2012 Şubat Anneleri

Eki Görüntüle 263354

BUNU ALDIM beğendinşz mii 6 ay mışş.

Canım ben 12 aylıkken alıyorum ayakkabılarını çocuklarıma..
Öncesinde bez patik türlü giydiriyorum

hiç sure dinletmedim.. arada sami yusuf bide ney dinliyorum cok hosuma gidiyorr oda dinliyordurr benimle heralde..:1: önümüzdeki haftada kuran kursuna baslamayı düsünüyorum hızlandırılmısmıs makul geldii.. o zaman yakından yakından dinler anneciginin agzından:69::69:

aslında bana bişi demiyor öyle gecti o emzirme konusu işte ama ben nefret ederim hiçç konusmam bende büyüklerle.. yani onlara kadın kimligi kazandırmaktan hoslanmıyorum heralde. ama kayınvalidem bayılır.. kayınpederim vefat etti.. nur içinde yatsın 3 ay oldu nerdeyse.. ilk kez konustuguna hep aynı seyi anlatıyor.. ölmeden 1 hafta önce falan hastalıgnı ögrendiginde işte gece otururrken demiş ki ben herseyi doyasıya yasadım gördüm gecirdim hanım. sevdigim kızı da aldım.. ben seni cokk sevdim gel accık yanıma seveyim seni demiş.. ben bunu sahsımla 10 defa dinledim bide anlattıklarıyla beraberr düsünün artık kac kere dinledim. beni cokk sevdigini biliyorumm canını verirrdi benim içinn hiç düsünmedenn diye bi baslıyo allah allahh yanii.. sevmese 6 cocuk yapmazdı heralde anladık sevmişş cok sevmiişş ama durupp durupp aynı sey anlatılmaz kii. bide durupp dururkenn kayınpederimle ilgilii bişi söyleyip baslıyoo aglamayaa amaa nasıl aglamakk.. böylee durupp dururrkenn agzını acıpp dudaklarını öne cıkarta cıkarta aglıyo:53::53: ortamı birden bi kasvet alıyoo.. ben zaten sıkıntılıyımm sagdan sagdann geliyolarr sonra:60::60::60::60: amaa köyde de benn güldümm.. kalabalık halde oturuyordukk aynn.. kayınvalidem kayınpederimi ve kendisini övüyo her zamanki gibi bana gagg gelmişş. (gerci kayınpederim anlatılmıcak adam degil o ayrı ama yinede mütevazı olmalı accık insan) kızkardesi dedi ki bana dönüpp. seninn bu kayınnan va yaa alla bununn gönlüne göre verdi.. yoksa iş tutcag yoktu bununn yasayamazdı köyde..:60::60: aralarında 2 yas varmıs. ben 17 yim bu 15 elimde fırca duvarı kirecliyomm bu oturmuss sandalyeye öle bana bakıyo.. pecka yakmayı bilmez, ekmek yogurmayı bilmez, onu bilmez bunu bilmezz.. abla hiççç yapasımm yok der dururmuss.. ayyy benn bi koptummmm... kayınvalidem cokk bozulduu. ama ben köyden 16 yasında cıktım kücücüktüm diyo.. hıııı öle ölee deyipp elini sallıyoo kardesi de.. kayınvalidemimm karizma yerle birr:60::60::60::60::60::60::60:

