2012 Şubat Anneleri

Soyluyorlar emın ol.
Tembıh etsen de soyluyorlar.
Ben benım kalasa dıyorum, bak sunu annenlere soyleme, ıkı gun gecıyor 'soyledım' dıyor.

benim ki de niyeki demiyormu yapıştırayım suratına istiyorumniyeki nedir yani ben söylemeni istemiyorum bu kadar herşeyi bilmek zorunda değiller diyorumkaynanamla aynı şehir de değiliz 1 kez geldi evime bi mevzu vardı kocam kaynım hepsi biliyor ben onlardan duydum görümcem biriyle tartışmış ne oldu anne dedim bilmem ki dedi şok geçirdim ama ne sinirlendimAllah'tan kocam yanımdaydı duydu oanlattı ama ben hiç dinlermiyim döndüm televizyon izledim anladı kendide ailemle ilgili yada benm hakkımda tek kelime etmeyeceksin dedim yine niyeki dedi ya gebertesim geldi

gerçekten yaa insan suratının ortasına bir tane yapıştırası geliyor

canım başka hat alır çözüm değil ki bu da[/QUOTE]

alsın ne halt ederse etsin ama benim üstüme olan şeyle zırt bırt konuşuyor sinir oldum en kısa sürede değiştirecem kaynanamın fitlediğinden falan değil öyle onların lafına bakmaz bizimki hele bana aileme asla rest çekemez kaynanamda biliyor ama sinirleniyorum işte hele evlendikten sonra böyle olması sinirimi bozuyor

sorun olmayacak gibi değil ki
diyorum ya aynı sorun bende de var

evet insan daha çok zıtlanıyor
Bunlara nasıl bır ders vermelı?
Bak mesela, sabah bana 'beyınsız' dedı.
Bundan boyle onu gerektıgı vakıt dahı hıc aramayacagım.
'Neden derse?' 'Beynım olmadıgı ıcın dusunemıyorum' dıyecegım.
Az once oyle yaptım!
Ama bu arkadas meselesını nasıl cozmelıyız?

Senınkı daha farklı galıba.
Bızımkı ılıskımızı zedelemeyecek seylerı soyler.
Mesela kılom cok artmıs, soyleme demıstım, onu soylemıs.
Bırde 'sıze soylememı ıstemedı' demıs!
Ama aılesı ıle ılgılı konuları da gelıp bana anlatıyor.
Kızacagımı bıldıgı halde.
Ama benden sana tavsıye, sakın kendı aılenle ılgılı meselelerı esınle paylasma.
Ben bunu hıc yapmıyorum mesela, elınde koz yok o nedenle.

Son düzenleme:

hepimizin derdi kocalar:)) benim kayınvaldem bebek odası takımına bile karışınca bende olay son noktaya geldi. demez mi ne gerek var takıma alın küçük bi beşik sanki parasını o verecek.. dese ki bana kızım şöyle olsa daha iyi tecrübesini paylaşsa anlarım ama bu resmen müdehaleye girmiyor mu? bende inat gittim takım aldım:)) eşimde ses çıkaramadı garibim.

bayramda ben memlekte gitti içi gitti oda gelmek istedi ama annemlere ayıp olur dedi onlara gitmiyorum size de gelirsm üzülürler dedi tamam dedim gelme sen sonra bende bizimkilere gidecem dedi git dedim yok bensiz gitmiyor kaynanamlarda köyde yaşıyorlar kendi gittik bir kere 3 gün zor kaldı ben ne apacm dedim orda düşündü hak verdi...şimdide yaza kesin gidelim bebek olunca diyor illallah gideriz belki ama eminim sıkıntıdan ölecek kendisi

Bızımkı de hastane cıkısına takmıstı kafayı.
Besıktaslı olur muymus!
Ama soyleme tarzını gorsen, bi' dovmedıgı kaldı yanı.
'Ayıp degıl mı, utanmayacak mısınız, oyle ıs mı olurmus, one cicili bicili' gibi bir yıgın laf sarf ettı.
Ama gormemıstı bıle takımı.
Allah tan esım annesının lafına bakmadı, 'bjk lı gıyındırecegız' dıyor hala.

zaten söylemiyorum artık ama burada kimse yok kocam ve ben... kaynım var bitane eltim de gelip gitmez o yüzden çok görüşmüyoruz..insan bazen paylaşmak istiyor biriyle konuşmak ee oda kocam anlatıyorum elimde olmadan bi olaya canım sıkılsa ne oldu diye sorsa anlatıyorum ama bundan sonra tavrımı koyacağım anun ailesiyle ilgili hiç birşeyi dinlemiyorum anlasın biraz bakalım anlarsa tabi

bizde fanatik beşiktaşlıyız...kocam forma almadı daha ama yırtınıyor alacam diye:))kaynanam karışmaz ona soran da olmaz zaten kocam asla karıştırmaz ama benim annem karışır ama o benim annem karışma desem bile alınmaz kızarım tartışırız ama o annem yaa alınmıyor hiç bişey olmamış gibi konuşuyoruz ama kaynanaya herşey söylenmiyor işte anne gibi değil

canım başka hat alır çözüm değil ki bu da
alsın ne halt ederse etsin ama benim üstüme olan şeyle zırt bırt konuşuyor sinir oldum en kısa sürede değiştirecem kaynanamın fitlediğinden falan değil öyle onların lafına bakmaz bizimki hele bana aileme asla rest çekemez kaynanamda biliyor ama sinirleniyorum işte hele evlendikten sonra böyle olması sinirimi bozuyor[/QUOTE]

