2012 Şubat Anneleri

40 gün dilekolay Ama GurbetGuzeli doğru demiş sevuşun dieArtık beylerimizde bi zahmet lisede işlerini nasıl kendi başına halledebiliyorlarsa öyle halledecekler, babalık fedakarlık ister
o zaman ulasacaklari ciger yoktuki kendi islerini kendileri goruyordular.... ama sincik cigerler yaninda biraz yardimci olun daaa.... sonra cigere murdar demesinlerrr

40 gün dilekolay Ama GurbetGuzeli doğru demiş sevuşun dieArtık beylerimizde bi zahmet lisede işlerini nasıl kendi başına halledebiliyorlarsa öyle halledecekler, babalık fedakarlık ister
azelyam yaa kutlayamadim seni masallah bebisine canim yaa cok guzellll insAllah canli canli da goruruk meleginii

bebeklerımız ıcın almamız gereken seylerın lıstesını yapmamız gerekıyor mu
nasıl evlenırken ceyız hazırlıgı gıbı sunu bunu almamız gerek bebek ıcın falan
benımle ılk bebegım ve bu konularda tecrubesız ve bılgısızım

Benim de aklımda aynı soru vardır. Neti bir kurcalayalım bakalım belki buluruz birşeyler.

sadece hastane cıkısında degıl
genel hayatta bebegımıze neler almamız gerekıyor
ornegın ates olcme cıhazı bıberon vs vs gıbı

12mm dir canım o 12cm olamaz..rahim bile okdar degil.benimde aynı ozaman 12mm nasıl bi hafta geride ya niye bebek görülmedi kafayı yicem ya...ooff offf:85::85:
hg canım hayırlı olsun bebegin.bende pkoluyum senin gibi ama benim tüp bebek.5senedir normal yolla olmadı.evet yumurtlama günleri farkediyo eger gec yumurtladıgını düşünürsek degerin güzel.ortalama 2katına cıkarsa 2gün sonra korkma dısgebelik falan.dısgebelikte cok yavas ilerliyo deger milim milim.rahat olsen

kızlar çarşamba inş doktora gidiyorum..dua edin bana bebeğimi göreyim..ondan sonrada aileme eşim söylicek..ahha ahh sabırla bekliyorum çarşambayı..:81:
inşş güzel haberlerle gelirsin canım

Arkadaşlar günaydın kusura bakmayın 2 3 gündür pek giremiyorum misafirimiz varda onlarla ilgileniyorum...Ama ara ara yazdıklarınıza bakıyorum yarın dr randevumuz var keseye bakacaklar bakalım dua edin olur mu sizleri seviyorum...

nurrrr ve büyükmucizem bugün dualarım sizinle inşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.

ben de ise sanki hamilelik belirtileri yok gibi ama psikolojikte olabilir.bu hamilelik belirtileri kesinlikle psikoloji ile ilgili bence.cuma günü dr kalbi atmıyo dediğindedekendimi mide bulantıları geçmiş hissetmiştim ama diğer dr atıyor deyince tekrar bulanmaya başladım .şimdi ise ne hissedeceğimi bilmiyorum bi daha dr gitsem diyorum eşim yok bırak cumaya kadar bekle fazla kurcalama diyo.varsa hakkımızda hayırlısıyısa zaten olur gitsen ne değişecek diyo .allah hepimizin yardımcısı olsun.

kızlar günaydın erkenden uyandım canım sıkılıyor
dün kardeş kardeş yattık uyuduk kocacığımla size de oluyor mu acaba kocam beni aldatıyor mu falan tuhaf tuhaf düşünceler geçiyor kafamdan bu ara paronoyak oldum çıktım maillerini facebookunu telefonunu kurcalıyorum hiç yapmazdım daha önce bir de kkdaki aldatma hikayelerini okudum ondan mı oldu bilmiyorum çok şüpheciyim nasıl atlatacağım bunu

Geçen salı acıbadem hastanesinde eski doktoruma ilk defa gitmiştim ve kalp atışlarını görmüştük. 6+5 demişti doktor hanım. demir hapı ve multivitamin yazmıştı fakat kan testi sonucuna göre dozunu ayarlıcam demişti. Bu hafta sonu sonuçlar çıktı ve ben de ASM'de (anadolu sağlık merkezi) başka bir doktora gittim cumartesi günü sonuçlarla birlikte. tekrar bakıldı (ikisi de vajinal muayene) her şey yolunda dedi doktor ve 7+4 dedi. ilk doktoruam göre cumartesi günü 7+2 olması gerekiyordu. Çok da bunlara bakmıcam 7 hafta deyip geçicem artık. 5i 3ü gereksiz geliyor bana.