anlasamıcagmızı ne zaman anlamıstım biliyo musun?bigün bana öglen oturmaya cagrdım ikram hazırlayıpp, yada kahvaltıya geldi hatırlamıyorumm.. evleneli 4_5 ay olmustu sanırım. esim kesinlikle cocuk istemiyodu. 2 yıl gcsin diyoduu. ama ben yegenlerine cok düşkünn bizim cocugumuzu istemiyo diye tav oluyodum.. basbasa kalınca cocuk konusu acıldı.. korkuyodur morkuyodur derken konu uzadı.. bence maddiyattan korkuyo ama ben söyledim benim cocugumm koleje gitmek zorunda degill. yoksa gitmezz üstüne düser fazla ilgilenirizz dedim.. grekirse kücüklükten dil kursuna baslarr özel okul parasınınn 4 te 1 iyle bişiler yapılabilir falan dedim.. demez olaydımm.. cok sakinn dedi ki bana ama x öyle görmedigi için istemez simdi o anaokulundan beri kolejde okudu öyle görd öyle yasadı oda yapmak ister dedi. iyi de suan öyle bi durum söz konusu degil sıkıpp göndermektense rahatca devlet okuluna giderr dedim.. gönderemeyiz suan dedim.. tabi gönderemezsinizz cok pahalı byük paralarr hersey masraff x tonla para yedi yani dedi. mümkünn degil gönderemezsinizz dedi.. gitmesin benim için önemli degil o okullardan da cok basarılı cocuklar cıkıyo dedim.. yanlıs anlama yavrum sen benim kızımsınn sen simdi öyle görmediginn kolejde okumadıgın içinn istemezsinn ama o öyle görmedi dedi.. ayyy anne illa gitcekse bende işe giricem benim maasımlaa gönderirizz cocugu dedim. oda yine gönderemezsinizz cok pahalı dedi. :53::53::53: bende cocuk yapmayalım o zaman özel okula gidemicek diye, cünkü 10 sene sonra bi anda zengin olmucz dedim. o sırada kapı caldı konu kapandı.. ilk o gün sinir olmustum o gün bugn gidiyorum böyleee cnmm.. esim babasıyla calıstıgı için ne kadar eve girdigini biliyo tabi ondan rahat konustu ama sonucta bizim durumumuzz cocugu koleje giden görümcemin birinin durumundan cok cok iyi.. ama bu tercih meselesi.. amerikan kolejinde okumazdaa yamanlarda falan okurr illa olcaksa ama neden olsun mesela.. varsa gider zaten yok diye mutsuz mu olcaz? ayy cok konustumm sisti mi kafann:26::26::26::26::26::26:

Canım şişer mi kafam?
Sen yaz dök canım rahatla...
Ben yazamıyrum sizler gibi ...
Var ama bizim inan böyle sorunlarımız olmuyor..
Aradı beni geçen gün kayınvalidem sütü bıraksın küçük kız diye
Dinledim ama bıraktırmadım tabi..
Ne onu küstürüyorum ne başkasını hesabındayım bende...

Özel okul konusunda sana laf söylemek istememiştir belki gülüm..
Sen gitmedin bilemezsin demiştir belki...

ayşebahar tecrübeli anne,özellikle bu soru sana canım?
isteyen arkadaşlarda cevap verebilir tabi!!!!:))ben şöyle düşüünüyorum:önce ilk aylar için sepet beşik alsam ,sepette yatamayacak kadar büyüdüğünde ahşap yatak(karyola)alsam???
yada sepet almasam direk park yatakmı alsam???

yada sepet almasam sadece karyola mı alsam????

Canım ben ilk oğlum doğunda bana bu sepet beşiklere benzeyen beşiklerden getirdi...
Onu kullandım ilk 6 ay..
Oğlum benim hep yanımda yattı canım...
O sebep hep orda yatırdım..
Sonra oğluma bir oda aldım ben...
Çileğin yarış arabalı olanından....
Dolap aldım şifonyer falan...
Oda yaptım yani...

Kızım doğunca babası park yatak aldı..
Hala onda yatıyor...
37 aylık oldu...

Diğer kızım doğunca sallanan hamak aldım..
1 yaşına kadar orda yattı..
Sonra emiyor ya aynımda yatıryor...

Şimdi bu tepikoğlan küçük şehzade geliyor
Bunu hamağa atacağım:9::9:

Küçük kızı da park yatağına
Diğer kızıma ya oda yapacağız ya ranza tipine geçiş yapacağım...
Yeni ev almak istiyorum..
O sebep karışlık benim durum..

Senin yerinde olsam durumum varsa oda yaparım gülüm...

