2012 ocak annelerine 2011 ocak annelerinden tavsiyeler :)

2011 ocak anneleri bir sorum var sizlere.

bebeğim yaza kadar bizimle aynı odada kalacak.
yazın kendisine oda yapmayı pilanlıyoruz.
biz kışı elektirikli ısıtıcı ile geçirecek olduğumuz için ayrı odada yatıramam doğar doğmaz.
bu durumda bana nasıl bir yatak-beşik almamı tavsiye edersiniz ?
kayrola olarak alsam,yazın oda takımı alacağız bbüyük birşeye gerek yok diye düşünüyorum.zaten yatak odam küçük.
ahşap sepet olarak düşünsem bunda kaç ayına kadar yatabilirki ? ve çok pahalılar.
oyun parkı alsam ilerde oyun için kullanır,köye falan gittiğimde bagaja atarım gece rahat eder o da ben de.ama bu seferde onların kumaşları bana bebeği üşütür gibi geliyor..yanlış mı düşünüyorum? çok sıkıntı yaptım bunu kendime lütfen tecrübelerinizi esirgemeyin.

Park yataklar çok mantıklı... İleride çok lazım oluyo zatn onlar dereceli oluyo isteren derinliğini ayarlayabiliyorsun... altına yğn yatak dakoyablirsin üstüne de yünsüz bi battanye çok güzl olur.. Zaten hareket edemeyeceği için üstünü de açamaz dert etme :)) üşümez

Odana buhar yapmayı unutmayasın bebişin boğazı kurumasın :)
MEvlamyardımcın olsn canımm

park yatak konusunda hiç endişen olmasın. şöyle söyleyeyim ben kızıma oda yaptım ama ilk etapda zaten odasında yatıramıyosun bu yüzden kendi yatak odamıza park yatak aldım ,sonra işe başladım kızıma kayınvalidem baktığı için mecburen onlarada bi park yatak aldık, onlardaki yatağın etrafında bu uyku setleri varya onlar var yani yatağın delikli yerlerini kapatıyor o uyurken yel yutmaması önemli tabi sonuçta sallıyosun,evdekine de zaten haftasonları eve geçiyoruz onun kenarlarınada battaniye seriyorum yada çarşaaf öyle kapatıyorum dediğin gibi yazın köye gittik tatile gittik hep park yatağımız bagajdaydı hatta otelde olmaz filan dediler ama direttim ben kızım çok rahat ediyor park yatakta tabi bende:)) yani kesinlikle park yatak diyoru dahaa odasında 1 kez bile yatmadı, sepetlere gelince hem çok pahalı hemde hareket etmeye başlayacak tehlikeli olacak okadar kısa süre için yazık günahh,benden bukadar işyerindeyim çoooook işim var neyazıkki,bebeğine sağ salim kavuşman dileğiyle sevgiler....

çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplarla doğru kararı almamı sağladığınız için :))
şimdi ise hiç anlamadığım park yatak tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim ? ve yatağı nasıl olmalı,bunun uyku setini diktiriyor muyuz yoksa hazır satılıyor mu ?
bir arkadaşta, elyaf bebeği hasta eder,muhakkak yün yatak,yorgan diktir demiş.bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

nesliche evet elektirikli ısıtıcı ile ısınıyoruz ama ben trabzon'da yaşıyorum.eşim çok gerekecek olduğunu düşünmesede açtığım konuda bana fikir veren bir arkadaşı dinleyerek buhar ölçme aleti alıp bebeğim gelmeden gerekeni yapacağım.hatırlatman için teşekkür ederim.
bizim sizin gibi tecrübeli annelere ihtiyacımız var

Son düzenleme:

canım bizim park yatağımız baby2go yatağı uyku seti falan hepsini bir aldık ben çok beğendim eve getirip kurunca daha da memnun kaldım. ben uzun süre kullanayım rahat yatsın diye düşünüp 70x110 ebatlarında aldım ama eve geldiğimizde farkettim ki kapılardan geçmiyor tamam ölçüleri çok güzel bebek de rahat eder ama sık sık odadan odaya taşıyacaksan ölçüsüne dikkat et derim ben bir yerde sabitleyeceğim için değiştirme gereği duymadım zaten odasını da yaptık daha sonra oraya geçiricem nasılsa dedim

baktım canım çokta beğendim.çooook güzel günlerde kullansın inşallah..set halinde nekadara maal oldu bu sana ?

baktım canım çokta beğendim.çooook güzel günlerde kullansın inşallah..set halinde nekadara maal oldu bu sana ?

