- Konu Sahibi tugbaemrah
-
- #2.021
kızlar dün akşam marketten bal çörek otu ve tarçın aldım kendime 3 ünü karıştırp sabhları 1 kaşık yiyorum kocişede keçibonuzu bekmezi aldık oda onu yemege başlıcak adetin sekizinci günüde soğan kürü yapmayı düşünüyorum :)))
seray senin ilk hamileik değil sanırım önceki bebişin evlendikten ne kadar sonra oldu? bende yeni evliyimde 1 sene sonra felan düşünüoz inş..takvim hesabı ile mi gebe kalmıştın günü belirleyerek mi oluyo yani?
önce cvplarımı yazdımmmm şimdideeeeeee
güzel anne adayları ve aday adaylarııı günaydınnnn :119::119::119:
cnm bende yeni gebelik için yaptırdım testlerimi 2 ay önce temiz çıktı pazartesi tekrar doktora gidicem tekrar tahlil isticem bakalım neler çıkıcak :)) smear burdad yapılıyo cnm yılda bir yaptırmak gerekiyo onu hiç yaptırmamıştım ama bu gittiğimde yaptırıcam :))Sana da gunaydin, canim :)
Arkadashlar size bir onerim daha vardi. Iki hamileligim de planli oldugu icin, hep hamilelikten once kan ve idrar tahlilleri yaptirdim. Kanla belirlenen tum hastaliklar icin burda tahliller yapiliyor, Turkiyede nasil bilemiyorum. Bir de burda pop smear testi denilen bir test var, o da galiba kanseri teshhis ediyor, burda 2 senede bir kadinlarin yaptirmasi gerek bu tahlili, onu da yaptirdim. Iki tahlilimde de vit D eksikligi cikti. Cok shukur bashka da bi shey yok. Gerci bu onlemlere ragmen yine de dushuk yaptim. Ama olsun, en azindan saglikla ilgili shimdilik bir sorun olmadigini biliyorum. Hamilelikten once bu kontrollerin yapilmasini tavsiye ederim.
inşallah cnmmm eminim sende çok iyi bi anne olucaksın :))Mashallah canim, ALLAH kolaylik versin. Arkadashlari boyle azimli gorunce cok mutlu oluyorum. Kim bilir, sizler nasil birer iyi anneler olucaksiniz :))
günaydınnnnnnnn iyiyiz cnm sen az kaldııı neler hissediyosun :))evetttttttt bende bi geçmiş okudum geldimmmm...günaydınnnn prenseslerrrrr...nasılsınız bakalımmm...
tubişim hadi bakalım yarasın inşallah bal çörek otu sana pekmez eşine...sevindim internet alacak olmanıza bende kandırim benim kocişi de alsın baree...
hülyacımmm geçmiş olsun canım...bol bol ılık su iç...içine bal limon koy..nemli ortamda bulun..dikkat et kendine canımm...
cnm bende yeni gebelik için yaptırdım testlerimi 2 ay önce temiz çıktı pazartesi tekrar doktora gidicem tekrar tahlil isticem bakalım neler çıkıcak :)) smear burdad yapılıyo cnm yılda bir yaptırmak gerekiyo onu hiç yaptırmamıştım ama bu gittiğimde yaptırıcam :))
inşallah cnmmm eminim sende çok iyi bi anne olucaksın :))
günaydınnnnnnnn iyiyiz cnm sen az kaldııı neler hissediyosun :))
inşallah cnmmm inşallah sen hamişsindirde sana gerek kalmaz :)) ama kalmazsan bu ay sende başlıyosun okimi bidenem :))
bende iyiyim evet az kaldı walla bişi hissetmiyom...sadece hafif baş dönmem oluyo psikolojiktir heralde...eğer kalmazsam bende başlarım ...soğan kürü yapmam ama diğerleri olabilir.
Sagol, canim. Sizin icin de dua ediyorum, inshallah en kisa zamanda hamish kalirsiniz :)
nie cnm soğan alerjinmi var :)) çok etkili bi kür ama....
canım biz bayağ bi acemiydik düşün yani hemen çocuk olur sanıyodukevlendikten sonra hiç korunmadım..17.10.2010 da evlendim son adet tarıhım 24.03.2011 di yaklaşık 5 ay sonra hamile kaldım...etraftan duyup anlatılanlara göre hamile kaldım...kendime göre yumurtlama gün aralığı hessaplayarak yaptık 5 ay sonunda tuttu..öle işte elifcimm...varsa merak ettiğin elimden geldiğince kendimden örneklerle bilgilendirmeye çalışrıımm...
anladım, yumurtala tarihine göre ayarladınız yani, vala bizde aslında pek düşünmüozda bende ertesi gün hapı kullandım korktum sonra yumurtalıklara zararı olur diye.. korunmadım bi daha bakalım nasip, isteyince takvim hesabı yapalım o zaman değilmi birde yataktan kalkmamamk lazımmış ilişki sonrası onu duydum ama?
anladım, yumurtala tarihine göre ayarladınız yani, vala bizde aslında pek düşünmüozda bende ertesi gün hapı kullandım korktum sonra yumurtalıklara zararı olur diye.. korunmadım bi daha bakalım nasip, isteyince takvim hesabı yapalım o zaman değilmi birde yataktan kalkmamamk lazımmış ilişki sonrası onu duydum ama?
hakkaten acemiiymişiniz ama hemen hamile kalırım sanmana rağmen rağmen korunmamışın hemen istediniz o zaman bebiş ? şimdi nasıl bebiş ismi ne :) Allah bizede verir inşallah ilerde
yok canım ben soğan zaten sevmem bide onun suyunu hiç içemembide soğanı etrafımdakiler söktürücü olarak söylüyorlar bebiş falan olurda sökerse Allah korusun gerçekten sağlıklımı acaba...
yok canım kaza oldu aha dedim gitti bebiş gelcek gelmeyince anladıkki hemen kalınmıo sonra korunmadık hiç...sonrada kısmet 5 ay sonrayaymış...bebişimi kaybettim ben canım 5,5 aylık hamileyken..ama ismi ömer ali...
aysunnnn isimmi koymuştunuz ??
dogru sölüyosun cnm bu ay onada dikkat edicez inşallah :))Arkadashlar, kusura bakmayin, bi shey daha geldi aklima, ki, bu bence en onemli ayrinti. Eshim ilishkiden once 2 rekat namaz kilmishti. Bi de her hangi bir ishe bashladigimiz zaman "besmele"cekeriz ya "Auzubillahi Minash Shaitan ir Rajeem. Bismillah ir Rahman ir Rahim" diye, ben de bunu solemishtim.
evet canım araştırdı eşim isim koyduk zaten o simi koyacaktık eşim istiyodu.. Ama almadık hastanede kaldı onlar gömüyorlarmış...gömmüyorsanız alalım dedikde öle dediler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?