- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #28.341
adengökçe barbim günaydın ne alaka deme dün gece seni rüyamda gördüm kızın olmuş hep beraber buluşmuşuz ama aşağ yukarı 5 yaşlarında falanlar tam muziplik zamanları kızın aynı şuna benziyodu öpmeye doyamadım
Eki Görüntüle 270513
bu sırt bel ağrısı kalıyor sonrada biliyormusun
ben fizik tedavi de gördüm ama geçici
sonra tekrar başlıyor ağrılar sonra
canım senin bu konuda yanlışın war...14.günden önce kesinlikle ilişki olsa dahi bebek olmaz.çünkü yumurta serbest deildir.ayrıca sperm hücrelerin ömrü uzun deil kesinlikle kısadır,kesinlikle diğer siklusa kalması imkansızdır...asıl bu kadar uzunkalabilseydi dünya nüfusunda patlama olurdu.. dünya nüfusunda patlama olmasınınn nedeni de 14.güne kadar döllenme ihtimalinin olmaması!.eğer senin dedğin tarzda yumurta 14.günden sonra ölseydii kadınların adet döngüsü 14 gün olması gerekir..ben biyoloji mezunuyum yani biyologum..bitirme tezim embriyolojiydi ve hocam türkiyenin en iyi embriyologları arasındaydı..
:) günaydın şekerim. hayırlara gitsin güzel rüyaymış. böyle bi kızım olsun milyar dolar borcum olsunne tatlıymış benim kızım öyle. aynı anası.
Tatlım yumurta yaşıyor demedim zaten, sperm hücreleri yaşıyor dedim.
Elbette yumurtlamaya kadar olan tüm süre boyunca gebelik şansı yok ama ovulasyona yaklaşan 3-4 gün gebe kalma şansının en fazla odluğu günlerdir.
Sperm hücrelerinin ömrü uzundur yumurtaya göre...
Ovulasyon takipçileri var nette, basit hesaplayıcılar, onlar da aynen bu mantıkla hesaplar.
Benim ilk bebeğimde ovulasyonum 21. gün oldu, takipli olduğu için ovulasyon günüm %100 kesin,eminiz.
28 günde bir adet görenler için 14. gün kabul edebilirsin o günü benim döngüm de 35 gündü zira.
Ama 21. günden sonra ilişkim yok regle kadar. Son ilişkim 20. gündü. Hamile de kaldım.
Nasıl olacak?
Ben biyolog değilim makina mühendisiyim, ama bu konularda işkembei kübradan sallamıyorum, emin olabilirsin.
Aşağıdaki linkten ve pek çok linkten de görebilirsin, bir parçasını da alıntılıyorum:
Adet grme mekanizmas, reme ve cinsel ilevler, beta HCG ve dier hormonlar, hamileliin balamas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
Salgılanan oositin ömrü 12-24 saattir. Bu süre içinde oosit sperm hücreleriyle karşılaşır ve şartlar uygun olursa sperm hücrelerinden biri oositin içine girerek fertilizasyon (döllenme) olayını başlatır. Daha sonra sperm-oosit birleşmesinden oluşan blastosist endometriumda uygun bir yer bulup yerleştiğinde implantasyon gerçekleşir.....
günaydın tatlım ya ama varya sadece senin kız aklımda yani sanki diğer kızlar gelmemişte bir tek senle ben varmışız gibi dimi prenses şuna bak kuzu gibiydi kız benim oğlan saçını çekiyo kızında bir cilve bir naz yapma ama diyip duruyo gül gül öldük şikayet bile etmiyo yazık
anası gibi saçını çekene bile çemkiriyor lafla ikaz edıyor baksanaaynı anasıymış kız benim prensesim...
hayırlara gitsin şekerim. kız çocuk ne demek ki bi bakayım du merak ettim.
hahaaha kızlar bende ovulasyon testi sağolsuın ilk ay denemiştik olmamıştı bir daha ki ay şansa bırakmadım predictor ovulasyon testi kullandı ve çift çizgide birlikte olduk ve doktor hamile kaldığım günü söyleyince gözlerim açıldı resmen testler müthiş doğru aynı o gece hamile kalmışım yaniadet günüm 30 günde bir sürüyo benim tam 14.gün ovulasyon günüm çıkmıştı ve o gün hamile kaldım
günaydın kızlar....
Gunaydın fıstıklar;
Scremaway; tesekkur ederım yıne de.
Napalım, ınsallah bende guzel bır kapı susu bulurum.
Gurbetım; lısteyı bulabılırsem ozelden gonderecegım sana.
Nasılsınız kızlar? Herkesın keyfı yerınde mı?
