2012 Şubat Anneleri

bebk cok ırı ise normal yapmıyorlarmıs canımm ama kesi hersekılde yapılıyor özellıkle ılk dogumsa bızm gıbı

anam kaçınılmaz diyosun yani

kuzenim doğum yaptı son kontrolde bebek 3700 gr civarı doğar normal doğuma uygun diyince kızcağaz normal doğumu seçmiş
yazık kıza babak 4.350gr doğmuş normal doğurmuş doğumda başladığı için anlatırken gülüyo şuanda ama bebeğin kilosunuda tam saptayamıyolar heralde

ay o cok ktou olmusss alllah yardımcımız olsun

ben şayet 3500 gecerse normal dogurmam doguramam herhalde ılk dogumum işte bı tecrubem yokkı söle yapıym böle yapıym dıyım

ben sorucam bu gidişimde geçen sefer iri bi bebek olucak demişti
eğer normal doğuma engel bişey yoksa son ana kadar direnicem
bağıra bağıra artık

en son 8 kilo demişti ve çok kızmıştı
dahada tartıya çıkmadım haftaya görcez bakalım
sen kaç kilo aldın?

bende sorma 57 klo ile hamıle kaldım ılk 6 ay hıc kılo almadım sonra 40 gun için 65 oldum amma bölede klamadım 68 suan onun için aksamları ekmek yemıyorum artıkk:)ama napıym oğlusm cok acıkıyorrr ama kıloda önemlı ondna dıkkat emtke lasımm

selam canlarr....anammmmmmmm kimse yookkk..bende işlerimi hemen yaptımki yetişeyim sohbete diye.............kendimi evinin işi bitmişte komşuya çaya çıkmış biri gibi hissediyorum ...buraya gelince.......olsun olanlarla idare ederim artık.....bende akşama söylemesi ayıp aşure yapıcam sabahtan beri onun malzemeleriyle uğraştım..pazartesi aşure günü ama ben daha fazla dayanamadım çok sevdiğim için..eşimde aksine sevmiyo..olsun bende oturup hepsini akşam kendim yerim.....oda baksın bön bön....aslında bugün buranın pazarı var kızlar ama nefes nefese kaldığım için marketten gelince tırstım pazara gitmeye..para biriktirip oğluma nevresim takımı almak istiyorum onun içinde biraz pazara gitmedim..çünkü gereksiz ne varsa alıp geliyorum sonra bi bakıyorum paralar uçmuş...eşimde onun için para bırakmış ama harcamadım sakladım.......kaç gündür hep oğlumu hayal eder oldum..hep doğmuş ona bakıyorum ilgileniyorum falan bu tarz şeyler düşünüyorum...düşünmesi bile mutlu ediyo beni....inş doğduklarında bıkmayız onlardan....annesi yesin pipisini oyy oyyy.......

işte size aşure tarifi gerçi ben bulgur pirinç koymicam....sevdiğim malzemeleri bol koycam....

Bir zat Peygamberimize geldi ve sordu : ‘Ramazan’dan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?’. Peygamberimiz Aleyhissalatü Vesselam, ‘Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir.’ buyurdu.

Yine peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır: ‘Aşure Gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle umut ediyorum’.

Ekstra bir bilgi olarak Aşure günü Muharrem ayının 10. günüdür. Bugün sevdiklerinize daha çok ikramda bulunursanız Cenab-ı Hak senenin tamamında size bereket ihsan eder. Müslümanlar için özel olan bu günde Aşure yapılır ve eşe-dosta-komşuya dağıtılır. İşte bugün sizlere Nazmiye Samsa’nın aşure tarifini vereceğim.

Aşure Tarifi
Aşure malzemeleri
■Yarım kilogram aşurelik buğday
■100 gram nohut
■100 gram fasulye
■Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
■100 gram kuru kayısı
■100 gram kuru incir
■1 yemek kaşığı bulgur
■1 yemek kaşığı pirinç
■1 adet portakal
■1 adet elma
■1 kilogram şeker
■Yarım çay kaşığı tuz
■2 su bardağı süt
■50 gram yer fıstığı ya da fındık içi
■2-3 adet karanfil
■Tarçın, nar tanesi, ceviz içi ya da hindistan cevizi
Aşure tarifi
Aşurelik buğdayı pişireceğimiz geniş bir tencereye koyup, iyice yıkayın. Buğdayın üzerini 4 parmak kalınlığında aşacak şekilde su ekleyin. Tencerenin altını yakıp su kaynayana kadar pişirin ve altını kapatın. Bu işlemi bir önceki akşamdan yapmamız gerekiyor. Pişirdiğimiz buğdayları sabaha kadar ağzı kapalı tencerede bekletin. Yine geceden ayrı bir kaba nohutları ve fasulyeleri koyun, suda bekletin. Sabahleyin portakalı (kabuklu kalacak), elmayı, üzümü, kayısıyı ve inciri iyice yıkayıp, küçük parçacıklar haline getirin. Fasulye ve nohutları ayrı bir tencerede haşlamaya başlayın. Fasulyeler ve nohutlar haşlandıktan sonra önceki geceden haşladığımız buğdayların olduğu geniş tencereye ekliyoruz. Bulgur ve pirinçleri de bu noktada ekleyin. Üzerine 2 litre su ekleyin. Yarım saat kaynatın. Bu süreçte bir yandan karıştırmayı unutmayın.

Doğradığımız kayısı, incir, portakal, elma ve üzümü ayrıca yer fıstığı ya da fındık içini ve karanfilleri de tencereye ekleyin. 15-20 dakika bu şekilde kaynatın ve karıştırmaya devam edin. Su katılaşmaya başlayacaktır. Katılaşınca şekeri ekleyin. Biraz fazla şekerli olmasını isterseniz şekerin gramajını artırabilirsiniz. Şeker ile de 15-20 dakika kaynatınca aşure iyice kıvamına gelecektir. Bu noktada tuz ve sütü de ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve servis kaselerine koyun. Oda sıcaklığında 20 dakika beklettikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine tarçın, ceviz içi, hindistan cevizi ya da nar taneleri ekleyin. Afiyet olsun.

biz varız afıyet olsun sana aman cok yeme malum kılo sorunlarıııı:)))benım varda kılo sorunum ondan herkese söyler oldumm:))

biz varız afıyet olsun sana aman cok yeme malum kılo sorunlarıııı:)))benım varda kılo sorunum ondan herkese söyler oldumm:))

valla hiççç kafama takmıyorum..sonuçta hamilelik normal bi süreç ve tabiki kilo alacağızz...boşver valla yemene baakk...onu doğumdan sonra düşünücem ben..şimdi keyfini çıkarıyorum..ebru şallı gibi kafayı yiyemem kilolu hamile olmim diye...amannB]

ben takmıyorum doktor bana taktı yoksa umrumdadegıl önemlı olan oğlusummm :)

hoşgeldin canım..
senin şu kilo konusunu kafana takmaman çok hoşuma gidiyo keşke senin gib olsaydım

ilk 6 ay hiç almaman çok garip birden bu kadar alman dahada garip yoksa birden mi yemeğe başladın
ama benim_olanın da dediği gibi takma kafana öyle yada böyle doğurunca veririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…