Canım oğluşunun:62::62:cinsiyeti belli oldu mu?
Böyle sormuştum doktoruma henüz 7 haftalık hamişken?

canım benim bi açtım ne güzell yorumunu gördüm öleee.söz verdim ya kendi kendime:37: 6 ekim gercek randevuma kadar kacamak yapıp gitmicem doktora diye.bende öle soruyum mu kiii:66::66:öperim seniii:66::66:

Canım sende çok tatlıdın kuzum
Allah gönlüne göre versin nazomemmm

kızzz bakk bunu anlatınca hemen arkasından söyle diyoo.. sevmek derke yanlıs anlamayınn yanii normal sevmek diyo.. anladım diyorm meselaa arkasından sex gibi düsünmeyin yani öyle normal sevmekk diyoo:60::60::60::60::60::60:

:60::60::60::60::60::60:

kızlaarr ben cıkıyorumm.. ayy cok dedikodu yaptımm kayınvalidem bana hakkını helall etmicikk öbür tarafta..:37::37: bunu da acıkca sölemiştii saolsun:1::1::1: aksam arkadasım gelcekmişş.. 6_7 gibi de oturmaya mı gelinir yahu.. neyse artıkk.. kalkayımm accık ütüm var onu yapayım.. insallah yemege kalmaz cünkü ona kadar yemegim yok:26: görüsürüzz sonraa:3::3::3::3::3::3::3:

:54::54::54::54::54::54::54::54::74:

gitme:84::84::84:

özleyeceğiz:69:

Kızlar kızlar yüreğim sızlar ne yapıyorsunuz :52::52:
Az önce film izlerken aklıma geldi ne alakaysa, dedim "çocuğumu sesli ortamda uyutmaya alıştırayım"..Yani onu uyuturken ya müzik, ya da tv. açık olsun...Fısır fısır da konuşmayayim ki yarın bi gün bi konuşmada hemen pıt diye uyanmasın, ayı uykusu olsun anası gibi inşallah...:9:Size de yazayım dedim aklınızda bulunsun :71:
Şimdi aç karnımı doyuracam, yine gelir okurum sizi..
Bu arada benim_olan canım geçmiş olsun :70:

Canım azelyam benimmmmmmmmmmmm
Hoşgeldin kuzum benim

NAsılsın canım

Afiyet bal şeker olsun dadlu gacuuuuuuuuu

Kızlar kızlar yüreğim sızlar ne yapıyorsunuz :52::52:
Az önce film izlerken aklıma geldi ne alakaysa, dedim "çocuğumu sesli ortamda uyutmaya alıştırayım"..Yani onu uyuturken ya müzik, ya da tv. açık olsun...Fısır fısır da konuşmayayim ki yarın bi gün bi konuşmada hemen pıt diye uyanmasın, ayı uykusu olsun anası gibi inşallah...:9:Size de yazayım dedim aklınızda bulunsun :71:
Şimdi aç karnımı doyuracam, yine gelir okurum sizi..
Bu arada benim_olan canım geçmiş olsun :70:

sağol azelyam çok teşekkür ederim...:34:

hıı..bende şimdilik oda yapmayacağım için,senin fikrin mantıklı geldi..
öyle 1-2 şeyle uğraşmayıp zaten daha sonrası için koymaya yerim yok,direk karyola alsam..
sağol canım..

bişey değil canm..en mantıklısı çünkü uzun süre kullanması önemli..zırt pıt bişey almak zor kiracı için..

Canım ben ilk oğlum doğunda bana bu sepet beşiklere benzeyen beşiklerden getirdi...
Onu kullandım ilk 6 ay..
Oda yaptım yani...

Hala onda yatıyor...
37 aylık oldu...

oooooo sen nerdeyse herbirini denemişsin valla!
benim evim 3+1 aslında bi oda çocuk odası diye tasarlanmış ama sanki biz hiç çocuk olmayacakmış gibi orayıda çalışma odası yaptık,kitaplık falan yaptırmıştık içine,koşu bandınıda falanda oraya koyduk ne ararsan var yani!çok küçük bi oda zaten,öyle değerlendirdik,boşaltamıyoruzda!ilerde allahın izniyle bebeğim büyüyünce mecburen bişekilde o odayı ona vericez,boşaltıcaz ama şimdilik yanımda falan yatar,oturma odasına-yatak odasına falan gezicek yani mecburen!
o yüzden yatak konusunda kararsız kalıyorum...((

