Amin canım rabbim cümlemizin muradlarını versin inşallah. O güzel sözler senin teveccühün

Şimdi ben sağlık konularında etraftan ne duysam, kim ne yaşasa anlatsa kulak kesilirim, yada kendim birşey yaşasam yazarım aklımın bi köşesine. Şöyle oldu mu şu belirti varmış diye.Son zamanlarda da kaporta sık yamuldu benim biliyosun

Mesela benim patronum 2 kez böbrek nakli olmuş, böbrek yetmeliğinden muzdarip ve tansiyon hastası.
Ben tansiyonum için ilk nöroloğa gittim zaman, yaptırdığı ilk test böbrek yetmezliğini ekarte etmeye yönelik testlerdi.
Sonuç: böbrekte ciddi sorun=yüksek tansiyon
Kaldı ki, hamilelerde böbreklerde ufak tefek sorunlar olabiliyor, şirketten bir arkadaşımız hamileliğinde az su içermiş e bebek de büyük bödelekleri sıkıştırınca ağrısı oldu.

Doktor bol su dedi. Geçti kendiliğinden.
Zaten böbrek sorunu ciddi olsa ağrısız olur mu, kum dökerken bile öyle ağrın oluyo ki duvarları ısırırsın valla

Az lökosit filan gördüyse idrar kültürünce hemen yaftalamıştır Allahbilir seni.
Ayrıca doktorum bana idrar yolu enfeksiyonu olduğum için ilaç verince ben bunu kadın doğumcu bir profa sordum. Adam çok iyi bi hekimdir.
Bana dediki Türkiyede yapılan idrar tahlillerinin neredeyse hemen hepsi hatalı yapılıyor. Kadının akıntısı azıcık idrara karışsa, az lökosit görmüş oluyor hekim arkadaşlar tabi, hemen gereksiz yere veriyorlar ilacı bence kullanma dedi. Bende yanma filan da yoktu da...
Böyle de bir durum da var yani.
Ayrıca sarılığa gelirsek, bir kere hepatit A olsan, zaten ayakta geziniyor olman mümkün değil.
Hepatit B olsan zaten çıkardı ilk tahlillerinde. Aşın var mı biliyo musun inceden olmuş muydun?