2012 Şubat Anneleri

Selam arkadaşlar, ancak girebildim...
Akşam arkadaşımızın düğünü vardı, henüz gelebildik.
Ondan önce ise kuaföre uğradım ve ormana dönen kaşları bi hizaya soktum.
Sonra evde bi saç bakımı yaptım....
Oradan da doktorumuza gittik, bugün kontrolümüz vardı....
Hamdolsun kızım çok iyi, çok büyümüş kocaman olmuş. En çok kafama takılan konu olan kafa çapı da diğer vücut ölçüleriyle uyumlu çıktı.
Kilosu biraz ortalamanın altında ama çok az, gayet normal dedi doktorumuz.
Boyumuz ise uzunmuş. İnce belli, uzun boylu ince yüzlü bir kız bu dedi :nazar:
Yüzünü gösterdi bize, çenesi, gözlerini, burnunu....
Çenesi, yüzü bana benziyormuş...Öyle dedi...
Şu an 822 grammış maşallah subhanallah :nazar:Boyumuz 33.5 cm kadar...
Suyu yerinde dedi, şeker hastalarında bazen su artabilir yada azalabilir ama senin iyi dedi.
Bebeğin fazla kilolu olmayışı benim şekerimin sürekli yüksek seyretmediğini gösterirmiş.
Şeker takiplerimi de iyi buldu, diyetisyen endokrine göndermişti belki insülin başlarlar diye ama doktorum gerek yok dedi.
Yalnız bi idrar tahlili istedi. İstersen de tsh baktır dedi.
Bunun dışında magnezyumlu bir ilaç verdi kramplarım için, sadece krampın olduğunda iç dedi.
Akıntılar için bi fitil önerdi, evde bulunsun ileride kullanacağız dedi.Doğuma yakın akıntılar artıyormuş.
Ayrıca lierac önerdi çatlaklar için, bir de bi nemlendirici ismi verdi, sanırım su içinde yağ emülsiyonu gibi bişey, devlet de karşılıyormuş....İstersen al dedi.
İşte bizden haberler böyle kızlar....

iyi akşamlar şubat güzelleri

bendeniz mart annelerinden sizi arada takip ediyordum ama artıkın heeeeeeeppp yanınızda olacam gibi gözüküyor çünküm bu hafta doktorum seni şubatta kesin doğurtacam dedi zaten martın başıydı benim ama daha önceden sezeryanlı olduğum için son ana kadar beklemek olmaz çok ağrın olur zaten ha bir hafta önce ha sonra farketmez bebek için dedi ben de zamanla kabullendim buraya da geleyim dedim siz de beni kabullenirseniz :40:beraber doğururuz inşallahhh:71:

hoşgeldin , sağlıkla alırsın kucağına inşallah...

kızlar biz bugün kontrolde ve şeker yüklemesindeydik. çok şükür bir sıkıntı yok. hemogramda da herşey normal... darısı bekleyenlerin başına...
oğluşum, minik Tuna'm 1035 gr :nazar: olmuş, 26+6 günlük, kıpır kıpırdı yine. o aç halime rağmen sabah jimnastiği yapıyordu. ilk defa yüzünün tamamını bahşetti bize. 2 boyutluda böyle mi güzel olunur :nazar: burun minik ve hafif yukarı doğru, top gibi. yanaklar sarkık. ay annesi çıkarıp yemek istedi o dakika onu :27: baş aşağı duruyor yine. sırtı karnımın bir tarafına dayamış. öbür tarafı tepip duruyormuş hep. o yüzden sağ taraf daha hareketliymiş...

öhöm öhöm. gelelim kilo mevzusunaaaaaa... en durgun döneminde 9 kilo almışsın sen, hiç yakışmadı dedi. tahmin ettiğim gibi... kaç kilo almayı planlıyorsun diye sordu. öyle bir plan program içine girmedim doktor bey dedim. belli zaten didi yaaaaaaaa :26: 6 öğün ye, tabaklarını küçült, karbonhidratı çıkar protein ağırlıklı beslen, 8den sonra katı hiç birşey tüketme, belki bir porsiyon meyve en fazla o olabilir didi yaaaaaaaaa. başımı nerelere vurayım ben şimdiiii :49: mesela şuan midem kazınıyor, bir değil 10 porsiyon meyve kar etmez :30:

