2012 Şubat Anneleri

hoşgeldin canım..
senin şu kilo konusunu kafana takmaman çok hoşuma gidiyo keşke senin gib olsaydım
niye kafaya takmıyorum biliyomusun?....bi kere anne olacağım bebeğim olacak insanlar çok kilo almışın dese bile bi sebebim var....ama bu demek değilki kendimi salacağım tabiki vereceğim o kiloları inş normal doğumda yaparsam allahım izniyle çoğu gider zaten sezeryandada gidiyo ama sezeryanda karın bölgesi biraz sakata kalıyo ondan korkuyorum ama hakkımda hayırlısı hangi doğum şekliyse allahım onu nasip et diyorum...benim zaten bebekten öncede basen sorunum vardı şimdi tabi dahada bi banu alkan gibi dışarı çıktı popom ama karnımda var yani karnımın gittiğini düşününce aslında pekte öyle irikıyım bişey olmadım korktuğum kadar...allah yardım eder doğumdan sonra zaten bebeklerimizin peşinde koşmak yazın onlarla temiz hava almak gezmek nasip olursa zaten çoğu gider..3 5 kiloda kalsın napim..canımdan değerli değil..
ben takmıyorum doktor bana taktı yoksa umrumdadegıl önemlı olan oğlusummm :)

canım benim doktorum kilom hakkında hiçbişey demedi bana..ama çok tehlikeli boyuta getirdiysen belki ondan kızmıştım sanırım 15 kilo üstü sakıncalı oluyor bebek için..çok dikkat etmek lazım...hem doğumda zorlaşıyor çok aşırı kiloda..ben şuan 8 ayıma girmesine az kalmış biri olarak iyi gittiğimi düşünüyorum..12 kiloda aldım 15 kiloyla sanırım tamamlarım..oğlumun gelişimide iyi...önemli olanda bu..doktorun neden kızdı bilmiyorum ama ...

kızlar rahat olun bakın ben 14 kilo aldım ama bebegim saglıklı olsunda umrumda degil ,siz bişey almamışsınız dert etmeyin doktorda manyakmı ne 8 kilo çokmu yaolacak okadar toplamda 14-15 normal ben 18 le bitirsem iyi
benim olan bende aşureyi çok severim ama haftaya hafta sonuna kaldı, bol bol yapacam oturup hiçbişeye takılmadanda yicem, bide eşimin öğrencileri var üniversite öğrencisi ama erkek olunca yapamıyorlar onlarada göndrip dua almak istiyorum aman sizde öğrencileri ihmal etmeyin onların duasını almak çok önemli

Burdada mı yahu!
Nereye kafamı cevırsem asure afıslerı!
ınsan hıc mı benı dusunmez.
Belkı asure yapmayı bılmıyorum ama cok sevıyorum.
Belkı canım kaseler dolusu yemek ıstıyor ama yapanım da yok.
Napcam ben sımdı!
Benım_olan doveyım mı senı

enice dikkat et sınırdasın aman..20 yi geçme bak....çok zorluk çekersin doğumda..ben ilkkez yapcam inş güzel olur sen nasıl yapıyosun aşure..kararmasın istiyorum ben püf noktası varmı rengi kara olmasın...

57 kılo ıle hamıle kaldım su 68 kılyoum 11 kılo bence cok degılll ama

asıl ben seni dövcem nerelerdesin sen bakim kaç günlerdir....heee...kız bende ilkkez yapcam baktım tarif buldum bi ablamada danıştım ondanda kopya aldım..kimi bulsam soruyorum..çok kolay aslında malzemeleri al yap bence hevesin kalmasın en azından....bu gece pişircem ben ohhhh..yakınımda olsan sanada verirdim yavvv....yap valla hiç zor değil herşeyi ıslat haşla toptan pişir işte bitti gitti