Canım senin neyin var?
Kaçırdım galiba...
Çok geçmiş olsun

cumartesi gecesi zehirlendim canım çemenden..çok şükür atlattım ama gel sen bana sor içim dışıma döndü gece yarısı... şimdi herşeyden korkar oldum aman sizlerde dikkat edin..çok yemek yemeyin ve karıştırmayın birbirine sakın...:59:

kızlar merhaba bende mayıs /2011 annesiyim elimde bebedorun elektrikli pompası var hediye geldi kullanmadım satmak istiyorum ilgilenen varsa mesaj atabilir

juweline

canım ne yaptın bulabildn mii

canım siyah beyaz puma ayakkabı buldum en son o da 49.50 tl biraz fazla geldi aysebaharın dedıgı gıbı 1 yasına kadar patık tarzı daha uygun seyler gıyer sonrada benım markam adidas 3 çizgi spor ayakkabı alıcam ogluma:34:
senın aldıgın uygunmu fıyatı??

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :52: :52:

SAT'a gore 21+2 yiz bugun kızlar veeeeee 54,4 ile hamile kalmıstım az once tartıldım 60,6 kilo olmusum :43:

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :52: :52:

Sat'a gore 21+2 yiz bugun kızlar veeeeee 54,4 ile hamile kalmıstım az once tartıldım 60,6 kilo olmusum :43:

pıtırcık senin kg alman stresten diyip kaynanaın saçını başını yolmak lasım sende stresten yemeğe veriyon kendini ühühhhhh:14: Ben 200 grda kaldım oğlum büyüyosun dimi annem:59:

kızlar bende 19+5 im 59.5la hamıle kaldım su an 63 kıloyum yanı 3,5 kılo almısım sanırım iyi gidiyor sizce??

24. haftada ortalama 6 kg almak idealmış ortalama üstünde olmam insallah:42:

Canım hoşgeldin...
bayılıyorum ben sana kız..
Biz de eşimle bir kaplıca yaptık geldik valla
Çok ihtiyacım vardı..
Güzel de geldi..
Sırtım ağrıyordu
gevşedim lokum gibi

Bak sen benı cok sımartıyorsun haberın olsun.
sonra baslarım onu ısterım bunu ısterım dıye :69:

Ohh yarasın.
Valla benımde sırtım zaman zaman cok agrıyor.
Ama kaplıcaya gıdemıyorum.
Bende dus alınca cok rahatlıyorum ama.

[

nezaman ağırdığına hiç dikkat etmedim canım yaa,belki benimde öyledir..

Bence senınde regl donemlerınde agrıyordur.
Anlayabılırsın zaten bunu.
Yanı benım regl olacakken belım farklı agrırdı, baska bır sorun varsa farklı.
Sımdı aynı regl olacakmısım gıbı agrır.
Bende takmam kafama.

elefera kaynana çok gıcığım ben. bı seninkıne bı de bblua'nınkıne.

Tam sopalık dımı?
Yok, bırde kendılerını boyle agırdan satmaları yok mu, duyan da zanneder ulkede kral ve kralıce ılan edılmısler.

Sımdı hasta olmus.
Yarın da kayınpeder anjıyo olacakmıs.
Esım goturecek hastaneye ve emınım masrafları o karsılayacak.
Belkı dıyeceksınız kı, 'odesın, babası'
Ama ben gercekten sıkıldım bu mevzulardan.
Her masrafa o kosuyor.
Yahu be gerızekalı adam, yarın obur gun bızım cocugumuz olacak, az bırıkım yapsana.
Bırde bız yazlıga gıderken bızım evden bır koltuk ve orta sehpamızı goturduk.
Esıme dedım kı, 'bak saralım bunları, buyuk eve gecerken alırız'
'Yok, ne olacak, kullanacaklar mı sankı' dedı durdu.
Dun yazlıga koltugu koyacaklar, kayınvalıdem 'soyle suaray koyun' dıyor.
Salona yanı, kullanacakları yere!
Baktım sehpa yok ortada, esıme dedım, 'nerede sehpamız?'
Neymıs babası demıs kı, bız kullanalım! Oda bırakmıs, derdım sehpa olsunmus, o bana alırmıs.
Yahu dıger evden tanısırken 3 halı bıraktım, bırını sonradan ıstedım, onu dahı vermedıler.
Bızım esyalarda hep bunlara yarıyor!

zaten zehirlendim geçen gün..:61:

Nasıl yani?
Ne yemıstın?
Gecmıs olsun ayrıca canım benım.

