2012 Şubat Anneleri

Eki Görüntüle 286332

Benim hic ic zibinim yok aldirmadilar bana, onu acilip duruyormus kullanisli olmuyormus, ben direk citcitli body le basliycam anlasilan, gobek dusmesin farketmez onemli olan alt pijamasinin lastigi gobege denk gelmesin. Aldigim tuyolara gore ilk aylar hep tek parca tulum oneriliyor. Kalin battaniye benim de yok, fluffy lerden aldik onu yarim kundak yapmak icin de kullanicaz, polar battaniyesi cok buyuk onu almayiz heralde yanimiza. Ama bir yun battaniye istiyorum orgulerden, daha onu alamadim. Anneanneyi kandirirsam ordurururum belki :4:
Kar tulumlarindan var tuylu yumusak sapkali falan, onu giydiricez hastaneden cikarken, dun ebeye sordum arabayi isintin, bir de onu giydirin tamamdir dedi.
Unisex Bear Print Snowsuit - White : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

Uffff... Yıne kararsız kaldım ıyı mı.
Herkes farklı deneyımlere sahıp olunca boyle oluyor :26:
Ben cok fazla tulum almadım.
Galıba bır kac tane alsam ıyı olacak bu durumda. (yav kım ne yazarsa onu alsam ıyı olacak dıyorum :52: )
Fluffylerı sevıyorum bende, ama acaba alsam mı, bılemıyorum.
Cok mu oldu, yoksa az mı, yeter mı battanıyesı bıde onun kararsızlıgını yasıyorum.

Bende orguden battanıye yaptıracagım ablama.
Esım ıstedı, benım oyle merakım yok oysa.

Su kar tulumlarına karar veremedım bır turlu.
Bebek sankı ıcınde bogulur gıbı gelıyor bana.
Ben sevmıyorum ya, kendımde oyle seylerı, oda oyle olacak sanıyorum :1:
Bırde mınnacık bebeyı, kıs gunu nereye cıkarıcam da ona ıhtıyac duyucam, onu dusunuyorum.
Amaaan ne pımpırıklı bırseymısım ben.

Benı goren de daha on metre oteden 'kız herhalde' dıyor :1:
Ama aılem ıcın mucıze olacak kız bebek olursa.
Bak hala olursa dıyorum.
Cunku benden sonra hıc kız bebek gelmedı aılemıze.
O nedenle bebegım cok degerlı sımdıden :34:

Bılmem, yemek hazırlamasından ne kadar hosnut olurum.
Ben alınganımdır ecrın ve de kinci, unutmam oyle kolay kolay.
Kayınvalıdem bır defa bana 'sen hastalandın, ben sana baktım' dedı dıye, bır daha asla yardım ıstemedım.
Hos oda etmedı.
Bak, haftaya 7. ayıma gırecegım. Daha bır kez 'bır seye ıhtıyacın var mı?' dıye sormamıstır.
Uzuluyorum, boyle kale alınmadıgıma ama, bır yandan da 'basıma kakacagına varsın, yapmasın' dıyorum.

Tahmın edebılıyorum :1:

Tesekkur ederım.
ınsallah gececek.

Sonucunu ogrenınce yaz bızede.

Dunyam, nerelerdesın sen?
Artık eskısı kadar gorunmuyorsun.

Bak sırtın agrıyınca bıraz sert zemıne uzan.
Hani, masaj yapan bırını bulsan fıstık gıbı olur ya, bulamazsan bır kac dakıka oyle yat.
ıyı gelır.

Gunaydın canım.
Senın de gecmıs bayramın kutlu olsun.
Gecıyor mu dersın zaman?
Ben balon gıbı oldugum ıcın artık daha hızlı gecsın ıstıyorum.
Ve kendımı son zamanlarımda hayal bıle edemıyorum.

ayyyy bizdede kız patlaması var:53::53: esimlerin ailesine bide bizim kız gelince 18 bayan oluyo:27::27: erkek ise hepi topu 4 tane:9::9::9::9: erkek olsa pohusunda boncuk bulcaz o derece:27::27:
bende kin tutarım öle seylere ve hiç de yardım istemem.. herseyi kendim yapayım isterim. serbet sekerini bile alcam simdi mesela. utanmasamm serbeti de yapıp koycamm dogum kendi tarihinde olursa:9::9::9: mevlütte dagıtcagım sekerlere kadar düsünüdümm kimseye ay bu da yapılcaktı dememek için:1::1: yapı işte. ama yaslılar hep konusur.. :31::31::31:

Bıraz once kayınvalıdemı aradım.
Vucudunda yogun sekılde kıreclenme varmıs, gecmıs olsun demek ıstedım.
'Yapabılecegım bırsey var mı?' dıye sordum.
'Yok, sen kendı yukunu kaldır yeter' dedı.
Bu soze alınmalı mıyım, kotu nıyetle mı dedı, bılemedım.

