- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #28.301
ecrinn nerde oturuyosun cnm anadolu yakasına ist çok yağıyor şuan yarın dahada etkili olcakmış yağmur özellikle ist avrupa yakasında..sel haberleri alır başını gider kesin..şimdi eve bakmaya gittik eşimle bizden önce tutmuşlar çok moralim bozuldu evde çok güzeldi ama napalım kısmet değilmiş..inş bi daha öyle ev buluruz..off offff
izmirde cnmm.. dogru sölüosun allah evi zeminde olanlara yardım etsin.. olsun vardırr bi hayırr.. bizz yıllar öncee annemlee binbirr hevess babamaa tutturdugumuz evv hamam böcüklü cıkmıstıbosverr daha güzelini bulursunn nasip
ama bu sıfır daireydi.. yerleri marley camları pimapen banyosu duşakabinliydi.. ve birinci kattı ama altındada daire vardı dükkan değildi..kendi evim değil sonuçta ama benim şuan oturduğum evden çok çok güzeldi ...üzüldüm işte..üstelik şuan oturduğum evden 50 tl fazla kira verip o evde oturcaktım..nasip tabi..keşke görmeseydim..napalım..
Selam hanımlar. Bugun pazar oldugu nasıl da belli kimsecikler yok
Herkes kocisiyle geziyor biz evdeyiz her zamanki gibi
kızlar 21 haftalık hamileyim cuma sağlık ocağından aradılar aşı olmalıymışım ve olduk tetenoz aşısı olurken biraz canın yanacak dedi ebe ama inanın ondan sonrası berbattı felaket ağrıyor kolum ya sizdede öylemi oldu merak ettim ikinciside kasımda olucakmış sanırım benim kol anca o zamana kendine gelir:) bide kalp atışlarını dinledi normal dedi ama şeker çıktı dr sordum aynı gün gittim tesadüf kontrol günümdü orda labaratuarda tekrar test yaptı ama şeker çıkmadı ? valla ben hastanede olana güvenmeyi seçtim sizler naptınız nasıl gidiyor
Bu yöntem bilinen bir yöntem...Ovulasyon denen şey...Sperm hücrelerinin ömürleri ve hareketleri anlattığın gibi canım evet.Sadece 28 günde bir adet görenlere değil, ovuasyon gününü tespit edebilen herkese de uygulanabilir.
Ama kadın yumurta hücresi oosit, 6 gün kadar yaşayamaz.Mümkün değil. Ömrü LH hormonu ile uyarılıp çatladıktan yani döllenebilir duruma geçtikten sonra ortalama 12-24 saat. Yani 14.günde ovulasyonu gerçekleşmiş bir kişinin 21,22,23. günlerde değil erkek, kız için de hiç bir şansı kalmaz. Oosit çoktan ölmüştür, önündeki maçlara bakar :)))))
14.günden önce ilişkisi mutlaka olmalıdır, sperm hücrelerinin ömrü uzundur çünkü. (özellikle X'lerin)
14. günde ve tedbiren 15. günde.
Değerlendiremeyen bi sonraki siklusa kalır.
Eğer böyle 23. günlere kadar şans olsaydı, dünya nufusunda patlama olurdu
kızlar 21 haftalık hamileyim cuma sağlık ocağından aradılar aşı olmalıymışım ve olduk tetenoz aşısı olurken biraz canın yanacak dedi ebe ama inanın ondan sonrası berbattı felaket ağrıyor kolum ya sizdede öylemi oldu merak ettim ikinciside kasımda olucakmış sanırım benim kol anca o zamana kendine gelir:) bide kalp atışlarını dinledi normal dedi ama şeker çıktı dr sordum aynı gün gittim tesadüf kontrol günümdü orda labaratuarda tekrar test yaptı ama şeker çıkmadı ? valla ben hastanede olana güvenmeyi seçtim sizler naptınız nasıl gidiyor
Kızlar bişi sorucam, şimdi hamileliğin son döneminde ve lohusalıkta hurma yemek çok iyi biliyosunuz... Ama hangi hurma bu acaba ??? Taze hurma mı ? yoksa bu ramazanda yediğimiz hurma mı ???((
canım ramazanda yediğimiz hurma, çünkü protein bulunan tek meyve ve başlı başına bir yemek sayılır şimdiden tüketebilirsin çok faydalı
28 günde bir adet gören kadınlara uygulanabiliyorr. sadece cinsiyet deil ayrıca en sağlıklı bebek olması içinde uygulanan yöntemm...bir kadının 28 günde bir menstrüasyon döngüsü wardır.adet gününün ilk başlangıcı 1. gün olarak kabul edilir. bu günden itibaren sayıldığında 14. günde kadın ovulasyon yapar yani ürettiği yumurtayı follopion tüpüne döllenebilmesi için gönderir bu zmandan önce çiftler birleşse bile yumurta follopion tüpüne geçmediği için döllenme olmazz... bebeğin sağlıklı olabilmesi için yumurtanın en kaliteli olduğu gün 14,15,16. günlerdir.. eğer bu günler içerisinde birleşme olursa kız ihtimali %49 erkek ihtimali%51 dir.erkek spermleri kadın rahmine ulaşması aşamasındaa y krozomları x kromozomlarından 3 kat daha hareketli ve hızlıdır.ama y krozomlarının unuttuğu bir şey vardır.çok ilginçtir ki bu zamanda yumurta acayip seçicidir...tıpki çok talibi olan bir kızın en iisi ve en yakışıklısını seçmesi gibi:90: ama hız faktörleri sayesinde y krozomları yumurtaya en erken şekilde ulaşırr.ve yumurtanın kendilerini kabul etmelerini bekler..şanslı olan y kromozomu %2 lik farkla yumurtayla birleşirr..ve işte bir erkek embriyooen sağlıklı birleşim bu zman gerçekleşir..yumurta ve spermler en canlı zmanında ve en kaliteli zamanındadır..diyelimki çiftler bu günler içinde birleşmedi..bebek için az bir zamanları kalmış demektir..çünkü yumurta 24. günden sonra kendini inflak edicektir..ama bu yumurta boş yere atılmak istemez döllenmek ister garibimm çiftler 21,22,23. günler içerisinde birleşme sağlarlarsa artık y lerin bir üstünlüğü yoktur..aynı anda hem x ler hem y ler rahme doğru koşturur..ama y lerin bir dezavantajı wardır.. hem az ömürleri wardır..hemde artık yumurta seçici deildir.ilk gelene kalbini açar..yolda yarısı mefta olan y lerden önce çoğunlukla x ler warır.we şampiyon olarak yumurtayı döllerlerr.ve bir kız embriyo:87: isviçre de genelde bu yöntem doktorlar tarafından önerilioo..kesin tutucak die de bi kaide yok.. bende tuttu.. hatta bu durumdan hocam bile haberdardı..iddaa girmiştikk kadın rahmine boşalan 3 milyon spermden yalnızca3,4 tanesi yumurtaya ulaşır..kalan milyonlarca embriyo döllenme olması için tek spermin yumurtaya ulaşması için yol açar, savaşır ve enerji için kullanılır...bu olay embriyologlar tarafından ulubatlı hasan öyküsüne benzetilir. kaleyi fethetmek için 1000 asker savaşır..biri kaleye bayrağı dikerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?