası için baston tipli olup üzerine puset veya araba koltuğu monte edilebilenler var, tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
tekrar teşekkürler!
Bende park yatakla ilgili bilgi istyrm sizden..
Yukarda sorulanların haricinde içine hangi yatağı seçtiniz?
bizim hem park yatağımız var hemde oda takımının beşiği.
8 aylık olduk hala park yatak kullanıyoruz.kesinlikle park yatağı tavsiye ederim.katlanabilip,taşınıyor,hafif her yere götürülüyor.
bizimki titreşimli ama biz pek kullanmadık,
içinin yatağını joker bebeden almıştık.viskolex almıştık.süngerden memnun olmayanlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.
selamlar güzel anne adayları, sizleri görünce geçen yılki heyecanım geldi aklıma. eminim hepinizde aynı endişe heyecan vardır. Allah hepinize kolay doğumlar, eli ayağı düzgün sağlıklı evlatlar nasip etsin.
benimde 1 ocak doğumlu dünyalar güzeli bi Deniz kızım var.
gelelim nacizane tavsiyelerime umarım azda olsa bi faydamız olur sizlere.
öncelikle lütfen hiçbişeyin fazlasına kaçmayın, ben yaptım bu hatayı. ilk bebek heyecanı ve bebek kıyafetleriniz cezbiyle alışveriş manyağı oldum doğum öncesi. 2 takım hastane çıkışı, 3 erli setler halince, çıtçıtlı badiler, milyon tane çoraplar, eldivenler şapkalar. ama noldu bi kısmını hiç giydiremeden küçüldü. ee öyle oluncada insan haliyle çok üzülüyor. bebeklerimiz kış bebeği olduğu için mümkün olduğunca uzun kollu çıtçıtlı badi alın, ee tabi tulumda. onun üzerine giydirmek içinde yelek. ben nerdeyse 3 aylık olana kadar hep bu şekilde giydirdim. penye battaniyeler çok kullanışlı tavsiye ederim.
sezerynla doğum yağtığım için ben daha yoğun bakımdayken hastanede biberonla beslemişler kızımı, zaten sütümde hiçbi zaman çok olmadıannesütü +mama takviyesiyle beslendi mayısa kadar ondan sonra tamamen bıraktı. bu yüzden biberon kullandık, nuk' u tavsiye edebilirim zaten kimi bebek alıştımı başka bireronu kabul etmiyor. bi kaç marka daha almıştım ama ne biberonda nede emizkte nuk'tan başkasını almadı.
ben göğüs pedi olarak wee kullandım,süper birşey değil ama işimi gördü.
doğumdan önce jonhsons baby'nin setini almıştım o bitince dalin kullanmaya başladım.
göğüs pombasına hiç ihtiyaç duymadım almadım da zaten.
yoğurt için makine kullanmadım kendim mayalıyorum, zaten 4-5 saat gibi bir sürede hazır oluyor,sabahtan yapıyorum öğlene mayalanmış oluyor.
buhar makinesi ve bebek telsizi de kullanmadım.buhar makinesi işe yarayabilir belki ama telsizi gereksiz buluyorum ben,bebeğin doğar doğmaz odasını ayırmayı düşünüyorsan telsiz o zaman işinize yarayabilir.
çamaşır deterjanı olarak dalan roxy kullandım ve çok memnun kaldım hem mis gibi kokuyor hemde diğer bebek deterjanlarına göre daha ekonomik.
bizim park yatağımız baby 2 go,ben gayet memnunum.bebek arabası yerine puset aldım o da işimi görüyor öyle markalı birşey değil.
bizim yatağımız da viscolex,sünger yataklar çok terleme yapıyor.aslında annem yün yatak yaptırmak istedi ama ben istemedim sanırım o daha sağlıklı.
Teşekkürler..
Park yatağa karar verdim aldık bile.. Eşim kurucak daha.. Yatağı daha almadım kafam karışktı viscolexmi süngermi konusunda..
aaaaaa şeyda ne zaman aldın ben kaçırmışım :)) ne marka aldın resmini ekledin mi? ee mobilya beşik almayacakmısın şimdi yoksa bu odanda yatırmak için mi?
Face ekledim cnm resmlerini gördn sende hahahh
Neyse ben yinede cvplym sorularını kraft aldım mobilyasınıda almayı düşünyrm ama bu bnm odamda durck..
İlk zamanlar yanımda yatması için..
güle güle kullan canım hangi modelini aldın benim face yok da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?