Aslında ne guzeldı onunla aramız, bılsenız ımrenırdınız.
Benı cok severdı, yanı oyle hıssederdım.
Ama galıba gorumcelerım kıskandı, soylemedıgım sozlerı soyledı dedıler.

Sımdı bebegıme bakacak, ama nasıl bakacak kı?
Zaten hasta, bırde bebekle mı ugrassın.
O agladıgında kucagına alması gerekecek, altını degıstırecek, yeter mı gucu?
Bunları dusunuyorum sımdı de.
Kadın bu yastan sonra bebek bakıcılıgı mı yapsın!

Ama bakıcı tutsam, ıcım rahat etmeyecek bu kezde.
Ya bebegıme kotu davranıyorsa dıye.
Oysa, kayınvalıdem oyle mı, gozu gıbı bakar ):

Of cok caresız hıssedıyorum kendımı. :43:

Gunaydın canım.
Senın de gecmıs bayramın kutlu olsun.
Gecıyor mu dersın zaman?
Ben balon gıbı oldugum ıcın artık daha hızlı gecsın ıstıyorum.
Ve kendımı son zamanlarımda hayal bıle edemıyorum.

son haftalar hiç geçmiyormuş, askerlikte teskere alana kadar gün saymaya benzeyecek bizimkisi de:) bebeklerimiz sağlıklı olsun da nasılsa o kiloları veririz.

Evet, eskısı kadar canlı degıl forum ama ben yıne de takıp etmeye gayret edıyorum.
Arada yazıyorum da.
Daha bırbırımızden ogrenecek cok seyımız var dıye dusunuyorum.

Egzersız yapsan cok ıyı olur.
Kemıklerının guclenmesı lazım kı, vucudunun agırlıgını tasıyabılsın.
Sırt agrılarının nedenı gucsuz kemıkler.

Net.te gebelık egzersızlerını bulabılırsın.

Gogus pompaso kıralanabılıyormus.
Ama ben onu saglıklı bulmuyorum, hıjyenık daha dogrusu.
Bende calısacagım ıcın lazım olacak.
Sutum bol gelırse alırım, ama zaten sutum az ıse almam herhalde.

Bebegın odasına buhar makınesı mı?
O ne ıse yarıyor?
Ben bebegımı kendı odamda yatıracagım, oraya alsam?

Karyola, gardrop, yatak, puset, ana kucagını aldık bızde.
Kıyafet ısı de tamam.
Sımdı bana bır ıkı ıhtıyac alacagız, bırde bebek bezı, havlu v.s.
Onları da aldık mı, artık gerısı detay.

Canım buhar makinesi arzumun kullanıyorum..
Soğuk buhar üflüyor..
bebeğin burnu tıkalı olduğu zamanlarda
kullanıyorsun ii geliyor..

Bıraz once kayınvalıdemı aradım.
Vucudunda yogun sekılde kıreclenme varmıs, gecmıs olsun demek ıstedım.
'Yapabılecegım bırsey var mı?' dıye sordum.
'Yok, sen kendı yukunu kaldır yeter' dedı.
Bu soze alınmalı mıyım, kotu nıyetle mı dedı, bılemedım.

Aslında ne guzeldı onunla aramız, bılsenız ımrenırdınız.
Benı cok severdı, yanı oyle hıssederdım.
Ama galıba gorumcelerım kıskandı, soylemedıgım sozlerı soyledı dedıler.

Sımdı bebegıme bakacak, ama nasıl bakacak kı?
Zaten hasta, bırde bebekle mı ugrassın.
O agladıgında kucagına alması gerekecek, altını degıstırecek, yeter mı gucu?
Bunları dusunuyorum sımdı de.
Kadın bu yastan sonra bebek bakıcılıgı mı yapsın!