Eşim ailesi istemediği zaman kendiliğinden pek birşey yapmaz.
Ama ailesinin talebi varsa es geçmez, bu talep yerli mi yersiz mi düşünmez, kullanıldığını anlamaz, yada anlamak istemez.
Mesela biz evin kredi taksidini ay sonlarında ödüyoruz, ama maaş alır almaz kredi hesabına yatırırım ben hemen.

Eşimin babası ticaretle uğraşıyor, nerden icat ettilerse nakite sıkıştıkları bir gün bizim kredi taksidini istediler. Bankada boş duracağına, ben kullanayım ay sonunda ödeyeyim dedi.
Ben şok oldum bir sömürmediğin kredi taksidi kalmıştı, ama eşim çok vicdan yapınca ver dedim, en fazla bir taksidimiz gider bir daha aynını yaparsa ne para bulur bizden ne pul.
Bu birkaç kez oldu ama ödedi adam…Kredi ya sonuçta üzerine yatmaya cesaret edemedi.
Yeri olan bir para olduğu için de eşim zamanı geldiğinde gidip istedi.
Ama eğer bizde boşta duran bir para olsaydı altın gibi hayatta isteyemezdi.
Onlar da hiç oralı olmazlardı.
Eğer bana hele bi çalışmak zorundasın gibi bir şey söylesinler, hele bi duyayım ağızlarından cidden kıyamet kopar, büyük konuşmayayım da.

Yok bblau, bana kalırsa senın esının aılesı benım esımın aılesınden bin kere daha ıyı.
Bak, yarın butun masrafı o karsılayacak emınım.
Sonra daha benım fark etmedıgım neler yapıyor, Allah bılır.
Bırsey desem 'neyın eksık?' dıyor.
Evet, cok sukur eksıgım yok.
Ama genelde kendı kazancımla yapıyorum ne yapıyorsam.
Ben bana sunu al desem, ıkınır.
Bak, kac kez dedım kı 'benı kırdın, oyle ıkı ozurle affetmeyecegım senı bu kez, su hedıyeyı al'
Hala beklıyorum, neymıs parası su an yokmus.
Ee ama babana gelınce harcıyorsun.
Bızımkıler bazen dırekt ıstemez, hatta cogu zaman.
Genelde aglar vazıyettedır, mesela 'kontorum yok, kac zamandır arayamadım sunu'
'Varıs corabı alacagım ama su an param yok' Gıbı.
Yahu dıyorum ya, bızım evlenmemıze dogru esım yazlıgı aldı.
Evlendık, bır yıl odedık onu.
Tabıı bu bır yıl ıcınde had safhada sıkıntı cektık!

[/COLOR][/I]
elefera gerçekten kaynanan çok gıcıkmış..sizi düşünmemeside ayrıca çok ayıp bişeyaynı huy benim kaynanamdada var olsada olmasada parası hep bana hep bana ama sıkışığız bir yıldır allah için oda danasını sattı parasını bize yolladı köyde kendisi ve hiç para istemedi .. bizde ondan artık istesede sesim çıkmaz..allah razı olsun..ama seninki çok fena.. bence çocuğuda sen büyüt valla kendine benzetirse çok anlaşmazlık yaşarsın kızınla..

Hehee benımkılerın bin tane de danası olsa, satmaz.
Bak, esım babası yazlıga rahat gıtsın, bahceden meyvelerı rahat getırsın dıye transporter aldı.
Ama bır kez olsun esıme vermedı arabayı.
ikea ya gıdecegız, esya almaya, dıyorum al su arabayı, 'almam babam bana bır kez laf ettı, bır daha ıstemem' dıyor.
Ve bız arkadasının arabası ıle gıttık, dusun.
Ama lafa gelınce esımın arabasıdır o.
Bak, ben bızım dahı dıyemıyorum.
Esımın malı, benımde malımdır aslında dımı?
Ama ben nıye dıyemıyorum?
Cunku esım dahı aslında kendısıne aıt olmadıgını bılıyor.
O sadece almak ıcın var.

canım cok gzl secım gule gule kullan bende bu tarz bırsey alıcam ozellıkle sallanmasın vede cekmece olmasın ıstıyorum
cunku kımse bebegını orda sallamıyor ayrıca sabıt olanlar daha dayanıklıymıs
cekmece konusu ıse buyuyen yataktan vazgecme sebebım cunku cekmece olunca yatak derın olmuyor ve 1 yasına gelınce falan cocuk dusuyor
bence en guvenılır bu modeller bende beyaz alıcam senın gıbı

Cok tesekkur ederım canım.
Evet, esıme de hep oyle demısler, sallananlar cok dayanıklı olmuyormus.
Cekmece konusunda acıkcası bılınclı davranmadım, ama demek kı ısabet olmus (:
Bence beyaz sok daha sık duruyor ayrıca.
ınsallah sende alırsın, daha guzellerı hem.