Nıhayet kıs yuzunu gosterdı, ben soguk havayı sevdıgım ıcın neselıyım.
Dun 12:00 gıbı esım ve aılesı, ablasına gıttık, demıstım ya gıdecegız dıye.
Kayınvalıdem pek ılgılenmıyor benımle, zorakı nasılsın dedı epey zaman sonra.
Esım kızımızın foto.larını gosterelım dıye ısrar ettı, arabada.
Bende annesı ve kızkardesı yanyana oturdugu ıcın vermedım
Gorsun ıstemedım kız kardesı, tabıı sonra kayınvalıdeme, 'babamın yanında hos olmazdı' dedım
Yıne bazı sozlerı ıle delırttı benı kayınvalıde.
Esım, gorumcem, kayınvalıde oturuyoruz dıger odada.
'Yıne almıssınız sıyah-beyazlar, yanı noluyor, oyle cıcılı bıcılı seyler alıyorsunuz.
Ben sıze olmaz oyle sey demedım mı!'
Ama nasıl asabılestı, gorsenız
Esım hıc oralı olmadı, bende 'sen gormedıgın ıcın oyle dıyorsun, hıcde oyle cıcılı bıcılı degıl, cok guzel bır takım.
Besıktaslı battanıyesını bıle aldık, onları kullanacagız bız' dedım.
Sustu
Uyuz sey, ardından 'annen dogumuna gelecek degıl mı?' dedı.
'Allah ızın verır, kaza bela olmazsa gelecek tabıı' dedım.
Herhalde korktu, hastanede ben bakarım dıye.
Esıme daha sonra soyledım, annen boyle dıyor, kesınlıkle gelmesını ıstemıyorum dıye.
'Oyle dedı dıye, o manaya mı gelıyor hemen, sana sormuyorum ben, gelecek ve bakacak sana' dedı.
Sınırlendım tabıı.
Kızlar, acaba ben mı yanlıs anladım, sız olsanız benım anladıgım gıbı anlamaz mıydınız?
Bırde neye uyuz oluyorum bılıyor musunuz, kayınpeder ve kayınvalıde benden bahsederken 'bu' dıyorlar.
'Bu ısten ayrılacak mı?, Bunun ıslerı nasıl gıdıyor?'
Sınır oluyorum.
Neyse canlarım, bır ısım var, halledeyım donecem yıne sıze.
" Rüyasında kız çocuğu gören kişi, birçok dertten sonra mutluluğu yakalayacağınıza işarettir. Güzel bir kız çocuğu mutlu, düzenli bir aile yaşamına yorumlanır.
Rüyada bir kız çocuğu görmek,birçok sıkıntıdan sonra mutluluğu yakalayacağınız anlamına gelir.
Kız güzel ise iyi ve neşeli günlerin yaklaştığı habercisidir"
:)) sıkıntımı görmüşsün şekerim. perşembe apar topar çıktım cuma da yoktum. perşembe eşimden bi telefon geldi beni hastaneye yatırdılar diye. bağırsağında apse oluşmuş ertesi sabah ameliyatla aldılar. ameliyattan çıktığında çok kötüydü çok üzüldüm. dün bebeğim hiç oynamadı. şimdi biraz biraz başladı oynamaya. eşim de çıkacak bu öğlen akşama beraberiz yani.
4 gündür annemdeyim. dedemin halini de biliyosunuz giden gelen derken baya yoruldum. o girmiş rüyana temiz kalpli anne :))
Benim iki gebeliğimde de ovulasyon gününde ilişkim yok mesela
İlişkim ovulasyon öncesi hep.
Demet arkadaşın dediği yöntem doğru, sözüm yok, sadece yumurtlama olduktan sonra döllenmemiş oosit öyle 5-6 gün yaşamaz.
Bunu savunan biyolog değil, embriyolog olsa inandıramaz beni
Savunmaz da zaten o ayrı mesele de...
Her neyse...Uygulamak isteyen, doğruluğunu savunan uygulasın tabi.Sözüm yok....
Ovulasyon testlerinde de çift çizgi ovulasyon öncesi çıkıyor bu arada. LH'ı ölçüyor onlar, LH'ın pik yaptığı an, yani en koyu çizginin yakalandığı, ovulasyonun hemen öncesidir.
Spermler öyle hemen ölmüyor, günlerce yaşayabilirler....Ovulasyon öncesi olan ilişkilerde genellikle yavruş kız oluyor
Mesela benim kızçe
günaydın kızlar....
yaaa öylemi ilk senden duyuyyorum belki geçmişten gelen bir sorun vardır sendehiç gitin mi bunun için doktora eskilere soruyorum hamilikte oluyo doğumdan sonra varmış yokmuş diyolar
[ı]gunaydın fıstıklar;
scremaway; tesekkur ederım yıne de.