kızlar biz bugün kontrolde ve şeker yüklemesindeydik. çok şükür bir sıkıntı yok. hemogramda da herşey normal... darısı bekleyenlerin başına...
oğluşum, minik Tuna'm 1035 gr :nazar: olmuş, 26+6 günlük, kıpır kıpırdı yine. o aç halime rağmen sabah jimnastiği yapıyordu. ilk defa yüzünün tamamını bahşetti bize. 2 boyutluda böyle mi güzel olunur :nazar: burun minik ve hafif yukarı doğru, top gibi. yanaklar sarkık. ay annesi çıkarıp yemek istedi o dakika onu :27: baş aşağı duruyor yine. sırtı karnımın bir tarafına dayamış. öbür tarafı tepip duruyormuş hep. o yüzden sağ taraf daha hareketliymiş...

öhöm öhöm. gelelim kilo mevzusunaaaaaa... en durgun döneminde 9 kilo almışsın sen, hiç yakışmadı dedi. tahmin ettiğim gibi... kaç kilo almayı planlıyorsun diye sordu. öyle bir plan program içine girmedim doktor bey dedim. belli zaten didi yaaaaaaaa :26: 6 öğün ye, tabaklarını küçült, karbonhidratı çıkar protein ağırlıklı beslen, 8den sonra katı hiç birşey tüketme, belki bir porsiyon meyve en fazla o olabilir didi yaaaaaaaaa. başımı nerelere vurayım ben şimdiiii :49: mesela şuan midem kazınıyor, bir değil 10 porsiyon meyve kar etmez :30:

Ben 4.5 kg aldım diye diyetisyenim onu bile beğenmedi tatlım benim, ki daha sonra yarım kilonun da ödem olduğu çıktı ortaya 4 kg almışım, ama daha az olabilirdi en cok kilo alacağın zamanlar daha gelmedi dedi :26:
Ama jinekoloğum beğeniyor Allahtan :)))

Hamdolsun kızım çok iyi, çok büyümüş kocaman olmuş. En çok kafama takılan konu olan kafa çapı da diğer vücut ölçüleriyle uyumlu çıktı.
Suyu yerinde dedi, şeker hastalarında bazen su artabilir yada azalabilir ama senin iyi dedi.
Bebeğin fazla kilolu olmayışı benim şekerimin sürekli yüksek seyretmediğini gösterirmiş.
Şeker takiplerimi de iyi buldu, diyetisyen endokrine göndermişti belki insülin başlarlar diye ama doktorum gerek yok dedi.
Bunun dışında magnezyumlu bir ilaç verdi kramplarım için, sadece krampın olduğunda iç dedi.
Akıntılar için bi fitil önerdi, evde bulunsun ileride kullanacağız dedi.Doğuma yakın akıntılar artıyormuş.
Ayrıca lierac önerdi çatlaklar için, bir de bi nemlendirici ismi verdi, sanırım su içinde yağ emülsiyonu gibi bişey, devlet de karşılıyormuş....İstersen al dedi.

oyh maşallah prensese. bizim de boyumuz 33.8 cm. daha 3 ayları var bu yaramazların. benim gözüm bayağı korktu :53:
canım krampların başladıysa ilacı düzenli kullanmanı tavsiye ederim. o ağrı hiçbirşeyle kıyaslanamaz. ben ne zaman içmeyi unutsam kramp giriyor :31:

Ben 4.5 kg aldım diye diyetisyenim onu bile beğenmedi tatlım benim, ki daha sonra yarım kilonun da ödem olduğu çıktı ortaya 4 kg almışım, ama daha az olabilirdi en cok kilo alacağın zamanlar daha gelmedi dedi :26:
Ama jinekoloğum beğeniyor Allahtan :)))

Canım bende 9 kilo aldım.. Ama insanlar 6 aylık hamile olduğuma inanmıyor, çok hantal görünmüyorum.
Ya bide ben çokta yemiyorum en çok buna sinir oluyorum.. Nasıl alıyorum merak ediyorum...

oyh maşallah prensese. bizim de boyumuz 33.8 cm. daha 3 ayları var bu yaramazların. benim gözüm bayağı korktu :53:
canım krampların başladıysa ilacı düzenli kullanmanı tavsiye ederim. o ağrı hiçbirşeyle kıyaslanamaz. ben ne zaman içmeyi unutsam kramp giriyor :31:

Kramplarım var ama tam gireceği anı anlayabiliyorum ve bacağımı gevşetiyorum böyle olunca da öyle ağrım olmuyor pek...
O açıdan biraz şanslıyım....
Evet daha 3 ayları var canım Rabbim inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin....
Bizim şu an karın çapı, kafa ölçüleri ve uyluk kemiği ortalamaları 25+2 çıktı....