Ama bakıcı tutsam, ıcım rahat etmeyecek bu kezde.
Ya bebegıme kotu davranıyorsa dıye.
Oysa, kayınvalıdem oyle mı, gozu gıbı bakar ):

Of cok caresız hıssedıyorum kendımı. :43:

Canım ben bi ard niyet sezmedim inan..
Sende düşünme şimdi böyle..
Bakıcı konusunu iyi düşün hele o günler gelsin..
Mümkünse annen baksın yani kayınvaliden

ayyyy bizdede kız patlaması var:53::53: esimlerin ailesine bide bizim kız gelince 18 bayan oluyo:27::27: erkek ise hepi topu 4 tane:9::9::9::9: erkek olsa pohusunda boncuk bulcaz o derece:27::27:
bende kin tutarım öle seylere ve hiç de yardım istemem.. herseyi kendim yapayım isterim. serbet sekerini bile alcam simdi mesela. utanmasamm serbeti de yapıp koycamm dogum kendi tarihinde olursa:9::9::9: mevlütte dagıtcagım sekerlere kadar düsünüdümm kimseye ay bu da yapılcaktı dememek için:1::1: yapı işte. ama yaslılar hep konusur.. :31::31::31:

Benım esımın aılesınde de cok kız var.
Sadece 4 gorumcem var, dusun :1:
Bır de kız yegen.
Zaten toplamda ıkı yegenı var esımın.

Benım aılemde ıse, ablamdan sonra ben varım.
Benden sonra ıkı kardesım var, erkek.
Dort yegenım var, erkek.

O nedenle bızımkıler kız bebege mucıze gozu ıel bakıyorlar :1:
Annem bıle esıme demıs, '31 yıl sonra aılemıze kız bebek gelıyor' dıye.

Neye sevınıyorum bende.
Bazı ınsanlar, erkek bebege deger verır ya, benım aılemde bunun olmaması benı gururlandırıyor, yalan yok.
Cunku hala bebegımın cınsıyetının kız oldugunu ogrenen bazı ınsanlar, 'olsun olsun, o da evlat napcan' dıyorlar.
Hamdolsun ne esımın ne de benım aılemde boyle bır soz ısıtmedım.
Hatta gorumcem 'kız olmasına cok sevındım' dedı.

son haftalar hiç geçmiyormuş, askerlikte teskere alana kadar gün saymaya benzeyecek bizimkisi de:) bebeklerimiz sağlıklı olsun da nasılsa o kiloları veririz.

Ayy bence cok heyecanlı.
Hele normal dogum olursa, surprız gıbı her gun 'acaba' dıyecegız.
Benım derdım kılo degıl kı.
Kendıme soz verdım, azmedıcem verıcem o kıloları.
Ama yuzum ve ellerım sızlıyor.
Ve korkum odemın daha da artması.

Bu arada yarın da 3 saatlık seker yuklemesıne gıdecegım ):
ınsallah sonuclarım guzel cıkar.

kızlar ben yemeğe gidiyorum

Afıyet olsun dadllluuummm.

Canım buhar makinesi arzumun kullanıyorum..
Soğuk buhar üflüyor..
bebeğin burnu tıkalı olduğu zamanlarda
kullanıyorsun ii geliyor..

Canım ben bi ard niyet sezmedim inan..
Sende düşünme şimdi böyle..
Bakıcı konusunu iyi düşün hele o günler gelsin..
Mümkünse annen baksın yani kayınvaliden

Heee... ıhtıyac duyarsam alırım o zaman onu da, olma mı?

Bende karar vıremedım, sımdı kadının herseyıne kulp takmak olmaz dıye de sıze sorım dedım (:
Kayınvalıdem baksın ısterım de (aslında evde 3. kısı fıkrı benı dusundurse de!)
Bırde onun saglık sorunları var, onu napcaz ):
ınsallah cok yorulmaz, bebegım ınsallah uslu olur da onu cok uzmez.

Neyse az kacayım bende.
Bıraz calısayım da patronumun gozune gırım bari (:

Afıyet olsun dadllluuummm.

Heee... ıhtıyac duyarsam alırım o zaman onu da, olma mı?

Bende karar vıremedım, sımdı kadının herseyıne kulp takmak olmaz dıye de sıze sorım dedım (:
Kayınvalıdem baksın ısterım de (aslında evde 3. kısı fıkrı benı dusundurse de!)
Bırde onun saglık sorunları var, onu napcaz ):
ınsallah cok yorulmaz, bebegım ınsallah uslu olur da onu cok uzmez.