EVET İNSAN GICIK OLUYOR YAA
KIZMASIN SANA SONRA

asıl sıkıntı doğumdan sonra olacamış gibi geliyor. bir sürü herşeye konuşan, karışan insan, evinin mahremiyeti de kalmayacak. of şimdiden darlanıyorum. o stresle herhalde ortalık biraz toz duman olur.

ben eşimde dedim ki 2 ay önce annene cvp verip kavga edip yüzgöz olmak istemiyorum. he he diyip geçicem sende olaya müdahale edersen çok fena olur dedim.. hamileyken eşimde susuyo ama sonra nolur bilemem yaşayıp görcez..

asıl sıkıntı doğumdan sonra olacamış gibi geliyor. bir sürü herşeye konuşan, karışan insan, evinin mahremiyeti de kalmayacak. of şimdiden darlanıyorum. o stresle herhalde ortalık biraz toz duman olur.

kızlar en iyisi
muhattap olmamak ve soğuk davranmak

Hamilelik sureci saglikli gidiyor(annede bebekte saglikli) ve konunuz abidik gubidik kaynanalar. Bence buna sevinmelisiniz dert etmemelisiniz.... Bos yere uzmeyin kendinizi....

:))))))))))))))))))))))))))))

yaniliyormuyum ? dusunsenize 1 kisi saglik sorununu paylasmiyor yani bundan anlayacagimiz hersey yolunda ki konu kaynanalara kadar gelmis : )

benim soyle bir sozum var

en iyi kaynana olu kaynana daha da iyi kaynana olu zengin kaynana....

Not : bu arada eslerinizi cok kirdiginizi unutmayin ! Ikili catismalarinizdan dolayi arada kaliyorlar ve bunu hak etmiyorlar. Inanin krizi cok iyi dahi yonetseler sizin veya annenizin en ufak kirginligi onlari ciddi oalrak etkilemektedir. Unutmayin bu kisiler esinizi doguran ve bir donem sizin yasadiklarinizi yasayan ANNELER !

Benımde kımsem yok.
Ama gun asırı ablamı arıyorum, canımın sıkıntısını onunla paylasıyorum.
Paylasmak ıstemıyorum ben esımle, aıle meselelerını.
Onun aılesı ıle ılgılı onlanlara da bır cumle ıle yanıt verırım.
O da ona yeter zaten.

Eger senın bır hayalın yoksa, bırak alsın.
Benım ıcın cok onemlı degıldı.
Ama onun arzusu buydu.
Ben saygı duydum, ama anası saydı duyamadı.
Yıne de o kıymetlı!
Benım annem de hıc karısmadı.
Hatta kendısı almadı bıle bebege bırsey.
Parasını verdı, 'sen al, benım aldıklarımı belkı begenmezsın' dedı.

Ne demek evde ne ısın var!
Ne kadar dusuncesız ınsanlar.
Evde, esı, ustelık hamlıe, bırde oglu var!
Bu arkadaslar ınsanı yoldan cıkarırlar.
Acaba bızde mı oyle arkadaslar edınsek?
Ama o zaman kıyamet kopar!

Esın hangı takımlı bılmıyorum ama, senın bır sansın var.
ıkız bebeklerın olacak.
Yerınızde olsam bırıne benım ıstedıgım takımın, dıgerıne esımın ıstedıgı takımın hastane cıkısını alırdım.

Ben hastane cıkısına laf soyledıgınde acıkca soyledım valla.
'bız boyle ıstıyoruz' dıye, esım de yanımdaydı, sesını cıkarmadı.
Esımde lafta 'hamılesın dıye bırsey demıyorum' dıyor, ıyı kı demıyor!
Valla dogumdan sonrası benı de dusunduruyor.
Ama farklı acıdan.
Esım sımdı arkadası ıle zaman gecırıyor ya, o zaman da oyle mı olacak.
Her ıse ben mı kosacagım dıye kara kara dusunuyorum.

günaydın herkese hayırlı cumalar..
hemen şöyle bir geçmişi okudum konu bayağa derin bugün..

elefera canım üzülme, erkekler bizim gibi düşünmüyor yada işlerine gelmiyor.
ama bu arkadaş olayına en kısa sürede bir çözüm bulmalısın.
bebek doğduktan sonra da böyle gezme, eve geç gelme olayı olursa senin için zor olur..

herkes kayınvalidesini çekiştirmiş bende bir kaç şey söyliyim bari eksik kalmiyim
benimki daha torununa iğne almadı. hatta şu eksik , bu eksik dediğim halde ben alırım demiyor.
geçenlerde banyo eşyalarını almadım küvetini almam lazım filan dedim. ilk torunundan kalan küveti göstererek al kullan dedi..
nasıl sinirlendim anlatamam alt tarafı bir küvet ya 15 lira fiyatı onu bile çok görüyor kızıma..
neyse daha çok çok söylenicek söz var da allahıma havale ettim.
allahtan eşim annesinin huyunu biliyor özellikle onun yanında daha da bir el üstünde tutuyor beni .

Eslerımızde bızı kırıyor ama.
Sahsım adına, kayınvalıdeme saygı duyuyorum, bır anne oldugu ıcın.
Fakat anne olmak demek, her zaman haklı olunur manasına gelmıyor.
Eger esler ve eslerın annelerı arasında sorun yasanıyorsa bu daha cok erkegın dengeyı saglayamamasından kaynaklanır.
Sız hıc duydunuz mu, bır kadının aılesınden oturu bosanan kac cıft var?
Ya bır erkegın aılesının yuzunden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…