- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #31.221
Canım hiç korkma. Ben trafik kazası geçirdim 2 hafta önce.
Kemer takılıydı ve nasıl oldu biliyormusun bir duvara çarpmışım gibi.
O kemer sanki bir taş oldu, karnımdan geçtiği yer öyle acıttı.
Ama hamdolsun hiçbirşey olmadı kızıma.
Doktorum da o bir suyun içerisinde öyle kolayına birşey olmaz,darbe almaz ferah tut gönlünü dedi.
Eğer gönlün ferahlasın istersen bir acile git istersen, hiçbirşey olmadığını göreceksin.
bblau benımde gozumu korkutuyorsun, bılıyor musun?
Son gunlerde canım tatlı cekıyor bazen.
Hatta az once bır tane gofret ve 3 dılım baklava yedım
Ama senın sonucunu okuyunca cok korktum, ya benımde yuksek cıkarsa ):
Rabbım sıfa versın, sana da tum hasta olanlara da.
Bu seker ne lanet bırseymıs.
Ben son zamanlarda daha ıyı anlar oldum.
canım 50 gr'da yüksek çıkıp 100gr'da sınırın altında kalan arkadaşlarım var benim. belki de endişelenecek birşey yoktur. sen şimdilik endişeyi ertele
üzüldüm ama. moralin bozulmuş. inşallah sıkıntısız çıkar sonucun tatlım. sen yediğine içtiğine dikkat ediyorsun bildiğim kadarıyla, sonuç çok enteresan. ama şekerle ilgili bir problem vardı sende değil mi?
geçmiş olsun sana da canım. Rabbim bin beterinden korusun. bu otomatikler dehşet bir hızla açılıyor, aynen taş atılmış gibi oldu. eşim de kızacak bana şimdi. ben alırım seni dersten çıkıp demişti. ama ben de okuldaydım zaten. eve giderken oğluma balık almak istemiştim sadece. bu şehrin yağmuru öldürdü beni ya...Allahım onların acısını yaşatmasın. annem hep derdi "kılınıza zarar gelse benim canım yanar bebeğim" derdi.
çook geçmiş olsun canım yaaa..sen kendini üzme üzdükçe dahada artma ihtimali oluyormuş içini rahat tut allahın izniyle düşecektir bir sürü diet yöntemleri var çok zorda kalırsan onlara başvurursun canım benimm..bu arada sevinen olurmu böyle şeylere yahuuu insanlık öldümü ne isterler bizden anlamam valla
Evet muhtemelen 100 gram yükleyecekler canım.
Hamdolsun ki tedavisi olan birşey
Moralim bozuk değil, öngördüğüm bir durum bu aslında.
Rabbim beterinden saklasın.
Dikkat ediyorum ama %100 diyetlerime uyabilseydim egzersizlerimi yapabilseydim daha farklı olurdu.
Ama İstanbulda yaşayanlar bilirler ki, burada 24 saat yetmiyor insana.
Hele de kadınsan.
Hele de çalışıyorsan.
Hele de benimki gibi yoğun ve sorumluluk gerektiren bir işin varsa.
Ne yapalım, artık ne yapmamız lazımsa yapacağız doktorumuzun yönlendirmesine göre.
Bılınclı bır kadınsın sen bblau, emınım cokda bılınclı bır anne olacaksın.
Rabbım hepımızın hakkında hayırlısını nasıp etsın.
Ve kımseye dermensız dert vermesın.
ınsallah bundan boyle cok daha guzel haberlerını alırız.
selam kızlar inşallah herkes iyidir.
şeker yüklemesinden geldim. Durum tahmin ettiğimden de vahim çıktı. Gülsem mi ağlasam mı.
12-12,5 saat açlıktan sonra açlık şekerim 88 çıkınca sevinmiştim.
Zaten bugüne kadar düşebildiğim minimum rakam 88.
Neyse açlık iyi çıkınca bi umuda geldim ben.
şekerli suyu da yaladım yuttum. Aynen tylol hot gibi, ne eksik ne fazla.
Açlığa da alışığımdır, aman be dedim bu muymuş ne var ki.
öyle 1 litre filan da değildi su. Irice bi bardak muhtemelen 0.66 litre diye tahmin ediyorum.