çok sağol canım umarım bebişimin içinde güzel güzel uyuduğunu da görcem:) set olarak 300tlye aldık canım sağlam bir ürün bayağ. ama zaten oda yapıcam ve daha ufak ebatlarda olsun odadan odaya rahatça geçireyim dersen çok daha uygun fiyatlı olanlarıda var canım

valla bacım bende aslında ksmetse 2012 ocak annesiyim ama aynı zamandada 2008 ekim annesiyim 3 yaşında bir oğlum var ve ilk etapta ona biz park yatak aldık odasıda var ama ilk zaman mecbur senin odanda oluyor park yatak hem hafif temziliğği kolay benim oğlum 2 buçuk yaşına kadar yattı kraftınkiydi bizimki dönenceli titreşimli tam kaldırmıştık ki bir daha hamile kaldım hem çok uygun hemde katlanınca hiç yer kaplamıyor tatile giderkende götürebilirsin birde bende ilk önce sepet almak istedim ama bebekler hemen dönmeye başlıyrlar tedirgin olursun çok fazla yatamaz bence şimdi ne güzel park yataklar çıkmış cibinlikli süslü

merhabalar, ne güzel hamile kalmışsınız.. darısı başıma :) bişey danışcaktım ertesi gün hapı veya doğum kontrol hapı eskiden hiç kullandınızmı? ben 1 kez ertesi gün hapı kullandım evlendiğimin ertesi günü.. korkuttular bi daha çocuğun olmaz yumurtalıkları bozar diye

merhaba kızlar..cevaplarınızı şimdi okudum.
4-5 gün oluyor ben park yatak aldım.
visko yatak,yorgan,yastık,nevresim tk. çantası hepsi 350tl maal oldu.eşim sıkı pazarlık yaptı

içime çok sinerek aldım herşeyini. yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

ertesi gün hapını 4-5 kere kullandım.çok zararlı olduğunu duyduğum halde !
1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım.
bıraktıktan 1 yıl sonra normal yolla gebe kaldım. (tabi bu arada sana söylenenler banada söyleniyordu ve çok korkuyordum)
ama dışgebelikle sonuçlandı.
erken müdahale olduğu için iğne yaparak gebeliğim sonlandırıldı.
6 ay korunmam gerekti (bu arada dışgebelik yaşayanların kolay kolay gebe kalamayacağını,olsada dışgebelik olma ihtimalinin daha çok olduğunu söyleyerek beni daha çok korkutuyorlardı)
yasaklı 6 ay geçtikten sonra normal yolla olması için bi 4 ay süre verdim kendime.eğer bu süre zarfında olmazsa doktor müdahalesi başlayacaktı hayatımızda.
derken 4 ay sonra yani mayıs ayında rabbime sonsuz şükürler olsunki 5 hahftalık gebe olduğumu öğrendim..
allah evlat hasreti çeken herkeze hayırlısı ile nasip etsin.kimseyi bu duygudan mahrum etmesin..

bu arada; şimdiki aklım olsa doğum kontrol hapını kullanmazdım.hormonlarımla oynamazdım.kendimi riske atmazdım.ne olacağı hiç belli olmaz normal yolla korun.hiç bozma hormonlarınıda, morelinide

Son düzenleme:

teşekkür ederimm :) inşallah rabbim nasip eder , şu an düşünmüoz ama ilerde çok isterim 3 aylık evliyiz henüz.. içimi rahatllatıın kendinden örnek vererk çok teşekkürler..

teşekkür ederimm :) inşallah rabbim nasip eder , şu an düşünmüoz ama ilerde çok isterim 3 aylık evliyiz henüz.. içimi rahatllatıın kendinden örnek vererk çok teşekkürler..

ben 1 kere ertesi gün kullandım evlenmeden doğum kontrol hapına başladım 1,bucuk sene kullandım ocakta bıraktım sonra eşim korundu (hemen istemedik sadece vücut ilactan temizlensin diye 1 sene sonra istiyoduk)eşim nisanda kandırdı beni bebeğe mayıs başı denedik mayıs sonu hamileydim
pek ilaçla alakası yok yani tamamen bünyeyle alakalı yada biz çok şanslıydık bilmiyorum iyiki olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…