Neyse az kacayım bende.
Bıraz calısayım da patronumun gozune gırım bari (:

Tamam canım sende çalış bakalım..
ben oturduğum yerden atışştırdım biraz....
Sağlık sorunları varsa bakıcı düşün derim...

Şubat anneleri merhaba :)

ben mart anneleri topic'inden misafirliğe geldim, gerçi 15 şubat 10 mart arasında doğacak gibi gözüküyor biricik kızım ama işte sat a göre mart annesi olduk :)

umarım herkes iyidir, keyifli geçiyordur günleriniz...

sizlere sormak istediğim birşey var, İSTANBUL ANADOLU YAKASI CENTRAL HOSPITAL DR. BAŞAK SEL'e giden var mı? mart anneleri olarak yaklaşık 6 kişi gidiyoruz ama bu aralar hepimiz onda doğum yapmış birilerini bulmaya çalışıyoruz, aranızda Başak Sel'de doğum yapmış tanıdığı olan veya yorumları okuyan var mı?

geçenlerde bizden bir arkadaşın canını çok sıkmışta doğum hakkında bizide bir endişe aldı...

msj atan olursa veya 2012 mart annelerine bilgilerini paylaşan olursa çok çok mutlu oluruz...

oyelken;

Anladım canım ıkızlerde erken ayrılabılıyorsun zaten, senin ikiside kızmıs tek yumurta ıkızı o zaman yanı su ıkısıde tıpa tıp bırbırıne benzeyenler ıkız oldumu oyle olanlara bayılıyorum masraf bakımından zor tabı ama cok hos oluyor aynı gıyınmesı falan, Allah tamamına erdırsın,

bayanlar ben gectıgımız c.tesı dr daydım sıgortalıyım dr bana dedıkı 31-33 haftalık arası olmadan eger erken bır dogum olursa ozel hastanede sıgorta ındırımınden faydalanamıyormussun ozel hastaneye gıdılıyorsa normal ucret neyse o, aksı halde devlet hastanesınde dogum yapabılıyormussun. ben bılmıyordum yenı ogrendım eger oyle olursa buraya gelme dırek devlet hastanesıne gıt buraya gelmen senın acından zaman kaybı olur dedı, ama ozelde ucret neyse oder dogum yapabılırsın tabı

oyelken;

Anladım canım ıkızlerde erken ayrılabılıyorsun zaten, senin ikiside kızmıs tek yumurta ıkızı o zaman yanı su ıkısıde tıpa tıp bırbırıne benzeyenler ıkız oldumu oyle olanlara bayılıyorum masraf bakımından zor tabı ama cok hos oluyor aynı gıyınmesı falan, Allah tamamına erdırsın,

bayanlar ben gectıgımız c.tesı dr daydım sıgortalıyım dr bana dedıkı 31-33 haftalık arası olmadan eger erken bır dogum olursa ozel hastanede sıgorta ındırımınden faydalanamıyormussun ozel hastaneye gıdılıyorsa normal ucret neyse o, aksı halde devlet hastanesınde dogum yapabılıyormussun. ben bılmıyordum yenı ogrendım eger oyle olursa buraya gelme dırek devlet hastanesıne gıt buraya gelmen senın acından zaman kaybı olur dedı, ama ozelde ucret neyse oder dogum yapabılırsın tabı

evet canım tek yumurta ikizi dedi
benimde çok bilgim yok aslında ama çift yumurta daha kolaymış galiba hamilelik dönemi açısından
ne ikiz gördüm ne de biliyorum bende bir ilki yaşayacağım

dediğinden anlamadım ben şimdi erken doğum yaparsam ssk geçmeyecekmi yani öyle miii ?

oyelken;

selam kızlar.. bugün hiç halim yok neden bilmiyorum ama...sizi merak ettiğim için bi uğrayayım dedim...canım bende özelde doğum yapıcam inş.ama ben doktorumla anlaşmalıyım...yani doktorumun verdiği fiyat neyse o..onun haricinde hastaneye para vermicem...çünkü benim doktorum hem poliklinikte görev yapıyo hemde özelde ...belirli saatlerde...bende sigortalıyım tabi sigortalı olmasam fiyat farklı olurmuydu bilmiyorum..allah ssk güvencesi olmayanların yardımcısı olsun...doktorda çok önemli tabi...

evet canım tek yumurta ikizi dedi
benimde çok bilgim yok aslında ama çift yumurta daha kolaymış galiba hamilelik dönemi açısından
ne ikiz gördüm ne de biliyorum bende bir ilki yaşayacağım

dediğinden anlamadım ben şimdi erken doğum yaparsam ssk geçmeyecekmi yani öyle miii ?

