- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #37.901
Kızlar süt pompası alcakmısınız? Ben hafta sonu baktım aventinki manuel 130 YTL elektrikli 400 YTL dediler. Kullanışlı ve önemli bişeymi bilemedim..
ya bu netteki listelerden di mi...burda bi sürü şey var yaa hepsi mi lazım olucak bunların??topu topu 1 gün kalmıycakmıyız 2-3 geçelik 2-3 sütyen ana kucağı ne biliyim gereksiz değil mi sizce...
Azelyacım 1 pijama takımı alcam demişsinde, yeni doğum yapan arkadaşlar bide gecelik şeklinde pijama alıyorlarmış. İlk zaman iyi oluyormuş, alttan kontrol felan olursa diye. Aklında bulunsun canımcım..
Bu arada iş yerinde bir arkadaşım 4 ay önce doğum yaptı bugün göreve başladı. Kız 18 kilo almış, bir fit olmuş 4 ayda anlatamam. Nasıl oldu dedim. doğumdan sonra diyetisyene gitmiş, emzirenler için bi diyet uygulamış, bide emzirmiş. gitmiş kilolar.. Bende bunun üzerine eti cin yeddim, zaten veriliyo kilolar diye
kızlar bana denk geldi uyguna 2 tane gecelik aldım düğmeli tanesi 5 liradan iş yerim tahtakaleye yakın da toptancılardan aldım...denedim rahat emzirebilirm düğmeli falan
anakucağı ve bebek bezi götürmemiştim ben
hastane veriyor zaten bebek bezini
sezeryan olursa 2 gün hastanede kalınıyor
ben 1 hastane çıkışı götüreceğim bebek için
bir tane de yedeğini
tabii benim ikiz olduğu için 2 hastane çıkışı 2 tane de yedek kıyafet olacak
Süt pompası işe başlayınca alıcam ben, ilk zamanlar evdeyim lazım olur mu bilemedim..Bende manuel var ama onu tavsiye etmiyorlar, sağması felan yorucu oluyormuş.
Normal doğumda 1 gün ama sezeryan 2-3 gün...
Hepsi tabiki lazım olmaz, hatta ev yakın ise getirilebilir bile sonradan ihtiyaç duyulan şeyler..Ama anakucağı sanırım bebeği eve götürürken taşımak için lazım
1 pijama ve 1 gecelik dedim.Bir de üzerlerine giymeye sabahlık..
Doğum yapacağım hastanedeki hemşireye sordum hangisi daha rahat diye; Bizim için farketmez ikisi de tercih ediliyor dedi..
Kıza da bravo yani, ama gerçekten emzirmek daha çabuk kilo verilmesinde oldukça etkili.
Kızlar dün eşimle televizyon izlerken eşime döndüm dedimki. canımcım Allahın izni ile doğum yapıp hastaneden çıkarken, bebeğimiiz sakın soğuk arabaya bindirmeyelim. Sen in arabayı ısıt, sonra gel puseti al ama dikkat et buz felan olmasın. Kayarsın felan dedim. Eşim suratıma tam bir manyakmışım gibi baktı, tamam canım sen nasıl istersen öyle yaparım dedi... Ya ben böyle kaygılı bir tip değildim...
tatlım görmemişim o yazdığını kusura bakma...
Kızlar dün eşimle televizyon izlerken eşime döndüm dedimki. canımcım Allahın izni ile doğum yapıp hastaneden çıkarken, bebeğimiiz sakın soğuk arabaya bindirmeyelim. Sen in arabayı ısıt, sonra gel puseti al ama dikkat et buz felan olmasın. Kayarsın felan dedim. Eşim suratıma tam bir manyakmışım gibi baktı, tamam canım sen nasıl istersen öyle yaparım dedi... Ya ben böyle kaygılı bir tip değildim...
bence her türlü durum için gerekli fazla çamaşır ve gecelik bi arkadaşım normal doğum yaptı ve kanaması olmuş neyse ki yedekvardı dedi üzerine kan bulaşmış öyle duramazdm dedi fazladan gerekiyormş birde hasta bezi
allah kolaylık versin senin hazırlıklar 2 kat tabi...:) şu listedeki ped bildiğimiz ped diymi?
Amin canım inşallah senin de hakkında hayırlısı olsun..Peki cumadan sonra evden girecek misin?
sen de mi işi bırakıyorsun, yoksa izin mi alıyorsun?
ya o'nu bende duydum. yerleri silerken eğil de sil demişti bi tanıdık. doğum yaklaştığında çok yardımı oluyormuş.
Yok yawwww şekerim düşsün diye yürüyorum.