İlk doktorum kan testlerine göre demir hapını günde 2 tane al dedi. Mutivitamine başla dedi. Aslında kan değerlerim tam sınırda olmasına rağmen. İkinci doktorum ise demir ve vitamini içmene gerek yok sadece folic plus iç 1 ay boyunca 1 aydan sonra başlıcaz bu demir hapına ve vitamine dedi. Mide bulantını artırı bunalr şu anda dedi. Kan değerlerin de düzgün dedi. Ciddi bir durum yok dedi. Ben tabii min. ilaç kullanmak istediğim için ikinci doktorun önerisini dikkate aldım. Yalnız muayenede enfeksiyon belirtisi gördü doktor örnek aldı. İlk 3 ayda enfeksiyon önemli düşük yapabilir dedi. Sonuca göre antibiyotik verebilirim dedi. İlk doktorumda canesten krem vermişti. Bakalım sonucu bekliyorum. 3-4 gün de çıkar dediler.

İlk doktorum annemlere yakın, ikinci doktorum ise iş yerime ve evimize yakın. bakalım iki doktor olsun istiyorum.

İkinci doktor bebekler için uygun olan güneş kremini kullanabilrsin dedi. Sebamed 50 faktör aldım bebeler için. İkinci doktor daha bir uzun konuştu açıklayacı v.s Hatta doğum şeklini bile sordu. Plasenta oluşana kadar sen gün de 1 kilo da süt içsen çocuğa gitmez sana yarar dedi. Bebekle aranda hiç bir bağ yok dedi ve asıl bir ay sonra kendine dikkat etmeye başlaman gerekecek dedi. yolk kesesinden besleniyormuş. Benimle bir alakası yok yani o yüzden sadece mideni bulandırmayan şeyler ye dedi. Yediklerinin şu anda bebeğe hiç bir faydası yok dedi. Toxoplasma tehlikesi nedeni ile kesinlikle çiğ et, dıaşrda salata (yani iyi yıkanmamış sebeze meyve) yemeyeceksin ve kedi varsa evden göndermenizi tavisye ederim dedi. Neyse bizim köpek var. köpeğin bir zararı yok. Havuza denize girebilirsin, güneşte durma dedi. Gebelikte ideal kilo alımı 12 dedi. her ay 1 kilo gibi düşüneceksin dedi. 12 üzeri kiloda sonra vermesi zor olur dedi. Şu anda 54 kiloyum 66 olabilirsin dedi. Kilo takibi hoşuma gitti. Çok kilo sağlıklı hamilelik değil benim gibi düşünüyor. Şu anda sana bir şeyler yedirmeye çalışan olursa doktorum izin vermiyor de dedi. Zaten yiyemediğim için yedirmeye çalışanları parçalama moduna geçiyorum ben direkt.

ASM'deki hemşireler ve görevliler daha bir cana yakın daha ilgili ve bilgili geldi. acıbadem de doktor dışında kalan hiç bir görevliden memnun olmadım şimdiye kadar. kan alan hemşiresinden bankoda duran görevlisine kadar. ASM'de çok ilgililer. Odaları da gezdik fiaytları da konuştuk. Sezeryan 6bin küsür. Normal doğum ve epidural normal 3bin küsur. Epidural sezeyan 6900. Bir de bebişin parası var ona ayrı fatura kesiliyormuş. ve 800 ile 1000 arası değişiyor. Tabii bu fiyatlar benim sigortama özel fiyatlar sigortasız fiaytları 2000 lira daha pahalıydı sanırım. Bir de doğum 2012 de oalcağı için fiaytlar değişecek dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…