Canım bende 9 kilo aldım.. Ama insanlar 6 aylık hamile olduğuma inanmıyor, çok hantal görünmüyorum.
Ya bide ben çokta yemiyorum en çok buna sinir oluyorum.. Nasıl alıyorum merak ediyorum...

Benim de yalnızca karnım çıktı. 4 kg aldım ama karnımdan başka bi yerim pek büyümedi.
Hantallaşmadım.
Bugun bir tanıdığımı gördüm tam aynı hafta aynı günlük hamileyiz, inanılmaz sarkmış, ama o da 4 kg almış...
Bünyeye göre değişiyor demek...
Ama ben bulantılarım geçtiğinden beri kendimi frenliyorum.
Diyabetli olmamın da etkisi var, herşeyi yiyemediğim için sanırım kilo almadım.

:51:Ne güzel,darısı başımıza walla hayırlı olsun sağlıklı olması da çok güzel maaşallah.:nazar:Doktorun ne iyimiş yaa bir sürü çneride bulunmuş,kime gidiyorsun,hangi şehirdesin?

Darısı başımıza walla çok güzel maaşallah.:nazar: 1035kg pekı 26 haftaya göre bayagı fazla heralde di mi?:nazar:Ben de 4kg almıstım ama tüm 4 kıloyu 1 haftada aldıgım ıcın doktor'' bu bır facıa gunde 2 saat hergun ye ve hemen bogazını kes'' demıstı .:42:Bu hafta korkumdan hıc almadım walla napıyım.

Darısı başımıza walla çok güzel maaşallah.:nazar: 1035kg pekı 26 haftaya göre bayagı fazla heralde di mi?:nazar:Ben de 4kg almıstım ama tüm 4 kıloyu 1 haftada aldıgım ıcın doktor'' bu bır facıa gunde 2 saat hergun ye ve hemen bogazını kes'' demıstı .:42:Bu hafta korkumdan hıc almadım walla napıyım.

24 hafta 6 gnlük aslında ama kiloya göre tam 2 hafta önde canım. 26 hafta 6 günlük çıktı. başından beri böyle... maşallah kuzuma. varsın alsın kiloları. bize yasak ona serbest nasıl olsa :1:

günaydın kızlar,

bizi sabahları uyku tutmuyor nedense. haftaiçi zor kalkıyoruz, haftasonu zor uyuyoruz :1:
dün oğluma yeni ciciler aldım. onları ekliyim bari...

$CIMG4345.webp
kalınlardan çok böyle ince, penye battaniyelerin daha kullanışlı olduğunu söylüyorlar diye aldım yine...

$CIMG4348.webp
bu takıma bayıldımmmmmm. minik mickey'm (pek minik değil gerçi ama :nazar:) bunun içinde nasıl güzel durur...

$CIMG4351.webp$CIMG4355.webp

$CIMG4354.webp $CIMG4358.webp
yan yatış yastığı da buldum sonunda zıbın takımlara pek ihtiyacım kalmadı. bunu da sırf ucuz diye aldım. sanki bedava veriyorlar :27:

$CIMG4359.webp
eh, bu da anneye...şimdiden sürmeye başlayacağım. aklınızda bulunsun, 15 yada 18 küsür olarak satılanlar 10 gr, ve minicikler...parmak kadar. iyiki internetten sipariş vermemişim son anda vazgeçip. bu 56 gr...

[video=youtube_share;JQxj1m3C5rQ]http://youtu.be/JQxj1m3C5rQ[/video]
Oyy ne güzel yıkıyorlar :1:

ayy tutan kadın düşürdü düşürecek diye aklım çıktıııı

tirbiyesizzz... :)) hiç de yuvarlanmadım bi kerem ben... ay kız valla bitmiyor. kurutma makinesi şart oldu bana artık. hele ki yavruş da olunca ı ıhhh bu yeni taşındığım evde çamaşır da kurumuyor. daha kirli sepetinin dibini göremedim hiç. sürekli dolu sürekli. öfff... asması katlaması, ütülemesi yerleştirmesi.. ıyy ıyyy