Son düzenleme:
cumartesi gecesi zehirlendim canım çemenden..çok şükür atlattım ama gel sen bana sor içim dışıma döndü gece yarısı... şimdi herşeyden korkar oldum aman sizlerde dikkat edin..çok yemek yemeyin ve karıştırmayın birbirine sakın...:59:

Canım çok geçmiş olsun görmemişim..

Onu kullandım ilk 6 ay..
Oda yaptım yani...

Hala onda yatıyor...
37 aylık oldu...

oooooo sen nerdeyse herbirini denemişsin valla!
benim evim 3+1 aslında bi oda çocuk odası diye tasarlanmış ama sanki biz hiç çocuk olmayacakmış gibi orayıda çalışma odası yaptık,kitaplık falan yaptırmıştık içine,koşu bandınıda falanda oraya koyduk ne ararsan var yani!çok küçük bi oda zaten,öyle değerlendirdik,boşaltamıyoruzda!ilerde allahın izniyle bebeğim büyüyünce mecburen bişekilde o odayı ona vericez,boşaltıcaz ama şimdilik yanımda falan yatar,oturma odasına-yatak odasına falan gezicek yani mecburen!
o yüzden yatak konusunda kararsız kalıyorum...((

Canım benim ilk evim dublex villaydı
Spor odası giyinme odası kütüphane sigara odası bile vardı düşün...

Sonra 3+1 ev aldık ama olmadı
O zamanlar 4 çocuk hayalim gerçekten yoktu
Benim gibi süslü püslü bir bayandan kimsede beklemezdi zaar...

Sende fazlalıklarını çatı katına yada bodruma at gülüm..
Oda yap şehzadene

canım siyah beyaz puma ayakkabı buldum en son o da 49.50 tl biraz fazla geldi aysebaharın dedıgı gıbı 1 yasına kadar patık tarzı daha uygun seyler gıyer sonrada benım markam adidas 3 çizgi spor ayakkabı alıcam ogluma:34:
senın aldıgın uygunmu fıyatı??

Canım gerçek diyorum...
1 yaşına dek ayakkabı elzem bir malzeme değil
Ha almak isteyen alsın... z o ayrı
Ama böyle bez ayakkabılar var ucuz
Ben mavi beyaz pembe kırmızı altın rengi gümüş rengi aldım
Kıyafetine göre giydiriyorum
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :52: :52:

SAT'a gore 21+2 yiz bugun kızlar veeeeee 54,4 ile hamile kalmıstım az once tartıldım 60,6 kilo olmusum :43:

Kız şişko...........
Çok almışsın bebeğim ya
stresten alıyon sen bebem benim

kış kış kilolar kış kış
Yallah kilolar yallah

Yarasın faydalı şeyler bebemize ama..sağlıklı alalım kiloları inşallah

sabah kalkınca hiç bişeycik yemeden içmeden ,gidip çişinizi yapıp:17: öyle tartılın ,en doğru sonucç ozaman çıkıyor.
gün içinde bende sabaha göre 2 kilo faln fark çıkıyo,yani fazla çıkıyıyor

Canım gerçek diyorum...
1 yaşına dek ayakkabı elzem bir malzeme değil
Ha almak isteyen alsın... z o ayrı
Ama böyle bez ayakkabılar var ucuz
Ben mavi beyaz pembe kırmızı altın rengi gümüş rengi aldım
Kıyafetine göre giydiriyorum

ayşebahar sen bizim örnek annemizsin sınıf annemizsin senin tavsiyelerine gerçekten güveniyorum burda gerçek hayatta görmek istediğim bir çok arkadaşın içinde 1 numaradasın :65:

Back
X