Neyse öyle pek ayılıp bayılmalar gelmedi bana çevremin anlattığı gibi. Eşimin işi de çıkmıştı yalnızdım da, oturdum kitap filan okudum. Biraz uykum geldi biraz da ellerim titredi hepsi o.
1 saat dolunca kan verdim, hemen arkasından da kendi şeker aletimle ölçtüm.
Anam 182 çıktı. Benim tokluk şekeri normal zamanda iyiydi, sorun açlıktaydı benim.
Dedim vaysssss, inşallah lab. 160filan bulur.
O arada oyalandım, bebeğime ciciler aldım...moral olsun diye.
Tüm alışverişimi annem yaptığı için daha öyle pek kıyafet almışlığım da yoktu kızıma iyi geldi bana.
Sonra sonucu almaya gittim ki ne göreyim: 202!!
Doktoruma faksladım sonuçları şimdi aramasını bekliyorum, eve geldim.
Ama bozulmadım da değil yani.
Epey yüksek geldi.
100 gram yükleyecek muhtemelen...
Hayırlısı. Bakalım doktorum arar birazdan.
İnşallah canım. Burada ne arkadaşlarımızı okuduk, okumaktayız destek olmaktayız ki benden daha mühim meseleler yaşadılar.
Ben halen daha kolay bir gebelik geçirdiğim için hamdediyorum.
Yapılacak birşeyler var, neyse oluru yapacağız.
Rabbim bugune kadar benden rahmetini esirgemedi hamdolsun, bundan sonra da benden vede sabimden de esirgemeyecektir.
Ona inanıyorum....
Ayrıca en büyük tesellim, diyet yaptığımda değerlerimin düşmesi, halen idrarımda şeker çıkmaması ve açlık şekerimin normal sınırlar dahilinde olması.
Diyabetin dönülmez sınırını aşmadım henüz sanırım.
bilmezmiyim canım, 5yıl yaşadım ben de o şehirde. herşeyin herkes için ne kadar zor olduğunu bilirim. Aslında çalışan kadınsan 24 saat hiçbirimize yetmiyor. bana diyorlar onu ye şunu ye bu kadar yürü bu egzersizleri yap. ya ben her gün sabah 8buçuk akşam 3buçuk arası neredeyse sürekli ayaktayım. teneffüslerde (5 kere) sadece bir elma yiyebiliyorum. ya derdi olan olur, ya sorusu olan. teneffüs mü yapıyorum sanki. eve yürüyorum yürüyüş olsun diye sırf. 20 dk gidiş 20dk geliş. günde 40 dk böyle yürüyorum. gel yemek yap, yemek ye, evi toparla derken bakıyorum 9 olmuş benim pestilim çıkmış. egzersizleri hooop başka zamana erteleyip uzanıyorum. vücut yorgunluğu olduğu gibi beyin yorgunluğu da çok oluyor çalışan insanda. hepsi birleşince gönlümüzce yapamıyoruz doğru kabul ettiklerimizi. diyete uyarsın sen, maşallah hepimizden bilinçlisin. dediğin gibi Rabbim beterinden saklasın...
Oyle uykum var kı kızlar.
Ust katımıza bırı tasındı.
Gece bır ara uyandım, baktım tv. nın sesı oyle bır acıkkı.
Kafama takmamaya gayret ettım, uykuya daldım.
Sonra 4' gıbı bır daha uyandım, yok hala tv acık, salona gectım, orada uyuyayım dedım.
O zaman anladım, ust kattan geldıgını sesın, daha net duyuluyordu tv cunku.
Bır saate zor daldım uykuya.
Aksam, esım konusacak guya.
Ben ılk kez sahıt oldum ama onun ustunde oturan komsum demıstı, her gece boyle dıye.
Ne kadar dusuncesız ınsanlar var su dunyada.
Toplu olarak yasamayı bılmıyorsan, gıt ormanda yasa dımı ama!
Rabbım korusun, ınsallah hıc bır zaman yasamazsın da.
Kımse yasamasın.
Dıyet yapmaya devam edeceksın oyleyse, ınsallah sorunsuz bır sekılde atlatırsın bu surecı.