cnm kesilikle al ben acayipmemnunum çamaşır asmak nası bişeydi hatırlamıyorum :27: heleki bebek olunca daha da lazım

iyi akşamlar şubat güzelleri

bendeniz mart annelerinden sizi arada takip ediyordum ama artıkın heeeeeeeppp yanınızda olacam gibi gözüküyor çünküm bu hafta doktorum seni şubatta kesin doğurtacam dedi zaten martın başıydı benim ama daha önceden sezeryanlı olduğum için son ana kadar beklemek olmaz çok ağrın olur zaten ha bir hafta önce ha sonra farketmez bebek için dedi ben de zamanla kabullendim buraya da geleyim dedim siz de beni kabullenirseniz :40:beraber doğururuz inşallahhh:71:

hoşgeldinnnn
ben de ocak annelerinden transfer oldum buraya ocak sonuyum diye ama bakalım ne zaman doğurcaz hayırlısıyla :nazar:

ohh maşallah kızına:nazar:

maşallah oğluna :nazar:

günaydın kızlar,

bizi sabahları uyku tutmuyor nedense. haftaiçi zor kalkıyoruz, haftasonu zor uyuyoruz :1:
dün oğluma yeni ciciler aldım. onları ekliyim bari...

Eki Görüntüle 278015
kalınlardan çok böyle ince, penye battaniyelerin daha kullanışlı olduğunu söylüyorlar diye aldım yine...

Eki Görüntüle 278016
bu takıma bayıldımmmmmm. minik mickey'm (pek minik değil gerçi ama :nazar:) bunun içinde nasıl güzel durur...

Eki Görüntüle 278017 Eki Görüntüle 278019

Eki Görüntüle 278018 Eki Görüntüle 278020
yan yatış yastığı da buldum sonunda zıbın takımlara pek ihtiyacım kalmadı. bunu da sırf ucuz diye aldım. sanki bedava veriyorlar :27:

Eki Görüntüle 278021
eh, bu da anneye...şimdiden sürmeye başlayacağım. aklınızda bulunsun, 15 yada 18 küsür olarak satılanlar 10 gr, ve minicikler...parmak kadar. iyiki internetten sipariş vermemişim son anda vazgeçip. bu 56 gr...

hepsi çokkkkk güzel
Allah güle güle giydirmeyi nasip etsin :nazar:

günaydın bayanlar hepinize sıcak karşılamanız içinteşekkür ederimm

sizler genelde 6 ayı doldurmusunuz ben daha 21.haftadayım yani yenii doldurdum geçen hafta ayrıntılı usgye girmiştim oğlum olacak inşallah
şükür herşey yolunda bayramdan sonraşeker yüklemesinegidicem

littlesunshine maaşallah oğluna cnm 2 hafta ilerde olması çok muhteşem benimki 2 gün bile ilerde olsa seviiniyorum genelde hep gününde çıkıyor

bblau senin kızına damaaşallah cnm ah ben de o zamanları görürüm inşallahhh

haberlerrrrrrrrrr haberler.......

evet herkes bi haber var bugün..

bblau öncelikle kızına maşallah... allahım sağlıkla doğurmak nasip etsin hepimize inş..

kızlar bende bu ay son maaşımla yatakmı alsam oğluma kıyafetmi? bilemedim yaa....ne yapsam sizce..ben diyorum ki önce yatağını alayım....nasıl olsa kıyafetleri parça parçada olsa alırım diyorum..:44:

karnımı üşütmüşüm ıhlamur içiyorum inş iyigelir..bugün eşim ilkkez oğlunun tekmiğini duydu..sanki anlıyor gibi çocuk babası elini koyunca kesiyor tekmiği falan deli oldum..bir kezde olsa yakaladık sabah.. yaramaazzz....​

günayyydınnnnn:3::3::3::3:

dr a gidenn kızlarrrrr masallahh bebiklerinizeeeee:nazar::nazar:ayy benimm kızz ne kadar oldu acaba sabahh olmucakk bana simdi:52::52::52:

azelyaamm o bebügüü yıkayanlarrın biri anne biri kaynana galibaaa :19::19: ayyyy ne sinirr bozucuu.. kesin benimkini yıkmaya da kaynana denk gelcekk.. simdiden karnımla konusupp duruyo.. ikide bi simdi onunn sevgisii en öncee bi dogsun bilmem nee sayıklayıp duruyo.. kayınpederim yasasa doguruver kendine bi tane dicem:9::9::9::9: dogmamıss cocugu herkesten kıskanıyorum yalnızz.. dr u bahane edipp elletmicem kimseye:27: cok günaha giriyorum cok niye kaynanamdan görünüyolar onu da bilmiyorum.. kadının bana hiçbi zararı yok.. bi sürekli konusması dısında.

