2012 Şubat Anneleri

Babalar kıyamaz ya.. Anneler daha gaddar sanırım:)))
Yani ben kızsam dövsem eşim bana kızar kesin..

Annemde kardeşim böyle daha yeni yürümeye başlamıştı ve o zaman çamaşır makinasını yeniydi kardeşimide banyo yaptırcakmış çıplak yani kardeşim:)) Neyse oynarken sen git çamaşır makinasının kapağının tutkacını kır..:) Annem nasıl dövüyor kardeşimi anlatamammm benim gözlerim dolmuştu..(( o ağladıkçaa yavrum benim..
sonra bunun üzerine babam geldi o daha sabiii onu nasıl döversin aklımı eriyor sanki diye epey anneme kızmıştı..
O nedenle dayağa karşıyım..
Rabbimde inş. mecbur bırakmaz tabiki

Ya kızlar yurudugunuz zaman akııntınız cogalıyor mu sizin de?

Annemle dısarı cıkıp geldik 1 saat dolandık eve geldim baya akıntım olmus normal mi bu durum sizce?

son 10 gündür falan benimde akıntım çok çoğaldı canım artık günlük ped kullanmaya başladım çünkü her zaman evde olmadığım için rahatsızlık veriyordu ıslak ıslak dolaşmak..normalmiki acaba yaaa hadi hamileliğin ilk haftalarında olmuştuda artık geçmesi gerekmiyormuydu aklım karıştı benimde yelizcim:44::44:

akıntının rengi ne renk,yani iç çamalırında leke oluyormu?????
böyle açık açık sordum ama banlanmıyım bide!!!!!

Olsun kuşum ne olacak, nasılsa doğumdan sonra yine bel kıvrımımız olacak Bize de "aaa hiç çocuğu olan biri gibi durmuyorsun, genç kız gibisin " diyecekler

Derler mı hakkaten?
Valla azom oyle korkuyorum kı bu dobısko halımle kalacagım dıye.
Bırsey degıl, bır yıgın kıyafetım var, onlar ne olacak?

Yok yooook, benım doguman hemen sonra mekıge baslamam lazım.
Gorunlerı sasırtmalıyım!

Abımın esını gorsen, gercı yası da cok kucuk, Dunyam caglarında ıkı bebesı var.
Ama belını bır gor, ıncecık, ne gıyınse yakısıyor hatuna.

Idolumdur kendılerı.
Ama esım 'heveslenme o kadar, onun yası ıle senın yasın arasındakı farkı unutma dıyor' ):

kendin nasıl süsliceksin faikir versene bize de
görümcelerin niye sen gelince eşinle konuşmuyo

Mesela kutular yaapcagım boy boy, bunların bır kacını o odada bulunan kıtaplıga koyacagım.
Bır tane yaptım hatta, bır kac tane daha farklı desenlerde yapacagım.

Kutuları 1 TL lık yapıskan kagıtlarla kaplıyorum, oluyor sana dekoratıf kutu

Cerceve yapacagım, odanın rengı lıla + krem.
Sakallı ıplerden mesela enı 3 cm., boyu 10 cm (cercevenın boyutuna gore) serıtler orecegım ve cercevenın kenarına yaptıstıracagım.
Evlenırken yapmıstım, cok kısı begendı, hatta daha sonra ev arkadasım da ıstedı, ona da yaptım.
Sımdı kızımın odasına yapacagım, krem + lıla tonlarında.

Kocaman bır kutu bulacagım (yada camasır seperım yar, sılındır seklınde onu kullanırım, yenı bır camasır seperı alırım)
Bu kutuyu oyuncak kutusu yapacagım.
Susleme ıcın eger kutu kullanırsam ucuz ama cıvıl cıvıl renklerde kumas alırım, kutunun uzerıne yapıstırırım.
Usenmezsem, sakallı ıplıkte orebılırım.
Ustune de ugur bocegı fıgurlerı
Kıtaplıgım normal mobılya rengınde, ama karyola ve gardrop beyaz.
Bu nedenle kıtaplıgı yıne 1 TL cınden aldıgım yapıskan kagıtla kaplayacagım, basladım buna.
Perde, cıvıl cıvıl bır kumas bulurum, ablamın elınden gelır bu ısler, penceremız kucuk oldugu ıcın tek kanat, duz bır perde dıktırecegım.
Bırde raf alacagım, beyaz. Uzerıne mınık bır kutu koyarım, kucuk bır ayna suslerım, cerceveler gıbı, yanına da sakallı ıplıklerden susledıgım bır kalemlık koyarım.
Sımdı aklımda olanlar bunlar ama, yaparken belkı daha farklı seyler gelır aklıma.

2. sorunun cevabı; gecen sene yasananlardan oturu esım ve ben konusmuyoruz kardeslerıyle.
Hamıle oldugumu ogrendıklerı zaman aramıslar esımı sadece.
Bırde son zamanlarda ben gıtmedıgım zaman, ona hosgeldın dıyorlarmıs.

Esım, daha bız nısanlıyken ıkı kardesınden uzak durmamı soylerdı.
Ben dınlemedım onu.

Genelde sessız bırıyımdır ben, daha dogrusu oyle gorunurum.
Bır zaman boyunca bu boyle devam ettı.
Kardeslerı benı uzse, esıme soylerdım ama gercekten sıkayet manasında degıl, 'uzuluyorum' dıyerek anlatırdım.
Esımde yanıt vermıyorum dıye kızardı bana.