Napalım, ınsallah bende guzel bır kapı susu bulurum.
Gurbetım; lısteyı bulabılırsem ozelden gonderecegım sana.
Nasılsınız kızlar? Herkesın keyfı yerınde mı?
Nıhayet kıs yuzunu gosterdı, ben soguk havayı sevdıgım ıcın neselıyım.
Dun 12:00 gıbı esım ve aılesı, ablasına gıttık, demıstım ya gıdecegız dıye.
Kayınvalıdem pek ılgılenmıyor benımle, zorakı nasılsın dedı epey zaman sonra.
Esım kızımızın foto.larını gosterelım dıye ısrar ettı, arabada.
Bende annesı ve kızkardesı yanyana oturdugu ıcın vermedım
Gorsun ıstemedım kız kardesı, tabıı sonra kayınvalıdeme, 'babamın yanında hos olmazdı' dedım
Yıne bazı sozlerı ıle delırttı benı kayınvalıde.
Esım, gorumcem, kayınvalıde oturuyoruz dıger odada.
'yıne almıssınız sıyah-beyazlar, yanı noluyor, oyle cıcılı bıcılı seyler alıyorsunuz.
Ben sıze olmaz oyle sey demedım mı!'
ama nasıl asabılestı, gorsenız
Esım hıc oralı olmadı, bende 'sen gormedıgın ıcın oyle dıyorsun, hıcde oyle cıcılı bıcılı degıl, cok guzel bır takım.
Besıktaslı battanıyesını bıle aldık, onları kullanacagız bız' dedım.
Sustu
Uyuz sey, ardından 'annen dogumuna gelecek degıl mı?' dedı.
'allah ızın verır, kaza bela olmazsa gelecek tabıı' dedım.
Herhalde korktu, hastanede ben bakarım dıye.
Esıme daha sonra soyledım, annen boyle dıyor, kesınlıkle gelmesını ıstemıyorum dıye.
'oyle dedı dıye, o manaya mı gelıyor hemen, sana sormuyorum ben, gelecek ve bakacak sana' dedı.
Sınırlendım tabıı.
Kızlar, acaba ben mı yanlıs anladım, sız olsanız benım anladıgım gıbı anlamaz mıydınız?
Bırde neye uyuz oluyorum bılıyor musunuz, kayınpeder ve kayınvalıde benden bahsederken 'bu' dıyorlar.
'bu ısten ayrılacak mı?, bunun ıslerı nasıl gıdıyor?'
sınır oluyorum.
Neyse canlarım, bır ısım var, halledeyım donecem yıne sıze.[/ı]
spermler yumurtaya hücrelerine girdikten sonra ölmüyor cnm ama normalde sperm hücrelerinin canlı kalma süresi 10 sn bile değil
" Rüyasında kız çocuğu gören kişi, birçok dertten sonra mutluluğu yakalayacağınıza işarettir. Güzel bir kız çocuğu mutlu, düzenli bir aile yaşamına yorumlanır.
Rüyada bir kız çocuğu görmek,birçok sıkıntıdan sonra mutluluğu yakalayacağınız anlamına gelir.
Kız güzel ise iyi ve neşeli günlerin yaklaştığı habercisidir"
:)) sıkıntımı görmüşsün şekerim. perşembe apar topar çıktım cuma da yoktum. perşembe eşimden bi telefon geldi beni hastaneye yatırdılar diye. bağırsağında apse oluşmuş ertesi sabah ameliyatla aldılar. ameliyattan çıktığında çok kötüydü çok üzüldüm. dün bebeğim hiç oynamadı. şimdi biraz biraz başladı oynamaya. eşim de çıkacak bu öğlen akşama beraberiz yani.
4 gündür annemdeyim. dedemin halini de biliyosunuz giden gelen derken baya yoruldum. o girmiş rüyana temiz kalpli anne :))
Cuma ondan mı yoktun, geçmiş olsun hemşire yaaaa...
Neyse atlatmış çok şükür eşin, gelmiş geçmiş olsun bu kadarıyla...
Günaydın ciğerim...
Günaydın elefera...
Nasıl olsun ben bugün keyifsizim...
Kafamda bir sürü tilkiler var, uyuz ediyorlar beni bugün...
Asabiliğim üstümde
günaydın canım
bende düzleşme var ama hamilelikten önce yoktu
ayyy sen yine çok iyisin
onlarla gitmişsin ben olsam bir araya gelmezdim
bide bu diyecekler uyuz olurdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?