dün gece esim cesmede insaatın basındaydı gec geldi. bende orda bekledim.. ondan öncede görümcemle avm ye gittim.. fashion fest indirimi vardıı.. 2 tane ev terligi aldım bayan.. zaten param yoktu cok.. görümcen ne aldı diye sordu.. iste esine gömlek ,ceket, terlik vs aldı dedim..
ilk önce sende kocana bi ceket alsaydın dedi.:53: anne onun bir sürü ceketi montu kabanı vs si var.. koca kısı birini giymeden geciriyo.. allahtan günah.. hem o ceketin aynısı var bizde dedim. paran var mı diye soran da yok tabe..
sonra bayan terliklerini gösterirken kocana da bi terlik alsaydın keske o gün baktım terligi iyi degildi mi ne öle bişi dedi.. bende 2 cift erkek terligi var evde zaten bizim evde aynı anda en fazla 2 erkek oluyo.. simdilik acelesi yok eve en cok kadın geliyo ayaklarına terlik yok dedimm.. zaten erkek terligine de para yoktu yoksa alırdım 3 er cift..
sonra döndü kocanın içinde atlet yok dimi yine dedi. yok dedim(bunu beni hafatada 6 gün görse altı gün soruyo bu ara) ama olmaz ecrincimm sen giydiriceksin kocana giymem dese bile önğne koyup zorla giydirceksin dedi. kafasından gecirsen cıkarır anne o giymiyo adamm istemiyo napayım yani hem hava daha o kadar soguk degil zorla nasıl giydireyim dedim. ben giydiriyodum dedi.. du ben onla konusayım dedi ii konus dedim bende. cocugun olunca anlıcaksın ben yanarım balama balam yanar balasına falan dedi. daha önce demiştimm cocuk 32 yasındaysaa artıkk degil karısmak sorulmaz bile diye ama bu sefer hiç yorum yapmadım..arada da yoksa atlet alayım ben ona diyo.. :53::53::53:
acununn gömlegine cok güzel dedim. ama benim kocam giymiyo dedim laf arasında.. keske bugün sende kocana gömlek alsaydın dedi.. anne uzun kollu da var kısa kollu da bi sürü amaa giyyyymiiiiiiyoooooo... yapcak bişi yok rahat edemiyomus.. ben hiç begenmiyorum zibidi gibi giyiniyo dedi bu sefer.. hiç güzel giyinmiyo dedi. bendee yooo gayet de güzel giyiniyo dedim. ben gömlek pantolon cok severim dedi.. ben kot gömlek sevmem ama üstüne v yaka bi basic giyerse evet hos olurr ama benim kocam rahat etmiyoomuss önemli degil dedim. spor giyiniyo gayet de yakısıyo dedim. sustu yine..
gecen gün de boxer ı var mı diye soruyo.. en sorma artık dicem yaa sorma kadın kocamın boxer ını, sırt kesesini, atletini, yemek yiyip yemedigini sorma bana.. kocamdan sogutucaksın benii. artık yüzüne bakınca annesi geliyo bi tek aklıma.. anlayamadı bi türlüü kendisi annesi ben karısıyım.. onun gibi davranırsam nasıl karıkoca olucaz bizz..
bi tanıdık adam dingüklük yaparak (25 yasında) hepimizin içinde benim elim daha kadın eline degmedi dedi.. asırı dindarr ve ilk karısıyla yasamak istiyomuss pek de sakin iyi huylu bi cocuk allah var.. inandık. evde göümceme konusurken yaa gördün mğ dedim benim kocam bana köyde bile bakir erkek yok dedi meger sehirde varmıs dedim..kayınvalidem de döndü benim oglum da bakirdi öyle düsünüyorum dedi. töbe yarabbi eminim öleydi anne dedim. görümcem de sok yorum yapamadı.. oglunu nasıl övcegini sasırıyo artık.. aaayyyy dilim cözüldü vala bakk:27::27::27::27: cok dertliymişimm.. cehennmede kaynıycam fokur fokur:47::47:

Back
X