Bende hamd edıyorum Rabbıme, rahat bır hamılelık surecı yasattıgı ıcın bana.
Rabbım zorda olanların da yardımcısı olsun.
ınsallah onlarda saglıkla bıtırırler bu surecı ve bebecıklerını kucaklarına alırlar.
canım geçmiş olsun insallah 100 gr normal çıkar gerçi sen zaten dikkat ediyorsun ama naçizane fikrim şekerli gıdaları hep kes malum aynı dert bendede var dr diyet verdi yğurt süt peynir lıght sebze ağırlıklı ve kepek ekmeği önerdi hayırlısıyla sonuna bi gelsek bişey olmıyacak allahın izniyle
bende çok tedirgin oluyorum bazen yaşananları okudukça canım yaa.okadar fazla dikkat etmiyorum açıkçası canım neyi çekerse yiyorum ama dikkat etmekte fayda var demekki..inançlı insanlarız şükürler olsun isyan değilde neden sorusu geliyor işte bazen aklımıza rabbim afetsin ne denir hayatım..
Benim karşı komşum da öyle.
Görsen öyle aristokrat, öyle ciks tipler ki.
Büyük banyolarımız, yatak odalarımız ve dolayısıyla ebeveyn banyolarımız bitişik.
Allahım bir ailenin hiç mi ses ayarı olmaz kardeşim.
Cumartesi pazar sabahı saat 7 dedin mi ayaktalar.
Hadi çocukların sesini anlayabiliyorum. Onlara belki bişey diyemezsin de.
Yahu anne ve babaları olarak siz bari sesinize biraz mukayyet olun.
Kahvaltıda ne yediklerinden, bütün anlaşmazlıklarına sıkıntılarına kadar herşeyi biliyorum.
Banyodan sesleri gelir, yatak odasından gelir.
Birbirlerine bir odadan bir odaya avaz avaz bağırırlar....
Geceleri sık sık kavgalarına uyanıyorum mesela, avaz avazlar.
Gece 3! Bazen 4!
Üst komşumdan bir çıt duymadım bak bugüne kadar, bir terlikle yürüme sesi dahi.
Ondan daha fazla gelmeli halbuki.
Ama yandakiler var ya. Of çocuklarını çişe tutmaları bile aynen naklen yayın bizim evde!
İnşallah tüm sıkıntıda olan arkadaşlarımıza Rabbimden acil şifa diliyorum.
Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucaklamak nasip etsin.
Ben diyete devam edeceğim.Doktorumun yönlendirmesi neyse uyacağım bakalım.
Canım sağolasın.Senin kaç çıktı?
Ben de tamamen kesmeyi planlıyorum şekeri.
%100. Ayrıca kızartma hamurişini de.
Zaten kırk yılda bir yiyordum ama, tamamen keseceğim inşallah.
Cıse tutmaları mı
Senınkıler hepten cozutmus
Ben bu tur ınsanların ormanda yasaması taraftarıyım acıkcası.
Bızım ust komsu daha yenı, du bakalım ılerleyen zamanda gosterır maharetını.
Ama bır kac kez gecenın 3, 4 unde koltukları cektıgını duydum.
Dun gece de tv yı kapattıktan sonra 'ooh cok sukur' dedım, dolapları fılan actı, sonra yattı zıbardı herhalde ses kesıldı bende uykuya daldım.
Alt katta oturan da bı hos bızde.
Merdıvenlerden bı ıner cıkar, dersın apartman yıkılıyor mu ne!
Hem gecen 11, 12 fark etmez.
Bırde esı ıle muhabbet ederler banyoda
Yan bınada oyle.
Bır gun nasıl kavga edıyorlar, Allah ım sankı bızım evın ıcındeler.
Hele yaz aksamları, kapnın onune otuturlar, cekırdek cıtlatıp, gece yarısını ederler.
Mahallede bırde kopek var, sabaha kadar havlayan!
Cumbus yanı bızım mahalle ve tam anlamı ıle kırolar cogunlukta.
O nedenle Rabbım ızın verırse bu evın borcunu bıtırıp, baska ev almak ıstıyoruz.
Amın canım, ınsallah.
Guzel haberler alacagız senden, ınanıyorum ben buna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?