Kilo almadım ki zaten öyle aman aman...
selam arkadaşlar ben daha yeniyim ama desteğinize ihtiyacım var çünkü korkuyorumsubat 2012 de doğumum siz ne hissediyosunuz arkadaşlar yoksa bi tek ben mi böyleyim :18:
selamlar hatunlaarr ve bebişleriisonunda bugün ewdeyim artıkk...dün pijama takımımı ve gecelik olaylarını hallettim kafamda çok büyüyordu bayada tuzluya geldi ama içime sindi...bal kızıma da 2 tane çıtçıtlı kundak battaniye aldımm..sonunda hastane çıkışına uygun bi tane buldumm hatta tıpkısının aynısı gibi beşik konusunda hala karar weremedimm..bana kalsa yaza kadar kullanabileceği ferforje şeklinde olan sepet tarzında prenses beşiği yaptırmak çünkü yazdan sonra odasını yaptırcammm..şimdi yaptırmaya kalksam baya uzun sürer çünkü odaya çok şey istioumm.. beşik buna benzio nasıl sizcee bunun beyazıı
Eki Görüntüle 283087
azoş 32.hafta raporundan sonra çalışacakmısın ?
bblau sana da gelsin aynı soru :)
selam kızlarrr :)) ben geldim .kaç gündür geçmişi okuyacağım diye sohbeti bi türlü yakalayamıyordum .Bu kez direk ortadan gireyim dedimumarım hepiniz iyisinizdir.dünden beri bi değişiklik var mı? ben bugun seker sonuclarımı aldım yarın dr. göstericem ama size de bi sorayım açlık kan şekeri 83 mg. 1.saat kan şekeri 116 mg gözüküyo.Sizce nasıl ??
Ben geldim. Şeker yüklememi de yaptırdım kurtuldum. Güzel de çıktı. Bunun şerefine akşamına güzel bir pasta yaptım.
Babaannemiz de geldi. Bana yemekler yaptı. Torununa alışverişe çıktı. Ayrıntılı ultraonumu yaptırıp oğluşumun yakışıklı yüzünü görebilseydim, keyfim tam yerin gelecekti.
Ben hazırlamadım ama içine koyacaklarım hazır..
Kendim için;
1 pijama takım, 1 gecelik, 1 sabahlık
3-4 adet temiz iç çamaşırı
2 adet çorap
Lohusa tacı :)
Hijyenik ped 7 adet
Hasta ya da mesane bezi 7 adet
Fotoğraf makinası
Birkaç ufak makyaj malzemesi, ayna
Göğüs ucu kremi ve göğüs pedi
Bebek için;
1 hastane çıkışı seti
2 adet başka tulum şapkası eldiveni dahil
10 adet bebek bezi
Emzik
Biberon (ya emmezse diye)
Zıbın 2 adet
taşımak için port bebe
battaniyesi
Aklıma gelenler şu an için bunlar.
Allah gönlümüze göre versin canım.
Canım ben işten ayrılıyorum ama fiilen.. Müdürüm sigortanı devam ettirelim doğum iznine ayrıl dedi ama onuda ben kabul etmedim..
Benim diplomamıda kullanıyorlar işten ayrılınca cuzi bir miktar onu vercekler bana.. Tabi şuan için bu böyle birini bulurlarsada kısmet ne diyelim..Ama ben kafama koymuştum zaten.. Çocuğumu 1 - 2 yaşına getirene kadar çalışmıcam diye..Burda baktıracak kimsemde yok hem.. Tabiki kısmet zamanın ne gösterceği belli olmaz..
Çok güzel bir iş fırsatı geçer elime.. Eşimin tayini felan çıkar hayatın ne gösterceği belli değil..
alıntı yapmıştım ama tam o sırada KK'dan arkadaşım burcuözge'yle telefonda konuşmaya başlayınca ve bayağı da uzun konuşunca dönünce gökçe'nin gönderildiğini gördüm (bu arada şaşkınlıktan kurduğum cümle de bişeye benzemedi)
pedler niye 7 canım merak ettim?
kızlar ankaradaki hatunlara bişey sorcamm..bayındır yada medicana international hastanesinde önerebileceğiniz doktor warmıı?
kızlar ankaradaki hatunlara bişey sorcamm..bayındır yada medicana international hastanesinde önerebileceğiniz doktor warmıı?
alıntı yapmıştım ama tam o sırada KK'dan arkadaşım burcuözge'yle telefonda konuşmaya başlayınca ve bayağı da uzun konuşunca dönünce gökçe'nin gönderildiğini gördüm (bu arada şaşkınlıktan kurduğum cümle de bişeye benzemedi)
tam olarak sebebini bilen var mı ben telefonda konuşurken kaçırdım galiba
he yürüşünce şeker mi düşüyor pardon ya bilemedim :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?