Kardesının bırı cok yalan soyler, dıgerı ıse sınsıdır.
Bunu esım bana cooook once soylemıstı, ıste bu yuzden uzak dur onlardan dıyordu.
Ama benım ılla canımın yanması gerektı, onları tanımam ıcın.

Boyle ıste.

Yemege gıdeyım ben sımdı.
Sonra gorusuruz

evet aslında benim seçtiğim model biraz zormuş canım annemle dün başlayınca anladık ama kafaya koydum doğuma kadar bitse yeteraslında el maharetlerimizide burdan sergilesek ne güzel olur

ters dediğin?????
baş aşağıyamı????
normalde kaçıncı haftada dönüyorki????
bende merak ettim şimidi???

Ayy yokkk dayak apayrı, ben kıyamam Benim bahsettiğim kıça çimdik, kıça şamar
Annem usulü yaniii...Ben küçükken annem temizlik yapıyormuş su dolu kova ortada, ben geri geri giderken(ne akla hizmet geri geri gidiyorsam) kovayı devirmişim, o zaman çok sinirlenmiş tabi sildiği yerler yeniden battı diye,o zaman popoma 3-4 kez terlikle vurmuş ama ben ağlayınca o da ağlamış Vicdan azabı böööle yakalar işte

evet aslında benim seçtiğim model biraz zormuş canım annemle dün başlayınca anladık ama kafaya koydum doğuma kadar bitse yeteraslında el maharetlerimizide burdan sergilesek ne güzel olur

ayyyy yok ben almıyım ozaman el mahatetimizin sergilenmesini falan!:))))))
ben bi hevesle alıcam şimdi o malzemeleride ,inşallah sıkılıp bi kenara atmam!

Ginger

Çok haklısın internetten bile bebekle ilgili herşeyi alırsın aslında bunlar sorun edlecek şeyler değilde en güzelini uyguna alayım derdindeyim. Birde aslında sıkıntı ettiğim şey, eşimi işin içine hiç sokamamak. Bebeğin ihtiyaçlarını almak, bugune kadar olan doktor masrafları( az değil 1000tl ye yakın para harcadım.) hep bana kalıyor. Onunda sorumluluk almasını istiyorum.Diğer arkadaşlara da sormak istiyorum. Eşinizle bebeğin nelerini aldınız?

akıntının rengi ne renk,yani iç çamalırında leke oluyormu?????
böyle açık açık sordum ama banlanmıyım bide!!!!!

Akıntının her türlüsünü geçirdim şekerim:))
Benim hamileliğimin başından beridir oluyor akıntı..
Kullanmadığım fitilde kalmadı..
Üç değişik fitil verdi doktor hiç birinin faydasını görmedim..
Rengine gelecek olursak dediğim gibi benim ara ara kanamamda olduğu için sarı mı dersin beyaz mı dersin kahverengimi dersin her türlüsünü yaşadım..Ama genelde böle sarımsı yada beyaz ve iç çamaşırımda kirleniyor..

İk zamanlar çok sıkıntı yapıyordum doktorumda bu akıntıyı kesmemiz gerekiyor dedi ilerleyen günlerde sıkıntı çekersin daha çok çoğalır dedi ve internetten araştırdım erken doğum nedeni felan gibisinden can sıkıcak şeyler okudum.. Ama dediğim gibi hiç bir fitilin çaresini görmedim..
Arkadaşlarıma sordum son aylarda bende de oldu diyenler oldu..
Artık Rabbime emanet gidiyoruz işte..

ayyyy yok ben almıyım ozaman el mahatetimizin sergilenmesini falan!:))))))
ben bi hevesle alıcam şimdi o malzemeleride ,inşallah sıkılıp bi kenara atmam!

yoookkk bee kendi bebeğine özeniyor insan bende becerikli değilim belkide eğri büyrü bişey olacak ama olsun kızıma kendi emeğim bişey olsun istiyorum o sebeplen yaniii

hadi yaaa!!!!bak benimde akıntımın rengi aynı yani iç çamaşırımda açık sarı,krem ,sarımtırak bi renk olacak şekilde kalıyo!
korktum şimdi!ben normaldir diye düşünüyordum!birtek hamileliğimin taaai lk zamanlarında doktoruma bahsetmiştim,fitil vermişti adını unuttum içinde 7 adet bulunan üçgen şeklinde fitillerden!ama öylece çekmecemde duruyor,kullanmadımda!
kullansammıki?

hıımm..ben de başı aşağıda ,bacaklar yukarıda diye düşündüm birden!

ultrasonda doktor bakaerken sanki yan yatıyormuş gibi geliyo bana?sizede öyle mi geliyor??

Evet yan yatıyor sanıyordum bende :))
Başı aşağıda ve bacakları yukarıda olursa uygun pozisyon demek.Doğarken de ilk kafası çıkıyor ya hani o yüzden düz olmuş oluyor o..

Senin annen bizimkinden vicdanlıymış
Çok şükür öyle dayak yediğimi hatırlamıyorum ablam ve kardeşim çok yedi ama
Çimdik atmak benimde hoşuma gider aslında .P

Arkadaşlar, son bir hafta 10 gündür falan benimde akıntım fazla, iç çamaşır yetiştiremiyorum. Günlük ped kullanmaktanda korkuyorum bi keresinde kaşıntı yapmıştı. Doktoruma da sormadım günlük ped böyle birşey yapar mı diye. Acaba o zaman başka birşeyden mi oldu anlayamadım. Şimdilik çamaşır değiştirmekle çözmeye çalışıyoırum. Tabi biriktir, yıka, ütüle baya uğraştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…