57 kılo ıle hamıle kaldım su 68 kılyoum 11 kılo bence cok degılll ama

biz senle aynıyız sanırım...ben 69 70 kiloydum hamile kaldığımda...şuan ya 80 nım ya 82 hatırlamıyorum son kilomu...bişi olmaz çok biliyo o doktor..ama boyun kaç canm kısaysa boyun belki daha tombul duruyosundur...:44:

bende bilmiyorum ve acaip yiyesim geldi
dr oetker hazır aşurem vardı evde ondan pişirsem olmaz mı
yada benim_olana gidelim

canımın her istediğini yiyorum canım napım 18le bitiririm gibi geliyo ama kısmet tabi 30 kilo alıpta rahat doguran kişiyide biliyorum halamın kızı olur:) ama tabi yinede abartmıyorum,taktıgımda yok açıkçası ,
geçen sene yapmıştım ilk defa ama çok güzel olmuştu netten almıştım tarifi birazda annemden öğrendim tabi(elefera sende araştır çok kolay yapabilirsin)canım bugday, nohut, fasülye iyice özleşsin şekeri sonra koy,kuru meyveleride şekerden sonra koy kapatmaya 10 dk kalada kayısıyı koy çünkü kuru meyveler karartıyor yinede bi kaç tarif bak derim

benim olan senin tarife baktım gayet güzel kararmasının nedeni fındık içi olabilir (genelde ceviz karartır ama senin tafifte içinde değil)

bende bilmiyorum ve acaip yiyesim geldi
dr oetker hazır aşurem vardı evde ondan pişirsem olmaz mı
yada benim_olana gidelim

hazırını çok gördümde alıp hiç pişirmedim yaaa..yap istersen ama aynı tatda olurmu bilmem..bakın size kolayca yapabileceğiniz bi tarif buldum çokta güzel anlatmış herşeyi..incir karartıyomuş en son koymak lazımmış ben koymicam zaten incir sevmiyorum..
malzemelerden sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz hiç bişi olmaz

• 750 gr aşurelik buğday
• 1/2 su bardağı pirinç
• 1,5 su bardağı nohut
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 200 gr konserve mısır(hiç duymadım koymayın bence gereksizz)
• 500 gr kuru incir
• 500 gr kuru kayısı
• 200 gr kuru üzüm
• 1 ad. elma
• 1 portakalın kabuğu(en son konurki parlaklık versin)
• 100 gr kuş üzümü
• 100 gr tuzsuz fıstık içi(koymasanda olur)
• 9 su bardağı toz şeker
• 4-5 adet karanfil(suda beklet suyunu aşureye koy kendini at)
• 2 yemek kaşığı gül suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz(bereketi için şartmış)

1. Bir gece önce buğdayı elimle iyice ovarak duru su elde edene kadar yıkadım. Tarifi bloga yazacağım için saydım, tam 16 kez su değiştirdim.
2. Pirinci de aynı şekilde duru su çıkıncaya kadar yıkadım.
3. İkisini birlikte aşure tenceresine koyarak üzerini yaklaşık dört parmak geçecek kadar su ilavesi ile ocağa yerleştirip hafif tıklattım. Bu annemin tabiridir. Kaynamaya başladığı an kapatılması gerektiğini ifade eder.
4. Tenceredeki suyu süzerek tekrar aynı şekilde doldurdum ve kaynamaya başladığı an yine ocağı kapattım.
4. Kapağını kapatıp önce büyükçe bir havlu onun üzerini de battaniye ile sıkıca sardım.
5. Nohut ve fasulyeyi de yine akşamdan haşladım. Nohudun kabuklarını soydum.
6. Sabah aşure tenceresinin kapağını açtığımda buğdayların gayet iyi bir şekilde patladığını, tencerenin yarısına kadar geldiğini sevinçle gözlemledim.
7. Fındık, çam fıstığı, tuzsuz fıstık ve susamı 180 ºC fırında 5’er dakika fırınladım.
8. Kuru kayısı, kuru incir, portakal kabuğu ve elmayı küçük küçük doğradım. Ayıklanacakları ayıklayıp hepsini yıkadım.
9. Tencereye bitimine beş parmak kalacak şekilde su ilave ederek ocağa yerleştirdim. Suyu ölçmek aklıma sonradan geldi ne yazık ki.
10. Kaynamaya başlayınca önce nohut, fasulye ve mısırı ilave ettim.
11. Bu aşamada su azaldığı için 5 su bardağı daha su ekledim.
12. Karanfili 1 çay bardağı su ile 3-4 dakika kaynatarak süzgeç ile suyunu süzüp ilave ettim.
13. Sırasıyla zor pişenden kolay pişene doğru incir ve şeker hariç bütün malzemeleri ekleyerek dibi tutmaması için aralıklarla sürekli karıştırdım.
14. İnciri ilave edip 4-5 dakika daha kaynattım.
15. Son olarak tozşekeri ilave edip karıştırdım.
16. Şekerli olarak da yine 4-5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapattım.
17. Sıcakken kaselere boşalttım.
18. Hafif ılık olunca süsleme malzemeleri ile içimden geldiği gibi süsledim. Bu kısımda biraz uzun sürdü.