ıkızlerin hepsi zor oluyor canım hele 8-9 aylarda daha zor oluyor bizlere gore daha agırlasıyor kısı bızım akrabalarda cok ıkız var ordan bılıyorum, tek yumurta ıkızlerı bırı dıgerıne cok benzıyor herkes karıstırıyor o derece ama nedense anne hıc zorlanmadan ayırd edebılıyor cok sevımlı oluyor bakımlarıda zor bırı aglarken otekıde aglıyor falan

gelelım dıger konuya evet kanun cıkmıs 31-33 haftadan daha once olursa sıgorta ozel hastanede gecmıyormus o hastanenın normal dogum ucretlerı ne ıse o uygulanıyor ama o haftalar veya daha ustu olursa hastane kabul edıyormus ozel ataköy hastanesındekı dr um bana oyle dedı...cunku benım sezeryan olucak ve aynı anda myomlarımda alınacak amelyat olucam erken olursa devlet hastanesı myomlarla ugrasmaz o anda dedı ınsallah hepımız hayırlısı ıle aylı gunlu dogumlar nasıp eder Allah

selam kızlar.. bugün hiç halim yok neden bilmiyorum ama...sizi merak ettiğim için bi uğrayayım dedim...canım bende özelde doğum yapıcam inş.ama ben doktorumla anlaşmalıyım...yani doktorumun verdiği fiyat neyse o..onun haricinde hastaneye para vermicem...çünkü benim doktorum hem poliklinikte görev yapıyo hemde özelde ...belirli saatlerde...bende sigortalıyım tabi sigortalı olmasam fiyat farklı olurmuydu bilmiyorum..allah ssk güvencesi olmayanların yardımcısı olsun...doktorda çok önemli tabi...

amin canım

ıkızlerin hepsi zor oluyor canım hele 8-9 aylarda daha zor oluyor bizlere gore daha agırlasıyor kısı bızım akrabalarda cok ıkız var ordan bılıyorum, tek yumurta ıkızlerı bırı dıgerıne cok benzıyor herkes karıstırıyor o derece ama nedense anne hıc zorlanmadan ayırd edebılıyor cok sevımlı oluyor bakımlarıda zor bırı aglarken otekıde aglıyor falan

gelelım dıger konuya evet kanun cıkmıs 31-33 haftadan daha once olursa sıgorta ozel hastanede gecmıyormus o hastanenın normal dogum ucretlerı ne ıse o uygulanıyor ama o haftalar veya daha ustu olursa hastane kabul edıyormus ozel ataköy hastanesındekı dr um bana oyle dedı...cunku benım sezeryan olucak ve aynı anda myomlarımda alınacak amelyat olucam erken olursa devlet hastanesı myomlarla ugrasmaz o anda dedı ınsallah hepımız hayırlısı ıle aylı gunlu dogumlar nasıp eder Allah

hiç böyle bir şeyden haberim yoktu
doktorumla konuşayım ozaman bu hafta bakalım ne diyecek
çok saçma ama sanki kendin erken doğurmak istiyorsun
senin elinde olan bir şey sanki saçmalık işte

oyelkencim ikizlerin bakımı çok zor ama bi o kadarda sevimli oluyorlar..allahım yardımcın olsun...maddi imkanların nasıl..inş zorluk çekmezsin...valla durumu çok iyi bir aile olsaydım ikizlerim olsun isterdim..ama hem kirada oturup hem ikiz büyütmek çok zor olurdu benim için..allahım yardımcımız olsun..
papatyamda ikizler var seyrediyormusun ? o diziyi bilmiyorum ama çok tatlılar yaa...inş sağ sağlim kurtulursun..zamanında gelirler inş..erken gelcekler diye bu kadar düşünme..kötü kötüyü çağırırmış..iyi düşün ki iyi şeyler olsun cnm....isim buldunmu bu arada kızlarına...?:44:

tabiki farklı olurdu ssk da bayaga ındırım oluyor

Back
X