Gününüz aydın olsun kızlar. Gerçi bu aralar ülkemizin üstünde kara bulutlar dolanıyor ya yine de biz bebeklerimizi göz önüne alarak kendimizi çok üzmemeye gayret edelim...
Cuma günü şeker yüklemesi yapılmıştı 75 mg ve yarım saatte bir yapılan ölçümlerim 197,165,191,145 çıktı. Doktorum kızdı ve hemen sıkı diyete başlıyoruz dedi. Hamurişi, kızartma ve tatlı hiç yok. Meyveleri de sütle birlikte alıyoruz. Uymazsam insülin başlayacakmış... Korkmalı mıyım sizce?

(
Geçmiş olsun tatlım.
An itibariyle bana en yaklaşan kişi sen olmakla birlikte henüz rekorumu aşan yok topikte.
Şöyle ki, 50 gram 1. Saat 202 :26:
Sen 75 gramda yarım saatte bile beni aşamamışsın, bana göre zemzem suyuyla yıkanmışsın diyebiliriz.
Bana da diyetle hallolmazsa insülin başlayacağız dedi doktorum.
Diyetisyeni tekrar ziyaret ettim, listemi baştan düzenledi.
Bir haftadır diyetteyim, diyeti bozmayınca insani sınırlara iniyor değerler.
Hamur işi, kızartma, cipsler, tatlılar, unlular katiyen yasak.
Zaten baştan beri dikkat ediyordum.
Artı bi şeker ölçüm cihazım var her gün, günde birkaç kez ölçüm alıyorum.
Meyve dediğin gibi sütle, yoğurtla yada fındıkla. Çünkü meyve şekeri direk kana karışıyor, bağırsaktan hızla emilip kan şekerini hızla yükseltiyor, akabinde hızla düşürüyor.
Bağırsaktan geçişini yavaşlatmak için yanında protein alıyoruz.
Diyetisyenim ısrarla birkaç doz insülin alalım dese de doktorum bir haftalık diyet değerlerimi görünce insüline gerek yok dedi.
Üstelik şekerli yediğimde de ertesi gün açlık değerim 90 sınırında kalabiliyor şimdi.
Diyet+egzersiz.
Egzersizin de inanılmaz faydası var.