Notlar :
1. Aşurenin kararmaması için buğdayın bol su ile iyice yıkanması önemlidir.
2. İncir çekirdekleri dağıldığı ve aşurenin rengini kararttığı için en son eklenir.
3. Ceviz aşurenin rengini kararttığı için iç malzemesine karıştırılmaz.
4. Şeker ilave edene kadar kıvamı oldukça koyu olur fakat şeker ilave ettikten sonra sulanıp normal kıvama ulaşır.
5. Buğday pirinçle birlikte ıslatıldığı için nişasta ilavesine gerek kalmadan kıvam kendiliğinden koyulaşır.

tarif çok başarılı sen yap bakalım olcak mı
ona göre bizde yapalım
şimdilik bende hazırını işireyim bakalım nasıl olcak
olmazsa yaparım bende

benim olan senin tarife baktım gayet güzel kararmasının nedeni fındık içi olabilir (genelde ceviz karartır ama senin tafifte içinde değil)

ben ceviz fındık fıstık mısır sevmiyorum içinde sert kalıyo...üzerine en güzel fındık içi yada tarçın..ama hamilelere zararlımı tarçın şu dönem bakmam lazım...içinede nohutu bol koycam çok seviyorum kuru fasulye kuru üzüm kuş üzümü kayısı koycam şeker ,...gülsuyu falanda sevmem ben....sade yapcam biraz..benden başka evde yiyen olmayacağı için..kendi zevkime göre yapcam...o tarif benim değil bi blogtan buldum son eklediğimde benim tarif değil ama açıklaması güzel bu blogların..yapanların eline sağlık..güzel anlatmışlar..kızlar üşenmeyin yapın valla hem evde bereket olur inş..zaten bebeklerimizde bi bereket bizim için.....onlarda sever belki doğduklarında....şimdiden tatsınlar göbişimizde...

Sorma bebem ya, bugunlerde cok yogun gecıyor.
Izne ayrılmadan bır cok ısı toparlayayım dıyorum ama, yok bıtmıyor.

Cok yoruluyorum kuzum eve gıttıgımde.
Gercı yıne k.c.mın uzerıne oturdugum yok ama, asure yapmak ugras ıster gıbıme gelıyor.
Esıme hazır paket al dıye haber saldım ama acaba malzemelerını mı ısteseydım dıyorum sımdı de.
Yarın hazır evdeyken yaparım koca bır tencere, gıt gel yerım.
Uff ya canım fecı halde asure ıstıyooooooor.
Keske yakın olaydık valla, paslasırdık ne guzel.
Ben de sana pasta, kek yapardım mesela

ayy canım yaa valla üzüldüm şimdi keşke yazmasaydım..hakkınızı helal edin kızlar..boş boğazlık edip yazdım ama inanın sizde yapın diye yazdım...kötü bi niyetim yoktu..valla....verirdim tabi....pasta kek istemem cnm....sen gel aşureni yeee....keşke öyle yapsaydın akşamdan ıslatırdın hepsini sabah pişirirdin nolcak..ben yapıyorum resmini eklerim...ama yok eklemem canınız çeker sonra neme lazımm....neyse konuyu değiştirelim....sen nasılsın bakayım..elif naz nasıl gittinmi doktora hiç....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…